Minden, ami MARVEL zóna

nfszkdolgozo2017
Minden, ami MARVEL

A Marvel szeretne egyszer egy női Bosszúállok filmet is összehozni. Már 2018 óta pletykálnak erről, de egyelőre a projekt még nem valósult meg. Sokaknak az ugrana be, hogy Marvel-kapitány köré szerveznének egy ilyen mozit, pedig inkább az a valószínű, hogy ezt Hulk női verziója, She-Hulk (avagy: Amazon) fogja megtenni… Egyébként neki lesz majd saját sorozata is a Disney+ -on, de azt egyelőre nem tudni, hogy mikor kerül műsorra és valószínű, hogy a várva várt mozifilmre is várnunk kell még!

LINK > https://port.hu/cikk/mozi/jon-a-noi-bosszuallok-de-olya…

LINK2 > https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/…

3 hozzászólás
MóroczMárk 
Minden, ami MARVEL

Sziasztok!

Egy kedves nerd a karantén ideje alatt összeszedte az eddigi MCU filmek kronológiai sorrendjét…jelenteről jelenetre…
Itt a twitter poszt róla ha valakit érdekel:
https://twitter.com/tonygoldmark/status/1265514698717437954

Egy másik még nagyobb nerd pedig összevágta így a videót. Ezt elérhetővé tette az interneten, nem hiszem hogy szabályos lenne a linkjét ideposztolnom, szóval inkább csak az erről szóló tweetet raknám be ide:
https://twitter.com/timleftwich/status/1266519214564802563

Azt olvastam, hogy 217 GB a teljes vágott verzió…

Állítólag…

10 hozzászólás
LukeSkywalker 
Minden, ami MARVEL

Stan “The (ki)Man”ő kimonó. :)

Kapcsolódó művészek: Stan Lee

Hirdetés
MrsCumberbatch 
Minden, ami MARVEL

Sziasztok!

Szerencsére eddig is rendbe ment a zóna, de úgy gondoltam ideje most gyorsan leírni pár szabályt. Amik szerintem teljesen nyilvánvalóak, de talán jobb ha van róla írásos bizonyíték.

1. A legfontosabb: Maradjunk a Marvelnél. Rengeteg film tartozik ide: Bosszúállók, X-Men, Deadpool, Pókember, Venom, további (animációs)sorozatok, mini-sorozatok, rövidfilmek (és a többi, ami most nem ugrik be). Próbáljatok Marveles dolgokat posztolni. A legtöbb színésznek, színésznőnek van saját zónája, szóval lehetőleg ami „csak rájuk” tartozik, azokat oda karcoljátok. Tudom, hogy általában az a kifogás, hogy de ott kevesebb a tag, jó de ha mindenki így gondolkozik, akkor sose lesz több, nem igaz? Na meg arról nem is beszélve, hogy lehet valaki itt megtűri az xy-nal kapcsolatos Marveles cikkeket, de semmi többet nem akar róla hallani. Na ezért vannak ott kevesebben.
► Kivételt képez természetesen a hosszú, terjedelmes, igényes, saját fordítású cikkek. Amennyiben azokat hobbiból írtad és nem kaptál érte fizetést (ergó: nem újságíró vagy). De azért ezekkel se árasszátok el a zónát. A legjobb, ha megemlítésre kerül benne az MCU legalább egy kérdés/válasz páros foglalkozik a témával

2. Rengeteg klikkvadász cikk létezik, szóval mielőtt kikarcolsz valamit, olvasd el és mérlegeld, illik-e ide.

3. Amennyiben időd engedi, nem lenne hátrány, ha megpróbálnád egy-egy cikkből kinyerni a lényeget. Ugyanis nem egy olyan cikk van, ami 80 mondat tömény rizsa, h*lyeség, ismétlés és kb 2 mondat az ami tényleg új infó és érdekes.
► Ugyanis a zóna lényege az információ közlés és annak kibeszélése lenne, nem az, hogy (igénytelen) cikkeknek olvasottságot generáljunk.
► Illetve, gondoltam vegyük figyelembe azokat a személyeket is, akik esetleg csak hirtelen felugranak Snittre pár percre és szeretnének tájékozódni, de két mondat miatt nem akarnak / nincs idejük elolvasni nyolc oldalnyi felesleges rizsát. De így, ha már valaki látja a cikk lényegét, akkor nagyobb kedvet kap az eredeti cikket is elolvasni.
► Tehát, ha ilyet találsz, kérlek, írd be a zónába azt a 2 mondat lényeget. Ez lehet szószerinti kimásolás, de lehet saját szavas átfogalmazás.
► Aztán persze megjelölheted a forrást. Például:
– Zárójelben a weboldal címe: https://snitt.hu/karcok/53707
VAGY
– Cikk linkje a karc legvégén: https://snitt.hu/karcok/52769
► Esetleg képernyő fotót is csatolhatsz, de azt is úgy kivágva, hogy csak a lényeg látszódjon.

4. Kerüljük el a csak úgy bedobom ide ezt a linket stílust.
► Írd meg pár szóban, hogy mi ez: https://snitt.hu/karcok/59822
VAGY
► Írd le miről szól: https://snitt.hu/karcok/61056
► Kivételt képeznek a vicces videók, amiknek lényegében semmi értelme, csak hogy jókat nevessen rajta az ember.

5. Ez egy magyar oldal, magyaroknak szól, lehetőleg kerüljük a full angol cikkeket. Természetsen meg lehet osztani egy angol cikket (hiszen van, aki szeret és tud is, angolul olvasni, na meg sosem baj, ha van egy forrás megadva), de kérlek legyünk tekintettel az angolul nem (jól) tudókra és kerüljük el az „ez miről szól?” kommenteket azzal, hogy leírjátok pár mondatban mi is ez. Nem kell a 100 mondatos cikket 100 mondatba lefordítani, de a lényeget emeljétek ki. XY elmondta, hogy abban a filmben ez meg az fog történni és hogy a forgatáson így meg úgy járt Nem hosszú, nem nehéz, csak a lényeget kiemelni, hogy mindenki tudja értékelni a cikkedet.
► Videók kivételek! Angol videót, interjút bátran karcolhattok. Ha van hozzá felirat, ha nem. De ott sem lenne hátrány, ha megfogalmaznátok pár mondatban, hogy mit mondanak el – temészetesen ez nem kötelező.

6. Kerüljük az ismétlést. Néha nehezebb, néha könnyebb, de próbáljunk egymásra figyelni. Vannak témák, amiket egymás után 10 oldal is lehoz, de ne rakja közzé 10 ember.
► Nem csak az számít ismétlésnek, ha ugyanazt a képet/videót/cikket osztja meg valaki, hanem ha a tartalma is ugyanaz. Tehát, ha mondjuk megtudtunk 5 új infót a Loki sorozatról és ezt lehozza 10 oldal, valaki már belinkelte az egyiket, te ne linkeld be a másikat, mert úgy is ugyanaz van leírva (esetleg) máskép megfogalmazva, más sorrendben.
► Ha viszont úgy látod, hogy az álatalad feldezett cikkben van benne két új infó, akkor kérlek, alkalmazd a 3. pontot, úgy hogy csak azt a két új infót emeled ki és linkeled az oldalt alá. Vagy ha nem olyan régi a karc, mondjuk pár órás vagy 1-2 napos és még nincs új karc, akár a karc írójának is szólhatsz, hogy bővítse ki még ezzel a két infóval és linkelje be a te forrásodat is. Természetesen ha te külön karcolnád, vagy a karc írója 'nem szeretne osztozni' akkor jöhet az előbb említett lényeg-kiemelés.
► Vonatkozik ez a mémekre is. Hiába más képekből áll, ha ugyanaz a szöveg, ne hozd el újra, hiszen az is ismétlésnek számít.
► Trailerek kivételek. Amennyiben csak egy-két képkocka különbség van, egy előtted már kirakott videótól, az nyilván jöhet, hiszen minden új kis kocka örömet okozhat valakinek.

7. Valamennyire próbáld meg rendbe tartani a saját karcaidat. Nem azt mondom, hogy hetente nézegesd át őket – hiszen kinek van arra ideje?! De ha véletlen belefutsz egy régebbi karcodba, nézd meg, hogy él-e még a cikk vagy lejátszható-e a videó. Amennyiben nem, kérlek töröld. Ugyanis, ha én találok ilyet, azt úgy is kipucolom innen.

8. Amennyiben töröltem a karcod, kérlek, ne rakd vissza. Ok nélkül nem törlök semmit. Sőt, kommentben meg is jegyezhetem, miért. De ha te úgy döntöttél, hogy (ok nélkül) tiltasz engem, akkor nem tudok neked kommentelni, csak törölni a karcod. Esetleg old fel a tiltást és kérdezd meg miért tettem, ha a szabályzat elolvasása után sem lenne világos. :))

9. Emeljük ki, ha valami pletyka. Ne vezessük direkt félre az embereket, és főleg ne generáljunk nézettséget az undorító klikkvadász cikkeknek. Sajnos, legtöbb esetben a hivatalos infók is megcsúsznak, torzulnak, nem teljesülnek, megváltoznak, kimaradnak a filmből, de aminek kifejezetten pletyka-szaga van, vagy esetleg egy normális cikkben le is van írva, hogy pletyka, azt ti is úgy posztoljátok ide, kérlek. PL.:
https://snitt.hu/karcok/55980
https://snitt.hu/karcok/57528
https://snitt.hu/karcok/57088

10: Tiszteljük egymást! Legyen ez egy összetartó zóna ne egy folyamatosan egymás torkának ugrálunk zóna. Azért mert valaki máskép vélekedik x karakterről még lehet jó ember. Azért mert utálja a te kedvencedet, még lehet benentek más közös…
► Szóval kerüljük el a személyeskedést (nem illik más anyját szidni – te se örülnél, ha valaki a tiédet venné a szájára, nem igaz?).
► Ha valaki fordítási hibát vét, akkor se essetek a torkának, írjátok meg szépen és kedvesen, mi a hiba és kérjétek meg, javítsa a karcban. Amennyiben bunkó választ kaptok, a karc írójától, akinek csak segíteni akartatok, a karc törlésre kerül és bátran kiposztolhatja más – előnyt élvez a sértett.
► A káromkodás NEM ROSSZABB mint a flegmaság és az undorító, burkolt én mindenkinél jobb vagyok hozzáállás. A 2. ugyanúgy nem elfogadható. Sőt, még rosszabb is.

Kérdések jöhetnek kommentben vagy akár üzenetben is. Amennyiben bővülnek a szabályzat, az dátummal fog bekerülni és kommentben külön ki is emelem, szóval, ha lehet, ne nagyon szűrjétek ezt a kacot. Csak a biztosnág kedvéért, hogy később ne tudjatok erre hivatkozni. A szablyzat karcának szűrése, nem mentesít a szabályzat betartása alól!

A szabályzat 2020. 05. 05-től lép érvénybe, hiszen akkor lesz egy éve, hogy átvettem a zónát. Visszamenőleg semmit nem törlök (csak a nem elérhető videókat/cikkeket). Viszont, innentől kezdve próbáljuk meg betartani, amivel remélem, semmi gond nem lesz, hiszen mióta átvettem a zónát sem volt semmi gond. Eddig is, láthatatlanban is be lettek tartva ezek a szabályok, szóval nem kétlem, hogy ezek után is be lesz. Csak kellett már egy írásos bizonyíték. A biztonság(om) kedvéért! :')

További kellemes karcolgatást! :))