Az új mutánsok (2020) 56

The New Mutants
94' · amerikai · akció, fantasy 16

A 20th Century Studios és a Marvel Entertainment filmjében egy csapat ifjú mutánst pszichiátriai megfigyelés céljából tartanak bent egy a világtól elzárt kórházban. Amikor új mutációs képességeiket és barátságukat is próbatétel elé állító, különös dolgok történnek, a fiatalok elszánt küzdelembe… [tovább]

angol
magyar
angol
angol

Képek 3

Szereposztás

Maisie WilliamsRahne Sinclair / Wolfsbane
Anya Taylor-JoyIljána Raszputyin / Varázs
Alice BragaDr. Cecilia Reyes
Charlie HeatonSam Guthrie / Ágyúgolyó
Blu HuntDanielle Moonstar / Mirázs
Henry ZagaRoberto da Costa / Napfolt
Happy AndersonCraig tiszteletes
Thomas KeeThomas Guthrie

Kedvencelte 3

Várólistára tette 300


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Ez a film bosszantó – azért bosszantó, mert az alapötlete kiváló. Az X-men csapata azért állt mindig közel a szívemhez, mert az átlag szuperhősökkel ellentétben nagyon komoly témákat feszegettek. Szóba került a társadalmi igazságtalanság, a mássággal szembeni intolerancia, önmagunk elfogadása, és ritkák voltak az igazán legyőzhetetlen képességek, mindennek volt valami hátulütője, amivel megkeserítette a karakter életét. Itt valamilyen szempontból az alapötlet pont ehhez kapcsolódik: öt olyan fiatalról szól a történet, akik a képességükért iszonyú árat fizetnek.
És mind az öten potenciálisan nagyon érdekes pszichológiai esetek. Iljána elsőre egyértelműen infantilisnek tűnik, Rahne esetén ott van, hogy hogyan egyezteti össze a vallását akár a képességeivel, akár a Dani-vel való kapcsolatával, Roberto esetén hogy egy nyitott, extrovertált srácot hogy zár be az attól való félelem, hogy árt valakinek. És nem kezdünk vele semmit. Rahne esetén ott van a vallás gondolata, de igazából az, hogy lelkileg mit jelent neki a dolog, egyáltalán nincs kibontva. Iljána megjavul a barátság erejétől. Szó szerint, nem egy több lépcsős, komplex utat jár végig, hogy képes legyen kicsit kilépni az álomvilágból és a gyerekkori traumákból, hanem teljesen random módon, „nakama power”, és a film felétől rendben van. Robertónál körül se járjuk a témát. Dani és Sam még úgy-ahogy rendben lettek kezelve, de náluk is rengeteg a hiányosság, Dani képessége, ami egyébként zseniális, teljesen kihasználatlan. A coming of age hangulat, az önmagunkkal szembeni elfogadás témája nincs rendesen körüljárva, a társadalomba pedig ki sem kerülnek ezek a fiatalok, tehát a szokott témákat nem érinthetjük.
Amit megadok, a horror elemek néha egészen jól működtek, a CGI-nak is voltak szép pillanatai, és tényleg szórakoztató film, egy percig sem unatkoztam. De a benne rejlő potenciál ellenére szinte biztos, hogy nem lesz sokszornézős.

LoneWolf 

Csodabogár leszek, de nekem sokkal jobban tetszett, mint a többségnek. Ugyan érződik rajta, hogy rommá lett vágva és kissé erőltetett a végére betett, gyenge CGI orgia, de a karakterek működtek, az X-men utalások rendben voltak, (spoiler) a sztori / hangulat pedig a Glass és a Titans 1. évadának furcsa keveréke. Az a vicc, hogy sorozatként simán elnézegetném még, (Eleve egy hosszabb pilot epizódnak hatott.) mivel ott bőven lenne lehetőség és idő a különböző szereplők múltjának kifejtésére, miközben itt ezek a dolgok összecsapottságuknál fogva inkább csak visszahúzták a mozit. Egyszerre lett vánszorgós, közben pedig kevés, amit kaptunk. Sokat javíthatott volna az összképen, ha az utolsó percekre besűrített akciót szétszórják a játékidő egészében, (vagy másként oldják meg a szituációt.) bár valószínűleg a többségnek már ez se menthette volna meg a produkciót, amit érthető okokból utálnak sokan, hisz nem ezt szokták meg a műfajtól.
Összességében vannak tehát hibái, melyekért a vágást és a nem megfelelő tempót okolnám, azonban ezeket leszámítva egy meglepően friss, újszerű darab a mai egy kaptafára épülő szuperhősös filmek között.

Haspók 

Nagyon érződött rajta az olcsó megvalósítás. A színészekkel nem volt baj és a karaktereket lehetett kedvelni minden hibájuk ellenére is, de a történet elég bugyuta volt szerintem.

BlackWidow 

Nekem amúgy egészen tetszett. Nagyon jó volt az alap. Bár én már túltoltnak éreztem ezt a spoiler. A karakterek tetszettek. A legjobban Iljánának tetszett a képessége. Nagyon király volt, ahogy pedzegették, és a végén csak úgy berobbant. De amúgy annyira nem dobtam el az agyamat tőle, mert látszott, hogy még nagyon kezdők.
Kíváncsi vagyok, folytatják-e.

Kiskakukk 

Látom itt a többségnek nem jött be, nekem viszont nagyon tetszett.
Hangulatos.
Nagyon jó volt ez a medvés metafora.
-1 pont az erőltetett leszbikus vonalért (spoiler).

Szerintem klassz.

Kingslayer

Olyan volt, mint egy sorozat pilotja, de ezt nem negatívumként mondom, csak mondom. Ettől a píszízéstől még mindig h@nyok, egyébként nem volt baj vele, csak azt hiszem, ez volt az újabb szuperhősmozi, amit a Venomhoz hasonlóan horrornak harangoztak be, aztán a végén úgy látszik, megint csak berezeltek, hogy nem hoz akkora profitot, ha kizárják a 18 alattiakat… Ha nem ez volt, akkor sorry. No, ettől a pénzéhségtől megint csak kifordul a belem, de máskülönben egészen tűrhető volt.

2 hozzászólás
wirwil 

Ennek a filmnek rossznak kellett volna lennie. Minden olyan klisés, ezerszer látott dolgok, de mégsem tudtam unatkozni. Úgy összerakták ezt a filmet (azzal a pár szereplővel (!)), hogy visszagondolva nem volt benne igazán kínos jelenet. A karakterek bemutatása sem volt émelyítően hosszú, pont annyi, amennyi kellett. A film elvitt magával a végéig, kellemes volt végigülni.
Nem fogja megváltani a világot, de az X-men univerzumban igazán kiváló csemege.

Bogas 

Nagyon érdekes, ahogy egyszerre kelti egy kisköltségvetésű film és a „költsük minden pénzünket CGI-ra” hatást. Amúgy sokkal rosszabbra számítottam, de végül is nem volt vállalhatatlan, csak lapos. Pedig Dani az X-Men: Evolúcióban is szerepelt, és ott kifejezetten izgalmas epizód kötődött hozzá.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Dani: Van egy ősi indián legenda, ami szerint minden emberben két medve küzd a lelkéért. Az egyik a jó, az együttérzés, a szeretet, a bizalom. A másik a gonosz, a félelem, a szégyen, az önpusztítás. Megkérdeztem apámat, melyik medve győz. Azt felelte: „Amelyiket eteted.”

Valentine_Wiggin 

Iljána: Hello, Szendetoll. Kérsz csirkeszárnyat? Vagy ti inkább bölényhúst esztek?
Sam: Iljána, szállj már le ró…
Dani: Nem kell. Szendetoll. Milyen szellemes. Sokkal jobb, mint a Pocahontas, az nagyon ment ötödikben.


Hasonló filmek címkék alapján