Az új mutánsok (2020) 114

The New Mutants
94' · amerikai · akció, sci-fi, fantasy, horror 16

A 20th Century Studios és a Marvel Entertainment filmjében egy csapat ifjú mutánst pszichiátriai megfigyelés céljából tartanak bent egy a világtól elzárt kórházban. Amikor új mutációs képességeiket és barátságukat is próbatétel elé állító, különös dolgok történnek, a fiatalok elszánt küzdelembe… [tovább]

angol
magyar
angol
angol

Képek 3

Szereposztás

Maisie WilliamsRahne Sinclair / Wolfsbane
Anya Taylor-JoyIljána Raszputyin / Varázs
Alice BragaDr. Cecilia Reyes
Charlie HeatonSam Guthrie / Ágyúgolyó
Blu HuntDanielle Moonstar / Mirázs
Henry ZagaRoberto da Costa / Napfolt
Happy AndersonCraig tiszteletes
Thomas KeeThomas Guthrie

Kedvencelte 5

Várólistára tette 274


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Ez a film bosszantó – azért bosszantó, mert az alapötlete kiváló. Az X-men csapata azért állt mindig közel a szívemhez, mert az átlag szuperhősökkel ellentétben nagyon komoly témákat feszegettek. Szóba került a társadalmi igazságtalanság, a mássággal szembeni intolerancia, önmagunk elfogadása, és ritkák voltak az igazán legyőzhetetlen képességek, mindennek volt valami hátulütője, amivel megkeserítette a karakter életét. Itt valamilyen szempontból az alapötlet pont ehhez kapcsolódik: öt olyan fiatalról szól a történet, akik a képességükért iszonyú árat fizetnek.
És mind az öten potenciálisan nagyon érdekes pszichológiai esetek. Iljána elsőre egyértelműen infantilisnek tűnik, Rahne esetén ott van, hogy hogyan egyezteti össze a vallását akár a képességeivel, akár a Dani-vel való kapcsolatával, Roberto esetén hogy egy nyitott, extrovertált srácot hogy zár be az attól való félelem, hogy árt valakinek. És nem kezdünk vele semmit. Rahne esetén ott van a vallás gondolata, de igazából az, hogy lelkileg mit jelent neki a dolog, egyáltalán nincs kibontva. Iljána megjavul a barátság erejétől. Szó szerint, nem egy több lépcsős, komplex utat jár végig, hogy képes legyen kicsit kilépni az álomvilágból és a gyerekkori traumákból, hanem teljesen random módon, „nakama power”, és a film felétől rendben van. Robertónál körül se járjuk a témát. Dani és Sam még úgy-ahogy rendben lettek kezelve, de náluk is rengeteg a hiányosság, Dani képessége, ami egyébként zseniális, teljesen kihasználatlan. A coming of age hangulat, az önmagunkkal szembeni elfogadás témája nincs rendesen körüljárva, a társadalomba pedig ki sem kerülnek ezek a fiatalok, tehát a szokott témákat nem érinthetjük.
Amit megadok, a horror elemek néha egészen jól működtek, a CGI-nak is voltak szép pillanatai, és tényleg szórakoztató film, egy percig sem unatkoztam. De a benne rejlő potenciál ellenére szinte biztos, hogy nem lesz sokszornézős.

MrsCumberbatch 

Nem volt ez olyan rossz, mint a százalék mutatja. Tény, hogy nem ér fel az X-Men filmekhez.. De őszintén! Hitte bárki is hogy fel fog? Na ugye! Ha meg alapból úgy kezdel neki egy filmnek hogy sz-r lesz, akkor ne várd el hogy tetszeni fog! ;)

Én – a cím alapján is – úgy kezdtem neki a filmnek hogy ÚJ emberek ÚJ erők. Amolyan utánpótlás. És így nem is lett olyan rossz film. Tény, hogy nem egy mestermű és engem kicsit zavart hogy ismertebb színészek vannak benne. No name emberekkel jobb lett volna, így agyalhattam azon, hogy honnan ismerősek xd

Na de a filmre visszatérve, a történet nekem bejött, a látvány elment, a kidolgozás pedig… Meh, olyan FOXos. xdd Mindenesetre nem egy mestermű, de szerintem nem is olyan rossz mint amennyi százalékon van.

3 hozzászólás
LoneWolf 

Csodabogár leszek, de nekem sokkal jobban tetszett, mint a többségnek. Ugyan érződik rajta, hogy rommá lett vágva és kissé erőltetett a végére betett, gyenge CGI orgia, de a karakterek működtek, az X-men utalások rendben voltak, (spoiler) a sztori / hangulat pedig a Glass és a Titans 1. évadának furcsa keveréke. Az a vicc, hogy sorozatként simán elnézegetném még, (Eleve egy hosszabb pilot epizódnak hatott.) mivel ott bőven lenne lehetőség és idő a különböző szereplők múltjának kifejtésére, miközben itt ezek a dolgok összecsapottságuknál fogva inkább csak visszahúzták a mozit. Egyszerre lett vánszorgós, közben pedig kevés, amit kaptunk. Sokat javíthatott volna az összképen, ha az utolsó percekre besűrített akciót szétszórják a játékidő egészében, (vagy másként oldják meg a szituációt.) bár valószínűleg a többségnek már ez se menthette volna meg a produkciót, amit érthető okokból utálnak sokan, hisz nem ezt szokták meg a műfajtól.
Összességében vannak tehát hibái, melyekért a vágást és a nem megfelelő tempót okolnám, azonban ezeket leszámítva egy meglepően friss, újszerű darab a mai egy kaptafára épülő szuperhősös filmek között.

Haspók 

Nagyon érződött rajta az olcsó megvalósítás. A színészekkel nem volt baj és a karaktereket lehetett kedvelni minden hibájuk ellenére is, de a történet elég bugyuta volt szerintem.

dulkap 

Alapvetően nem volt egy rossz film: látványos és itt ott még izgalmas is. Igazából ez úgy működött volna, ha rövidebbre vágják és egy sorozat első epizódja lenne. Így kicsit a történetnélküliség vontatottá tette az amúgy nem túl hosszú játékidőt.

BlackWidow 

Nekem amúgy egészen tetszett. Nagyon jó volt az alap. Bár én már túltoltnak éreztem ezt a spoiler. A karakterek tetszettek. A legjobban Iljánának tetszett a képessége. Nagyon király volt, ahogy pedzegették, és a végén csak úgy berobbant. De amúgy annyira nem dobtam el az agyamat tőle, mert látszott, hogy még nagyon kezdők.
Kíváncsi vagyok, folytatják-e.

csokidani 

Ha 15 eves lennek, biztos nagyon tetszene; de igy bizony kiestem a korosztalyi pixisbol.
Ahhoz kepest, hogy ugy harangoztak be, hogy ez lesz a leghorrorisztikusabb X-men film, meg delutani kokadozashoz is egy lagy lepkefing volt…
(hozzateszem, a Sotet Fonixnel legalabb jobb volt…).

Kiskakukk 

Látom itt a többségnek nem jött be, nekem viszont nagyon tetszett.
Hangulatos.
Nagyon jó volt ez a medvés metafora.
-1 pont az erőltetett leszbikus vonalért (spoiler).

Szerintem klassz.

Raizo

Ahogy a többségnek, nekem sem jött be igazán. Ugyanakkor a Sötét Főnixnél jobb volt.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Dani: Van egy ősi indián legenda, ami szerint minden emberben két medve küzd a lelkéért. Az egyik a jó, az együttérzés, a szeretet, a bizalom. A másik a gonosz, a félelem, a szégyen, az önpusztítás. Megkérdeztem apámat, melyik medve győz. Azt felelte: „Amelyiket eteted.”

Valentine_Wiggin 

Iljána: Hello, Szendetoll. Kérsz csirkeszárnyat? Vagy ti inkább bölényhúst esztek?
Sam: Iljána, szállj már le ró…
Dani: Nem kell. Szendetoll. Milyen szellemes. Sokkal jobb, mint a Pocahontas, az nagyon ment ötödikben.


Hasonló filmek címkék alapján