Üveg (A sebezhetetlen 3.) (2019) 247

Glass
129' · amerikai · sci-fi, dráma, thriller 16

A bebörtönzött Elijah Price fontos titkokat őriz David Dunnal és Kevin Crumbbal kapcsolatban.

angol
magyar

Képek 4

Szereposztás

Anya Taylor-JoyCasey Cooke
Bruce WillisDavid Dunn
James McAvoyKevin Wendell Crumb / A Szörny / Patricia / Dennis / Hedwig / Barry / Jade / Orwell / Heinrich / Norma
Samuel L. JacksonElijah Price / Mr. Üveg
Luke KirbyPierce
Sarah PaulsonDr. Ellie Staple
Spencer Treat ClarkJoseph Dunn
Adam David ThompsonDaryl
Rob YangHeo Byung-Woo
M. Night ShyamalanJai
Hirdetés

Kedvencelte 26

Várólistára tette 281


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem ez nagyon tetszett. A sztori ugyanolyan jó lett, mint a második része, méltó lezárása lett. Izgalmas, fordulatos, érdekes. James McAvoy karaktere egyszerűen zseniális, és a színész is óriási zseni. Nagyon bírom őt az X-men filmek óta, az egyik legnagyobb kedvencem a pasi. Samuel L. Jackson is irtó jó volt, őt is nagyon szeretem, mint színészt. Bruce Willis az egyetlen a filmben, akit nem tudok hová tenni. Már az első részben sem bírtam a karakterét, és ez most sem változott meg. Annyira unalmas szegény pasi, akit alakítana a filmben, hogy egyáltalán nem is érdekelt annyira. Nála sokkal jobb, James McAvoy a tucat személyiségével, mint ő azzal az egyel, sokkal izgalmasabb, és érdekesebb volt James. :-)

pvik13 

Szerintem megfelelő lezárása volt a trilógiának. Mind a színészi játékot nézve mind a storyt egyszerűen ámultam és bámultam. Voltak elvárásaim is a filmmel kapcsolatban amiket úgy ahogy teljesített is, szóval tényleg egy rossz szavam se lehet.

Bence211 

Az Üveg nem éppen a szokványos értelembe vett szuperhősmozi, sokkal inkább egy valóságosabb, nyersebb, realistább értelmezésben dolgozik a zsánerrel, ahol emberfeletti képességekkel megáldott, mindazonáltal hétköznapi problémákkal küszködő emberek történetét meséli el a nézőnek. Shyamalantól megszokott igencsak kacifántosan megcsavart fordulatokkal megáldva. A rendező csillaga újra felragyogni látszik, de most, hogy élete egyik fő művének sztoriját lezárta nagy kíváncsisággal merül fel a kérdés, ”Mégis hogyan tovább?”. Részletesebben az oldalunkon olvashatjátok a teljes beszámolót. : http://filmdoboz.hol.es/…

LoneWolf 

Ha a képregényfilmek számodra egyet jelentenek az átlag, CGI effektekkel és egysoros poénokkal telepakolt popcorn mozival és ettől is valami ilyesmit vársz, akkor valószínűleg nem figyeltél eléggé oda az előző két résznél és ez bizony nem lesz a kedvenced.
Shyamalan már a 'Sebezhetetlen' és a 'Széttörve' esetében sem követte a mai szuperhős vonalat, ahogyan az 'Üveg' sem próbál beállni a már amúgyis tömött sorba. Megmarad a saját stílusában, melyeket az előzőekben már oly jól felépített, és az azokban bemutatott karakterek történetét viszi tovább egy közös sztoriban. A címből persze következtethető, hogy ezúttal inkább a trió törékenyebb tagjára koncentrálunk, így az egyik sokat kritizált elem: David figurájának elhanyagoltsága. Valóban kicsit kevesebb szerep jutott neki, mint a trió másik 2 tagjának, mégis kaptunk róla bőven új infókat, s bőven kijutott neki az akcióból is. Elijah (Samuel L. Jackson) és Kevin (James McAvoy) viszont teljes fényükben térnek vissza… sőt! Utóbbi személyiségeit ezúttal jobban kihasználták, ahogyan Elijah különlegességének mibenlétét is konkretizálják végre, hisz eddig csak annyit tudtunk, hogy üvegcsontú és megszállottja a képregényhősöknek, melyek együttese erkölcsileg rossz útra vitte őt.
Ezek mellett sokan naivan azt gondoltuk, hogy az összefutó szálakkal alkotott cselekmény a gonoszok összefogásában, majd pedig a jó és a rossz végső összecsapásában csúcsosodik ki, ahogyan a klasszikus füzetekben,spoiler de ebben mégis hol a jutalom, a meglepetés? Ezért megérte volna jegyet venni? Manapság egy 5 éves kölyök ütősebb lezárást írna nekik. Ennek ellenére persze megértem, hogy az itt lejátszódó fordulatok (plusz maga a végkifejlet) eléggé megosztották a közönséget. Erre valószínűleg rátett egy lapáttal az írtózatosan lassú tempó és a nyomasztó hangulat, amire szerintem egyszerűen csak rá kell érezni. A pszichiátriás szakasz elég monoton lett, de az egészben a legviccesebb, hogy ennek miértjére egy igencsak jól megindokolt választ is kapunk, amit természetesen spoiler kocka mögé rejtve írok csak le: spoiler
Essen pár szó a film valódi hibáiról. Igazából a legnagyobb számomra az egy baki, miszerint a Hordát ugyebár egy olyan géppel tartják kordában, ami egy villantással egy nyugisabb személyiséget próbál a felszínre hozni, így a Szörny nem tudja azt megközelíteni. Ez mind szép és jó, de pl.: Ha egy párnát nyom az arcához és csukott szemmel nekirohan, akkor az ugyan villoghat az napestig, nem lett volna rá hatással, de ezt persze magyarázhatjuk azzal, hogy a Horda tagjai nem az eszükről híresek, így egy hasonlóan egyszerű megoldás nem jutott volna eszükbe. Az ilyen apróbb bakikon kívül valószínűleg én is csak egy-két kétesebb írói döntésbe tudnék belekötni, de kétlem, hogy bárki ütősebb és érdekesebb lezárást tudna kanyarítani hozzá. Mindenesetre bárkivel szívesen elbeszélgetnék órákat az Üvegről, mert bőven akad rajta mit elemezgetni, de az tény, hogy nem egy szimpla hétköznapi darab és az előző részek kedvelőinek mindenképp megér egy próbát.
ui.: A zenék és a fényképezés továbbra is mestermunka, amit mondjuk a rendező korábbi munkáinál már megszokhattunk, így azokra nem tértem ki külön.

csokidani 

Ez meg mi fene volt? Egy nagy turo az egesz. Mi volt a lenyege,vagy mi ertelme volt egy ilyen semmiben osszehozni a harom szereplot? Nem tortent semmi ebben a vacakban. Tobb mint ket oraban! Se fule se farka. Egy huszperces bevezetesbe be lehetett volna vagni az egesz tortenetet. Ures volt az egesz. Se izgalom, se feszultseg, se drama erzet; semmi. Legalabb lett volna valami tisztesseges bunyo, de meg az sem. Hihetetlen h a kivalo Szettorve utan egy ilyen f@st sikerult csak osszerakni. Minden rossz benne, meg a Csordat is sikerult nevetsegesse tenni, pedig a Splitben be lehetett kakkantani tole. Ahhh, rengeteget lehetne meg ekezni ezt a borzadvanyt, de minek…

Ágnes_Apró 

Ez a film 3 csillagot ért, a 3 főszereplőnek. Samuel L Jackson, Bruce Willis és James McAvoy is jól játszottak. Viszont! A vörös spiné borzalmas volt. A film legtöbb szála pedig erőltetett. Az első negyed órában azt hittem, hogy valami beindulhat, majd jött a döbbenet, hogy „jéé ez egy Marvel paródia!”, de sajnos ez is elmúlt. A végére már csak a kínkeserves szenvedés maradt, amikor rájöttem, hogy komolyan gondolták. Pedig jók voltak a poénok. :( Nem ajánlom.

zsuzsyb

Végig élveztem, remek fordulataival lekötött, a Horda szórakoztató volt, (McAvoynak egy Oscart, de azonnal) és szépen összeérő szálakból bontakoztak ki a mondanivalók is.
És végre, végre, igazi szuperhősök, nem jók, nem gonoszok, emberek.

MrsCumberbatch 

Hát ez meg mi a sz*r volt? Az első két rész annyira tetszett, alig vártam, hogy hazaérjek és nézhessem ezt is… És akkora csalódás lett. Untam és kb vártam, hogy vége legyen. Három szuper karakter egy filmben és senkivel nem történt semmi szinte kivéve persze a végét, de na. Az egész egy kalap sz*r volt. De hát mit is várok egy olyan filmtől, ahol egy okostojás, idegesítő kis pszichológus a főszereplő?? Pfejj, de utálom mind!

Marcsi0603

Sokkal jobban tetszett, mint a Sebezhetetlen és a Széttörve együttvéve, bár nem kicsit melankólikus a hangulata. Nem vártam tőle sokat, így nem is csalódtam, szerencsére sejtettem, hogy vontatott lesz fura megoldásokkal, ez végül is jó volt, illett a másik két részhez. Sarah Paulson ritka ellenszenves karakter lett.


Népszerű idézetek

MrsCumberbatch 

Mindent, ami felfoghatatlan, meg lehet valahogy magyarázni. Ám attól, még igaz marad.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján