Itt a Snitt-díj!


Nagy örömmel jelentjük be, hogy @dulkap kezdeményezésére útjára indítjuk a Snitt-díjat!

A díjakat azoknak a filmeknek és művészeknek fogjuk odaítélni, akiket a Snitt tagjai megszavaznak. Az első fázis a jelölés lesz, a második fázisban pedig a legtöbb jelölést kapott versenyzőkre lehet majd szavazni.

A jelölés azonnal indul, és az alábbi nyolc kategóriában várjuk a jelöléseiteket:

  • Legjobb film
  • Legjobb sorozat/minisorozat
  • Legjobb animációs film
  • Legjobb rendező
  • Legjobb férfi főszereplő
  • Legjobb női főszereplő
  • Legjobb férfi mellékszereplő
  • Legjobb női mellékszereplő

Jelölni kizárólag 2019-ben bemutatott filmeket tudtok, ezek közül is csak azokat, amiket már láttatok. Sorozatok esetében 2019-ben futó évad is számít.

A jelölést az adott filmadatlapon fölül a trófea ikonra kattintva tudtok leadni (legjobb szereplő vagy rendező esetében is a filmnél keressétek az ikont). Itt pipáljátok ki a megfelelő sort, színésznél pedig válasszátok ki a megfelelő színészt is hozzá.

Jelölést törölni ugyanúgy a trófea ikonnál tudtok, a pipa kivételével, és a Jelölés elküldése gombra kattintva.

Jelöléseiteket a profilotok jobboldali menüjében legalul, a Közreműködések lenyílóban a Snitt-díj-jelölések linkre kattintva láthatjátok egyben.

A jelölések nem nyilvánosak, mindenki csak a saját jelölését láthatja.

Jelölni február 9. éjfélig tudtok, utána február 10-én fogjuk egy blogbejegyzésben közzé tenni a jelöltek listáit. A jelöltekre február 29. éjfélig tudtok szavazni.

Listák a jelölhető filmekről:
2019-es filmek
2019-es animációs filmek
2019-es sorozatok
Ezeknél a listáknál az ”Összes film” lenyílónál kiválaszthatjátok csak a már látott vagy várólistás filmek listázását is!

A díjról a Snitt-díj zónában tudtok beszélgetni.

Jó filmnézést, jó szurkolást! :)

Születésnaposok

Jeff Bridges december 4-én ünnepelte 70. születésnapját.

míg John Malkovich december 9-én lett 66 éves.

Ebben a hónapban az animációs filmek kedvelőit ajándékozzuk meg egy újabb kitüntetéssel

Illetve ne feledkezzetek meg a csak decemberben elérhető karácsonyi kitüntetésünkről:

Születésnaposok

Mivel egy kicsit megcsúsztunk az októberi kitüntetésekkel, ezért úgy döntöttünk, hogy az október és a november szülötteit most egyszerre ünnepeljük.

Jeff Goldblum október 22-én ünnepelte 67. születésnapját.

Október 24-én pedig Kevin Kline múlt 72 éves.

November 5-én Sam Rockwell tölti be az 51-et.

Ben Stiller november 30-án lesz 54 éves.

Halloween közeledtével pedig úgy döntöttünk, hogy ismét egy rendhagyó kitüntetéssel kedveskedünk nektek, amit a karácsonyi kitüntetésünkhöz hasonlóan csak időszakosan lehet átvenni, október 15-e és november 15-e között.

Premierek

Mivel a filmek és sorozatok sugárzásában egyre nagyobb teret hódítanak a különböző streamszolgáltatók, mostantól a film- és sorozatadatlapokon lehetőség van „Webbemutató” dátumot is megadni.
Ezen kívül felkerült egy „Újra moziban” dátumozási lehetőség is azon filmek számára, amiket korábban már egyszer bemutattak, de újra megtekinthetők a moziban.
Mindkét dátumozási lehetőséget a filmadatlap szerkesztési nézetében találjátok (a fogaskerékre kattintva), illetve új film felvitelenél a premierdátumok alatt:

Használjátok őket bátran, hogy megjelenhessek a Főoldalról elérhető listákban!

Feltöltött képeink

Feltöltött linkjeinkhez hasonlóan saját feltöltött képeink is elérhetőek mostantól profilunk Közreműködések menüpontjában (a Linkek szekció most lett átmozgatva oda).
Jó nosztalgiázást! :)

Születésnaposok

Gwyneth Paltrow szeptember 27-én lesz 47 éves.

Szeptember 15-én pedig Tommy Lee Jones 73. születésnapját ünnepelhettük.

Ebben a hónapban az olasz filmek kedvelői tudhatnak magukénak egy új kitüntetést.

Hirdetés

Születésnaposok

Mivel a július hónappal egy kicsit elkéstünk, úgy döntöttünk, hogy összevont születésnapot tartunk a júliusban és augusztusban születettekkel.

Philip Seymour Hoffman sajnos már 5 éve nincs velünk, ezért születésének 52. évfordulóján úgy gondoltuk, hogy megemlékezünk róla egy posztumusz kitüntetéssel:

Helen Mirren 74. születésnapjának július 26-án örülhettünk:

Az augusztus pedig a ’80-as évek szívtipróié:

Patrick Swayze augusztus 18-án lenne 67 éves:

Richard Gere pedig augusztus 31-én ünnepelheti 70. születésnapját:

És mivel idén júliusban volt 25 éve, hogy bemutatták a Két tűz között című, sokak által kedvelt akciófilmet, arra gondoltunk, hogy ebben a hónapban az akciófilmek szerelmeseinek kedvezünk egy nagyszerű kitüntetéssel a műfaj egyik legismertebb képviselőjének képkockájával:

Mit nézzünk ma?

Még az oldal létezése előtt kitaláltuk, mennyire fontos része lesz a Snittnek, hogy a tagok összevethessék a várólistáikat, és ez alapján könnyebben eldönthessék, mit nézzenek meg egy-egy közös mozizás alkalmával. Erre most – jobb későn, mint soha – lehetőségetek is nyílik:

A várólisták jobb felső sarkában a tölcsérre kattintva tudjátok megadni azoknak az embereknek a nevét, akikkel közös nevezőt szeretnétek találni.

Születésnaposok

Kicsit megkésve de megérkeztek ehavi szülinaposaink:

Mark Wahlberg június 5-én töltötte be 48. életévét,

míg James Newton Howard június 9-én múlt 68 éves.

Ettől a hónaptól kezdve pedig minél több rövidfilmet érdemes nézni, hogy ezt a különleges plecsnit tudhassátok magatokénak.

Boldog szülinapot!

4 éves lett a Snitt.
Nem szaporítjuk a szót, nagyon örülünk, hogy itt vagytok. Olyannyira, hogy most egy hétre mindenki pro tag lett, a nagyon szorgos feltöltőknek pedig idén is ajándékoztunk egy év pro tagságot. Köszönjük a munkátokat!