Snitt-ikon a mobilodra

Ha fejlesztenénk Snitt-alkalmazást mobilra, akkor valószínűleg teljesen ugyanolyan lenne, mint a webes Snitt – a kapacitásaink ennyire végesek.

Viszont ugyanezt a hatást el lehet érni azzal, ha a mobil böngésző menüjében az „Alkalmazás telepítése” vagy „Főképernyőre” vagy „Install app” opcióra kattintasz. Az eredmény egy szép Snitt-ikon lesz a többi alkalmazás ikonja között, amellyel könnyen eléred az oldal tartalmait.

Snitt-díj 2024 – 3. rész

Nézzük végül a két nagyágyú csatáját, ahol az első díjat Legjobb zeneszerző kategóriában a Barbie szerzőpárosa, Mark Ronson és Andrew Wyatt nyerték meg 88 szavazattal, természetesen az Oppenheimer zeneszerzőjét, Ludwig Göranssont megelőzve (69).Barbie vs. Oppenheimer 1-0

Rögtön meg is érkeztünk az Oppenheimer első díjához, amit a Legjobb rendező kategóriában Christopher Nolan hozott el 122 vokssal, nem meglepő módon Greta Gerwig előtt 17 szavazat különbséggel.Barbie vs. Oppenheimer 1-1

A színészi kategóriák első győztese a Legjobb női mellékszereplő kategóriában America Ferrera lett. Második helyen ki más végzett volna, mint Emily Blunt (Oppenheimer) hat szavazat különbséggel.Barbie vs. Oppenheimer 2-1

A második legnagyobb különbségű győzelem Legjobb férfi mellékszereplő kategóriában Robert Downey Jr. nevéhez fűződik 61 szavazattal megelőzve Michael Cera-t (Barbie).Barbie vs. Oppenheimer 2-2

A legsimább győzelmet idén Legjobb női főszereplő kategóriában Margot Robbie aratta 136(!) szavazatnyi különbséggel, megelőzve a friss Oscar-díjas Emma Stone-t.Barbie vs. Oppenheimer 3-2

Vélhetően meglepetés Legjobb férfi főszereplő tekintetében sem történt, sem a győztes személyét tekintve, sem a második helyezettet nézve. Cillian Murphy 136 szavazatot kapott, Ryan Gosling 67 szavazatával szemben.Barbie vs. Oppenheimer 3-3

Végül a legfőbb kategória, a Legjobb film, ahol szintén a két nagy csatározása volt várható, amit 9 szavazat előnnyel az Oppenheimer nyert meg 115 szavazattal ezzel kialakítva a végső állást.Barbie vs. Oppenheimer 3-4

Köszönjük a szavazataitokat!

Snitt-díj 2024 – 2. rész

Lássuk a két új kategória győzteseit, ahol egyből egy döntetlen is született. Ugyanis a Legjobb ázsiai film vagy sorozatban egyaránt 17 szavazatott kapott a A mosoly birodalma és a Dicsőség 2.Elizabeth Debicki után A korona második díját is megnyerte a Legjobb film vagy sorozat a világ többi részéről kategóriájában 76 szavazattal. A második helyen alig lemaradva 73 vokssal az Elveszett próféciák végzett.Legjobb dokumentumfilm, -sorozat vagy -minisorozat kategóriában mindössze egy szavazat hiányzott, hogy magyar nyertes legyen, de 24-23 arányban az Our Planet győzött a THEVR10: A dokumentumfilm-mel szemben.Legjobb rövidfilm kategóriában az első kettő nagyon elhúzott a többiektől. (Az első három szavazata: 35-32-11). De végül Benedict Cumberbatch főszereplésével készült Henry Sugar csodálatos története végzett az első helyen.Talán a leginkább várható győzelem a Legjobb animációs film kategóriában történt. Azonban Pókember mindössze tíz szavazattal győzte le az Elemi című filmet.A befejezéssel holnap érkezünk.

Snitt-díj 2024 – 1. rész

Mielőtt nálunk is kiderülne a Barbie/Oppenheimer-csata győztese vagy épp a meglepetések, nézzük a sorozatos kategóriákat!

A Legjobb női alakítás sorozatban vagy minisorozatban díját Elizabeth Debicki nyerte A korona című sorozatban nyújtott alakításáért 61 szavazattal, mindössze 3 vokssal megelőzve a második Bella Ramsey-t (The Last of Us).Férfiaknál már simább volt a helyzet: Tom Hiddleston 11 szavazat különbséggel lett első, megelőzve a szintén The Last of Us-ban szereplő Pedro Pascalt.A sorozatos mezőny legnagyobb fölényű győzelmét a Legjobb minisorozat kategóriában diadalmaskodó Sarolta királyné szerezte, 35 szavazatnyi különbséggel.A színészi két ezüstérem után a Legjobb sorozat díját már elhozta a The Last of Us, megelőzve A korona-t és a Lokit.A többi díjazottal holnap jelentkezünk.

Indulhat a szavazás!Összesítettük a jelöléseket és meghoztuk A LISTÁT!

A jelöltekre március 31. éjfélig tudtok szavazni, a gombokkal, de továbbra is csak azokra a filmekre, amiket már láttatok. Tehát, ha még nem láttátok az összes jelölt filmet, akkor március 31-ig még pótolhatjátok.
A szavazat leadása után egy jelenik meg a gomb helyén. Szavazatot törölni vagy módosítani a pipára kattintással és a „Rendben” gomb megnyomásával tudtok.

A szavazás nem nyilvános, ezért mindenki csak a saját szavazatait láthatja a szavazófelületen.

Jó voksolást!

Snitt-díj 2024 – hiba az új kategóriáknál

Az új kategóriáknál jeleztetek felénk egy hibát, amit sikerült is javítani, de az elveszett szavazatok nincsenek meg. Kérünk mindenkit, hogy aki még a hétvége előtt szavazott ezekben a kategóriákban, ellenőrizze, hogy megvannak-e a leadott szavazatai, és ha nem, adja le őket újra!
A szavazataitokat a profilotok jobb oldali menüjében, a Közreműködések lenyílón belül a Snitt-díj-jelölések menüben találjátok! Köszönjük!

Snitt-díj 2024 – új kategóriák!

Megkerestetek minket egy ötlettel, hogy jó lenne, ha jutna figyelem az amerikai filmek mellett más országokra is. Úgy látjuk, ez valóban színesítené a palettát, így február 29-ig az alábbi két kategóriába is várjuk a jelöléseiteket:

Legjobb ázsiai film vagy sorozat
Ide olyan filmeket vagy sorozatokat várunk, aminek a nemzetisége ázsiai. Ha olyan ország is szerepel a nemzetiségeknél, ami nem ázsiai (pl. egy amerikai-kínai koprodukció esetén), kitétel, hogy a film rendezője és a szereplők nagy része is ázsiai legyen.

Legjobb film vagy sorozat a világ többi részéről
Ide olyan filmeket vagy sorozatokat várunk, ami se nem ázsiai, se nem amerikai (de kanadai vagy brazil például lehet). Itt is kitétel, hogy a film rendezője és a szereplők nagy része ne amerikai és/vagy ázsiai legyen.

Ezek a kategóriák jelenleg minden filmnél megjelennek, a szavazatok szűrése ugyanis a bonyolult kitételek miatt kézzel fog történni.

Snitt-díj 2024!

Idén is várjuk szavazaitokat a Snitt-díj 2024-es jelöltjeire!

A díjakat azoknak a filmeknek és művészeknek fogjuk odaítélni, akiket a Snitt tagjai megszavaznak. Az első fázis a jelölés lesz, a második fázisban pedig a legtöbb jelölést kapott versenyzőkre lehet majd szavazni.

A jelölés azonnal indul, és az alábbi 14 kategóriában várjuk a jelöléseiteket (kategóriánként 5 jelölést lehet leadni):

Jelölni kizárólag 2023-ban bemutatott filmeket tudtok, ezek közül is csak azokat, amiket már láttatok. Sorozatok esetében 2023-ban futó évad is számít.

A jelölést az adott filmadatlapon fölül a trófea ikonra kattintva tudtok leadni (legjobb szereplő vagy stábtag esetében is a filmnél keressétek az ikont). Itt pipáljátok ki a megfelelő sort, színésznél pedig válasszátok ki a megfelelő színészt is hozzá.

Jelölést törölni ugyanúgy a trófea ikonnál tudtok, a pipa kivételével, és a Jelölés elküldése gombra kattintva.

Jelöléseiteket a profilotok jobboldali menüjében legalul, a Közreműködések lenyílóban a Snitt-díj-jelölések linkre kattintva láthatjátok egyben.

A jelölések nem nyilvánosak, mindenki csak a saját jelölését láthatja.

A listákat a jelölhető filmekről a fenti felsorolásban található linkekre kattintva tudjátok megnyitni. Ezeknél a listáknál az „Összes film” lenyílónál kiválaszthatjátok csak a már látott vagy várólistás filmek listázását is!

Jelölni február 29. éjfélig tudtok, utána egy blogbejegyzésben fogjuk közzétenni a jelöltek listáit. A jelöltekre március 31. éjfélig tudtok szavazni.

A díjról a Snitt-díj zónában tudtok beszélgetni.

Jó filmnézést, jó szurkolást! :)

Boldog karácsonyt!

A művészek adatlapján a fogaskerék alá bekerült egy Kapcsolat hozzáadása link, amellyel az egyes adatlapokat össze lehet kötni, mégpedig aszerint, hogy ki kinek a kije.

Az így rögzített információk mindkét művész adatlapján a Kapcsolatok résznél jelennek meg.

Ezúton kívánunk mindenkinek boldog karácsonyt és filmnézésekben gazdag új évet!

És te tudod, mit nézel jövő nyáron?

Akik a Molyon is járatosak, azoknak röviden összefoglaljuk: a Snittre is átkerült az Éves terv funkció.

Bővebben:
A profilokon mostantól található egy Éves terv menü, ahol filmeket lehet felpakolni egy listára a megfelelő év kiválasztását követően a jobb fölső sarokban található plusz gombra kattintva.

  • Lehet szöveges tartalmakat is rögzíteni, pl. 3 sci-fi (ezt 3 filmként fogja számolni a rendszer).
  • A filmekhez megjegyzés fűzhető (pl. csak a 3. évad).
  • A filmekhez tervezett hónap is megadható.
  • A megnézett filmek automatikusan pipálódnak, de manuálisan is pipálható a haladás.
  • A tervezett filmek bekerülnek figyelőink frissébe (ez kikapcsolható a beállításoknál).
  • A haladásról hajónapló vezethető (ez mindig csak az aktuális évnél elérhető).
  • A hajónapló is bekerül a frissbe, kedvencelhető, hozzá lehet szólni.

A funkcióhoz terveink szerint még sok fejlesztés fog készülni december folyamán, egyelőre arra kérünk titeket, hogy a hibákat az Üzenet a Snittnek oldalon keresztül, az ötleteket pedig a meta.snitt.hu oldalon jelezzétek. Köszönjük!