Jöjjenek a feldolgozások!

Ha már a júliusi kitüntetések az Oszkár/Oscar – az 1967-es és 1991-es mozifilm – holdudvarába estek, éppen ideje volt, hogy a feldolgozások jelzése is megjelenjen a Snitten.

A filmadatlapok szerkesztésénél a fogaskerék alatt meg lehet adni, ha egy másik film az adott film feldolgozása (a felugró ablak legaljára került ez a beállítás). Ez az információ a filmadatlapok bal oldali hasábjának alján jelenik majd meg.

Hasznos tudnivalók:

  • A régebbi filmnél lehet megadni a feldolgozást, fordítva nem működik.
  • Ha elrontottál valamit, akkor 24 órán keresztül még a fogaskerékre kattintva tudod törölni a rossz csatolást, utána már csak az adott film adatlapjáról küldött hibajelzésben tudod jelezni a hibát.

Születésnaposok

Ez a hónap nem csak azért különleges, mert július 25-én lesz 50 éve, hogy Magyarországon bemutatták a fantasztikus Louis de Funès főszereplésével készült Oszkár című francia vígjátékot. Hanem, mert szintén ebben a hónapban született az a Sylvester Stallone, aki az említett film, nálunk nagy sikert aratott, remake-jében Angelo Provolonét alakította. Nem is szaporítanám tovább a szót!

Júliusi szülinaposaink:

Sylvester Stallone július 6-án tölti be 72. életévét:

Woody Harrelson pedig, július 23-án ünnepli 57. születésnapját:

Soron következő műfaj-kitüntetésünknek pedig a vígjátékok kedvelői örülhetnek:

Jobb láthatósági beállítások

Az oldalon jelenleg világosszürkén jelennek meg a linkek, sötétszürkén pedig a kiemelt linkek (ilyenek például a már látott filmek és a figyelt tagok). Akiknek ennél látványosabb elkülönítésre lenne szükségük, azok mostantól beállíthatják, hogy ezek a linkek alá is legyenek pontozva.

A profil szerkesztési nézetében a Működés fülön a Vegyes szekcióban alul tudjátok bepipálni ezt az opciót.

Születésnaposok

Mivel az utóbbi időben nagyon megnöveltük a megszerezhető kitüntetések számát, lassan kezdenek elfogyni a potenciális jelöltek, ezért úgy döntöttünk, hogy egy kicsit visszaveszünk. (Tessék hajtani a már meglévőkre! :))

Szülinaposaink:

Kathy Bates június 28-án ünnepli 70. születésnapját:

Nicole Kidman pedig éppen ma, június 20-án ünnepli az 51. születésnapját:

A csökkentésért cserébe újabb kategóriában avatunk kitüntetést, mostantól a különböző műfajok szerelmesei is plecsnit szerezhetnek.
Június 23-án lesz 30 éve, hogy bemutatták Magyarországon a Szárnyas fejvadász című filmet, ennek apropóján úgy döntöttünk, hogy ez a hónap a sci-fié:

Új kihívásfajta

Eddig csak olyan kihívásokat lehetett létrehozni, amihez valamilyen szabály alapján kell fimeket nézni. Hogy teret adjunk a fantáziának, mostantól olyan kihívások is játszanak, amelyeknél kell ugyan filmet nézni, de nem kell feltétlen megszabni, mit, sőt, akár egy film is elég lenne a mostani három helyett, viszont a megnézett filmhez kapcsolódóan feladat is tartozik a kihíváshoz.
Például: Nézz meg öt tetszőleges filmet és tanulj be belőlük öt tetszőleges monológot, majd add is elő!
Feltétel, hogy a feladat teljesítése a filmnézésen túl még legalább egy órányi elfoglaltságot adjon. A cél az, hogy a feladat kreatív, közösségépítő legyen, tehát mozgassa meg az embereket!
Jó szórakozást!

Születésnaposok

Colin Farrell május 31-én ünnepli 42. születésnapját:

Cillian Murphy május 25-én ünnepelte szintén a 42. születésnapját:

George Clooney május 6-án ünnepelte 57. születésnapját:

Tim Roth május 14-én ünnepelte szintén az 57. születésnapját:

David Attenborough május 8-án ünnepelte 92. születésnapját:

Christopher Lee 1922. május 27-én született:

Mivel Tim Roth, David Attenborough és Christopher Lee is angolok, ezúttal az angol filmek szerelmesei kapnak kitüntetést:

Hirdetés

Jön a GDPR!

Május 25-én életbe lép az új európai adatvédelmi rendelet, ezért módosítottuk a Snitt Felhasználási feltételeit és Adatvédelmi tájékoztatóját.

Az elmúlt napokban már átdolgoztuk a profilbeállítások menüjét, hogy minden egyértelműbb és egyszerűbb legyen, ugyanezt az egyszerűséget ültettük át a fenti dokumentumokba is.

Örülünk, hogy a tagunk vagy! Jó snittelést!

3. Snitt-szülinap

Idén három éves a Snitt!
Gyertek velünk ünnepelni, jelentkezzetek az eseményre itt:
https://snitt.hu/esemenyek/3-snitt-szulinapi-piknik

Közösségi listák

Mostantól, ha egy listátoknál bepipáljátok, hogy „Más is rakhat rá filmet”, a listára mások is tudnak majd pakolni. Ha ezzel él valaki, az mindig bekerül majd a frissedbe:

Az így felvitt filmeket törölni is lehet a listáról, illetve tiltott tagok nem tudnak a tiltó listáihoz filmet adni, akkor sem, ha be van jelölve.

Tíz kihívás!

Kértétek, hogy a pro tagok 7 kihívás helyett 10-et is indíthassanak egyszerre.

Megnéztük a futó kihívásokat, és úgy látjuk, jól ki fogjátok tudni használni a plusz három helyet :)