Snitt-díj 2023 – 3. rész

Legjobb női mellékszereplő kategóriában majdnem megszületett a Snitt-díj első döntetlenje, azonban az utolsó órákban Helena Bonham Carteré lett a győzelem, az Enola Holmes 2-ben alakított szerepéért. Érdekesség, hogy két éve, az Enola Holmes első részében nyújtott alakításáért szintén megkapta a Snitt-díjat.A Legjobb férfi mellékszereplő díjat Henry Cavill kapta, és ezzel az Enola Holmes 2. második Snitt-díját idén. Henry Cavill két éve szintén megnyerte ezt a kategóriát az Enola Holmes első részével, míg tavaly a Vajákban nyújtott alakításáért kapott díjat.Tavaly Elizabeth Olsen A WandaVízióban nyújtott alakításért kapott díjat. Idén a Doctor Strange az Őrület Multiverzumában című filmben ugyanannak a karakternek a megformálásért érdemelte ki a Legjobb Női Főszereplő díját.A Legjobb férfi főszereplő díjával Austin Butler simán nyerte meg az Elvis-nek a második díjat, mivel a legtöbb jelölés után a legtöbb szavazatot is ő kapta.A legtöbb kategória-jelölést a Top Gun: Maverick kapta, végül ezekből csak egyet, de talán a legfontosabbat, a Legjobb filmért járó díjat sikerült megnyernie.

Snitt-díj 2023 – 2. rész

Legjobb zeneszerző kategóriában a tavalyi győztes Hans Zimmer idén is majdnem megszerezte az első helyet, de 3 db szavazat különbséggel végül Elvis Presley és Elliott Wheeler nyert, az Elvis zenéjéért.Az Avatar: A víz útja 13 évig tartó készítése végül a Legjobb rendezői snitt-díjat hozta James Cameronnak.Az elmúlt években divatos reunion filmek közül elsőként a Harry Potter 20. évforduló: Visszatérés Roxfortba tudta megnyerni a Legjobb dokumentumfilm, -sorozat vagy -minisorozat-nak járó díjat.A Legjobb Rövidfilm-díjat ezúttal egy magyar alkotás, Az elfelejtett tejföl kapta.Csizmás a Kandúr 10 év után visszatért a mozikba és ugyan szoros versenyben, de elvitte a Legjobb animációs film díját.

A befejezéssel holnap érkezünk.

Snitt-díj 2023 – 1. rész

A Legjobb női alakítás sorozatban vagy minisorozatban kategória az idei szavazás legnagyobb győztese. Jenna Ortega, azaz Wednesday 132 szavazattal kapott többet, mint a második helyezett, és az összes szavazat 38%-a rá érkezett.


A Legjobb férfi alakítás sorozatban vagy minisorozatban díj nyertese Evan Peters a Dahmerben alakított szerepéért. Bár a jelöléseknél nem ő kapta a legtöbb szavazatot, végül fölényesen vitte el a díjat.A Legjobb minisorozat a Holdlovag lett. A jelölésekhez képest itt is nagy fordítás történt, bár itt csak 3 db szavazat döntött a javára.A Legjobb sorozat címet pedig, rajt-cél győzelemmel, Wednesday nyerte.A többi díjazottal holnap jelentkezünk.

Visszaszámlálás

Holnap éjfélig tudtok szavazni a kedvenceitekre!
Eddig összesen 4754 szavazat érkezett.
Ne felejtsétek el leadni a voksaitokat és izguljunk együtt a kedvenceinkért!

Szavazzatok!

Indulhat a szavazás!Összesítettük a jelöléseket és meghoztuk A LISTÁT!

A jelöltekre március 31. éjfélig tudtok szavazni, a gombokkal, de továbbra is csak azokra a filmekre, amiket már láttatok. Tehát, ha még nem láttátok az összes jelölt filmet, akkor március 31-ig még pótolhatjátok.
A szavazat leadása után egy jelenik meg a gomb helyén. Szavazatot törölni vagy módosítani a pipára kattintással és a „Rendben” gomb megnyomásával tudtok.

A szavazás nem nyilvános, ezért mindenki csak a saját szavazatait láthatja a szavazó-felületen.

Jó voksolást!

És te hány órát töltöttél filmnézéssel tavaly?

A meta.snitt.hu legnépszerűbb ötlete alapján mostantól a Filmnézések menüben minden éves lista alján találtok egy összesítőt arról, hogy a látott filmekkel és sorozatokkal összesen mennyi időt töltöttetek abban az évben.

Snitt-díj 2023!

Indulhat a szavazás a Snitt-díj 2023-as jelöltjeire!

A díjakat azoknak a filmeknek és művészeknek fogjuk odaítélni, akiket a Snitt tagjai megszavaznak. Az első fázis a jelölés lesz, a második fázisban pedig a legtöbb jelölést kapott versenyzőkre lehet majd szavazni.

A jelölés azonnal indul, és az alábbi 14 kategóriában várjuk a jelöléseiteket (kategóriánként 5 jelölést lehet leadni):

Jelölni kizárólag 2022-ben bemutatott filmeket tudtok, ezek közül is csak azokat, amiket már láttatok. Sorozatok esetében 2022-ben futó évad is számít.

A jelölést az adott filmadatlapon fölül a trófea ikonra kattintva tudtok leadni (legjobb szereplő vagy stábtag esetében is a filmnél keressétek az ikont). Itt pipáljátok ki a megfelelő sort, színésznél pedig válasszátok ki a megfelelő színészt is hozzá.

Jelölést törölni ugyanúgy a trófea ikonnál tudtok, a pipa kivételével, és a Jelölés elküldése gombra kattintva.

Jelöléseiteket a profilotok jobboldali menüjében legalul, a Közreműködések lenyílóban a Snitt-díj-jelölések linkre kattintva láthatjátok egyben.

A jelölések nem nyilvánosak, mindenki csak a saját jelölését láthatja.

A listákat a jelölhető filmekről a fenti felsorolásban található linkekre kattintva tudjátok megnyitni. Ezeknél a listáknál az „Összes film” lenyílónál kiválaszthatjátok csak a már látott vagy várólistás filmek listázását is!

Jelölni február 27. éjfélig tudtok, utána február 28-án fogjuk egy blogbejegyzésben közzé tenni a jelöltek listáit. A jelöltekre március 31. éjfélig tudtok szavazni.

A díjról a Snitt-díj zónában tudtok beszélgetni.

Jó filmnézést, jó szurkolást! :)

Te melyik művésznek adnád a következő kitüntetést?

Mostantól, ha jelezni szeretnétek nekünk, hogy mely művészről látnátok szívesen kitüntetést, egy új felületet használhattok erre:
A választott művész adatlapjának jobb felső sarkában kattintsatok a fogaskerékre! A felugró menü felső részében egy „Legyen kitüntetése” feliratú gombot találtok, ami kattintásra zöld lesz. Ha zöld, már szavaztatok is, a gomb melletti számláló pedig azt mutatja, hogy hány szavazat érkezett a művészre eddig. Újrakattintással a szavazat törölhető.


Az „Művészek” lap szélső menüjében lett egy „Kitüntetésszavazások” menüpont, itt tudjátok megnézni a listát, hogy kikre érkezett már szavazat, illetve mi is ezt fogjuk nézni, mielőtt kitüntetéseket készítünk, és bár a legtöbb szavazat nem jelent automatikus kitüntetést, a mi döntésünket nagyban meg fogja könnyíteni.
Szavazni csak olyan művészre tudtok, akinek még nincsen snittes kitüntetése.
Saját szavazataitokat az adatlapotok „Közreműködések” füle alatt a „Kitüntetésszavazások” pontjánál találjátok. A szavazatok ebben a nézetben a zöld gombokra kattintva vissza is vonhatók.

Zöldíts!

A kihívások alatti hozzászólásoknál megjelent egy új (ember) ikon, ami az „ő és a kihívás” nevet viseli. Itt a kihívásgazdák azonnal tudják jelölni a hozzászóló teljesítését, nem kell kikeresniük az illetőt a jelentkezők közül, amikor meghozza a teljesítését.
Az ötletet a meta.snitt.hu oldalon is beküldtétek, köszönjük!

Snitt-díj 2022 – 3. rész

A Legjobb női és férfi mellékszereplő díjait a Marvel Univerzum zsebelte be, ráadásul magabiztos előnnyel, különösen a női kategóriában.
A Legjobb női mellékszereplő kategóriában Florence Pugh harmadik Snitt-díj jelölését idén díjra váltotta, a Fekete özvegyben játszott szerepéért.

A Legjobb férfi mellékszereplő címet pedig Andrew Garfield kapta, a
Pókember – Nincs hazaút című filmben nyújtott alakításáért.

A Legjobb főszereplő kategória győztesei a legtöbb jelölés után a legtöbb szavazatot is megkapták, ráadásul mindketten az első Snitt-díj jelölésüket váltották egyből díjra.

Legjobb női főszereplő kategóriában született a legszorosabb eredmény a színészi díjak között, de hat szavazat előnnyel Emma Stone Szörnyella alakításával győzelmet aratott.

A Legjobb férfi főszereplő díját fölényesen nyerte meg Timothée Chalamet, ezzel megszerezve a Dűne számára a harmadik díjat.

Legjobb film díját a Dűne szerezte meg úgy, hogy a jelölések kezdete óta egy percig sem volt veszélyben a győzelme. Négy díjával pedig beállította a tavalyi Enola Holmes rekordját.