Kedvencelte 43

Várólistára tette 79


Kiemelt értékelések

pvik13 

Nagyon jó volt látni mi folyik a „kisebb” csapatoknál, na meg a versenyzők fejében. (•ω•) Sose lehet egy versenyre azt mondani hogy menni fog mint a karika csapás. Kiszámíthatatlan az egész és mégis ez a legfőbb ami meg fog benne és ettől csodálom a versenyzőket csapattól vagy esetleg pontoktól függetlenül. spoiler Imádoooom nagyon jó sorozat. Izgalmas, jól van megvágva, oda ragaszt a képernyőhöz :D

Brigi89 

Már 12 éves korom óta nézem a Forma 1-et. Mindig is Fernando Alonso rajongó voltam, ezért mikor visszavonult, kicsit alább hagyott a lelkesedésem. Visszatér jövőre, de már nem csak miatta fogom nézni a futamokat.
Ez a sorozat annyira jó, hogy megint felébredt az érdeklődésem. Sokkal jobban tetszettek a kis csapatokról szóló részek. Hihetetlen, hogy ez a sok ember mennyi munkát és energiát fektet bele minden egyes futamba. És mennyire tudnak örülni akár egyetlen pontnak is.
Nagyon remélem, hogy minden évről készül egy évad, biztos, hogy meg fogom nézni :)

Orsolya_Tikászné_Gárdos

Mostanában a Forma-1-et vasárnap délutáni szunyókálásra használom. Mert kit érdekel, hogy Hamilton, vagy valaki megy körbe-körbe. De ez a sorozat feltámasztotta bennem a régi szurkolót, amikor a gyerekeim bezárták az ablakot, mert szégyellték, hogy az anyjuk ordítva szurkol. Egy negyed sisakról felismertem a pilótát.
Így kellene közvetíteni, ezt kellene megmutatni. Így fogom nézni.

Gate

Mint oly’ sok magyar családnál, nálunk is vasárnapi program a Forma-1. Az az igazság, hogy az utóbbi időben már nem csak a férjem alszik be rajta, hanem én is… Ez a sorozat viszont 1000-szer izgalmasabb, mint egy-egy futam, nagyszerű a képi világa, és kicsit közelebb kerülhetünk a szereplőkhöz, már nemcsak egy név, amit hallunk a TV-ben, hanem történetek, és hihetetlen életutak. A második évad is nagyon szuper lett, itt többet foglalkoztak a nagyobb csapatokkal, mivel már oda is bebocsátást nyert a stáb, és tűkön ülve várom a harmadik évadot, mert spoiler

Kemiviki 

1. évad: Már vagy 10 – 11 éve nem nézek F1-et. Számomra unalmassá vált. Kimi VB győzelme után, úgy emlékszem még 2 évadot néztem végig, de általában láttam az első 5 kört aztán el aludtam és valahol az utolsó előtti kör környékén ébredtem fel.
Szóval nem sok mindent tudok az új dolgokról. De ez a sorozat meghozta a kedvem, hogy majd ha indul idén, ha elindul, a száguldó cirkusz akkor 1-2 futam erejéig újra belenézzek. De addig még pótolnom kell egy évadot.
Nagyon tetszett, hogy a kisebb csapatokon volt a fókusz és azokon a pilótákon akik amúgy sajnos nem szerepelnek sokat.Vagyis szerintem nem szerepelnek sokat, van akinek a nevét se hallottam még soha :D Külön örültem hogy Hamilton, Nyalfonzo és Vettel, na jó úgy teljesen a Ferrari és a Merci kimaradt a buliból. Nem hiányoztak. Majd gondolom a következő évadban bőven lesz róluk szó.
Aki kitalálta ezt a sorozatot az egy ki****tt zseni! :D
2. évad: Cseszettül jó és izgalmas évad volt ez is. És annyira jó volt látni, ahogy letörik Vettel szarvát :D Már csak Hamilton mellé kellene egy versengő pilóta. Nem bántom Bottast, mert nagyon szimpi de eléggé másodpilóta szerepbe lett kényszerítve.
A Gasly (olyan fura a neve, mindig "Szellem"nek értem ) és Albon csatája is nagyon király volt.
Várom a következő évadot, ha lesz egyáltalán 2020-ban valami F1 féleség, de kicsit több Kimit. THX :)

Szencsike 

2020-as szezon (2021-es premier): Három évad/szezon után már a hibák már komolyabbaknak tűnnek (mi és milyen alapon marad ki), de még mindig egy remek sorozat. Látszott, hogy talán a koronavírus is árthatott (kevesebb helyre mehetett be vagy valami egyéb), de mintha maguk se tudnák eldönteni, hogy mit szeretnének. Molyon írtam egy hosszabb értékelést: https://moly.hu/karcok/1601122, ebből jobban látszik, hogy mit gondolok, de tartam magam a korábbi években leírtakhoz: jó sorozat, jó képviselője a F1-nek, ám most már látszódni fog, hogy DTS-ből követi az F1-et a néző vagy leül hétvégente és aktívan követi az eseményeket.
2019-es szezon (2020-as premier): Most több mindenbe bele tudnék kötni (aránytalanságok: ki mennyit szerepel, volt akik kompletten kimaradtak, mások alig egy-két mondatot mondtak vagy épp fontos, a sportot meghatározó események maradtak ki), de annyi biztos, hogy továbbra is egy minőségi sorozatot látunk a sportágról. Jó témákat dolgoz fel most is (Albon-Gasly, Hülkenberg voltak számomra az igazán érdekesek a Ferraris epizód mellett), a humorforrás rendben van (Günther Steiner úrra mindig lehet számítani), és volt Ferrari és Mercedes is. A hatodik rész igazán meghatóra sikeredett, elképesztő. Tartom, amit írtam korábban, valóban jó megközelítésből mutatja be a Forma-1 világát, ahol most is látható, hogy volt miről beszámolnia a sorozatnak.

2018-as szezon (2019-es premier): Forma-1 rajongóként nagyon örülök, hogy elkészült ez a sorozat, ami bepillant a 2018-as szezon kulisszái mögé. A sorozat hatalmas előnye, hogy leginkább a „kicsikre” koncentrál (Red Bulltól lefelé minden csapatot megemlítenek) és látható, hogy milyen küzdelmes élete van egy-egy csapatnak, versenyzőnek. Sikerült igazán a színfalak mögé látni, hiszen sokszor elkaptak igazán őszinte pillanatokat, amelyeket nem biztos, hogy a tévéközvetítésekben látunk, hallunk (pl. időmérők, versenyek utáni megbeszélések) de érzésem szerint a megszólalók végre igazán megnyílhattak (Claire Williams, ahogy kijelenti, hogy nem biztos, hogy képes a csapat vezetésre, mikor mondana ilyet… vagy Günther Steiner keresetlen őszintesége Grosjeanról, sőt róla kiderült, hogy hatalmas figura… vagy a Sauber, ahogy bevallották, hogy be se merik kapcsolni a szélcsatornájukat, mert ki se tudnák fizetni az áramszámlát utána, vagy a Force India kálváriája…). Sokszor volt az az érzésem, hogy csak belekóstoltunk nagyon sok mindenbe (Ricciardo és ami Renault szerződés mögött van, Stroll papa munkássága, Haas-Renault párharc stb.), de nagyon sok mindenről lehetne még beszélni, hiszen a Forma-1 világa versenyről versenyre újabb és újabb témákat dob fel, ami bőven kitenne egy-egy 35-40 perces epizódot. A másik nagy előnye a sorozatnak, az a látványorgia, gyönyörű felvételeket vágtak be a versenyekről (éljenek az onboard kamerák és a szuperlassítások!). Az egyetlen negatívum, az az, hogy kimaradt a Ferrari és a Mercedes. Sajnos a két csapat direkt nem szerepelt (a Ferrari konkrétan kijelentette, hogy nem fognak részt venni a projektben, a Mercedes pedig a versenyzésre koncentrált). Ugyan a pilóták feltűntek, de csak és kizárólag akkor, ha az aktuális epizód kerettörténete megkövetelte, amúgy totálisan ignorálták a két csapatot. A pilótákat csak a kötelező FIA interjúkról készített bevágásokon láthattuk, amúgy nem szerepeltek egyáltalán, sőt a világbajnoki párharcot meg se említették (na jó, egyszer elhangzott, hogy Hamilton lett a világbajnok, de ennyi, nem is foglalkoztak a témával többet. Ez lehet egy koncepció része volt (foglalkozzunk csak a többiekkel), de legalább pár mondatot lehetett volna rájuk is szánni. Ez talán az egyetlen hátulütője a sorozatnak, hiszen pont a két nagy maradt ki. Remélem, a következő évadokban már szerepelni fognak, mert ott is van téma bőven.
Igen, aki kitalálta, hogy sorozatot kell forgatni erről a világról, azt vállon kell veregetni, mert ez jó döntés volt, és remélhetőleg még évekig fogják folytatni, hiszen ezzel a sorozattal nemcsak a rajongókat lehet a képernyők elé szegezni, hanem sok új embernek be lehet mutatni a Forma-1 világát, hátha kedvet kapnak a Száguldó Cirkusz világához.

Alvarando 

Nagyon jó kis sorozat két szezon között, bánom hogy eddig halogattam. Jó belelátni abba mi zajlik a színfalak mögött, a résztvevők hogyan élik meg azokat az eseményeket, amelyeket mi csak kívülről látunk.

Baranyi_Nagy_Betti 

Teljesen berántott a foma1 világa. Az idei szezont már nézem is. :D Egyszerűen annyira kíváncsi voltam, hogy mi történik, hogy nem bírtam abbahagyni és állandóan nézni akartam, hogy kivel mi van. Remélem az idei évből is lesz Netflix sorozat is.

Hanniehoney

Sosem fordítottam sok figyelmet neki,annyit tudtam,hogy van.
Az egyik barátnőm említette,hogy nagyon beszippantotta ez a világ és nekem is néznem kell. Bejött. A sorozatban sok mindenről tanulhatunk meg többet. Nem csak a pilóták számítanak . Ők a közvetítők és nekik is rengeteget kell dolgozni.Viszont az a tény miszerint a legjobb munkások dolgoznak ezeken és kísérleteznek,fejlesztenek….az valami hihetetlen. Nagyon megszerettem ezt a világot. Nem találom a szavakat amivel ki tudnám nyilvánitani ezt a fajta csodálatot. IMÁDOOM!!!

Papp_Bence_Gábor

2007 óta az összes időmérőt és futamot láttam, minden egyes percét. Előtte is nézegettem full kvalikat és nagydíjakat, csak nem teljes szezonokat. Azért jópár éve eléggé lapos lett ez a sport, teljesen érthető, hogy fel akarják egy tömörített, ingergazdagabb sorozatban frissíteni a dolgot. Másrészről ez egy nagy cirkusz, látvány, hangok és hangulat, nem mellesleg van benne sok lé, Netflixre vele! Nagy fajna vagyok a sportnak, meg is nézem mindig az új seasont (sorozatból is), de engem nem vert padlóra. Próbálnak szappanoperát csinálni belőle, dolgokat felfújni, meg dolgokat bagatelizálni. Teljesen béna a hangsúlyozás. Tök átlagos dolgokat húznak 2 részen keresztül, és az igazán nagy volemű pillanatokat vagy dolgokat meg meg se említik olykor. De mindig rácsábulok erre a sorozatra, mielőtt elkezdődik a szezon, mert már hiányzik az F1. Amúgy nem nézek ezenkívül sorozatot.


Népszerű idézetek

agnieszka 

Enzo Ferrari: Kérj meg egy gyereket, hogy rajzoljon egy autót, és pirosra fogja színezni.

3. évad 4. rész – Beszélnünk kell a Ferrariról
pvik13 

There's a big difference between thinking you can do it and knowing you can do it.

3. évad 2. rész – Újra pályán
agnieszka 

Daniel Ricciardo: Ez a sport még mindig képes egyik napról a másikra összetörni a szíved.

4. évad 2. rész – Az aduász
agnieszka 

Daniel Ricciardo: Deep down, I knew this was, uh this was gonna come, so thanks for uh, having my back. And for anyone who thought I left, I never left.

4. évad 5. rész – Életben maradni
2 hozzászólás
Zakuro 

Geri Halliwell: I think Archie (a ló) is kind of a Bottas character, if I would say.
Christian Horner: Darling, I'm not riding Bottas!

4. évad 1. rész – A titánok összecsapása
biborvoros

Daniel Ricciardo: It's my time. It's my fucking time.

1. évad 3. rész – Megváltás
schummyka 

Daniel Ricciardo: Hány óra van? Most már ihatnánk. Valahol már 5 óra van. [mosolyog]

2. évad 8. rész – Székfoglalósdi
Wille

Riporter: Günther, az egész világ nehéz idők elé néz, és ez a ti csapatotokra is kihat az orosz főszponzorotok miatt. Az emberek megkérdőjelezik az oroszok létjogosultságát a sportban. Mi a helyzet Nikita Mazepinnel?
Günther: Nos, ő is orosz… úgyhogy járulékos veszteség.

5. évad 1. rész – Az új hajnal
Zorovic 

Tisztelned kell a sebességet, de abban a pillanatban, ahogy egy versenyző fél, vissza kell vonulnia.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján