Népszerű kihívások

Nyx 

Filmes kihívás 2017

Elkezdődött2017. január 4., 22:20
Jelentkezési idő2017. december 1., 23:59
Véget ér2017. december 31., 23:59

És (egy kis késéssel) elindulhat az idei filmes kihívás! Nagyon örülök, hogy a tavalyi kihívás ennyire népszerű lett, nagy lelkesedéssel készítettem el az idei – részben új – kategóriákat.

A plecsni megszerzéséhez annyi a feladatod, hogy az alábbi kategóriák szerint nézz meg 50 filmet egy év alatt. A lényeg, hogy minden kategóriához KÜLÖN filmet hozz, tehát ne vond össze a filmnézéseket (például ha az ismerősöd kedvenc filmje egy musical). Csakis filmeket fogadok el, sorozatokat NEM. Szigorú vagyok, ezért nem ér az újranézés sem. A filmnézéseket a kihívás kezdetétől fogadom el. A legjobb egy külön lista elkészítése lenne, de mindenki úgy hozza a teljesítést, ahogy kényelmes. A tavalyi „eljáráshoz” hasonlóan szívesen fogadok előre listákat, hogy átnézzem, minden kategória rendben van-e. Elég a nézési link, de persze örülök az értékelésnek is.

És a technikai kitérő után íme, a kategóriák! Megpróbáltam minél változatosabban összeválogatni őket, néhány visszatért tavalyról, van, amin csak egy kicsit csavartam, de érkezett sok új is.

1. Európa
2. Ázsia
3. Észak-Amerika
4. Dél-Amerika
5. Afrika
6. Ausztrália – ebbe Új-Zéland is beletartozik
7. hollywood aranykora
8. igaz történet alapján
9. 3 óránál hosszabb
10. magyar film
11. 1930 előttről – egyedül itt fogadok el rövidfilmeket!
12. szín a címben – itt legalább az eredeti címben szerepelnie kell a színnek (bármilyen nyelven), de az nem elég, ha csak a magyar fordításban jelenik meg
13. stop-motion animáció
14. hagyományos animáció
15. 3d animáció
16. olyan országból, ahová mindenképpen el szeretnél jutni
17. egy ismert rendező első filmje
18. 2017-es megjelenés
19. harcművészet
20. fekete humor
21. antihős
22. spagettiwestern
23. top 250 – http://www.imdb.com/chart/top
24. bottom 100 – http://www.imdb.com/chart/bottom
25. sport, amit te is szívesen űznél
26. szégyelled, hogy eddig nem láttad
27. sci-fi 1980 előttről
28. legjobb filmre jelölt, de nem kapta meg – itt csakis a LEGJOBB FILM kategóriában Oscar-díjra jelölt filmet érnek, amik végül lecsúsztak a díjról
29. politikai
30. egy helyszín – természetesen nem muszáj szigorúan egy helyszínen játszódnia, de az alapötlet legyen ez
31. dokumentumfilm
32. csak a plakát miatt
33. fekete-fehér 1980 előtt
34. fekete-fehér 1980 után
35. musical
36. egy szerinted alulértékelt színész filmje
37. technicolor
38. majdnem vagy teljesen zene nélkül
39. random a várólistáról
40. 1001 film lista
41. képregényadaptáció
42. könyvadaptáció
43. az egyik ismerősöd kedvenc filmje
44. fogalmad sincs, miről szól – ez arra vonatkozik, hogy a film megnézése előtt nem tudod, mi a története
45. coming of age
46. valamilyen ünnephez kapcsolódik
47. női rendező
48. már régóta halogatod
49. olyan országból, ahonnan még sosem láttál filmet
50. 1800 előtt játszódik

Az első 6 kategóriában az adott földrészek bármelyik országából válaszható film – nem elég ha csak ott játszódik, valamelyik ország által készített film legyen! – DE a többi országhoz kapcsolódó filmmel NEM összevonható. Például: ha szeretnél egyszer ellátógatni Olaszországba, és emiatt egy olasz filmet nézel, akkor az 1. kategóriához nem hozhatsz olasz filmet. Kicsit nyakatekert, de gondoltam nehezítek egy kicsit. :D

Előre is elnézést kérek, ha egy-két kategória nem egyértelmű, minden kérdésre szívesen válaszolok, amint tudok. Remélem mindenkinek jó élmény lesz új filmeket felfedezni. Jó szórakozást! :)

67 hozzászólás
Rekaboni

Választok a várólistádról 4.0

Elkezdődött2016. december 24., 14:32
Jelentkezési idő2017. december 31., 14:31
Véget ér2017. december 31., 23:59

A Snitt karácsonyi ajándékának hála, létre tudtam hozni a következő fordulót, ami most egy éves lesz és kicsit szigorítottam a szabályokat:
– A kihívás alatt 12 filmet kell megnézni, decemberig minden hónapban egyet. Én fogom kiválasztani a megnézendő filmjeidet minden hónapban, az elsőt a jelentkezésed után. Aki később jelentkezik, annak is 12 filmet kell megnézni. A nézéseket itt fogom vezetni: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1f8RhHGmn2gMy6Osh7HoOkaw7qltqC0CP27FMnv7zX4o/edit?usp=sharing
– A plecsni megszerzéséhez hoznod kell a várólistádat, vagy egy listát, (amin van legalább 20 olyan film, ami már elérhető) amiről választhatok minden hónap 1-jén. Ilyenkor bekukacolok mindenkit, és megírom egy hozzászólásban, hogy kinek mit választottam. Nem fogok olyan filmet választani, ami még moziban sem megy, vagy még csak ott elérhető. Mindenki kap 2 db passzolási lehetőséget, ha nem tudja megszerezni a választott filmet.
– A nézéseket legkorábban az adott kör sorsolásától fogadom el. Én és a film linkeket kérnék és legalább csillagos értékelést minden filmhez, de a szövegeseket sem bánom :D

Ami új: Mostantól csak a választástól számított 2 hónapig fogom elfogadni a filmeket utána már nem, azért, hogy védjem azokat, akik szorgalmasan minden hónapban nézik a filmeket.

Ha esetleg van valami kérdésed, akkor írj!

Kérlek titeket, hogy a jelentkezéskor írjatok egy kommentet a várólistátok/választós listátok linkjével, mert a jelentkezés csak így érvényes!!.

96 hozzászólás
Zajec

Ma (is) lusta vagyok!

Elkezdődött2016. december 24., 21:43
Jelentkezési idő2017. december 30., 23:59
Véget ér2017. december 31., 23:59

Senki sem szereti bevallani, de szinte mindenkivel megtörténik, hogy néhanapján annyira lusták vagyunk, hogy megmozdulni sincs kedvünk :D Ilyenkor egy könyv, jelen esetben egy film tökéletes kikapcsolódást nyújt a punnyadáshoz, így a kihívás is ezzel kapcsolatos:

A kihívás ideje alatt (!) nézz meg egy:

– vígjátékot vagy romantikus filmet
– drámát vagy művészfilmet
– akciófilmet vagy horrorfilmet
– random választottat a várólistádról (ha rövidfilm jön ki, az is ér, illetve, ha sorozat, akkor a megnézett sorozatrészről kérek nézési linket)

Plusz! A lustaság szentélyéről, vagyis a kanapéról / ágyról / fotelről/ stb. kérek egy képet, ahonnan elkövetted a szörnyű restségeket :D Mivel ez a lustaságról szól, ezért szöveges értékelés nem kötelező, csak a csillagozás.

Tehát összesen 4 filmet kell megnézed a kihívás ideje alatt a kanapédról (ágyadról, foteledről, babzsákodról, stb.), és erről egy képet linkelned a teljesítésnél az én és a film mellé. Ha nem tudsz képet készíteni, vagy túl személyesnek érzed, akkor kiválthatod ezt egy plusz animációs filmnézéssel :)

5 hozzászólás
Lilla99

Megérdemli, hogy moziban nézzük

Elkezdődött2017. január 1., 21:40
Jelentkezési idő2017. december 31., 23:59
Véget ér2017. december 31., 23:59

Sziasztok!

Mostanában nagyon sok mozis kihívást teljesítettem, az idei évre pedig még senki nem csinált, szóval én most megragadnám az alkalmat. A feladatod mindössze annyi lenne, hogy idén legalább hatszor menj el moziba, nézz meg egy filmet/ mesét, írj róla értékelést (csillagos + minimum 5 mondatos szöveges) és küldd el nekem. Ezeken kívül mindegyik filmhez írd meg mi tetszett a legjobban az előzetesében, tehát miért döntöttél úgy, hogy moziban nézed meg. Plusz mindegyikhez a kedvenc szereplődet. Ezek után már megy is a plecsni.
Értelem szerűen a filmnézések csak a kihívás kezdete után, nehezítésként pedig a jelentkezés UTÁNI nézések érvényesek, valamint csak azokat az alkotásokat fogadom el, amit itthoni mozik vetítenek.
Jó mozizást mindenkinek!

2 hozzászólás
Theana

Bűnügyi filmek, sorozatok

Elkezdődött2016. december 28., 10:13
Jelentkezési idő2017. szeptember 8., 23:59
Véget ér2017. szeptember 8., 23:59

Nem találtam ilyen kihívást, de aki igen, kérem, szóljon!
A kihívás lényege, hogy nézzünk meg az adott idő alatt (kihívás kezdete után) 6 (szép szám) bűnügyi filmet (ha címkézve van, elfogadom). Sorozatból 3 részt fogadok el, egy film helyett. De csak sorozatok is érnek, azonban 6 különböző! Hozzászólásban az „Én és a film” linket, pontos dátummal, pár soros értékeléssel kérném.

Jó szórakozást! :)
Ha valamilyen kérdésetek van, ne habozzatok..! :)

https://snitt.hu/cimkek/bunugyi

Képek forrása: http://hu.123rf.com/stock-foto/nyomoz%C3%B3.html

Emerson 

Nézzünk bele mások életébe! (2017-ben is)

Elkezdődött2017. január 1., 09:24
Jelentkezési idő2017. december 26., 23:59
Véget ér2017. december 31., 23:59

A korábbi kihívás mintájára idén is lehet plecsniért kukkolni. Az alapfeltételek maradtak, vagyis a teljesítéséhez olyan filmek megtekintése szükséges, ami híres (valós) emberek életét dolgozza fel (magyarul Frankenstein és társai nem játszanak, sem a bibliai alakok).

Ismét öt filmet kell megnézni, azonban a kategóriák most változtak:
Legyen köztük egy
– nő
– férfi
– európai személy (a film ettől még lehet amerikai/ázsiai/ausztrál készítésű)
– egy nem fehérbőrű személy
– egy olyan személy, aki a saját szakmádhoz közel áll (vagyis ha tanár vagy, akkor tanárról szóljon az életrajzifilm, ha könyvelő, könyvelőről, stb. Ha még diák vagy, akkor elfogadom, ha olyat választasz, aki a leendő szakmádban dolgozik)
A kategóriák nem összevonhatók, tehát egy főt csak egyszer fogadok el (vagyis fekete bőrű férfi, aki fehér nővé operáltatta át magát nem vált ki négy filmet).

A filmek megtekintése a kihívás kezdetétől számítanak.
Innen lehet ötleteket meríteni: http://www.imdb.com/genre/biography
http://snitt.hu/cimkek/eletrajzi

Az öt film közül egy lehet dokumentumfilm, és egy minisorozat, a többi azonban legyen egyestés film. Szöveges értékelésből hármat kérnék, a többit elég csillagozni.

Az „én és a film” linkek jöhetnek egyesével, vagy csokorba szedve, kinek hogy tetszik.
Jó kukkolást! :-)

5 hozzászólás
Hirdetés
mary_chan 

Nézzünk fantasy filmeket 2017-ben is!

Elkezdődött2017. január 7., 13:33
Jelentkezési idő2017. december 31., 23:59
Véget ér2017. december 31., 23:59

Idén is útjára indítom a fantasy filmes kihívást a tavalyihoz hasonlóan. Most 1 év áll rendelkezésetekre, hogy megnézzetek sok-sok ilyen filmet.

Tehát a lényeg:
– Megnézni 15 db fantasy filmet és azokhoz min. csillagos értékelést hozni. (Így egyben az Én és a film linkeket kérném)
– Fantasy film alatt csak azt fogadom el, ami ilyen címkével van ellátva (lehet persze több címkéje is), de ha esetleg egy disztópia, sci-fi, vagy hasonló remekmű is meg van jelölve, akkor nem feltétlen fogadom el. Ami egyértelműen fantasy (pl.:A gyűrűk ura, Harry Potter…stb) ezeket azonnal elfogadom, a többi esetén, ha nem egyértelmű, akkor indoklást is kérek. A sci-fi műfajú filmek még mindig NEM érvényesek, tehát ha el is van látva fantasy cimkével, nem biztos, hogy elfogadom, értem ez alá a Star Wars filmeket például.
– A filmek min. 60 percesek legyenek.
– Újranézéseket is elfogadok.
– A filmnézéseket 2017. január 7-től fogadom el!

Innen tudtok szemezgetni :) http://snitt.hu/cimkek/szures?tag%5Bid%5D=65&type=favorites

Nem mindennap jut időm a zöldítésre, ezt kérlek vegyétek figyelembe. Lehet csak 1-2 hetente tudok majd, nem kell 3-szor belinkelni mindent, észre fogom venni. Ha esetleg valaki nem kap zöldítést 1 hónap után sem, az kiabáljon.

dulkap 

Irány a Moziba Be!

Elkezdődött2017. január 3., 13:20
Jelentkezési idő2017. december 1., 23:59
Véget ér2018. január 1., 23:59

Feltűnt, hogy idén már januárban sok jónak ígérkező film kerül a mozikba, ezért úgy gondoltam indítok egy mozis kihívást, aminek teljesítéséért csak moziba kell járni, havonta átlagban egyszer.

A tennivalók:
– Jelentkezz a kihívásra!
– Nézz meg egy év alatt 12 filmet a moziban!
– Mindről kérnék csillagozást, de szöveges értékelést elég 5 filmhez!
– Hozd az „én és a film” linkeket!
– Vedd át a plecsnit! :)

FONTOS! Nézéseket, csak a kihívásra való JELENTKEZÉS után fogadok el!
A teljesítéseket csak egyben elküldve fogadom el!

UPDATE: Csak a cím változott (copyright by Supernem), minden más maradt a régi.

Theana

Sírós filmek

Elkezdődött2016. december 28., 18:40
Jelentkezési idő2017. november 23., 23:59
Véget ér2017. november 23., 23:59

Van, hogy jól esik sírni egy filmen. Akinek van kedve, csatlakozzon. :)
1. Nyomj a „részt veszek” gombra.
2. Nézzünk 5 olyan filmet, amin sír(t)unk (NÉHÁNY KÖNNYCSEPP IS ÉR!!). Ha újranéznél, csak 2 filmet fogadok el. :)
3. „Én és a film” linket szeretnék kérni (értékeléssel), valamint a filmnézések csak a kihívás kezdetétől érnek. Egy mondatban említsd meg, miért hullottak a könnycseppek (vagy csak egy).

Ha valami nem világos, ne habozz írni! :)
(Ha nem látszik, a plecsnin éppen sírnak a pop-corn felett.)

A kihívás létrehozását, talán, a Collateral Beauty inspirálta…

januskoszuzanna

New York

Elkezdődött2017. január 6., 15:19
Jelentkezési idő2017. december 30., 23:59
Véget ér2017. december 30., 23:59

Ahogy a címben is van, olyan filmeket kell hozni, ami New York-ban játszódik (nem muszáj, hogy az egész film, de legalább a 70%-a).
A kihívás teljesítéséhez nincs más dolgod, mint:
– Részt veszek gomb megnyomása
– Nézz meg 4 filmet
– Ha sorozatot hozol akkor 4 rész számít egy filmnek
– Csatoltam néhány filmet, de természetesen másikat is elfogadok
– Hozz nézési és min. 2 szöveges értékelési linket (a nézéseket a kihívás kezdetétől fogadom el)
– Örülj a plecsninek :)