Népszerű kihívások

Renita144 

Sex Education 3. évad

Elkezdődött2021. szeptember 15., 22:10
Jelentkezés vége2022. március 31., 23:59
Véget ér2022. március 31., 23:59

Szeptember 17-én érkezik a Szexoktatás 3. évada, ezért hoztam létre a kihívást.
A feladat a következő:
– Jelentkezz a kihívásra
– Nézd meg a 3. évadot a sorozatból
– Csillagos értékelést kérek a sorozatról, szöveges értékelés nem kötelező, de szívesen elolvasom
– Csak a kihívás ideje alatti nézéseket fogadom el, a részek között reális idő teljen el
– Hozd az én és a film linket hosszászólásban

Kép forrása: https://thefilmyseries.com/sex-education-season-3-cast-…
https://www.indiaglitz.com/netflix-series-sex-education…

Jó szórakozást kívánok! :)

61 hozzászólás
Felhő 

ROXFORT 2: Házak versenye címke szerint

Elkezdődött2021. augusztus 31., 12:38
Jelentkezés vége2021. december 31., 23:59
Véget ér2022. június 15., 23:59

Tisztelt XY!
Örömmel értesítjük, hogy felvételt nyert a ROXFORT Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába, illetve a tavalyi diákokat is nagy szeretettel köszöntjük!

Ismét eljött egy új tanév, és még mindig nem érkezett meg a levelem… jé, hogy a tietek sem?

A kihívás célja leszimulálni a roxfortos tanév alatt zajló házak versenyét. A beosztási ceremóniát követően minden ház tagjai pontokat gyűjtenek, majd év végén pedig kiderül, melyik csapat viheti haza a Házkupát.
(A kihívásban való részvételnek NINCS ELŐFELVÉTELE, ha tavaly nem voltál, akkor nem voltál, nem érdekel senkit, most gyere játszani :) )

A játékszabály egyszerű.

ALAPJÁTÉK
1. Vedd fel a Teszlek Süveget (https://snitt.hu/zonak/teszlek-suveg) és nyilatkozz, melyik házba szeretnél kerülni. A tavalyiaknak ezt ugyanúgy meg kell tenniük, ha akartok, lehet házat váltani, lehet maradni, rátok bízom, de ahhoz, hogy bekerülj a nyilvántartásba, először mindenképp nyilatkozni kell.
2. A lejjebb látható listából keresd ki, mely snittes címkék érvényesek a te házadhoz.
3. Nézz a házadhoz tartozó min. egy darab címkével ellátott filmeket, sorozatokat, hogy pontokat gyűjts. 1 befejezett perc = 1 pont. A filmnézések szeptember 1-jétől érnek!
4. Izgulj, vajon sikerül-e a csapattársaiddal közösen megszerezni a Házkupát!

VÁLTOZÁS AZ ELŐZŐ ÉVHEZ KÉPEST:
Továbbra sem szeretnék légyszámhatárt szabni a házakhoz, így mindenki oda jelentkezik, ahova akar, függetlenül attól, hogy az adott házban mennyien vannak már. Az aránytalan előny elkerülése végett azonban AZ ÖSSZEGYŰLT PONTOKAT A TANÉV VÉGÉN AZ ADOTT HÁZBAN LÉVŐ TANULÓK SZÁMÁVAL ÁTLAGOLJUK. Ez azt is jelenti, hogy a kihívás alatt érdemes aktívnak lenni, mert a passzív játékosok ugyanúgy beleszámítanak a létszámba, ami csökkenti az átlagot és a nyerési esélyeket.
Tehát még egyszer: összes pont/résztvevők száma. Ez adja a végső pontot. Olyan, mint egy osztályátlag.

A verseny állása folyamatosan követhető lesz a Jegyzetek fül alatt. De végeredménytől függetlenül MINDENKI, aki min. 5000 ponttal támogatta a házát, megkapja a plecsnit, a verseny maga csak motiváló erőként szerepel :)

Ha esetleg nem akartok kilométer hosszú listát vezetni a teljes tanév filmnézéseiről, küldhetitek tetszőlegesen részletekben is az állásotokat, így az eredményjelző táblán jelzett számok váltakozása dinamikusabbá, a pillanatnyi állás pedig jobban nyomon követhetőbbé válhat. Ez esetben azonban korábbi részlet-listán szereplő filmnézések az új listán ne szerepeljenek.

Teljesítés módja:
– lista/komment a filmekkel, melynek címében szerepel, melyik házba osztottak be
– én-és-a-film link
– időtartam percben
– min. 1 db címke feltüntetése, amivel igazolod, hogy az a film a te házadhoz tartozik
Csak a tanév kezdete (szept. 1.) utáni nézéseket fogadom el!

FIGYELEM! Minden Harry Potter-film, illetve minden Potterverzumhoz tartozó vagy azt elemző film időtartama duplán számít! Az ilyen filmeknél így kell jelezned: 2*percek száma

FONTOS! Tavaly, ha jól tudom, minden házhoz indultak különböző toborzó kihívások. Ezeknek továbbra sincs semmilyen akadályuk, én csak ezért a kihívásért felelek, arra, hogy iskolán kívül mi történik, az igazgatóságnak nincs ráhatása. Viszont arra szeretném, ha figyelnénk, hogyha kommunikáció zajlik két diák között, az semleges hangnemben történjen. Köszönöm.

Mielőtt átböngésznéd a házakhoz tartozó címkelistát, mindenképpen olvasd le, milyen lehetőségeid vannak még :)

EXTRA JÁTÉK PLUSZPONTOKÉRT
Ha még jobban bele szeretnétek folyni a roxfortos életbe, keressétek a Kőszörnyet Dumbledore ajtaja előtt (https://snitt.hu/zonak/koszorny-dumbledore-ajtaja-elott). Az iroda előtt számtalan lehetőségetek nyílik barátkozni, ismerkedni, vagy bizonyítani. Ha elég aktívak vagytok, pluszpontokat szerezhettek a házatoknak, szóval érdemes figyelni az itt zajló eseményeket.
Hogyan?
2 lehetőség közül választhattok (egyelőre):

1. Jelszó: Dumbledore irodájában rengeteg rejtélyes műszer található – az egyik az, amivel manipulálni lehet a pontok állását! Az a tanuló, aki havonta egyszer sikeresen feltöri a bejáratot lezáró bűbájt, azaz kitalálja a jelszót, +2000 pontot tud jóváírni a csapata részére! Ez a pontszám az egyéni teljesítésednél nem tűnik fel, ha kitaláltad a jelszót, akkor sem csökken a min. 5000 pontos teljesítési előírás. Ez a 2000 pont ugyanúgy átlagolva lesz, mint minden más pont.
– Írj egy karcot, amiből kiderül, melyik házba tartozol. Tippeld be a jelszót. A Kőszörny válaszolni fog, esetleg még nyomokat is hagy.
Hátulütő, hogy a jelszóra vonatkozó tippeket más házba tartozó tanulók is láthatják, így a szemfülesek az utolsó pillanatban ellophatják a lehetőséget. Természetesen, ha a jelszót kitalálják, új lép érvénybe.

2. Ajánló:
– Írj egy karcot, amiből kiderül, melyik házba tartozol, és ami tartalmaz egy min. 500 szavas ajánlót. Ezzel 1000 pontot szerezhetsz a házadnak (Ez a pontszám az egyéni teljesítésednél nem tűnik fel), illetve további 50-50 pont jár azért, ha a többiek közül valaki az ajánlásodra hivatkozva megnézi a filmet. Hivatkozni úgy lehet, hogy az ajánlás karcának linkjét is beilleszted a listádon a megfelelő film alá megjegyzésben. Szóval érdemes lehet nézegetni az ajánlókat a házaitoktól függetlenül, mert az egyik 50 pontot az kapja, aki írta az ajánlót, a másikat pedig az, aki lehivatkozta.

Ha valakiben felmerül bármiféle további ötlet, ne tartsa magában, privát üzenetben lehet keresni.

És akkor a címkelisták (ugyanaz, mint tavaly):
GRIFFENDÉL: akció, autós üldözés, disztópia, fantasy, háború, harc, krimi, LMBT, lovag, mágia, reality, sárkány, sci-fi, szuperhős, természetfeletti, thriller, varázsló, varázslat

HOLLÓHÁT: egyetem, fantasy, varázsló, geek, varázslat, jövő, utópia, kísérlet, klónozás, krimi, zseni, mágia, misztikus, robot, sci-fi, természetfeletti, tudomány

HUGRABUG: animációs, barátság, buli, család, dráma, fantasy, idol, lélektani, LMBT, zene, lovag, mágia, reality, természetfeletti, varázsló, varázslat, vígjáték, romantikus

MARDEKÁR: antihős, apokalipszis, démon, fantasy, fekete humor, háború, harc, horror, karrier, lélektani, maffia, mágia, szellem, természetfeletti, thriller, túlélés, varázsló, varázslat

Soksikert a minden évfolyamnak!
Vizsgaidőszakkor találkozunk…
Hivatalos bizonyítvány(plecsni)osztás június 16-án!

Jegyzetek

14 hozzászólás
esztiplayer 

Ősz 2021 címke szerint

Elkezdődött2021. szeptember 2., 11:38
Jelentkezés vége2021. november 30., 20:00
Véget ér2021. november 30., 20:00

Szeretem az olyan filmeket és sorozatokat amik ősszel játszódnak, vagy az őszi ünnepekről, szokásokról szólnak, ezért gondoltam, hogy létrehozom ezt a kihívást, hátha más is így van vele :D
A feladat egyszerű:
~Nézz meg 3 db filmet, ami az alábbi címkék valamelyikével vannak ellátva
https://snitt.hu/cimkek/osz
https://snitt.hu/cimkek/halloween
https://snitt.hu/cimkek/iskola
~A nézések a kihívás ideje alatt érnek( a filmnézések között reális idő teljen el)
~Hozhatsz sorozatot is, de akkor 5 db sorozat rész tesz ki egy filmet
~Értékeld őket legalább csillagosan
~ Írd meg nekem, hogy melyik film tetszett a legjobban
~Hozd a teljesítésed hozzászólásban
~Ha kész, kapod a plecsnit :D
Jó szórakozást!

Képek forrása: Pinterest

22 hozzászólás
SunflowerSz 

Filmes testvérek címke szerint

Elkezdődött2021. szeptember 2., 18:57
Jelentkezés vége2022. március 30., 18:51
Véget ér2022. március 31., 18:51

Sziasztok!

Már egy ideje gondolkodtam rajta, hogy indítok egy kihívást, amiben a főszerep a testvéreké és most eljött végre ennek az ideje valóban :) Remélem sokan csatlakoztok és nem csak olyanok, akiknek van testvére :)

A plecsni megszerzéséhez szükséges feltételek:
– Nézz meg 3 filmet, amiben fontos szerepe van a testvéri kapcsolatoknak és szerepel rajta a testvérek címke (példákat csatoltam a kihíváshoz).
– Sorozatokat nem fogadok el, viszont animációs filmek jöhetnek.
– Újranézések érnek.
– A nézések között reális idő teljen el.
– Csak a kihívás kezdete utáni nézéseket fogadom el.
– Csillagosan értékeljétek a filmeket és az „Én és a film” linkek mellett a kommentben írjátok meg azt is, hogy melyik filmet szerettétek a legjobban a megnézettek közül.

Jó szórakozást!

9 hozzászólás
dulkap 

BETILTVA!!!! listáról nézős

Elkezdődött2021. szeptember 3., 17:12
Jelentkezés vége2022. március 21., 23:59
Véget ér2022. március 31., 23:59

Innen-onnan összeszedtem egy listában olyan filmeket (a teljesség igénye nélkül), amik valamiért hosszabb vagy rövidebb időre valamelyik országban be volt tiltva. A listából kiderül, hogy közel sem csak botrányfilmekről van szó. ;)

Lista: https://snitt.hu/listak/betiltva

A tennivalók a következők:
– Jelentkezz a kihívásra!
– Nézz meg 5 filmet a listáról, de újranézni nem szabad!
– 30 percnél rövidebb maximum 2 db lehet!
– Legyenek csillagos értékelések!
– Hozd az „én és a film” linkeket!
– Vedd át a plecsnit! :)

FONTOS! A nézések a kihívás ideje alatt történjenek, egyben küldjétek el a teljesítéseket! Valamint reális idő teljen el a nézések közt és pontos dátumozást kérek (nem elég csak az év)!

5 hozzászólás
Cliff_Booth 

Tim Burton´s Halloween fix filmek művész szerint

Elkezdődött2021. szeptember 15., 13:06
Jelentkezés vége2021. november 2., 20:00
Véget ér2021. november 2., 20:00

Hamarosan itt a halloween és számomra e őszi időszak elengedhetetlen része, hogy olyan filmeket tekintek meg, melyek kellő hangulatot nyújtanak ezen ünnep kapcsán.
Tim Burton filmjei ilyenek!
Most pedig az általa készített (vagy írt) animációs filmeken lesz a hangsúly, mert nincs halloween Burton nélkül…

A kihívás teljesítéséhez:
– Nézd meg a borítóképen látható 3 animációs filmet, melyek Tim Burton nevéhez fűződnek:
A halott menyasszony (2005)
Frankenweenie – Ebcsont beforr (2012)
Karácsonyi lidércnyomás (1993)

– Értékeld mindhárom alkotást legalább csillagosan
– Hozzászólásban küldd el az „Én és a film” linkeket teljes dátummal
– Írd meg a három mese film közül melyik tetszett a legjobban

A kihívás feltételei:
– A nézések között reális idő teljen el
– Csak a kihívás kezdete utáni nézéseket fogadom el
– Újranézések jöhetnek

Kellemes kikapcsolódást és borzongós halloweeni hangulatot kívánok mindenkinek!

Kapcsolódó művészek: Tim Burton

3 hozzászólás
DavyJones 

Kétrészes filmek: Deadpool fix filmek

Elkezdődött2021. augusztus 30., 15:54
Jelentkezés vége2021. november 26., 12:00
Véget ér2021. november 30., 16:00

Következő kétrészes filmek kihívásra a Deadpoolra esett a választás. Az első részt 2016-ban a másodikat pedig 2018-ban mutatták be. Ryan Reynolds játssza a híres szuperhőst Deadpoolt, azaz Wade Wilsont. Nagy sikert aratott, mint a két film. Humorral és akcióval tele van, szóval nem lehet unatkozni a filmeken. Remélem elégedettek vagytok.

Kihívás teljesítéséhez:
– Nézd meg a Deadpool két részét, valamint megnézni egy szabadon választott Ryan Reynolds filmet.
– A három filmet kérem legalább csillagosan értékelni.
– Csak a kihívás kezdete utáni nézéseket fogadom el.
– Újranézéseket természetesen elfogadom.
– Hozzászólásban küldd el az 'én és a film' linkeket teljes dátummal.
– Majd végül írjátok meg melyik film tetszett a legjobban a három közül.
Jó szórakozást és kellemes filmnézéseket kívánok mindenkinek! :)

Kapcsolódó művészek: Ryan Reynolds

12 hozzászólás
bkata12 

Libra – Mérleg keresős művész szerint

Elkezdődött2021. szeptember 23., 00:00
Jelentkezés vége2021. október 22., 23:59
Véget ér2021. október 22., 23:59

A Mérleg az állatöv hetedik, a levegő elem második jegye. Diplomatikus, békés és hatalmas az igazságérzete. Sokan azt gondolják, hogy döntésképtelen, valójában viszont csupán arról van szó, hogy mindenben meglátja a lehetőségeket, ezért esik nehezére néha a döntéshozatal. Nem igazán szereti a konfliktusokat, viszont fontos kérdésekben nagyon megbízható objektív látásmódja miatt. Segítőkész, társaságkedvelő és szeret beszélni. Érzelmeit azonban nem mindig fedi fel, különösen akkor nem, ha az esetleg konfliktushoz vezetne. Elnyomott negatív érzelmei miatt viszont könnyen passzív agresszívvá válhat.

A feladat megnézni a kihívás ideje alatt 3 filmet 3 különböző Mérleg jegyű (szeptember 23. – október 22.) művésszel.

Fontos:
♎ A Csillagjegyek kihívással ellentétben most nem csak színészek játszanak, hanem rendezők is.
♎ Műfaj bármi lehet (sorozat, minisorozat, anime, reality, némafilm, stb.), rövidfilmet kivéve. Sorozatokból 3 rész vált ki egy filmet, de 6 rész nem ér kettőt.
♎ Újranézés ér.
♎ Minden választott művészhez írjátok oda a szülinapját, hogy ne kelljen keresgélnem!

Csillagjegyek kihívás: https://snitt.hu/kihivasok/csillagjegyek

Kellemes filmnézést! ^-^

16 hozzászólás
blackbeakwitch 

Nézzünk filmeket Taylor Swift dalaival! II. címke szerint

Elkezdődött2021. szeptember 5., 10:04
Jelentkezés vége2022. június 5., 00:00
Véget ér2022. június 5., 00:00

Mivel lejárt a Taylor Swiftes kihívásom, amit nagyon sokan teljesítettek, így úgy döntöttem készítek egy második fordulót ezúttal nem Taylor két legújabb lemezének dalaival, hanem a régebbi albumjairól összeválogatott kis dallistával. :)

Teendők:
♫ Válassz ki a 16 dalból 8-at és azok címkéi alapján nézz meg 8 filmet a kihívás időtartama alatt!
♫ Sorozatok is érnek, ez esetben 1 évad vált ki egy filmet, viszont rövidfilmek, realityk, dokuk stb. nem érnek!
♫ Újranézés ér
♫ Értékeld őket legalább csillagosan!
♫ Ha kész vagy hozd el az 'én és a film' linkeket!
♫ Bónusz: Melyik a kedvenc dalod az énekesnőtől? (ha van) ^-^

DALOK ÉS CÍMKÉIK:
Love Story – szerelmi történet
Back To December – tél
Mean – bullying
Never Grow Up – gyermekkor
All Too Well – szerelmi bánat
The Lucky One – hírnév
Starlight – tinirománc
Welcome To New York – New York
Out Of The Woods – erdő
Wonderland – varázslat
Look What You Made Me Do – bosszú
Getaway Car – autó
New Year's Day – szilveszter
Cruel Summer – nyár
London Boy – London
Paper Rings – házasság

Kapcsolódó művészek: Taylor Swift

7 hozzászólás
Lau82 

Rövidfilmek a középpontban műfaj szerint

Elkezdődött2021. szeptember 5., 18:00
Jelentkezés vége2022. szeptember 5., 17:51
Véget ér2022. szeptember 5., 17:51

Sziasztok!
Most járt le épp egy rövidfilm kihívás, amiről sajnos lemaradtam, így azoknak (is) indítom, akik ugyanígy jártak, illetve akiknek van kedvük folytatni.

~ Nézz meg a kihívás ideje alatt minimum harminc, azaz legalább 30 rövidfilmet!
~ Csillagosan értékeld őket
~ A könnyebb átláthatóság érdekében a filmeket egyben, LISTÁN szeretném kérni „Én és a film linkkel” együtt .
~ Sorozatokat nem fogadok el
~ Újrenézést elfogadok
~ Csak reális, teljes dátumos nézések érnek
~ Csak a kihívás kezdete utáni nézéseket fogadom el.

Segítségképpen csatolok filmeket, de persze bármi jöhet, ami megfelel a műfajnak.

Jó filmnézéseket kívánok! :)

6 hozzászólás