A Bridgerton család (2020–) 687

Snitt-díj-győztes 2021

A Julia Quinn sikerregényein alapuló sorozatban megelevenedik az 1820-as évek pajzán, tékozló és feltörekvő londoni úri társadalma.

angol
angol · magyar
angol · magyar

Képek 144

Szereposztás

Regé-Jean PageSimon Bassett
Phoebe DynevorDaphne Bridgerton
Jonathan BaileyAnthony Bridgerton
Luke NewtonColin Bridgerton
Claudia JessieEloise Bridgerton
Nicola CoughlanPenelope Featherington
Ruby BarkerMarina Thompson
Julie AndrewsLady Whistledown (hang)
Sabrina BartlettSiena Rosso
Ruth GemmellLady Violet Bridgerton

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Bridgerton

47 tag · 21 karc · Utolsó karc: 2024. június 23., 20:26 · Bővebben


Kedvencelte 306

Várólistára tette 171


Kiemelt értékelések

Theana 

Nem olvastam a regényeket, így nem tudom, mennyire hű az eredeti történethez, de szerintem egy kicsit korai lépés volt spoiler, még húzhatták volna, akkor is, ha elég egyértelmű volt. Szép keretet adott az epizódoknak. Ezzel a narratívával azonnal Jane Austen jutott eszembe, mert a Büszkeség és balítélet nagyon hasonlóan kezdődik. Szép a látványvilág, a jelmezek és a díszletek, a zenéket is ismertebb klasszikusokból válogatták össze (a Girls Like You és a thank u, next hegedű változatán nagyon nevettem, mert előtte Chopin és Mozart-művön táncikáltak), az angol gyönyörűűűűűhűűű, vétek lenne kihagyni, bármilyen is a magyar szinkron. Jó a casting, bár azért lehetne mit csiszolni a játékon, de a kémia megvolt akik között meg kellett, hogy legyen. Nem gondoltam volna, hogy ennyire leköt, de megtette minden hibája ellenére. Talán még a második évadnak is adok esélyt.

Dreamborder

Nos, amikor az írónő először bejelentette, hogy megfilmesítik a könyveket, örültem, mint majom a farkának, de egy picit tartottam is tőle, hogy fog sikerülni a projekt. Őszintén szólva elégedett vagyok, egész jól összehozták. Nagyjából könyvhű volt, a jelmezek lenyűgözőek voltak, a zene is tetszett, de az mondjuk nagyon távol állt a korhűtől. (pl. Billie Eilish) Na nem mintha zavart volna. Nem erőltették túl ezt a dolgot, egyaránt volt modern és 19. századi.
Viszont, ami mellett nem tudok elmenni: távol álljon tőlem mindenféle rasszizmus, igenis szerintem alap dolog (lenne) az egyenjogúság, de nem tetszik ez az új hullám. Nem volt afroamerikai nemes a 19. században, ennyi meg főképp nem. Nagyon dögös a főszereplő színész, jól játszik, hozta a karaktert, de Simon nekem akkor is egy fehér férfi. Szerintem ez egyfajta új és sunyi diszkrimináció, csak az ember nehezen veszi észre. spoiler Ennyit erről a témáról.
A főszereplő hölgy sem játszott rosszul, a kémia is elég jó volt köztük. Na de nem annyira, mint Anthonyt és Sienát játszó színész közt, kíváncsi vagyok, hogy kit találnak végül Jonathan mellé a második évadra. :)
Ahogy a könyvben is, itt is imádtam Lady Danbury, Lady Bridgerton és Penelope <3 karakterét. (Ú, Pen, a kis sunyi. :)) Színészi teljesítmény tekintetében viszont az Eloise-t alakító Claudia Jessie nyert nálam. Imádtam, ahogy játszik!
Természetesen azért le kell szögeznem, hogy bármennyire is beszippantott a sorozat, a könyveket nem tudja utolérni, mindenképp érdemes elolvasnia őket annak, aki szereti a történelmi romantikus műfajt, melynek koronázatlan királynője szerintem egyértelműen Julia Quinn. :)

2.évad: Sajnos ezer éve olvastam a könyvet, szóval simán lehet, hogy rosszul emlékszem, de számomra sok olyan pont volt, ami nem így élt az emlékezetemben, pl.: spoiler valamint ez a hosszúúúú, értelmetlen szenvedés. Egy idő után nagyon untam, pedig emlékeztem Anthony belső vívódásaira.
Amúgy a színészekkel nem volt semmi bajom, nagyon jól játszottak, mindkettő gyönyörű volt, mégis, valahogy nem voltam elégedett a sorozattal, a továbbra is szépséges kosztümök és zenék ellenére sem.

3. évad: kissé tanácstalanul állok az értékelés írás előtt, vegyes érzések kavarognak bennem. Próbáltam teljesen elengedni és nem összehasonlítani a sorozatot a könyvvel. Összességében inkább tetszett, voltak szuper pillanatai. A zenék átdolgozása, összeválogatása nálam nagyon betalált, ezért mindenképp jár a plusz pont. Színészi játékra most sem lehet panasz, őszinte leszek, egyértelműen Nicola és veteránok nyertek nálam, leginkább Pen édesanyját alakító Polly Walker lett a kedvencem, és hát ezt én nem gondoltam volna, hogy képes megszerettetni velem valamennyire azt a karaktert. :P
Sajnálom, de Colinnal úgy jártam, akár csak a könyvnél, hogy amennyire vártam anno az ő történetét, picit csalódást okozott. Szerencsére ő is fejlődik, az évad végén végre képes őszinte lenni magával.
Cressidat mindenek ellenére nagyon sajnáltam, és kicsit haragudtam azért Eloisra, spoiler
Na és hát volt néhány pillanat, mikor csak úgy pilláztam, pl nem emlékeztem olyasmire, hogy Benedict ennnyire nyitottá válik. :P Nyilván nem, az ő története elvileg előbb lezárul, mint Coliné. Jó, ezt még simán elfogadtam. Na de azt már kevésbé értem, hogy egy fő karaktert miért kell elvinni egy ennyire másik irányba. Spoiler! spoiler
Szóval azzal a bálos jelenettel kicsit kiidegeltek, de egyébként azért szerettem, élvezettel néztem és azért várom a folytatást. :)

ziara

Hát… azért történelmi romantikusnak nem nevezném…
Majdnem hat csillagot adtam, de Simon annyira szép, hogy azért lett hét csillag. Gáz vagyok, tudom.
Nagyon PC, hogy színes bőrű arisztokraták vannak…
Ez a sorozat nagyon népszerű lesz, már ha abból indulok ki, hogy az ilyen típusú könyveket mennyien olvasssák, azok mind megnézik majd, és jöhet a második évad Antonyról. Mondjuk engem a Colin-Penelope rész jobban érdekelne…
Ettől függetlenül behúzott rendesen…
3. évad után: nekem ez a kedvenc évadom. Eggyel feljebb is vittem a csillagok számát. Colin❤

4 hozzászólás
Nihilchan 

1. évad: Hat csillag jár a kosztümöknek, a zenéknek, a látványnak, a kivitelezésnek és Simon jóképűségének. Egyébiránt nagyon nem fogott meg, bár nem tudom, miért vártam csodát, miközben az első könyv feléig sem sikerült eljutnom, annyira nem az én műfajom az egész. Nem érdekelt a történet, mert nyilvánvaló volt, mi lesz belőle, de ami a legjobban fájt, hogy alapvetően csak kettő darab szereplőt kedveltem; és mind a ketten mellékkarakterek voltak. Elég PC, de ez engem pont nem zavart, mert alternatív történelemként teljesen jól értelmezhető. Szerintem feleslegesen elnyújtották; ezt azért rövidebben is lehetett volna tálalni. Ugyanakkor a látvány tényleg tetszett és imádtam, ahogy beleépítették a modern zenéket. A folytatás viszont nem érdekel, szinte kizárt, hogy nézni fogom.

3. évad: Végülis, a közvetlen folytatást nem néztem… Fentebb tornáztam a csillagok számát, mert nagyon érdekelt Colin és Penelope történetszála és lényegében megkaptam, amit szerettem volna. Az ő sztorijuk könyvben is tetszett, pedig a többi részt el sem tudtam olvasni, annyira nem kötött le. De vissza a sorozathoz; az első négy rész dinamikája nagyon bejött, de mivel ott rengeteg minden lezajlott, a második etap számomra egy fokkal érdektelenebb lett. Ahogy egyébként a szereplők is. Ettől függetlenül ledaráltam azt is egy szuszra, mert szerettem nézni. A kosztümök és a zenék továbbra is kiválóak voltak és tényleg nagyon kedvelem ezt a párost, simán újranézném az évadot bármikor. Lehet, hogy az egész sorozatnak adnom kellene újra egy esélyt, nem tudom, majd meglátom. Abszolút nem adott semmi pluszt ez a történet, de kezdem érteni, miért szeretik sokan az ilyen romantikus sztorikat. Nem tudom, mi lesz a folytatás: Benedict számomra totálisan érdektelen, Eloise szerintem az évadban döbbenetesen középszerű volt, így róla is lemondtam, ketten még nagyon kicsik, Francesca meg… azt inkább hagyjuk, mert abszolút nem értek bizonyos dolgokat. Mindent összevetve tetszett, bár a végére nekem kifújt ebben a formában Colin és Penelope is. Azok után, hogy az első évad végén is azt mondtam, elköszönök a sorozattól és mégsem tettem, nem akarok olyan kijelentést tenni, hogy sosem fogom folytatni majd, esetleg pótolni a lemaradásom, de momentán, ebben a pillanatban nem érdekel túlzottan a többi Bridgerton sorsa.

1 hozzászólás
Yuuko 

Az értékelésemben eléggé közbejátszik, hogy nem olvastam a könyveket, így – ismerve magam – sokkal elnézőbb tudok lenni a sorozattal. Sajnos Daphne annyira nem tudott megfogni, nem mintha csúnya lett volna, de egyszerűen nem tudtam elájulni tőle. Simon karaktere már jobban átjött, de a vége felé kezdtem a csajszival szimpatizálni – leszámítva pár dolgot. Plusz a szexjelenetek nagy része szerintem totál felesleges volt, és nagyon nem jöttek át. spoiler
Több karakter volt, akik a főpárnál sokkal izgalmasabbak voltak, például Eloise, Penelope, vagy akár Simon nénikéje (?), bár Daphne fiútesói nem igazán tudtak megfogni. A látvány gyönyörű volt, a zenék is tetszettek, és össszességében nem volt rossz élmény a sorozat, bár bőven van, amibe bele tudnék kötni. Kb a második részben kezdem el gyanakodni, hogy ki lesz Lady Whistledown, és kicsit csalódott voltam, amiért igazam lett. De mindenesetre nagyon hatásosan sikerült a narrálása.

Puska 

Annak ellenére, hogy alapvetően nem rajongok a történelmi műfajért nagyon tetszett :o
Volt egy nagyon jó kosztümös hangulata az egész sorozatnak és tele volt romantikával. Számomra kicsit olyan mint egy 19.századi Gossip girl :3 A történet elég kiszámitható de ettől függetlenül jó volt és szórakoztató. A szereplők is kedvelhetőek, az abszolút kedvencem Eloise :D Az ő történetére nagyon kiváncsi vagyok. Alig várom a róla szóló évadot vagy könyvet *-* És még külön meg kell emlitsem a zenéket is mert baromi jók!
Kiváncsián várom a 2. évadot és már a könyvekkel is szemezgetek *-*

3 hozzászólás
Törpillaa 

Végre végére értem, már alig vártam, nagyon nehezen vettem rá magam, hogy folytassam a 4. részétől, mert annyira untam, még az sem dobott fel, spoiler Egyáltalán nem dobott fel. Nem mostanában néztem romantikus sorozatot, így egy kicsit elszoktam a nyáladzástól, inkább olvasni szoktam. De eleinte Daphne-t aranyosnak gondoltam, de aztán ez megváltozott. Simon cuki volt, és Anthony, Benedict, Colin meg egy két pasi, Friederich herceg, de még ők is hiába voltak cukik, ha sori nem győzött meg engem. XD A könyveket nem olvastam, de nem is biztos, hogy fogom, de majd meglátom. Egyébként egyetlen normális karaktert találtam, és az Eloisa. Penelope is, de a hangjától inkább vérzett a fülem. XD Főleg, amikor nyafogós hangon szólalt meg. Marinát is kedveltem, mást meg nem. XD Néha annyira nyafogtak, meg hisztiztek, és ez az egész… bálozósdi, az unatkozó anyák, akiknek nincs jobb dolguk, mint a pletyka és, hogy spoiler A királynő is unszimpatikus volt. XD Szóval számomra nem lett kedvenc.

1 hozzászólás
MrsCumberbatch 

1. évad:
A darálásom ne tévesszen meg senkit. Nem fogott meg. Pont ezért daráltam le, mert tudtam, ha abba hagyom nehezen vagy soha nem folytatom.

Daphne és Simon számomra mindkettő ellenszenves. Simon szánalmas, hogy csak az apja miatt nem akar gyereket. Arról nem is beszélve hogy mikor a csaj ezt megtudja és keresne mást fel van háborodva és vergődik. Gusztustalan. Daphne meg.. Egy buta naiv kislány… Aki azt hiszi majd miatta megváltozik a pasi. Nyilván nem árulok el vele titkot, hogy így lesz, hiszen erről szól a sori… De akkor is. Amikor pedig spoiler nem csak hogy szörnyen beteg de undorító is. Viszont az egészben az a vicc, hogy tudtam, hogy ez lesz… XD

Marinát annyira szerettem az elején aztán viszont úgy megutáltam hogy a legsötétebb órákban sem tudtam őt sajnálni. Egyszerűen úgy meggyűlöltem mikor spoiler hogy utána én nem tudtam megbocsátani neki…

De hogy valami jót is mondjak. Imádtam a girl power részt spoiler. Granville monológján zokogtam. Eloise-t és Penelopét nagyon imádtam. Anthony-t a végére kicsit sajnáltam is meg nem is.

Lady Whistledown kilétének viszont iszonyatosan örülök. Ő volt a legelső tippem. De aztán annyira egyértelművé vált számomra, hogy elvetettem és másra kezdtem gyanakodni… De az utolsó két részben megint rá tippeltem. Egy szó mint száz: Jupppííí.

Mindenesetre kíváncsian várom a 2. évadot mert szerencsére ez már nem róluk fog szólni. Vagy legalábbis nem ők lesznek a központban, ha benne is lesznek.

Addig is, ennél több csillagot nem tudok rá adni. :((

8 hozzászólás
Katyesz 

Ajánlották, de nem igazán akartam megnézni, pedig a bemutatója tetszett. Aztán megakadt a szemem egy idézeten, és azonnal nekiláttam. És de jól tettem! Nekem nagyon tetszett. A könyvet nem olvastam, de annak ismerete nélkül is élvezhető volt. Igaz az feltűnik, hogy eléggé sűrített.
A sztori egy modernizált kosztümös film. (ennyi színesbőrű nemest nem nagyon láttam még, de szerintem abban a korban ők sem ). Igaz minden szerplőnek jár a pacsi, de nekem Eloise volt a kedvencem, meg persze Penelope. Ez a két csajszi teljesen ki tudta zökkenteni az embert. Annyit röhögtem rajtuk.
Remélhetőleg lesz folytatás, hiszen most kezd izgalmas lenni.

2. Évad:
Ez egy csalódás volt. Szöges ellentéte az elsőnek. Semmi humoros helyzet, lapos sztori, még laposabb emberekkel. Valahogy elveszítette a lendületét a sorozat. Majdnem azt mondanám, hogy erőltetettnek tűnt.

elentiya 

Nem olvastan a könyvet, így nem volt viszonyítási alapom, de lehet jobb is. Nem volt rossz, végig lekötött, de a közepe felé volt pár rész, ami kicsit nekem unalmasabb volt. Azért kíváncsi leszek a második évadra. :)


Népszerű idézetek

Anna1999Gitta 

– Mama, játszhatok Eloise-al?
– Egy hölgy nem játszik, Penelophe!
– Bocsáss meg mama! Sétálhatok udvarlókat keresve Eloise-al?

1. évad 2. rész – Sokk és öröm
2 hozzászólás
Kicsicsillag95 

Lord Tomkins: – A családommal kivételesen közeli a kapcsolatom.
Daphne: – Ez csodás Lord Tomkins én is így vagyok a magaméval.
Lord Tomkins: – Ha megnősülök anyám odaköltözik hozzám és új arámhoz.
Daphne: – És az édesapja ebbe nem is szól bele?
Lord Tomkins: – De, hogyne, az ő ötlete volt.

1. évad 3. rész – Az ájulás művészete
Ercsusz 

Anthony: Húgom? Mit csinálsz te itt?
Daphne: Nem tudtam aludni. Gondoltam, egy kis meleg tej segíthet a gondomon.
Anthony: Csengessek egy inasért?
Daphne: Ne. Ne ébreszd fel őket. Velem tartasz te is?
(a tűzhelyet nézve)
Daphne: Be kellene gyújtani.
Anthony: Kiváló ötlet.
Daphne: Na… akkor rajta.
Anthony: Én?
Daphne: Én nem tudom, hogy kell.
Anthony: És én tudom?
Daphne: Akkor isszuk hidegen.
Anthony: Úgy sokkal frissítőbb.

1. évad 3. rész – Az ájulás művészete
Anna1999Gitta 

Eliose: – Tán le akar festeni az úr?!

1. évad 8. rész – Eső után
3 hozzászólás
Kicsicsillag95 

Eloise: – Daphne!!! Siess már végre!!!! Szerintetek meghalotta?

1. évad 1. rész – A legtündöklőbb gyémánt
Anna1999Gitta 

Prudence: – Az enyémet persze be kell venni!
Philippa: – Az enyém tökéletes!
Phenelophe: – Az enyém meg sárga!

1. évad 8. rész – Eső után
Theana 

Eloise Bridgerton: Sister! I suppose I should thank you.
Daphne Bridgerton: What ever for?
Eloise Bridgerton: For being so perfect, so I do not have to be.

1. évad 8. rész – Eső után
Anna1999Gitta 

Eloise: – Egy hölgy mitől lesz viselős?
Violet: – Eloise micsoda kérdés ez…?
Eloise: – Ahhoz nem kell házasnak lenni?

Eloise: -Felteszem, ti bezzeg tudjátok.
Benedict: -Ne nézz rám!
Colin: -El, jártál már valaha tanyán?

1. évad 1. rész – A legtündöklőbb gyémánt
Pandalin 

Daphne Bridgerton: Csak azért, mert valami nem tökéletes még nem lesz kevésbé méltó a szeretetre.

1. évad 8. rész – Eső után
MrsCumberbatch 

Én nem gúnyolódok. Én őszinte vagyok.

1. évad 1. rész – A legtündöklőbb gyémánt

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján