Szexoktatás (2019–2023) 615

0 díj · 4 jelölés · Snitt-díj-jelölt 2020

Otis Milburn egy tapasztalatlan, magának való fiú, aki a szexterapeutaként dolgozó anyjával él. Mivel a szexről szóló könyvek és videók között éli az életét, ráadásul anyja elég nyíltan szeret vele beszélni a témáról, a fiú – akaratán kívül – a téma szakértőjévé válik. Amikor aztán középiskolába… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 55

Szereposztás

Asa ButterfieldOtis
Emma MackeyMaeve
Kedar Williams-StirlingJackson
Gillian AndersonJean
Chaneil KularAnwar
Alistair PetrieMr. Groff
Connor SwindellsAdam
Cerys WatkinsNatalie
Ncuti GatwaEric
Aimee Lou WoodAimee Gibbs

További szereplők

Kedvencelte 294

Várólistára tette 248


Kiemelt értékelések

Haspók 

Azt tudtam,hogy tetszeni fog, de hogy ennyire, arra nem számítottam.
Ezért a sorozatért képes voltam fent maradni hajnali 2-ig,ami nálam annyira ritka, hogy évente egyszer, ha megtörténik.
(Egyszerűen nem bírtam abbahagyni,most meg izgulok,hogy nem rendelik be a 2. évadot, s ha berendelik,akkor azért mert ki tudja melyik évben lesz majd műsoron.
Nem tud túl gyorsan megjelenni , mert már most akarnám nézni a folytatást !)
Nagyon el van találva benne minden: szereplők, zene, téma,hangulat,dialógusok,színészi játék. Van benne bőven humor, de nemcsak az van, elgondolkodtató,a jóra tanít,s mindvégig természetesnek hatnak a helyzetek, még akkor is,ha van benne 1-2 klisé, valahogy a szereplők el tudják adni mindezt probléma nélkül. Amúgy tudni kell, hogy az egyik percben még mosolyog az ember,másikban már potyognak a könnyei, nagyon jól közelít meg bármilyen témát a felnőtté válástól kezdve a szexualitás mindenféle formáján keresztül az elfogadásig minden,minden van benne,ami kell (nekem), ráadásul még a szülő- gyermek kapcsolatokat is boncolgatja.
Tini sorozat,nemcsak tiniknek.
A fiatal szereplők karizmatikusak egytől egyig, s nagyon különbözőek,s mindegyiküket lehet kedvelni.
Nagyon jó színészeket válogattak össze, Asa és Gillian eddig sem volt ismeretlen, de a többiek is meglepően mind nagyon jók voltak.
A zene is zseniális volt mindvégig. Kell a soundtrack !
Ez egy olyan sorozat,amit szívesen újranézek egy nap.

9 hozzászólás
Törpillaa 

Hmm… Az első évad, nekem nagyon bejött. :-D Szórakoztató, vicces, és a szereplők is eléggé jók. :-D A sztori pedig khm… nagyon is élvezhető, és látványos, tanulságos. :-D Jókat nevettem rajtuk, és a zenék is nagyon bejöttek. :-D Bírom Maevet, Jeant, Otist, Ericet, Ola-t, Jacksont, és néha még a Aimee-t is. Nagyon szórakoztatóak voltak, és a beszólásaik irtó viccesek voltak néha. :-) Rajtuk kívül is voltak még elég jó szereplők, de első sorban ők lettek a kedvencek. :-D Már nagyon várom a második évadot, hogy milyen lesz. Eddig, amit láttam nagyon tetszik. :-)

A második évadot is nagyon bírom, pörgős, és nagyon szórakoztató is, vicces, élvezhető, azért néha egész dráma is, de a szereplők még mindig nagyon szerethetőek. :-) Ebben az évadban új szereplők is felbukkannak, és felpezsdítik a többi szereplő életét, mint pl Maeve anyja, Otis apja, vagy Eric az új sráccal kapcsolatban. :-)

Hű, ez a harmadik évad, se volt semmi. XD Végig szórakoztató volt, és végig nevettem az egészet. XD Azért ebben az évadban is volt kellően dráma, szomorúság, hazugság, csalások, titkolózások, mint kb az előző évadokban is, de ebben külön kitértek más főbb témákra is, amit tök jól felépítettek, és meg is oldottak. Jöttek új szereplők, akik szintén fel pezsdítették, fel pörgették és ezzel sok vicces, vagy éppen drámai feszült hangulatú pillanatok, jelenetek születtek. De egész jól megoldották, és kidolgozták a szálakat, ráadásul ez az évad több bonyodalmat is hozott a szereplők életébe, amitől egyáltalán nem lett uncsi a sori, néha nagyon vicces volt, aztán drámai és szomorú, de megérte ezt is végig nézni. Egy csomó kedvenc jelenetem akadt, és a szereplőket is még mindig nagyon bírom, és egyre csak bővül a sor. :-D A zenéket is nagyon imádom, plusz hangulatot adtak a részekhez, a pillanatnyi érzésekhez. :-D Mindenki alakítása tök hiteles volt, és szórakoztató. :-D

Sokszor egész jókat nevettem a történteken, és már nagyon várom a negyedik évadot, ha lesz még remélem, mert így nem érhetett véget. :-D Nagyon kíváncsi vagyok mit hoznak még ki ezután az évad után. :-D Jean pedig még mindig nagyon, nagy kedvenc, bírom a nőt már az elejétől kezdve. :-) Rajta kívül még mindig bírom Otist, Maevet, Jacksont, Ericet, Aimeet, Jakobot, Olát, Viv-et, Hope-t, Lilyt, Calt, és kicsit még Adamet is. :-) Csak ajánlani tudom mindenkinek. :-)

Kikiriki

Már megint egy sorozat, ami annyira tetszett, hogy képtelen vagyok elszakadni tőle, mert úgy érzem, hogy az életem üresebbé vált azzal, hogy megnéztem az utolsó részt, nincs tovább, és tovább kell lépnem. Igen, borzasztóan vágyok a 2. évadra.
Nagyon megszerettem a történetet, a szereplőket, a helyet ahol játszódik, a színészeket, a zenéket…mindent!
Meg hát kellenek is az ilyen tabukról szóló műsorok.

ziara

Imádtam. Elég gyorsan meg is néztem, pedig volt minden: munka, betegsêg, most meg itthoni tanulás.
Őszintén nem gondoltam, hogy ennyire tetszeni fog, ezért nem is kezdtem bele tavaly az első évadba. És milyen jól tettem, mert így most két évadom volt egyszerre. Nehéz lesz kibírni, de így hogy biztos a harmadik évad, kicsit könnyebb;)
Mindenkit szerettem, de legjobban Eric-et és Jacksont. De ezek hajszálnyi különbségek. Érezhető a brit/skót különcség és az amerikai hatás is, de egyensúlyban vannak.
És a zenék…
A 4. évadhoz tényleg zsepi kelll. Imádom.

sfox33

1.évad – 9 csillag
VÉGRE EGY NEM ELCSÉPELT TINI/GIMIS SOROZAT! Köszönöm! :) Hihetetlenül jó karakterek és történet.

2. évad – 9 csillag
Az első kicsit jobban tetszett, de meg volt a „varázsa” ennek az évadnak is.

Novecento

Nagyon aranyos sorozat, nehéz megállni, hogy az ember ne darálja le egyben. Azt a hátrányára lehet írni, hogy annak ellenére, hogy az Egyesült Királyságban játszódik, inkább egy amerikai iskolát mutat be, és az egész hangulata nem igazán brites. Meg szerintem a PC-t is kicsit túltolták. Viszont a fiatal színészek nagyon tehetségesek, és Gillian Anderson játéka is brilliáns volt. A zenéket nagyon eltalálták. Ha tetszett a The End of the F***cking World, ezt se hagyd ki.

Második évad után: talán még jobban tetszett. Sokat érett a sorozat, kifejezetten súlyosabb témák is előkerültek, és jól egyensúlyozott a szórakoztatás és a közvetíteni kívánt üzenetek átadása között. A karakterek is rengeteget fejlődtek. Örültem volna, ha lekerekítik a végét és itt be is fejezik, mert azért félek, hogy ezt a színvonalat nem tudják tartani még egy évadon keresztül.

Harmadik évad: Hogy lehet ez még mindig egyre és egyre jobb? Annyira csodálatos az összes karakter, annyira hitelesen mutatja be a problémáikat, mindenkinek látnia kéne ezt. Egyébként pedig szeretném Jean Milburnt a második anyukámnak.

2 hozzászólás
molly_

Ó, én meg már azt hittem, kinőttem a gimiben játszódó sorozatokról, de ezek szerint mégsem. :D
Bár úgy érzem, ki is emelkedik a többi hasonló sorozat közül, mert teljesen életszerű, valós problémák kerülnek terítékre.
A karakterek is jóval kidolgozottabbak. Megvannak a tipikus sablon szereplők, mint a népszerű flegma csaj, meg a suli sportoló sztárja, meg persze a nyomik, és mégis sikerült belőlük igazi személyiségeket faragni a saját kis sztorijuk bemutatásával, tehát mindenkinek van egy sokkal mélyebb oldala is.
A kedvencem Eric, valahogy előre éreztem, hogy spoiler, de nagyon kíváncsi vagyok arra is, hogyan alakul majd Otis és Maeve kapcsolata a továbbiakban.
Csak azt sajnálom, hogy összesen 8 rész az egész. Alig várom a következő évadot. :)

christine

Határozottan érdekes a sorozat, könnyen lecsúszik az ember torkán, ha nincsenek benne kételyek és ha nem homofób. Kicsit görbe tükörnek is érzem, a meleg jelenetek szerintem már egy-egy helyen túlzások voltak, de talán ezzel akarták érzékeltetni a készítők azt, hogy mennyire jó lenne, ha végre elfogadná az emberiség ezt a dolgot. Nagy kár, hogy ezt a sorozatot csak az nézi meg, akinek amúgy sincs baja a homoszexuálisokkal, és mindeközben nem rasszista.

1 hozzászólás
Nikkincs

Nem gondoltam volna, de ez a sorozat kilóra megvett, pedig az első rész után nem is igazán akartam folytatni. Aztán elkapott a hangulata, illetve a sorozat egyedisége és a fontos mondanivalója, mindezt úgy, hogy nem tolja az arcodba. Ja, és szuperjók a zenék benne :)

julcseee 

1. évad: Az értékelések alapján valami sokkal jobbra számítottam. De tele volt klisékkel amiket most kevésbé tudtam elézni neki. Persze, voltak benne egyedi dolgok is, és Gilian Andersont továbbra is imádom :) A főszereplő srác is jót alakított benne, viszont a mellékszereplő csaj nekem teljesen Margot Robbie hasonmás volt. Nem volt rossz sorozat egyébként, lehet csak engem kapott el rossz időszakomban, de most valahogy ez nem jött át annyira.

2. évad: Javítanom kellett a csillagozáson. Mert a második évad az már kérem szépen igazán jóra sikeredett. Volt itt minden, de azért utolsó részért haragszom. Persze, értem én hogy kellett valami hogy várjuk a 3. évadot de azért ez mégicsak szemétség :)

3. évad: TOvábbra is marad a második évad szinvonala. Igen, votlak hibái, de nem érdekel. Örülök hogy vannak ilyen sorozatok, amik tényleg az elfogadás jegyében telnek. Imádom.


Népszerű idézetek

mrsp

– What do you get someone who’s having an abortion?
– Sunscreen. They’ll need it in hell.

MrsCumberbatch 

Nehéz szeretni azt, aki magát sem szereti.

2. évad 6. rész – Episode 6
5 hozzászólás
blackbeakwitch 

Adam verse:

A boy I don't like told me to write from the heart
I didn't know what that meant because I never knew I had one
I never knew I had a heart
'Til you said you kissed a boy I haven't met
Then I knew I had a heart
Because I thought it might stop
And when I thought my heart might stop beating
I realized it had always been there
But I didn't know how to feel
Until I thought about losing you
I knew we wouldn’t last forever
I was waiting for this day
But I hope we can fix things
And if we can’t
I will always thank you
For showing me I have a heart.

3. évad 8. rész – Episode 8
RóbertKatalin 

– Nem értem, miért nevetik ki ezt a kedves hölgyet.
– Mert ez egy középiskola

AdriennKanter 

In ten years' time, I want to live in a house with big windows, I want the house to be large enough to have a kitchen table with four chairs but not too roomy to ever feel the depth of my aloneness. Because I'll probably be alone. But I think aloneness won't feel so all-consuming with windows that protect me from the world but still let me watch it.

Londonna 

– Aki utálja a musicaleket, annak nincs lelke.

2. évad 8. rész – Episode 8
Vandál 

– I also have a vagina!
– Well, congratulations.

ancsr

Mr. Hendricks: Spatula. Pepper grinder. Milk frother. Ice cream scoop. Baba ghanoush! Baba ghanoush!

Törpillaa 

Adam: You're so wise. Like an old owl.

1. évad 2. rész – Episode 2

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján