Emerson  


Összes kitüntetés 260

Kedvenc filmek 31

Sigur Rós: Heima (2007) A forrás (2006) A nagy kékség (1988) The Last Winter (2006) Farkasokkal táncoló (1990) Mi ketten (1987) Ekko (2007) Company (2007) Stockholm Östra (2011) Zuhanás (2006)

Kedvenc sorozatok 14

A híd (2011–2018) Cuffs (2015–2015) 19-2 (2011–2015) Bloodline (2015–2017) Narcos (2015–) The Missing (2014–) Collision (2009–2009) Book of Daniel (2006–2006) Friday Night Lights – Tiszta szívvel foci (2006–2011) Titkok nélkül (2008–2010)

Kedvenc művészek 29


Utolsó karc

Emerson 

@Londonna jelölése után felfedem a válaszaimat :-)

1. Idén filmet vagy sorozatot néztél többet?
A snitt szerint sorozatot, de ha a ráfordított időt nézzük, akkor szerintem film nézésre több időt szántam.

2. Mi a véleményed az amerikai televíziózás egyre erősebb térhódításáról? Elképzelhetőnek tartod, hogy egy nap átvegye a mozi helyét?
Miért, erősebb lett? :-) Nem vagyok otthon a témában… a mozi helyét viszont egészen biztos, hogy nem veszi át. Ez kb. olyan, mintha azt mondanánk, hogy a körte helyét átveszi az alma. Mind a kettő finom és ehető, de egyik sem tudja pótolni a másikat. Elférnek azok egymás mellett :-)

3. Te néznél filmet az új ScreenX technológiával, ahol a két oldalfalon is vászon van, és bizonyos jeleneteknél vetítenek rájuk?
Talán egyszer kipróbálnám, de ahogy a 3D is hidegen hagy, erre sem izgultam rá különösebben. Inkább valami bicikliverseny közvetítését nézném ilyen formában :-)

4. Melyik filmet láttad a legtöbbször életedben, és körülbelül hányszor?
Talán a Happy Hour (2003). Fogalmam sincs hányszor láttam, de egészségtelenül sokszor, mert minden alkalommal szétbőgöm magam rajta.

5. Idén melyik a kedvenc filmed és/vagy tv sorozatod?
Most megnéztem a %-os értékeléseimet és ledöbbentem, hogy mennyire alacsony az átlagszázalék. Júliusig bezárólag el vagyok maradva a statisztikával 67,9% Csak 7 filmnek adtam maximális pontszámot, és ebből a top a The Boat That Rocked volt. Egy hajszál választotta el attól, hogy kedvenccé avassam.
Sorozatok tekintetében a Happy tetszett a legjobban, valamint a Tin Star ha nem számítjuk a végét.

6. Melyik 1-5 filmet és tv sorozatot várod jövőre a leginkább?
The King (2019) Főleg Michôd és Edgerton miatt várom. Ketten együtt nagyon ütősek tudnak lenni.
Amundsen (2019) is várós, bár sajnálom, hogy a címszerepet nem Lars Mikkelsen kapta – nem mintha felkínálták volna neki (én már itt ráaggattam, hogy kiköpött Amundsen, de majd vigasztalódom Seimmel.
Sorozatok közül a Fortitude új évadát várom. El nem tudom képzelni, hogy folytatják majd a sztorit… (remélem valami értelmesebbet találnak ki, mint a 2. évadban)

7. Milyen gyakran jársz moziba? Idén eddig hányszor voltál?
Most már nagyon ritkán. Idén eddig kemény egy alkalommal voltam, de legalább hoztam a tavalyi szintet (akkor is csak egyszer voltam…)

8. Melyik filmet láttad legutoljára moziban? Tetszett?
Bosszúállók második része. Jobbra számítottam, de azért nem bántam meg, hogy moziban láttam.

9. Milyen rendszerességgel nézel filmet? (naponta, naponta többet, hetente, havonta, változó)
Teljesen változó. Ha bekattanok, lehet, hogy zsinórban megnézek négy filmet, aztán napokig semmi. Nyár óta „diétán” vagyok, mert két munkahelyem lett, így a napi filmnézés/sorozatnézés kikopott a menetrendemből inkább örülök, hogy egyáltalán élek :-) A kihívások határideje viszont át tudja rendezni a szokásimat :-)

10. Mi a véleményed a Magyarországon forgatott külföldi produkciókról? Örülsz, hogy ilyen sok sztár és produkció hazánkban forgat? Mit szólsz hozzá, amikor Budapestet vagy bármelyik városunkat külföldi helyként mutatják be?
Azt mindenképp díjazom, hogy miattuk nem áll le a forgalom, mint az államfők érkezése esetében. Az viszont túlzás, hogy örülök, hogy ennyi sztár felbukkan Magyarországon, de legalább ezen csámcsog a sajtó és nem valami politikai bullshitet tolnak az arcunkba. Harrison Ford szimpi volt a bringás akcióival (nagyon aggódtam, hogy a hazai közlekedési kultúra hiánya miatt maradandó károsodást fog szenvedni. Roppant hálás vagyok a társadalomnak, hogy senki sem ütötte el). Amit Will Smith művelt, az viszont kiakasztott. Tipikus celeb vagyok, nekem mindent szabad. Eddig sem volt a kedvencem, ezután meg egyenesen rühellem.
A Schwarzi-vadászaton jót vigyorogtam. Más nagy látogatás nem maradt meg bennem pedig a fél világ járt már nálunk.

11. Mi a véleményed a jelenlegi magyar filmművészetről?
Vízfejű a szakma. Van egy pénzesember és ő osztja a lapokat. Színészek meg alig akadnak. Ez a véleményem a jelenlegi helyzetről. Régen más volt… akkor még létezett filmművészet. ami most folyik, az távol áll a művészettől. Szerintem.

12. Mit gondolsz a jelenlegi magyar televíziózásról (sorozatokról elsősorban)?
Szerencsére nincs tévém, így lövésem sincs arról, mivel butítják a népet.

1 hozzászólás