Emerson  


Összes kitüntetés 232

Kedvenc filmek 31

Sigur Rós: Heima (2007) A forrás (2006) A nagy kékség (1988) The Last Winter (2006) Farkasokkal táncoló (1990) Mi ketten (1987) Ekko (2007) Company (2007) Stockholm Östra (2011) Zuhanás (2006)

Kedvenc sorozatok 14

A híd (2011–2018) Cuffs (2015–2015) 19-2 (2011–2015) Bloodline (2015–2017) Narcos (2015–) The Missing (2014–) Collision (2009–2009) Book of Daniel (2006–2006) Friday Night Lights – Tiszta szívvel foci (2006–2011) Titkok nélkül (2008–2010)

Kedvenc művészek 28


Utolsó karc

Emerson 
Filmes TAG

@bonnie9 újabb felkérésének eleget téve:

1. Moziban vagy otthon szeretsz filmet nézni?
Most már otthon, bár régen a mozi volt a második otthonom spoiler. Ma már nagyon ritkán mozizok, csak ha sikerül elcsípnem egy engem érdeklő, eredeti nyelven futó filmet. Ez tavaly konkrétan 1 azaz egy darab volt… siralmas.

2. Egyedül vagy társaságban?
Egyedül. Szeretem emészteni a látottakat, aztán félrevonulva megírni az értékelést. Társaságban csak olyan filmet szeretek nézni, amit már láttam.

3. Mi idegesít a legjobban a moziban?
Elsősorban az, hogy (majdnem) minden film szinkronizálva kerül mozikba. Nálam ez abszolút kizáró tényező.
Valamint a mai közönség. Már rég nem a film élményért mennek, hanem hogy kollektíven zabáljanak-igyanak-trécseljenek a teremben (persze tisztelet a kivételnek!). Félreértés ne essék, nem kussban kell végigülni egy filmet, de amikor fél liter kólát szürcsögnek előttem és olyan szag van, mint egy szutyok kajás bódéban, mögöttem meg konstans rugdossák a széket akkor azon gondolkodom, hogy hogy lehetek olyan hülye, hogy ezért az élményért még pénzt is kiadtam.
Azt is nehezményezem, hogy nagyon elszálltak a jegyárak…

4. Szoktál enni/inni/sms-ezni, stb. filmnézés közben (zavar, ha mások csinálják)?
Moziban nem. Maximum inni (hozott anyagból). Otthon már eleresztem magam, még a tengerimalacom is nassol a film alatt (szóval megy a csámcsogás és ropogtatás).
Moziban a mobil ki van lőve. Otthon maximum akkor nyúlok hozzá, ha esetleg csörög (de akkor is lehet csak azért, hogy lenémítsam). spoiler

5. Szerinted mi lesz a mozizás jövője?
Nem követem a technikai újításokat, de gondolom drága lesz.

6. Melyik filmet várod a legjobban az idén?
Nincs ilyen.
A Shetlandet várom, hogy lefusson a teljes évad, aztán magamra zárom az ajtót és darálok.

7. Ha választhatnál, hogy melyik filmet játsszák újra a mozikban, melyik lenne az?
Hm… talán az Any Given Sunday. Annak idején háromszor néztem meg moziban, megnézném negyedszerre is. Megunhatatlan és sokkal jobb élmény volt moziban nézni, mint huszadjára lejátszani DVD-n.
Valamint megnézném nagyvásznon a Take Sheltert is. De ezt nem újra, hanem először, mert szerintem nálunk nem is játszották.
Plusz valami régi hangulatú moziban szívesen megnéznék egyszer egy Errol Flynn filmet.

8. Nézni fogod idén az Oscar-díjátadót?
Nem. Maximum felvételről (pörgetve az engem érdeklő részekre – ami nem sok). Ennek is elmúlt a varázsa. Gyerekkoromban mindig élőben néztem az HBO-nak köszönhetően.

9. Hogyan nézel filmet? TV-ben játszottat, DVD-n, Blu-rayn, VHS-en, iTunes-ról/Amazonról/Netflixről stb. letöltve/streamelve?
DVD-n, BD-n, letöltve.

10. Szerinted milyen műfajú filmből kellene többnek készülnie?
Klasszikus dráma, amiben felnőtt emberek vannak és nem koravén tejfölösszájú tinik. És a dráma nem abból adódik, hogy valaki halálos beteg, vagy halálosan szerelmes.

A kérdéseket bármelyik figyeltem kénye-kedve szerint kitöltheti, szívesen olvasnám a válaszokat :-)

6 hozzászólás