Londonna  


Összes kitüntetés 19

Kedvenc filmek 12

Egy egyedülálló férfi (2009) Káprázatos holdvilág (2014) Kingsman – A titkos szolgálat (2014) A háború démonjai (2013) Dől a Moné (2012) Tumbledown (1988) Arthur Newman világa (2012) Elégia (2008) Lolita (1997) Géniusz (2016)

Kedvenc sorozatok 8

Lost Empires (1986–1986) Csengetett, Mylord? (1988–1993) Agatha Christie: Poirot (1989–2013) Secret Smile (2005–2005) Sherlock Holmes kalandjai (1984–1985) Sherlock Holmes visszatér (1986–1988) Sherlock Holmes naplójából (1991–1994) Sherlock Holmes emlékiratai (1994–1994)

Kedvenc művészek 9


Utolsó karc

Londonna 
Minden, ami szinkron

@Corvus_CoRex karcát látva én is eltöprengtem azon, hogy kik azok a hangok, akik az átlagosnál is kedvesebbek számomra – vagy legalábbis gyerekként azok voltak. Bár az én listám közel sem ilyen hosszú, de összeszedtem a magam neveit.

Hölgyek

Kiss Virág: Számomra Natalia Oreiro, illetve Thalía miatt volt annak idején rettenetesen kedves hang. Sajnos sosem volt szerencsém hozzá más formában, de talán majd egyszer. spoiler :D
Dögei Éva: Ha jól emlékszem, Aracely Arámbula kapcsán figyeltem fel a – szerintem – kifejezetten jellegzetes hangjára. Nagyon kedves volt velem, annak idején sokat mesélt arról, hogyan is zajlik a szinkronizálás folyamata. :) Akkoriban még a régi technika volt, nem olyan hiperszuper, mint most. :D
Nyírő Bea: Jajjj, de kínos, de hát Esmeralda (1997–1997)!… :D Ez mondjuk az égvilágon semmit nem von le a művésznő érdemeiből, tényleg nagyon kellemes a hangja. És érdekes módon a mai napig kifejezetten szeretem a sorozathoz készült zenei albumot is, amin énekel.
Náray Erika: Nem emlékszem már pontosan, hogy melyik szerepe miatt kattant be a neve, hogy aztán meg is keressem, de ahol ő fontos volt és „kapcsolódtam hozzá”, az talán az X-akták (1993–2018) sorozat volt. (Tőle a mai napig várom az aláírt képet, amit egy külön levelezőlapon beígért. :'D :P)
Balázs Ágnes: Kínos, de nála sem tudom nagyon felidézni a konkrét elhatározás miértjét. Szerettem az ő hangját is, illetve, hát, ő megvolt nekem színésznőként is, mert annak idején szorgalmasan néztem a Kisváros (1993–2001) -t. :D
Liptai Claudia: Thalía! Itt nagyon emlékszem, hogy ő volt a fő érvem. :D Egyébként neki is abszolút jellegzetes hangja van, ezer közül is felismerhető, meg olyan… mély és dögös. (Olyan, amilyen nekem még náthásan, berekedve sem lesz soha. :D)
Mezei Kitty: Pontos érv már itt sincs. Nyilván szintén valamilyen sorozat hatására jöhetett el az elhatározás, hogy keressem. Igazán bájos hangja van, szimpatikussá tudja tenni vele az osztályrészül kapott karaktereit.

(Hmm. Mókás ez a lista. Úgy értem, hogy én világéletemben általában férfi előadókat / művészeket szoktam preferálni és legnagyobb kedvencként nyilvántartani, ehhez képest belegondolva: itt most túlnyomó többségben a gyengébbik nem képviselteti magát.
Hozzá kell tegyem: a jelen helyzet már közel sem ilyen. Ki tudnék húzni jó pár nevet erről a bizonyos listáról, de a nosztalgia miatt most nem teszem. [Meg azért sem, mert a felsorolt hölgyektől mind van aláírásom és / vagy kézzel írt levele(i)m.])

Urak

Lux Ádám: Itt az érdeklődésem sokrétű volt. Először is Kisváros (1993–2001). Aztán meg… spoiler. :'D HATALMAS Fernando Colunga fan voltam tiniként, avagy, szerintem több magyarázat nem is kell, hogy miért… Tőle is van egy szép hosszú, kézzel írt levelem – többek között. Emlékszem, mennyire örültem neki, amikor meghozta a postás. :D
Csankó Zoltán: Hát szolgál ő bármiféle külön magyarázatra?… :) Szerintem nagyon beszédes, hogy ő lett 2019 LEGJOBB hangja, meg egyébként is. Mai fejjel-füllel bátran és abszolút határozottan állítom, hogy perpill nincs még egy olyan sokoldalú / sokszínű torkú szinkronszínész, mint ő. Bárkit és bármit megcsinál, nincs előtte lehetetlen. Igazi kaméleon. Úgyhogy, ha csak egyetlen személyt / hangot kell / lehet kiemelni, akkor én határozottan őt mondanám. (Ráadásul magyarul Colin Firth akkor is Vele a tuti!… :P *-* :D)

2 hozzászólás