Káprázatos holdvilág (2014) 131

Magic in the Moonlight
97' · amerikai, angol · romantikus, vígjáték 12

Kevesen tudják, hogy minden idők legünnepeltebb kínai bűvésze, Wi Ling Soo valójában nem más, mint Stanley Crawford, egy mogorva, arrogáns angol férfi. Crawford nem csak egetverően öntelt, de irtózik az állítólagos médiumoktól, akik azt hangoztatják, igazi varázslatra képesek. Legjobb barátja,… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 345

Szereposztás

Colin FirthStanley Crawford
Emma StoneSophie Baker
Simon McBurneyHoward Burkan
Marcia Gay HardenMrs. Baker
Hamish LinklaterBrice Catledge
Jacki WeaverGrace Catledge
Eileen AtkinsVanessa
Catherine McCormackOlivia
Jeremy ShamosGeorge
Erica LeerhsenCaroline
Hirdetés

Kedvencelte 15

Várólistára tette 210


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Már pár órája fogalmazom magamban ezt az értékelést. Mit is írhatnék azon kívül, hogy nagyon tetszett?
Tudom, hogy sokan nincsenek odáig Woody Allen újabb filmjeiért, de én eddig mindet szerettem. Ez sem volt kivétel. A kedvencem vitathatatlanul Colin Firth, pontosabban az ő karaktere volt. Ez az ember… Rideg, szarkasztikus, egoista, földhözragadt, hitetlen, mogorva, piszkálódó, …. sokáig tudnám még sorolni. 1, azaz EGY darab jó tulajdonságát nem mutatta meg. Azon kívül, hogy zseni. A szakmájában. Egy zseniális mágus kibírhatatlan jellemmel. Istenem, de szerettem! Azok a beszólások, amiket csak úgy foghegyről a bajsza alatt mormogva elsütött… Kész voltam tőle. :D Ő egyedül, annyira lefoglalt, hogy nem is igazán figyeltem a többiekre. Jó volt a többi színész is, de ez a szerep levett a lábamról. A világ minden kincséért sem akarnék vele össze futni sehol, soha, semmilyen körülmények között. :D
A történet aranyosan egyszerű volt. Nálam még előkerülhet.

9 hozzászólás
desertangelable 

spoiler Nem nevezném tipikus Woody Allen filmnek, mégis érezhető rajta a rendező keze munkája. Nekem kimondottan tetszett a film hangulata, az a kis rejtélyesség, ami körüllengte, és az a finom kis kétely, ami folyamatosan ott lebegett a film körül. Ha valaki valami nagyon érzelmileg felkavaró filmre számít, az még nem látott Woody Allen filmet, ugyanis ebben, történetesen, egyáltalán nem tért el a többitől. Aki viszont könnyed kikapcsolódásra számít, kellemes hangulattal, az nem fog csalódni, szerintem.

9 hozzászólás
Londonna 

2014 novemberében volt szerencsém ehhez a filmhez moziban. Eredeti nyelven, magyar felirattal. Imádtam. Nem csak azért, hogy mellőzve volt a szinkron (én alapvetően nagyon szeretek feliratos filmeket nézni, sokkal nagyobb élményt nyújtanak, mint a szinkronizáltak), hanem mert Woody Allen megint valami csodát alkotott. Engem maximálisan elvarázsolt ez a káprázatos holdvilág, ez a morcos, szatirikus varázslat a holdfényben. :) Colin Firth karaktere, Stanley: egyszerűen zseniális. Nem találok rá jobb szót, szóval szó szerint rajongtam érte és imádtam, csüngtem az ajkain, a tekintetén és minden mozdulatán. Számomra ez a típusú férfi mindig is igazán vonzó jelenség volt; a mogorva, szarkasztikus zseni, akinek tényleg van agyacskája és legalább kellően nyers is hozzá a modora. :) És én sokakkal ellentétben nem csak a vásznon vagyok így velük! Személy szerint a való életben is oda vagyok értük, tisztelem őket. Már csak emiatt is volt számomra üdítő a film, Colinnak ez (is) mocskosul jól állt és legszívesebben azt kívántam a moziban ülve, hogy bárcsak felléphetnék oda és megölelgethetném ezt a palit, ójajnekem… :)
Woody Allent aki ismeri, tudja, hogy sosem lehet tudni nála, hová fog kilyukadni a film végén. spoiler
A színészek közül nagyon ki szeretném még emelni Simon McBurneyt, aki frenetikus. Őt egyébként is igazán kedvelem, itt sem okozott nekem csalódást, épp ellenkezőleg. Pöpecül hozta a „barátot”. :)
Összességében tehát rajongok ezért a filmért és helye van a kedvenceim között. A film hangulata, a zenéi, a karakterek, az őket életre keltő színészek, s a történet is mind-mind bűbájos és szerethető. Részemről ez is rengetegszermegnézős. Sajnos itthon ugyan nem adták ki, de megszereztem külföldről, extrástul, úgyhogy élvezkedhetek kedvemre. :)

4 hozzászólás
Lali 

Kedves és egyszerű kosztümös film szép környezetben. Lazulásra tökéletes.
Maximum egyszer nézhető, de arra jó. :-)
Valószínűleg ez a film, amire a feminista kritika azt írja, hogy az azért mégis túlzás, hogy egy 54 éves férfiszínész habarítson magába egy 26 éves lányt. Mondjuk Woodytól ez nem áll messze, és én se akarok ezen hosszasan rágódni, de nekem így némileg hiteltelen volt kissé az ügy.
A legjobb karakter pedig szerintem Stanley nagynénje volt. :-)

17 hozzászólás
Imma 

Igazságtalannak tartom, hogy olyan sokan lehúzzák ezt a filmet – talán csak amiatt, mert Woody Allentől „többet”, mást vártak. Nekem teljesen kiment a fejemből, hogy ez az ő filmje, a film elején is hiába írták ki, közben egyszerűen nem emlékeztem rá, és a végén újra meglepődtem rajta. Közben pedig remekül szórakoztam. Javaslom, hogy aki teheti, eredeti nyelven nézze, szerintem sokat ad az élvezeti értékéhez.

Kriszta

Ez nagyon jólesett. Nyugis, romantikus, gyönyörű helyszínek, szép fényképezés, imádnivaló zene, és bár a történet nem valami egetrengető, ráadásul kiszámítható is, mégsem bugyuta. A mai világban egy kis felüdülés szemnek és fülnek egyaránt.
Emma Stone-t ugyan nagyon nem bírom, de azért itt elviseltem, Colin Firth pedig nagyszerűen játszik.

6 hozzászólás
Kitticica

Sajnos Woody bácsi ezúttal nem kápráztatott el. Jó színészek, jó hangulatú film, de a történet gyenge volt.

jancsibohi 

nem vallom magam Colin Firth rajongónak (annak ellenére, hogy rendkívül szimpatikusnak tartom), de azt hiszem, hogy pont ő kellett ebbe a filmbe ahhoz, hogy ilyen bájosan vicces és kedves legyen. igen. Colin Firth meg a gyönyörű fények. ;)

1 hozzászólás
Osli75 

Bár már csalódtam kellemesen Woody Allen filmnél, kicsit megijedtem mikor az elején bemondták a nevét. Szerencsére nem az a tipikus film ami annyira jellemző rá, de azért érezni a jelenlétét. Colin Firth jót tett ennek a filmnek. Imádtam benne. Végülis azt mondanám, hogy ez egy színpadi történet és egy cuki történet. Tetszett.

Noryyy

Jézusom, imádtam! Sok mindenben az Éjfélkor Párizsban-ra emlékeztettet (valszeg a korszak és Woody Allen miatt), de annak az üzenete sokkal jobban tetszett. De mindegy, ez a film is egy többször újranézős kedvenc lesz, úgy hiszem! :D *.*


Népszerű idézetek

Londonna 

– Sophie erre is képes: meg tudja jósolni a jövőt, látnoki képességekkel bír.
– És ahogy hallom, csinos teremtés.
– Ő egy látványos látnok!

Londonna 

– Sophie-nak fárasztó napja volt. Meglehetősen kimerítő dolog kommunikálni az árnyékvilággal.
– Hát, kétlem, hogy Mr. Taplinger hinne az árnyékvilágban.
– Az árnyékvilág remek hely, csak szegényes a vigalmi negyede.
– Ideje indulnunk.
– Csak vannak vidám szellemek!
– Meglehetősen ellenszenves alak ez a Taplinger.
– Igen, kissé mufurc, de van benne valami megnyerő.
– Gratulálok Stanley, egy délután alatt magad ellen fordítottad az egész társaságot.

Londonna 

– Mondja csak Sophie, a maga látnoki képességeivel megjósolta volna, hogy azzal a kínai ruhás alakkal, aki a színpadon eltüntetett egy elefántot, itt lesz Dél-Franciaországban a zuhogó esőben, egy csillagvizsgálóban?
– Több, mint ironikus.
– Inkább morbid.

Londonna 

'Lovers depend on moonlight
For a love affair,
Babies depend on mothers
For their tender care.
Flowers depend on sunshine
And the morning dew,
Each thing depends on something
And I depend on you…'

4 hozzászólás
Londonna 

– Különös. De… mintha felhők takarnák a látomásaimat.
– Felhők? És miféle felhők ezek, melyek korlátozzák a látásban? Gomoly, vagy tán… bárányfelhők?

Londonna 

Egy megrázó élmény néha felnyitja a szemünket.

Londonna 

– Szóval eddig észre sem vett engem, mint… nőnemű lényt?
– Egy pillanatig sem hittem, hogy férfival van dolgom, hogyha így érti. Mint látvány, nem volt ellenemre, persze ez relatív. Az eddigi médiumok, akikkel összehozott a sors, förtelmesen rondák voltak.

Londonna 

– Már látom! Nagy kínai betűk. Egy kínai szöveg.
– Tán a mosodajegyemet látja.
– Gúnyt űz belőlem.

Londonna 

– Most friss és üde.
– Nos, nem teljesen. Kellemetlen álmom volt.
– Máris van közös témánk.
– Azt álmodtam, hogy üldöz egy baljós kínai alak.
– Kegyednek a Távol-Kelet a fixa ideálja?

1 hozzászólás
Londonna 

– Nos, afféle érzéki behatások érik.
– Pontosan milyenek?
– Nehéz megfogalmazni, képes fogni a mentális rezgéseket.
– És elkezd rángatózni?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján