Négy esküvő és egy temetés (Négy esküvő és egy temetés) (1994) 185

Four Weddings and a Funeral
117' · angol · dráma, romantikus, vígjáték 12

2 díj · 3 jelölés

Charles és Carrie egy esküvőn pillantják meg egymást és a fiú úgy érzi, hogy Carrie a legvonzóbb nő, akivel valaha is találkozott az életében. Egy önfeledt és szenvedélyes éjszakát töltenek együtt, majd elbúcsúznak egymástól. Két hónap múlva azonban ismét találkoznak egy másik esküvőn, ahol… [tovább]

angol

Szereposztás

Hugh GrantCharles
Andie MacDowellCarrie
Kristin Scott ThomasFiona
John HannahMatthew
Simon CallowGareth
James FleetTom
Anna ChancellorHenrietta
Rowan AtkinsonGerald atya
Charlotte ColemanScarlett
David BowerDavid

További szereplők

Kedvencelte 21

Várólistára tette 90


Kiemelt értékelések

Theana 

Jó kis romcom, haláli jelenetekkel, and love is all around me. Nekem mégis a Kristin Scott Thomas-Rowan Atkinson jelenet tetszett a legjobban. Akkor még nem is tudták, hogy bő 10 év múlva majd egy párt játszanak. Gerald atya pedig fergeteges. Az egyik jelenetben, amikor Charles a folyónál a korlátot támasztotta, „állt” a folyó. :-))

Ascyra 

A négy esküvő és egy temetés-sel totál anyám agyára mentem egész tizennnyolc éves koromtól… egészen napjainkig. Nem érti, mit eszem Andie MacDowell-en, nem tudja megmagyarázni, hogy miért imádom ezt a filmet olyannyira. Én viszont, meg tudom magyarázni, és abban is biztos vagyok, hogy életem végéig még vagy hatszáznyolcvanháromszor biztos meg fogom nézni. Tehát, a főszereplő hölgyemény nem is színésznő, hanem egy földi tünemény a gyönyörű mosolyával, a kedves pillantásaival, az érzékeny mozdulataival és annyira, de annyira eltalálták a magyar hangját (ami persze nem az ő érdeme, de akkor is), hogy nekem minden idők egyik legszebb színésznője, akkor is, ha felnőtt fejjel tudom, hogy nem is kimondottan szép. Szerintem a lelke szép. Vagy szép ebben a karakterben.. de nekem igazából tök mindegy, imádatom örök és megmásíthatatlan :) (poén, hogy egy másik filmjét se láttam, vagy emlékszem rá :D).
Hugh Grant sosem volt a kedvencem, nem valami nagy színész (kivéve talán a Bridget Jones-ban bírtam, meg Love Actually-ban), de itt cuki, esetlen, ügyetlen és nagyon szerethető. A filmben a másik óriási nagyágyú, az Kristin Scott Thomas és van egy jelenete, ami szintén elkísér életem végéig. spoiler, nos, ott látszik, hogy ő azért ebben a stábban jócskán kiemelkedő a többiekhez képest, mint tehetség. Keserédes egy picit ez a film, bőgös-nevetős, olyan, amilyennek egy ilyen szerelmi történetnek lennie kell. Nincs szerelem kín nélkül és nincs élet, szerelem nélkül és halál nélkül. Ez egy ilyen sztori. Nagyon szerethető, komoly-komolytalan és nagy előnye, hogy angol, még akkor is, ha a romantikus szál némi túlzásokkal van megoperálva. Sokkal szerethetőbb, mint a mostani szerelmes vígjátékok. Ha nem láttad, kedves értékelést olvasó, nézd meg, szerintem szeretni fogod!

worsi 

Hát mit mondjak. Pont arról szól, ami a címe, és egyszerűen nem tudtam követni, hogy ki kicsoda a két főszereplőn kívül.

Katyesz 

Az angol filmeknek mindig van egy bizonyos légkörük, ami miatt egyből tudja ez ember, hogy igen, ez angol. De lehet csak én vagyok vele így. Volt időszak mikor faltam a Hugh Grant filmeket (asszem ez a romantikus időszakomra tehető). Ez a film nem azért a szívem csücske mert olyan eget rengetően jó, hanem mert a nővérem annak idején ennek a zenéjére vonult az esküvőjén.
Amúgy minden megtalálható benne ami kell/vagy nem kell egy esküvőnél. Sírás, öröm, tragédia, boldogság, őrültekháza. Mikor már úgy mennek a következő esküvőre (vagyis rohannak), mintha a munkába rohannának. :D

Sister 

Nem is tudnám megmondani, hányszor láttam már…

Általában a legtöbb kedvencemet tizenéves fiatalként néztem meg, és a Négy esküvő pontosan azt a békebeli, angol humort testesíti meg számomra, amit annyira szeretek. Emellett a szereplők is mind bűbájosak, kezdve a szerencsétlenkedő Tommal, az elköteleződéstől rettegő Charles-szal, a szeleburdi Scarlett-tel, a joviális Garrett-tel, a mindig megbízható Matthew-val, a csupafeketébe bújt Fionán át egészen a hatalmas kalapos, gyönyörű Carrie-ig, aki nem csoda, hogy első látásra elrabolta Charles szívét. Imádni való kompániát alkotnak ők egytől egyig! Ja, és hát Rowan Atkinson nyúlfarknyi jelenléte határozottan felteszi a koronát, zseniális! ♡

Időnként elfog a vágy, hogy valami kedves romantikus filmet nézzek, de akkor elég csak betennem ezt, és máris egy csapásra szebb lesz a világ. Számomra pont úgy tökéletes, ahogy van – nem beszélve arról, hány mondat vált az elmúlt évek alatt szállóigévé nálunk, a családban. :)

ÁrnyékVirág

Lehet, hogy öreg vagyok és kiábrándult a romantikus filmekhez, de kecskebéka legyek, ha értem én ezeket a „kétszer láttalak de te vagy az életem szerelme” sztorikat.
vagy azt, hogy Charles mért akar olyan kétségbeesetten nősülni. Tényleg így volt ez a kilencvenes években?
És főleg azt nem értem, hogy miért gondolja, hogy Carrie az élete nője? Amennyit tud róla az nem túl sok: vonzó, jó az ágyban, vicces, és bukik a gazdag, öreg pasikra, akiket gond nélkül megcsal.
Nekem ez kevés információ lenne :)
Azért rendrakáshoz és vasaláshoz elment, voltak jó poénok benne.Meg az a bájos kilencvenes évek eleje hangulat.

Mr_White 

Klasszikus vígjáték, az idő sem koptatta meg. És akkor még nem tűnt annyira modorosnak H. Grant habogása. De azért aranyos gyerek, nem?

piciszusz 

Ismét kihívás miatti nézés (http://snitt.hu/kihivasok/filmes-kivihas-2016), egyik haverom ajánlotta.
Hááát, annyira nem tetszett, bár eleve kivagyok a 90es évektől. Azok a borzalmas ruhák, hajak meg fogak, brrr.
A sztori meg olyan kis semmilyen volt.

carragher 

Igen, az angol romantikus vígjáték műfajban páratlan gyöngyszem jó hogy volt a tévében párszor.

Subika 

Aranyos bugyuta vígjáték engem annyira nem fogott meg .Többször meg néztem hátha egyszer meg tetszik de nem igazán tartozik a kedvenceim közé .


Népszerű idézetek

Theana 

Állj meg óra, hallgass telefon,
Kutya, ne örvendj ízes csontokon,
Csendet most zongora, s puffogó dobok,
Hozzák a koporsót, jöjjetek gyászolók.

Szálljon az égre a gép és sírja el ott,
Vésse az égre a hírt: Ő halott.
Fehér galambnyakat gyászszalag övezzen,
A rendőr is fekete kesztyűt viseljen.

Ő volt észak, dél, kelet és nyugat,
A dolgos munkahét, pihenő vasárnap,
Éjjelem, nappalom, szavam és énekem;
Hittem, örök a szerelem. Tévedtem.

Nem kell már a csillag, kinek ragyog?
Oltsátok ki a holdat, takarjátok el a napot,
Kiszáradhat az óceán, elpusztulhat az erdő,
Úgysem hoz már semmi jót a jövendő.

1 hozzászólás
Sister 

– Vőlegény, menyasszony?
– Úgy vélem, nyilvánvaló, hogy egyik sem.

Sister 

Charles: Helló, Charles vagyok.
Bácsika: Ez nagyon ostoba vicc! Charles már húsz éve meghalt!
Charles: A… az bizonyára egy másik Charles volt.
Bácsika: Azt akarja mondani, hogy nem ismerem meg a saját öcsémet?!

TribeBubu 

– Mi az a prütykölés?
– Olyan, mint a biliárd. Csak a dákó sokkal rövidebb.


Hasonló filmek címkék alapján