Forrest Gump (1994) 1057

11 díj · 18 jelölés

Forrest Gump mindent látott és mindent átélt, de nem mindent értett. Nem éppen a legfényesebb elme. De hát az anyja is mindig azt mondta: „Csak az a hülye, aki hülyeséget csinál.” Forrest Gump pedig semmi egyebet nem csinált, mint jelen volt a XX. század minden fontos eseményén a focipályától a… [tovább]

angol
magyar

Képek 34

Szereposztás

Tom HanksForrest Gump
Sally FieldMrs. Gump
Robin WrightJenny Curran
Gary SiniseDan Taylor
Mykelti WilliamsonBenjamin Buford Blue "Bebe"
Michael Conner Humphreysfiatal Forrest Gump
Hanna Hallfiatal Jenny Curran
Haley Joel OsmentForrest Gump Jr.
Rebecca WilliamsNővér a padon
Harold G. HerthumOrvos

További szereplők

Kedvencelte 543

Várólistára tette 210


Kiemelt értékelések

Theana 

Annyira csodálatos ez a film! Csoda, csoda, csoda, csoda. Zseniális Tom Hanks, zseniális ez a csupaszív és tiszta lélek, akinek a bőrébe bújt, és zseniális, ahogy a történelmi párhuzamokat bevonja, a párbeszédek ötvözése.. minden. Ezt látni kell újra és újra és újra.

Nia1985

A film, ami elhappolta A remény rabjai elől a hivatalos sikert (Oscar). Az már más kérdés, hogy utána az kultikus magasságokba emelkedett (és a nézők elismerése fontosabb is, mint az Akadémiáé).
A legbosszantóbb, hogy még csak haragudni sem tudok Forrest Gumpra, mert megérdemelten zsebelt be minden díjat, Tom Hanks zseniális, ahogy az egész film is, az első madártolltól az utolsó csokibonbonig!

Törpillaa 

Tetszett, nem volt rossz, de nekem nem lesz kedvencem. A sztori jó, és csodás, a szereplők is eléggé jók, de nem igazán fogott meg engem. Most először láttam ezt a filmet, és Forrest Gump kitartása példaértékű, de nagyon naivnak tűnik szegény. spoiler Szóval egynek elment a film.

10 hozzászólás
Nihilchan 

Forrest Gump történetét mindenki ismeri. Ismerjük a figurát, az ikonikus mondatokat, a zenét. És pont ez a rengeteg ismeret volt az, ami miatt eddig nem néztem meg a filmet. Egyszerűen nem érdekelt. És ez hatalmas hiba volt. Nekem senki nem mondta, hogy ez ilyen szép, megható, szerethető és kedvesen humoros film. Nagyon szerettem az elejétől kezdve az utolsó percig. Sokat mosolyogtam és sokat sírtam. Sajnálom, hogy eddig kimaradt, de hatalmas élmény volt és biztos, hogy még sokszor megnézem majd.

Egyébként meg a világ legjobb Nike reklámja.

Ottivilága 

Szerintem ezt a filmet nem lehet nem szeretni. Vagyis egyszer olvastam egy blogbejegyzést, amiben a szerző belevette a (szerinte) leginkább túlértékelt (ezt a szót művészi értelemben sosem értettem) filmek közé…Na meg is kapta a magáét, a több, mint 100 kommentelőtől:)

Én azt gondolom, hogy a művészet legfőbb célja, hogy tükröt tartson elénk. Hogy megmutassa, hogy milyen az a világ, amiben élünk, mik kihívásaink és milyenek vagyunk benne mi magunk. Ésa művészet ehhez bármilyen eszközt használhat. Túlozhat, viccelhet vagy durvulhat. Mindez azért jutott eszembe a Forrest Gumpról, mert akárhányszor megnézem, mindig az jut eszembe (a túlzásaival együtt), hogy pont olyan, mint az élet. Minden szituáció (ha nem is konkrétan, hanem inkább érzelmileg), de ismerős. Szinte minden jelenetre tudnék mondani egy hasonló sztorit a környezetemből. Vagy a magaméból….Szerintem ez a forgatókönyv (és én ritkán használom ezt a szót) éppen ezért zseniális. Szórakoztató, de közben ismerős és megindít érzelmileg.

Ráadásul a Forrestnek van egy nagyon jó stratégiája az életre (amit a legtöbb pszichológus is helyeselne): élj a mában, ne gondolkodj túl sokat és tedd, amit helyesnek tartasz. Talán mindannyiunknak Forrestnek kéne lennünk és jobb hely lenne a Föld…

Én ennél a filmnél jöttem rá, hogy Tom Hanks egy zseni. Van ez vízvezetékszerelő külseje, tulajdonképpen azt sem gondolnám, hogy színész és nem eljátssza a szerepet, hanem egyszerűen Forrestté válik. Egy másodpercig nem gondoltam, hogy sok vagy kevés…Ha nem láttam volna másban játszani, azt gondolnám Forrest Gump a neve:) Pedig az ilyen típusú szerepek nagyon nehezek , mert mindig ott a kísértés a színésznek, hogy túljátsza…

Személyes kedvencem pedig Gary Sinise Dan Taylor szerepében. Ahogy láb nélkül ül a viharban a halászhajó kosarában és üvölti, hogy ide lőjetek…na azt mindig idézzük, ha éppen úgy tűnik, hogy ez nem igaz, hogy még ez is történik velünk: Mi jöhet még?

Röviden: Ha jönne egy idegen és megkérdezné, hogy milyen hely az a Föld és milyen lények azok az emberek, azt hiszem ezt a filmet mutatnám neki (ha rossz kedvemben találna, akkor pedig az 1984-et…)

hpatricia_ 

Emlékszem az első alkalomra mikor megnéztem. Nagyon sokáig a hatása alatt voltam és ez a film tett Tom Hanks rajongóvá.
Forrest Gump karaktere hihetetlen szerethető, megmosolyogtatja az embert. Forrestnek nem mindennapi élet jutott, szellemi hiányosságaitól függetlenül teljes életet tudott élni. Az életének minden fontos mozzanatát megismerjük és azokat az embereket, akik mellette álltak és meghatározóak voltak számára.
A film vége most is meghatott, általában nem szeretem a nem happy end végeket, de ennél valószerűbb befejezést el sem tudtam volna képzelni.
Minden idők legjobb filmje és Tom Hanks legzseniálisabb alakítása.

NinaAva

Gyönyörű film, ami a maga egyszerű módján mutatja meg az életben a legegyszerűbb és legszebb dolgait. Az örökké tartó soha-el-nem múlós szerelmet, az én csak téged – te csak engem odaadást.
Olyan szépen megfogalmazza azt is, hogy bár van rendeltetésünk, közben csak a szél sodor minket.
Hálás vagyok, amiért mostanra jutottam idáig, hogy megnézzem, mert így úgy érzem sokkal több dolgot megértettem belőle, mintha korábban láttam volna. Lett értelme és tanítása is számomra. Egy csöppnyi csodát mutatott magában.

Dombi_Petra 

Nem fűztem hozzá sok reményt, de nagyon tetszett. Főleg a történet elmesélése,a nyugodt, érzelmekkel dús elbeszélés.
Forrest a maga módján nagyon aranyos fickó, a szerencsérlenségben is szerencsés. Sokat megélt, látott ember. Csodás volt, hogy mindenkit maga elé tudott helyezni.
Jenny is kedves szereplő volt, mindig kutatott valami újat.

sipiarpi 

Zemeckistől egyik kedvencem a Vissza a jövőbe trilógia mellett. Tetszenek a történelmi utalások. Forrest betegsége ellenére tartalmasabb életet élt bármelyikünknél. Megható és többször nézős film.


Népszerű idézetek

Zoja009 

Az élet olyan mint egy doboz bonbon, sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.

Zoja009 

Jenny meg én úgy voltunk egymással, mint a borsó meg a héja.

Dreamer_ 

Mindennap történnek csodák. Nem mindenki hiszi, de hogy történnek, az biztos.

1 hozzászólás
Dreamer_ 

Én nem vagyok egy okos ember, de azt tudom, hogy mi a szerelem.

Dreamer_ 

Én nem tudom, hogy a mamának volt-e igaza, vagy pedig Dan hadnagynak, (…) hogy van-e mindegyikünknek rendeltetése, vagy csak úgy ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de én azt hiszem, mind a kettő igaz. Talán mind a kettő megtörténik velünk egyszerre.

2 hozzászólás
hangya68 

Te hülye vagy, vagy csak megjátszod?
A mama azt mondja, hogy mindig az a hülye, aki mondja!

Dreamer_ 

Az embernek előbb maga mögött kell hagynia a múltat, csak akkor mehet tovább.

Dreamer_ 

Azt hiszem, rajtunk múlik, hogy mi a rendeltetésünk. Ki kell hoznunk a legjobbat abból, amit Istentől kaptunk.

Dreamer_ 

Édes Istenem változtass madárrá, hogy messze repülhessek, minél messzebbre innét!


Népszerű triviák

Sakara 

Mikor Forrest először találkozik Bebe-vel a buszon, Tom Hanks véletlenül mondta a következő mondat második felét: “Az én nevem Forrest Gump. Úgy szólítanak, hogy Forrest Gump.” Igazából Tom Hanks annyira beleélte magát a szerepbe, hogy elfelejtette mit is kellene valójában mondania, de végül ez annyira jól sikerült, hogy benne maradt a filmben.

Kapcsolódó filmek: Forrest Gump (1994)

Forrest Gump (1994)

Kapcsolódó művészek: Tom Hanks


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján