Forrest Gump (1994) 767

10 díj · 18 jelölés

Forrest Gump mindent látott és mindent átélt, de nem mindent értett. Nem éppen a legfényesebb elme. De hát az anyja is mindig azt mondta: „Csak az a hülye, aki hülyeséget csinál.” Forrest Gump pedig semmi egyebet nem csinált, mint jelen volt a XX. század minden fontos eseményén a focipályától a… [tovább]

angol

Képek 32

Szereposztás

Tom HanksForrest Gump
Sally FieldMrs. Gump
Robin WrightJenny Curran
Gary SiniseDan Taylor
Mykelti WilliamsonBenjamin Buford Blue "Bebe"
Michael Conner Humphreysfiatal Forrest Gump
Hanna Hallfiatal Jenny Curran
Haley Joel OsmentForrest Gump Jr.
Rebecca WilliamsNővér a padon
Harold G. HerthumOrvos

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 407

Várólistára tette 153


Kiemelt értékelések

Ciccnyog

A film, ami elhappolta A remény rabjai elől a hivatalos sikert (Oscar). Az már más kérdés, hogy utána az kultikus magasságokba emelkedett (és a nézők elismerése fontosabb is, mint az Akadémiáé).
A legbosszantóbb, hogy még csak haragudni sem tudok Forrest Gumpra, mert megérdemelten zsebelt be minden díjat, Tom Hanks zseniális, ahogy az egész film is, az első madártolltól az utolsó csokibonbonig!

sipiarpi 

Zemeckistől egyik kedvencem a Vissza a jövőbe trilógia mellett. Tetszenek a történelmi utalások. Forrest betegsége ellenére tartalmasabb életet élt bármelyikünknél. Megható és többször nézős film.

NinaAva

Gyönyörű film, ami a maga egyszerű módján mutatja meg az életben a legegyszerűbb és legszebb dolgait. Az örökké tartó soha-el-nem múlós szerelmet, az én csak téged – te csak engem odaadást.
Olyan szépen megfogalmazza azt is, hogy bár van rendeltetésünk, közben csak a szél sodor minket.
Hálás vagyok, amiért mostanra jutottam idáig, hogy megnézzem, mert így úgy érzem sokkal több dolgot megértettem belőle, mintha korábban láttam volna. Lett értelme és tanítása is számomra. Egy csöppnyi csodát mutatott magában.

hankman

újranézés.

Valamikor jó régen, még gyereknek láttam ezt a filmet. Szerintem bárkinek, aki látta, annyi biztos megmaradt, hogy „FUSS FOREST, FUSS!”. Nos, én ettől az agyon idézett sortól többre szerettem volna emlékezni a filmből, ezért most ismét megnéztem. Jól tettem, remek film.

Tom Hanks mindig is kedvenc színészem volt. Forrest Gump karaktere egyedi, egyszerű, de mégis mérhetetlen sok minden van benne. Forrest Gump élettörténete, emberekkel és a világgal kialakított kapcsolata, életszemlélete, sajátos szellemi állapota mind-mind egy remek történet részei. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

spoiler

Rengeteg vicces dolog van a filmben. Mindig történik ezzel a szerencsétlen hülyével valami, amin jót lehet nevetni. spoiler

Az emberi kapcsolatait tekintve állhatatos, türelmes. spoiler

Gump hihetetlenül egyszerű figura. A meglátásai sajátosak a dolgokról: spoiler Ugyanakkor egy igazi esetlen ürge is: spoiler Mindemellett feltétlenül megérdemli, hogy felnézzenek rá.

Rengeteg minden van ebben a filmben, tényleg egy egész életre való élményt ad át spoiler. Emberi sorsok, történelmi események, spoiler, buktatók és apró örömök felfőzött egymásutánisága. Kiváló alkotás.

Blissenobiarella 

Ezt a filmet egyszerűen nem lehet nem szeretni. Minden szempontból tökéletes munka, és olyan élvezetes, szórakoztató formában vezet végig a 20. század második felének amerikai történelmén, hogy csuda. Magamon is tapasztaltam, aki először gyerekként látta ezt a filmet, hogy érdemes úgy is megnézni, hogy azért a minimálisnál több tájékozottsága van az adott időszakról, sokkal több poén és utalás fog átjönni. A történelmen kívül azonban sokkal több rétege van ennek a filmnek. Van benne szerelem, barátság, család és ezekről megannyi bölcs gondolat. Mindig megható, ha egy nem túl okos embertől tanulhatunk ilyesmiket.
Örök és kötelező darab.

Titcsi

Szerintem ez egy alap film, amit mindenkinek az életében legalább egyszer meg kell néznie.

Bee

Forrest Gump saját bevallása szerint nem okos… még is lehet tőle tanulni…egy buszmegálló padján ülve XD
Nagyon tetszett !

1 hozzászólás
itstami

Hogy én mennyire szeretem a butus, zseniális Forrest Gumpot. Megfogja az embert a történet, és még az utolsó madártoll után sem ereszti. Minden újranézéskor teljesen a film hatása alá keveredem, és csak egyre jobban imádom. Minden egyes perce élvezetes, hol szomorú, hol nevetgélős, de sosem üres. Igazi kincs ez a film.


Népszerű idézetek

Zoja009

Az élet olyan mint egy doboz bonbon, sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.

Little_Sunshine 

Mindennap történnek csodák. Nem mindenki hiszi, de hogy történnek, az biztos.

1 hozzászólás
Zoja009

Jenny meg én úgy voltunk egymással, mint a borsó meg a héja.

Little_Sunshine 

Én nem vagyok egy okos ember, de azt tudom, hogy mi a szerelem.

Little_Sunshine 

Én nem tudom, hogy a mamának volt-e igaza, vagy pedig Dan hadnagynak, (…) hogy van-e mindegyikünknek rendeltetése, vagy csak úgy ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de én azt hiszem, mind a kettő igaz. Talán mind a kettő megtörténik velünk egyszerre.

2 hozzászólás
hangya68

Te hülye vagy, vagy csak megjátszod?
A mama azt mondja, hogy mindig az a hülye, aki mondja!

Little_Sunshine 

Az embernek előbb maga mögött kell hagynia a múltat, csak akkor mehet tovább.

Little_Sunshine 

Azt hiszem, rajtunk múlik, hogy mi a rendeltetésünk. Ki kell hoznunk a legjobbat abból, amit Istentől kaptunk.

Little_Sunshine 

Édes Istenem változtass madárrá, hogy messze repülhessek, minél messzebbre innét!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján