Forrest Gump (1994) 791

10 díj · 18 jelölés

Forrest Gump mindent látott és mindent átélt, de nem mindent értett. Nem éppen a legfényesebb elme. De hát az anyja is mindig azt mondta: „Csak az a hülye, aki hülyeséget csinál.” Forrest Gump pedig semmi egyebet nem csinált, mint jelen volt a XX. század minden fontos eseményén a focipályától a… [tovább]

angol

Képek 32

Szereposztás

Tom HanksForrest Gump
Sally FieldMrs. Gump
Robin WrightJenny Curran
Gary SiniseDan Taylor
Mykelti WilliamsonBenjamin Buford Blue "Bebe"
Michael Conner Humphreysfiatal Forrest Gump
Hanna Hallfiatal Jenny Curran
Haley Joel OsmentForrest Gump Jr.
Rebecca WilliamsNővér a padon
Harold G. HerthumOrvos

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 414

Várólistára tette 160


Kiemelt értékelések

Theana 

Annyira csodálatos ez a film! Csoda, csoda, csoda, csoda. Zseniális Tom Hanks, zseniális ez a csupaszív és tiszta lélek, akinek a bőrébe bújt, és zseniális, ahogy a történelmi párhuzamokat bevonja, a párbeszédek ötvözése.. minden. Ezt látni kell újra és újra és újra.

Ciccnyog

A film, ami elhappolta A remény rabjai elől a hivatalos sikert (Oscar). Az már más kérdés, hogy utána az kultikus magasságokba emelkedett (és a nézők elismerése fontosabb is, mint az Akadémiáé).
A legbosszantóbb, hogy még csak haragudni sem tudok Forrest Gumpra, mert megérdemelten zsebelt be minden díjat, Tom Hanks zseniális, ahogy az egész film is, az első madártolltól az utolsó csokibonbonig!

hpatricia_

Emlékszem az első alkalomra mikor megnéztem. Nagyon sokáig a hatása alatt voltam és ez a film tett Tom Hanks rajongóvá.
Forrest Gump karaktere hihetetlen szerethető, megmosolyogtatja az embert. Forrestnek nem mindennapi élet jutott, szellemi hiányosságaitól függetlenül teljes életet tudott élni. Az életének minden fontos mozzanatát megismerjük és azokat az embereket, akik mellette álltak és meghatározóak voltak számára.
A film vége most is meghatott, általában nem szeretem a nem happy end végeket, de ennél valószerűbb befejezést el sem tudtam volna képzelni.
Minden idők legjobb filmje és Tom Hanks legzseniálisabb alakítása.

sipiarpi 

Zemeckistől egyik kedvencem a Vissza a jövőbe trilógia mellett. Tetszenek a történelmi utalások. Forrest betegsége ellenére tartalmasabb életet élt bármelyikünknél. Megható és többször nézős film.

NinaAva

Gyönyörű film, ami a maga egyszerű módján mutatja meg az életben a legegyszerűbb és legszebb dolgait. Az örökké tartó soha-el-nem múlós szerelmet, az én csak téged – te csak engem odaadást.
Olyan szépen megfogalmazza azt is, hogy bár van rendeltetésünk, közben csak a szél sodor minket.
Hálás vagyok, amiért mostanra jutottam idáig, hogy megnézzem, mert így úgy érzem sokkal több dolgot megértettem belőle, mintha korábban láttam volna. Lett értelme és tanítása is számomra. Egy csöppnyi csodát mutatott magában.

hankman

újranézés.

Valamikor jó régen, még gyereknek láttam ezt a filmet. Szerintem bárkinek, aki látta, annyi biztos megmaradt, hogy „FUSS FOREST, FUSS!”. Nos, én ettől az agyon idézett sortól többre szerettem volna emlékezni a filmből, ezért most ismét megnéztem. Jól tettem, remek film.

Tom Hanks mindig is kedvenc színészem volt. Forrest Gump karaktere egyedi, egyszerű, de mégis mérhetetlen sok minden van benne. Forrest Gump élettörténete, emberekkel és a világgal kialakított kapcsolata, életszemlélete, sajátos szellemi állapota mind-mind egy remek történet részei. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

spoiler

Rengeteg vicces dolog van a filmben. Mindig történik ezzel a szerencsétlen hülyével valami, amin jót lehet nevetni. spoiler

Az emberi kapcsolatait tekintve állhatatos, türelmes. spoiler

Gump hihetetlenül egyszerű figura. A meglátásai sajátosak a dolgokról: spoiler Ugyanakkor egy igazi esetlen ürge is: spoiler Mindemellett feltétlenül megérdemli, hogy felnézzenek rá.

Rengeteg minden van ebben a filmben, tényleg egy egész életre való élményt ad át spoiler. Emberi sorsok, történelmi események, spoiler, buktatók és apró örömök felfőzött egymásutánisága. Kiváló alkotás.

Saileach 

Ezt a filmet, bár klasszikusnak számít, sokáig nem akartam megnézni, azt hittem valami hót nyomasztó dolog. Azonban a tévében most véletlenül elém került és ott ragadtam. Őszintén szólva sokkal szórakoztatóbb és viccesebb volt, mint amire számítottam. Sőt összességében azt mondanám rá, hogy egy jókora a paródia az egész, még hozzá az amerikai politikáról, társadalomról és történelemről az 50-70-es évekről. És persze ennek megfelelően iszonyú rózsaszín, hisz mi mással magyarázható, hogy gügye fazon nemcsak, hogy túlél mindent, de még milliomos is lesz?
Sok apró utalás is volt benne az amcsi belpolitikára, amit igazán csak amerikaiak érthetnek meg, bár azért a Watergate-botrányra való utalás engem is megnevettetett.
A vége viszont nem annyira tetszett, ahol még egy férfinél is csak azt ismeri el fő életcélnak, hogy legyen egy utóda, mert akkor már minden rendben és mindennek értelmet ad… ezt azért kétlem. :/

Titcsi

Szerintem ez egy alap film, amit mindenkinek az életében legalább egyszer meg kell néznie.


Népszerű idézetek

Zoja009 

Az élet olyan mint egy doboz bonbon, sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.

Little_Sunshine

Mindennap történnek csodák. Nem mindenki hiszi, de hogy történnek, az biztos.

1 hozzászólás
Zoja009 

Jenny meg én úgy voltunk egymással, mint a borsó meg a héja.

Little_Sunshine

Én nem vagyok egy okos ember, de azt tudom, hogy mi a szerelem.

Little_Sunshine

Én nem tudom, hogy a mamának volt-e igaza, vagy pedig Dan hadnagynak, (…) hogy van-e mindegyikünknek rendeltetése, vagy csak úgy ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de én azt hiszem, mind a kettő igaz. Talán mind a kettő megtörténik velünk egyszerre.

2 hozzászólás
hangya68

Te hülye vagy, vagy csak megjátszod?
A mama azt mondja, hogy mindig az a hülye, aki mondja!

Little_Sunshine

Az embernek előbb maga mögött kell hagynia a múltat, csak akkor mehet tovább.

Little_Sunshine

Azt hiszem, rajtunk múlik, hogy mi a rendeltetésünk. Ki kell hoznunk a legjobbat abból, amit Istentől kaptunk.

Little_Sunshine

Édes Istenem változtass madárrá, hogy messze repülhessek, minél messzebbre innét!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján