Igazából szerelem (Igazából szerelem) (2003) 967

4 díj · 9 jelölés

A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében… [tovább]

angol
magyar

Képek 88

Szereposztás

Bill NighyBilly Mack
Gregor FisherJoe
Colin FirthJamie Bennet
Liam NeesonDaniel
Emma ThompsonKaren
Kris MarshallColin Frissell
Heike MakatschMia
Martin FreemanJohn
Joanna PageJudy
Chiwetel EjioforPeter

További szereplők

Kedvencelte 447

Várólistára tette 199


Kiemelt értékelések

jancsibohi 

Lehetsz bármilyen szánalmas pancser vagy a fél világ ura, lehet, hogy épp megcsaltak, elhagytak, vagy nevetséges a munkád, lehetsz reménytelenül szerelmes vagy temetheted épp azt, akit szeretsz, a világ magasról tesz rá. Érezheted magad a béka feneke alatt, a karácsony – vagy bármilyen ünnep – akkor is eljön, és nem biztos, hogy épp akkor te is jól tudod érezni magad, de mindig ott van a remény, hogy leszel majd boldog is. …és minden karácsonyi csöpögős szentimentalizmusa ellenére én ezért szeretem nagyon ezt a filmet. A cukormázas reményért.

Kikiriki

Örök kedvenc karácsonyi filmem! Megunhatatlan! Imádom! ♥

Nita_Könyvgalaxis

A szeretet körbevesz.

A tökéletes karácsonyra hangoló film. Tele szeretettel, szerelemmel és humorral. Ami legnagyobb erénye, hogy nem veszi magát komolyan és nem csak tökéletes szerelmeket és boldogságot mutat meg. Hisz az élet is ilyen: édes-bús, és szerencsések, akiknek valóra válnak az álmaik.

Zahra 

Tökéletes karácsonyi film. Tetszik, hogy sok szálon fut, amik aztán összefonódnak. Egyedi történetek vannak benne egytől egyig, a szereplőket imádtam, főleg a cuki kisfiút. Annyira aranyos volt a reptéres jelenet *-*

Marcsi 

Kedvenceim a sok szálon futó, sztároktól hemzsegő filmek és ez még karácsonykor is játszódik, így rossz nem lehet! :D Nem is az. Minden van benne, amire az embernek karácsonykor szüksége van. Család, új szerelem, krízis, házasság, egy régvolt rockszár, új elnök és Colin Firth! :D

2 hozzászólás
Nihilchan 

Tartottam ettől a filmtől. Féltem, hogy a sok nagy név csak kirakat, hogy a sok szereplő miatt elvész a történet és a mondanivaló. Nos, egyrészt tele van a film csodálatos színészekkel, akiket öröm nézni, másrészt pedig ez egy nagyon szép, megható karácsonyi sztori a szeretetről.
Olyan hatalmas kedvenceim játszanak benne, mint Emma Thompson, Alan Rickman, Colin Firth vagy éppen Hugh Grant. Összegészében sajnálom, hogy a sok szál miatt nem jutott több idő egy-egy momentumra, mert több esetben is kíváncsi lettem volna a továbbiakra. Nagy egészét nézve kifejezetten szerethető, kedves film, néhol humoros, néhol fanyar és szívfacsaró. Emma Thompsonnak van egy ritka erős jelenete, ahol úgy sírtam, hogy alig bírtam befejezni.
A Daniel-Sam szálat is nagyon kedvelem; aranyos, bájos és szép. Thomas Brodie-Sangster pedig tündéri volt kisgyerekként.
Szóval jó ez. Klassz a zene, szuper a színészek többsége, érdekesek az életmorzsák. És teljes mértékben követhető a sok szereplő ellenére is. Aki még nem látta a filmet, annak érdemes pótolnia, aki pedig látta, nos, nézze meg újra.

3 hozzászólás
MLauri

Nagyon aranyos volt, nekem rettentően tetszett még így karácsony után egy hónappal is. Minden szereplő szerethető volt és kíváncsian vártam minden szál történéseit. Egyedül Mia és a családos Alan Rickman (nem tudtam a nevét a filmben) sorsára lettem volna kíváncsi, de a többi mind szép és jó volt. :)

bettibujdoso

Annyira, de aaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnyira szeretem. Minden karácsonykor kötelező megnéznem, igazán segít ráhangolódni az ünnepre ez a fantasztikus színészekkel, karakterekkel teli, és fenomenális forgatókönyvvel rendelkező film. Pont az egyszerűsége a nagyszerűsége.

És plusz pont Londonért, mert hát azért London mindig London lesz.♥

Damien_Lambert 

Nem mondom, hogy minden évben elő fogom venni karácsonykor, de mindenképpen egy bájos darab.


Népszerű idézetek

Ninácska

Ne vegyetek drogot. Legyetek popsztárok és megkapjátok ingyen.

1 hozzászólás
Sister

Karen: Na mi az a nagy hír?
Daisy: Megkaptuk a szerepet a betlehemesben! Én vagyok a homár.
Karen: A homár?
Daisy: Igen.
Karen: A betlehemes darabban?
Daisy: Igen. Első homár.
Karen: Több homár is jelen volt Jézus születésénél?

Imma 

Műsorvezető: Gyerekek is néznek minket…
Billy Mack: Ja, persze. Sziasztok! Itt egy fontos tanács Billy bácsitól: Ne vegyetek drogot! Legyetek popsztárok és megkapjátok ingyen!

Ninácska

Valahányszor elfog a bánat a világ állása miatt, a Heathrow repülőtér utasvárójára gondolok. Kezd elterjedni az az általános vélekedés, hogy a gyűlölet és a kapzsiság világában élünk. De én nem így látom. Nekem úgy tűnik, a szeretet mindenütt jelen van. Előfordul, hogy nem különösebben méltóságteljes vagy említésre méltó, de mindig ott van: apák és fiúk, anyák és lányok, férjek és feleségek, barátnők és barátok, régi cimborák. Mikor a gépek becsapódtak az ikertornyokba, tudtommal a halál előtt álló emberek telefonhívásainak egyike sem a gyűlöletről vagy bosszúról szólt. Mind a szeretet üzenetei voltak. Az az illetlen érzésem van,hogy ha jól körülnézünk, akkor igazából szerelem vesz körül minket.

Londonna 

– Kaját?
– Kösz nem.
– Kicsit gusztustalan, mi? Mint egy halott baba ujja. Mmm… Egyébként az íze is olyan. Colin vagyok.
– Én meg Nancy.
– Tökjó. Mivel foglalkozol?
– Szakács vagyok.
– Lagzit nem vállalsz?
– De igen.
– Kár, hogy erre nem kértek fel.
– Felkértek…
– Bárcsak vállaltad volna!
– Vállaltam…

Sister

Harry: Mondd meg, hogy pontosan mióta is dolgozol itt nálunk?
Sarah: Két éve, 7 hónapja, 3 napja és úgy két órája.
Harry: És mióta vagy szerelmes Carlba, a mi rejtélyes tervezőnkbe?
Sarah: Két éve, 7 hónapja, 3 napja, egy órája és úgy harminc perce.
Harry: Sejtettem…
Sarah: Szerinted mindenki tudja?
Harry: Igen.
Sarah: Vajon Carl is tudja?
Harry: Igen…

Sister

David: Jó ez a szó, hogy kapcsolat. Minden fajta bűnt lefed. Félek, hogy ez most egy rossz kapcsolat. Azon alapul, hogy az Elnök úr elveszi mindazt, amit akar, és figyelmen kívül hagyja mindazt, ami igazán fontos… nekünk.
Talán kis ország vagyunk, de eközben nagy is. Itt van otthon Shakespeare, a Beatles, Sean Connery, Harry Potter. David Beckham jobb lába… és a bal lába is, ha már itt tartunk. Egy basáskodó barát nem barátunk többé, mivel a basa csak az erőből ért. Mostantól kész vagyok rá, hogy erősebb legyek, és az Elnök úr is készülhet rá.

Ninácska

A karácsony azoknak való, akik szeretnek valakit az életükben.

Londonna 

– Szeretlek!
– Tudom.
– Úgy is szeretlek, ha beteg vagy és… gusztustalan.

2 hozzászólás
Dia9117

Jó, apa, csináljuk. Készítsük ki magunkat szerelemmel.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján