Igazából szerelem (Igazából szerelem) (2003) 711

Love Actually
135' · francia, amerikai, angol · dráma, romantikus, vígjáték 12

1 díj · 4 jelölés

A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében… [tovább]

angol

Képek 86

Szereposztás

Bill NighyBilly Mack
Gregor FisherJoe
Colin FirthJamie Bennet
Liam NeesonDaniel
Emma ThompsonKaren
Kris MarshallColin Frissell
Heike MakatschMia
Martin FreemanJohn
Joanna PageJudy
Chiwetel EjioforPeter

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 345

Várólistára tette 140


Kiemelt értékelések

Kikiriki

Örök kedvenc karácsonyi filmem! Megunhatatlan! Imádom! ♥

Theana

Értékelésként, talán csak ennyit: :)
(Alan Rickman, Rowan Atkinson.)

Nita_Könyvgalaxis

A szeretet körbevesz.

A tökéletes karácsonyra hangoló film. Tele szeretettel, szerelemmel és humorral. Ami legnagyobb erénye, hogy nem veszi magát komolyan és nem csak tökéletes szerelmeket és boldogságot mutat meg. Hisz az élet is ilyen: édes-bús, és szerencsések, akiknek valóra válnak az álmaik.

jancsibohi 

Lehetsz bármilyen szánalmas pancser vagy a fél világ ura, lehet, hogy épp megcsaltak, elhagytak, vagy nevetséges a munkád, lehetsz reménytelenül szerelmes vagy temetheted épp azt, akit szeretsz, a világ magasról tesz rá. Érezheted magad a béka feneke alatt, a karácsony – vagy bármilyen ünnep – akkor is eljön, és nem biztos, hogy épp akkor te is jól tudod érezni magad, de mindig ott van a remény, hogy leszel majd boldog is. …és minden karácsonyi csöpögős szentimentalizmusa ellenére én ezért szeretem nagyon ezt a filmet. A cukormázas reményért.

Charityy 

Tökéletes karácsonyi film. Tetszik, hogy sok szálon fut, amik aztán összefonódnak. Egyedi történetek vannak benne egytől egyig, a szereplőket imádtam, főleg a cuki kisfiút. Annyira aranyos volt a reptéres jelenet *-*

MLauri

Nagyon aranyos volt, nekem rettentően tetszett még így karácsony után egy hónappal is. Minden szereplő szerethető volt és kíváncsian vártam minden szál történéseit. Egyedül Mia és a családos Alan Rickman (nem tudtam a nevét a filmben) sorsára lettem volna kíváncsi, de a többi mind szép és jó volt. :)

Marcsi 

Kedvenceim a sok szálon futó, sztároktól hemzsegő filmek és ez még karácsonykor is játszódik, így rossz nem lehet! :D Nem is az. Minden van benne, amire az embernek karácsonykor szüksége van. Család, új szerelem, krízis, házasság, egy régvolt rockszár, új elnök és Colin Firth! :D

2 hozzászólás
szymba23 

Nagyon tetszett, örülök hogy sort kerítettem rá. :) Nagyon jó színészekkel, egy nagyon jó film. :)

Valentine_Wiggin 

Minden karácsonykor kötelező darab, nem maradhat ki. Persze, csöpögős, de zseniálisan vicces, olyan szövegekkel, amiket bármikor lehet idézgetni, és emellett van egy szép, és mély üzenete, nem is a szerelemről, hanem inkább a szeretetről magáról. Ahogy a film elején elmondják, hiába történik annyi borzalom, hiába vagyunk képesek sok szörnyűségre mi emberek, ha belegondolunk abba a ténybe, hogy tudunk szeretni, már nem lehetünk annyira borzasztó lények. Nincs mindig happy end, de remény igen, és továbblépés is a nehézségek után… és ezek mind olyasmik, amiket valamilyen formában ünnepelhetünk karácsonykor. Szerintem ez az a romantikus vígjáték, ami szinte bárkit képes lehet elvarázsolni… de az is lehet, hogy csak az elfogultság szól belőlem.
(U.i. Szegény Sam. Soha többé nem tudom nem zombiként látni…)

1 hozzászólás
Pandalány

12 éves film. 12 éve minden karácsonykor megnézem és ugyanúgy lelkesedem érte. Minden benne van,amit a karácsonyról és a szerelemről tudnunk kell. Nem elcsépelt,nem közhelyes,tökéletes film és ezredszerre is megnézem,mintsem beüljek moziba valami ócska és erőltetett újdonságra.


Népszerű idézetek

Ninácska 

Ne vegyetek drogot. Legyetek popsztárok és megkapjátok ingyen.

1 hozzászólás
Imma 

Műsorvezető: Gyerekek is néznek minket…
Billy Mack: Ja, persze. Sziasztok! Itt egy fontos tanács Billy bácsitól: Ne vegyetek drogot! Legyetek popsztárok és megkapjátok ingyen!

Sister

Karen: Na mi az a nagy hír?
Daisy: Megkaptuk a szerepet a betlehemesben! Én vagyok a homár.
Karen: A homár?
Daisy: Igen.
Karen: A betlehemes darabban?
Daisy: Igen. Első homár.
Karen: Több homár is jelen volt Jézus születésénél?

Ninácska 

Valahányszor elfog a bánat a világ állása miatt, a Heathrow repülőtér utasvárójára gondolok. Kezd elterjedni az az általános vélekedés, hogy a gyűlölet és a kapzsiság világában élünk. De én nem így látom. Nekem úgy tűnik, a szeretet mindenütt jelen van. Előfordul, hogy nem különösebben méltóságteljes vagy említésre méltó, de mindig ott van: apák és fiúk, anyák és lányok, férjek és feleségek, barátnők és barátok, régi cimborák. Mikor a gépek becsapódtak az ikertornyokba, tudtommal a halál előtt álló emberek telefonhívásainak egyike sem a gyűlöletről vagy bosszúról szólt. Mind a szeretet üzenetei voltak. Az az illetlen érzésem van,hogy ha jól körülnézünk, akkor igazából szerelem vesz körül minket.

Londonna 

– Kaját?
– Kösz nem.
– Kicsit gusztustalan, mi? Mint egy halott baba ujja. Mmm… Egyébként az íze is olyan. Colin vagyok.
– Én meg Nancy.
– Tökjó. Mivel foglalkozol?
– Szakács vagyok.
– Lagzit nem vállalsz?
– De igen.
– Kár, hogy erre nem kértek fel.
– Felkértek…
– Bárcsak vállaltad volna!
– Vállaltam…

Sister

Harry: Mondd meg, hogy pontosan mióta is dolgozol itt nálunk?
Sarah: Két éve, 7 hónapja, 3 napja és úgy két órája.
Harry: És mióta vagy szerelmes Carlba, a mi rejtélyes tervezőnkbe?
Sarah: Két éve, 7 hónapja, 3 napja, egy órája és úgy harminc perce.
Harry: Sejtettem…
Sarah: Szerinted mindenki tudja?
Harry: Igen.
Sarah: Vajon Carl is tudja?
Harry: Igen…

Londonna 

– Szeretlek!
– Tudom.
– Úgy is szeretlek, ha beteg vagy és… gusztustalan.

Ninácska 

A karácsony azoknak való, akik szeretnek valakit az életükben.

Dia9117

Jó, apa, csináljuk. Készítsük ki magunkat szerelemmel.

Sister

David: Jó ez a szó, hogy kapcsolat. Minden fajta bűnt lefed. Félek, hogy ez most egy rossz kapcsolat. Azon alapul, hogy az Elnök úr elveszi mindazt, amit akar, és figyelmen kívül hagyja mindazt, ami igazán fontos… nekünk.
Talán kis ország vagyunk, de eközben nagy is. Itt van otthon Shakespeare, a Beatles, Sean Connery, Harry Potter. David Beckham jobb lába… és a bal lába is, ha már itt tartunk. Egy basáskodó barát nem barátunk többé, mivel a basa csak az erőből ért. Mostantól kész vagyok rá, hogy erősebb legyek, és az Elnök úr is készülhet rá.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján