Igazából szerelem (Igazából szerelem) (2003) 530

Love Actually
135' · francia, amerikai, angol · dráma, romantikus, vígjáték 12

1 díj · 4 jelölés

A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében… [tovább]

angol

Képek 85

Szereposztás

Bill NighyBilly Mack
Gregor FisherJoe
Colin FirthJamie
Liam NeesonDaniel
Emma ThompsonKaren
Kris MarshallColin Frissell
Heike MakatschMia
Martin FreemanJohn
Joanna PageJudy
Chiwetel EjioforPeter

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 249

Várólistára tette 107


Kiemelt értékelések

Theana 

Értékelésként, talán csak ennyit: :)
(Alan Rickman, Rowan Atkinson.)

Nita_Könyvgalaxis

A szeretet körbevesz.

A tökéletes karácsonyra hangoló film. Tele szeretettel, szerelemmel és humorral. Ami legnagyobb erénye, hogy nem veszi magát komolyan és nem csak tökéletes szerelmeket és boldogságot mutat meg. Hisz az élet is ilyen: édes-bús, és szerencsések, akiknek valóra válnak az álmaik.

jancsibohi 

Lehetsz bármilyen szánalmas pancser vagy a fél világ ura, lehet, hogy épp megcsaltak, elhagytak, vagy nevetséges a munkád, lehetsz reménytelenül szerelmes vagy temetheted épp azt, akit szeretsz, a világ magasról tesz rá. Érezheted magad a béka feneke alatt, a karácsony – vagy bármilyen ünnep – akkor is eljön, és nem biztos, hogy épp akkor te is jól tudod érezni magad, de mindig ott van a remény, hogy leszel majd boldog is. …és minden karácsonyi csöpögős szentimentalizmusa ellenére én ezért szeretem nagyon ezt a filmet. A cukormázas reményért.

Charityy 

Tökéletes karácsonyi film. Tetszik, hogy sok szálon fut, amik aztán összefonódnak. Egyedi történetek vannak benne egytől egyig, a szereplőket imádtam, főleg a cuki kisfiút. Annyira aranyos volt a reptéres jelenet *-*

Valentine_Wiggin 

Minden karácsonykor kötelező darab, nem maradhat ki. Persze, csöpögős, de zseniálisan vicces, olyan szövegekkel, amiket bármikor lehet idézgetni, és emellett van egy szép, és mély üzenete, nem is a szerelemről, hanem inkább a szeretetről magáról. Ahogy a film elején elmondják, hiába történik annyi borzalom, hiába vagyunk képesek sok szörnyűségre mi emberek, ha belegondolunk abba a ténybe, hogy tudunk szeretni, már nem lehetünk annyira borzasztó lények. Nincs mindig happy end, de remény igen, és továbblépés is a nehézségek után… és ezek mind olyasmik, amiket valamilyen formában ünnepelhetünk karácsonykor. Szerintem ez az a romantikus vígjáték, ami szinte bárkit képes lehet elvarázsolni… de az is lehet, hogy csak az elfogultság szól belőlem.

1 hozzászólás
Marcsi 

Kedvenceim a sok szálon futó, sztároktól hemzsegő filmek és ez még karácsonykor is játszódik, így rossz nem lehet! :D Nem is az. Minden van benne, amire az embernek karácsonykor szüksége van. Család, új szerelem, krízis, házasság, egy régvolt rockszár, új elnök és Colin Firth! :D

2 hozzászólás
Pandalány 

12 éves film. 12 éve minden karácsonykor megnézem és ugyanúgy lelkesedem érte. Minden benne van,amit a karácsonyról és a szerelemről tudnunk kell. Nem elcsépelt,nem közhelyes,tökéletes film és ezredszerre is megnézem,mintsem beüljek moziba valami ócska és erőltetett újdonságra.

barbikaunatkozik 

Két név volt, ami miatt megnéztem először…na jó, három: Alan Rickman, Bill Nighy és Colin Firth. És nagyon jók voltak benne. A lecsúszott rock-sztár, aki azt javasolja a gyerekeknek, hogy legyenek pop-sztárok ;) (aki látta érti XD) A karótnyelt író, aki megpróbálja ihletét egy messzi országban papírra vetni miután a nője megcsalta és a férj, aki már beleunt a családapa szerepébe és megcsalja a feleségét. Nem hangzanak éppen ideális jelölteknek szerelem terén. De a többi szereplőt sem kell félteni. Van itt egy jópofa miniszterelnök, aki szerencsétlen a kiszemelt hölgyeménnyel szemben, egy özvegy apuka, aki mostoha fia szerelmi élete miatt tudott kilépni a gyászból, a kisfiú, aki szerelmes az osztálytársába, a férfi, aki a legjobb barátjának feleségébe szerelmes, a nő, akinek a kollégája tetszik, a test dublőrök, akik egymásba szeretnek, a srác, aki elment szerencsét próbálni messzi földre (csajozni). Mindenki találhat eme díszes kompániában számára szimpatikus karaktereket. Rengeteg szálon fut a film, de végülis mindnek köze van egymáshoz…a reptér ;) És érdekes a környék is, ahol laknak, ahova mennek.
Egy nagyon szórakoztató film nagyszerű szereposztással, amiben ugyan nem minden szerelem végződik happy enddel, de nem is ez a lényeg, hanem az apró örömök. Karácsonykor kötelező ;)

Bubu 

Nem hiszem, hogy rajtam kívül sok férfinek bejön ez a film. De nekem nem is az ömlengés miatt tetszett (jó azért volt pár szál, ami mégiscsak :) ), hanem a humora és leginkább amiatt, hogy spoiler. Szóval az volt jó benne, hogy nem az a rikító rózsaszín történet. Azon a rózsaszínen akad néhány sötét folt is.
Viszont a magyar címe csalóka, (mint sok más esetben is,) ugyanis nem csak a szerelemről szól a történet, hanem a szeretetről en bloc, azaz annak nagyjából minden formájáról. Ezért is teremt jó hangulatot a Karácsonyhoz.

3 hozzászólás
Londonna 

Aranyos ez a vígjáték, magam is kedvelem, de ezt a nagy hisztit körülötte nem értem. A párom nem olyan régen meg akarta velem nézni (tőlem kapta meg DVD-n még pár éve, mert neki egyik kedvenc filmje), én meg hevesen tiltakoztam… Aztán meg arra is rájöttem (kedves párom legnagyobb döbbenetére), hogy tulajdonképpen mindenki történetszálával tisztában vagyok (illetve voltam), kivéve Colin Firth-ét, ami valljuk be, rám nézve durván szégyen. :D Égett is a fejem, de hát ez van. Nem ez a kedvenc alakításom tőle, és hiába láttam nem egyszer már… Persze az elutazás, írás, portugál csaj megvolt, de az „akkor is szeretlek, ha beteg vagy és gusztustalan”, meg a tesó-affér totál kiesett. Ki érti ezt?!

Évente egyszer kb. nálam is sorra kerül, tegnap pont megnéztem, mert adta a tévé (naná, minden adó leadja ilyenkor legalább kétszer, plusz DVD-n is megvan), de még ennek a filmnek a hatására sem lett ünnepi hangulatom. Sőt, annyira nem is esett most jól ez a film. Annak ellenére, hogy valóban vannak benne szép és vicces momentumok. (Az Amnéziáért jobban lelkesedtem, amit betoltam előtte a lejátszóba és pont vége lett, mire kezdődött. Colin Firth ott legalább villant mást is, na…)

Nekem ebből a filmből egyébként az abszolút kedvenc Hugh Grant és Martine McCutcheon kettőse. Utóbbi irtó édes kis nő, elképesztően cuki és szimpi szerepeken túl is. Kevesen tudják róla, de írt egy könyvet is, amit a magam részéről szívesen elolvasnék… :)


Népszerű idézetek

Ninácska 

Ne vegyetek drogot. Legyetek popsztárok és megkapjátok ingyen.

Imma 

Műsorvezető: Gyerekek is néznek minket…
Billy Mack: Ja, persze. Sziasztok! Itt egy fontos tanács Billy bácsitól: Ne vegyetek drogot! Legyetek popsztárok és megkapjátok ingyen!

Sister

Karen: Na mi az a nagy hír?
Daisy: Megkaptuk a szerepet a betlehemesben! Én vagyok a homár.
Karen: A homár?
Daisy: Igen.
Karen: A betlehemes darabban?
Daisy: Igen. Első homár.
Karen: Több homár is jelen volt Jézus születésénél?

Ninácska 

Valahányszor elfog a bánat a világ állása miatt, a Heathrow repülőtér utasvárójára gondolok. Kezd elterjedni az az általános vélekedés, hogy a gyűlölet és a kapzsiság világában élünk. De én nem így látom. Nekem úgy tűnik, a szeretet mindenütt jelen van. Előfordul, hogy nem különösebben méltóságteljes vagy említésre méltó, de mindig ott van: apák és fiúk, anyák és lányok, férjek és feleségek, barátnők és barátok, régi cimborák. Mikor a gépek becsapódtak az ikertornyokba, tudtommal a halál előtt álló emberek telefonhívásainak egyike sem a gyűlöletről vagy bosszúról szólt. Mind a szeretet üzenetei voltak. Az az illetlen érzésem van,hogy ha jól körülnézünk, akkor igazából szerelem vesz körül minket.

Londonna 

– Kaját?
– Kösz nem.
– Kicsit gusztustalan, mi? Mint egy halott baba ujja. Mmm… Egyébként az íze is olyan. Colin vagyok.
– Én meg Nancy.
– Tökjó. Mivel foglalkozol?
– Szakács vagyok.
– Lagzit nem vállalsz?
– De igen.
– Kár, hogy erre nem kértek fel.
– Felkértek…
– Bárcsak vállaltad volna!
– Vállaltam…

Sister

Harry: Mondd meg, hogy pontosan mióta is dolgozol itt nálunk?
Sarah: Két éve, 7 hónapja, 3 napja és úgy két órája.
Harry: És mióta vagy szerelmes Carlba, a mi rejtélyes tervezőnkbe?
Sarah: Két éve, 7 hónapja, 3 napja, egy órája és úgy harminc perce.
Harry: Sejtettem…
Sarah: Szerinted mindenki tudja?
Harry: Igen.
Sarah: Vajon Carl is tudja?
Harry: Igen…

Ninácska 

A karácsony azoknak való, akik szeretnek valakit az életükben.

Sister

David: Jó ez a szó, hogy kapcsolat. Minden fajta bűnt lefed. Félek, hogy ez most egy rossz kapcsolat. Azon alapul, hogy az Elnök úr elveszi mindazt, amit akar, és figyelmen kívül hagyja mindazt, ami igazán fontos… nekünk.
Talán kis ország vagyunk, de eközben nagy is. Itt van otthon Shakespeare, a Beatles, Sean Connery, Harry Potter. David Beckham jobb lába… és a bal lába is, ha már itt tartunk. Egy basáskodó barát nem barátunk többé, mivel a basa csak az erőből ért. Mostantól kész vagyok rá, hogy erősebb legyek, és az Elnök úr is készülhet rá.

Londonna 

– Szeretlek!
– Tudom.
– Úgy is szeretlek, ha beteg vagy és… gusztustalan.

Dia9117 

Jó, apa, csináljuk. Készítsük ki magunkat szerelemmel.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján