Holiday (2006) 319

The Holiday
138' · amerikai · romantikus, vígjáték 12

0 díj · 1 jelölés

Két fiatal nő, két összetört szív. Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. Nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja,… [tovább]

angol

Képek 13

Szereposztás

Cameron DiazAmanda
Kate WinsletIris
Jude LawGraham
Jack BlackMiles
Rufus SewellJasper
Alex O'LoughlinKissing Couple
Edward BurnsEthan
Eli WallachArthur Abbott
Lindsay Lohanönmaga
James Francoönmaga

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 106

Várólistára tette 58


Kiemelt értékelések

Theana 

Te jó ég, hogy én mennyire imádom ezt a filmet! (Most olyan karacsányi hangulatom lett^^)
Olyan jól választották meg a színészeket! Itt szerettem meg nagyon Kate Winsletet és Jude Law-ot, de persze Cameron és Jack is remekül játszott. Btw, Jude Lawnak annyira kedves mosolya van, hogy elolvad tőle az ember. :') Mint egy forró csokoládé. (Szóvicc. :D)
Szerettem a történetet – tök jópofának tartom, egyszer én is szívesen kipróbálnám –, és olyan jó jelenetek vannak benne, hogy az ember a földön is fetrenghet a nevetéstől.
Imádom mindenestül, minden apró bibijével együtt. <3 A zenék pedig csodálatosan gyönyörűségesek!
Dustin Hoffman tuti milliókat keresett ezzel a három szóval. :P

haboskakao

Nem is tudom, ez a film hogy maradhatott ki eddig az életemből! Tökéletes karácsonyi film, olyan színészekkel, akiknek nagyon szeretem a munkásságát. A karakterek is szerethetőek és viccesek, jó a történetvezetés, összességében 10/9. Hans Zimmer neve pedig csak hab a tortán. Többszörnézős, az tuti :)

Valcsa

Ez egy olyan film, amit legszívesebben megölelgetne az ember – már ha lehetne ilyet tenni egy filmmel. :)) Nagyon aranyos, roppant mód szerethető.
Kate Winsletet már „A felolvasó”-ban is fura volt viszontlátni, és itt is – valahogy én őt a Titanic Rose-zaként könyveltem el. Jack Black mi tagadás, egy hihetetlenül cuki és vicces pasi, az itt alakított karaktere nagyon hasonló azokhoz, amikben már korábban is láthattuk őt (pl. A nagyon nagy Ő, Rocksuli). Szerintem ő a valóságban is ilyen lehet, úgyhogy kétlem, hogy túlságosan meg kellene magát játszani. :)
Cameron Diaz pedig igazi kaméleon a filmes szakmában: a legkülönbözőbb karaktereket is olyan természetességgel játssza el, hogy elképzelni sem tudom, milyen lehet a magánéletben, melyik áll legközelebb a valósághoz… :D
Akit pedig nem tudok hová tenni, az Jude Law. Ha nem csal a memóriám, akkor ez az egyetlen film, amit az ő főszereplésével (vagy bármilyen szereplésével) láttam. A karaktert mindenesetre teljesen jól hozza. :)

Visszakanyarodva: a film karácsony tájékán pláne kötelező, és úgy egyébként is nagyon ajánlom, mindazoknak, akik valami igazán szívmelengető filmre vágynak. :) Imádnivaló mind a négyük története (együtt is – ja, és megjegyzendő, hogy Iris angol házikójában én is tök szívesen eléldegélnék; baromi hangulatos! ^^), és az is nagyon aranyos, ahogy Iris felkarolja Arthur Abbott-ot, az idős filmrendezőt, akinek már tulajdonképpen semmije és senkije nem maradt, csak az emlékei (karácsonykor főleg nem szabadna egyetlen idős embernek sem magányosan ünnepelni… Szomorú, hogy erre csak kevesen gondolnak…).
(Itt megjegyezném, hogy az Arthurt alakító Eli Wallach 2014 júniusában hunyt el, fél évvel a 99. születésnapja előtt. :( )
Mit is írhatnék még? Egyik kedvenc filmem, csöppet sem sajnálom tőle a 10 pontot. :)

Törpilla 

Nagyon tetszett ez a film. Vicces és romantikus annyira imádom. :) Jude Law itt annyira cuki. :)

Alexa18 

Fogalmam sincs miért csak várólistán volt ez a film eddig. Imádom a színészeket, a történetet, a zenét és a humort. Kate Winslettől eddig csak a Titanicot láttam, de itt olyan varázslatos volt hogy több filmet is látni akarok tőle.

2 hozzászólás
NaNa_88 

Tökéletes paplan alá bújós, forró teát szorongatós kikapcsolódás.

worsi 

Újranézés volt ez, mert évekkel ezelőtt láttam, mikor bemutatták a moziban. Olyan jó volt! Egyszerű, romantikus, semmi jajszörnyű bonyodalom nincs benne. És akkortól szerettem még jobban, mikor kiderült, hogy spoiler.
Azt hiszem, ez fölkerül a sokszor megnézendős filmek listájára nálam.

brena

Másik megunhatatlan filmem!Évente újra nézem, és még nem adtam fel hogy egyszer én is cserélek lakást valakivel…:)))


Népszerű idézetek

Theana 

Dustin Hoffman: Állandóan ez van…

shano 

Arthur: Drágám, én 1978 óta ráérek!

Sister 

Iris: Milyen igaz: az ember legyen a saját életének hősnője! A fenébe is!

Sister 

Iris: Én úgy találom, hogy szinte minden, amit valaha írtak a szerelemről, az igaz. Shakespeare szerint szeretőké a nap vége. Minő tüneményes gondolat. Én személy szerint ennek az élménynek még csak a közelében sem voltam soha, de készséggel elhiszem, hogy Shakespeare volt. Azt hiszem, én többet gondolok a szerelemre, mint az embernek általában kellene. Folyamatosan lenyűgöz a puszta ereje, amellyel megváltoztatja, és meghatározza életünket. Szintén Shakespeare mondta, hogy a szerelem vak. Na erről viszont tudom, hogy igaz.

1 hozzászólás
Ildi

Tudom, hogy milyen, ha olyan kicsinek és jelentéktelennek érzed magad, amennyire csak lehet, és ez hogy tud fájni belül olyan helyeken, amikről nem is tudtál. És mindegy, hogy hányszor csinálsz új frizurát, vagy hányszor mész edzésre, vagy hány pohár Chardonnay-t iszol a barátnőiddel. Az ágyban minden éjjel aprólékosan végiggondolod, hogy mit rontottál el, vagy hogyan érthetted félre a dolgot, és hogy hihetted akár egy rövid percre is, hogy boldog voltál. És néha még meg is győzöd magad arról, hogy észhez tér, és becsönget hozzád. És ezek után, bármilyen sokáig is tartott, elmész egy új helyre, és akikkel találkozol, visszaadják az életkedved, és a lelked apró darabjai egyszer visszaállnak, és a zavaros idők, azok az esztendők, amik így elmentek, lassan kezdenek elmosódni!

shano 

Amanda: Tudjátok mit akarok igazából? Szénhidrátot enni úgy, hogy ne haljak bele. Meg elolvasni egy könyvet. Nem csak magazinokat, egy igazi könyvet!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján