Holiday (2006) 821

The Holiday
138' · amerikai · romantikus, vígjáték 12

0 díj · 1 jelölés

Két fiatal nő, két összetört szív. Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. Nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja,… [tovább]

Képek 20

Szereposztás

Cameron DiazAmanda
Kate WinsletIris
Jude LawGraham
Jack BlackMiles
Rufus SewellJasper
Alex O'Loughlincsókolózó férfi
Edward BurnsEthan
Eli WallachArthur Abbott
Lindsay Lohanönmaga
James Francoönmaga

További szereplők

Kedvencelte 295

Várólistára tette 140


Kiemelt értékelések

Theana 

Annyira szeretem ezt a cukormázas izébézizét, örök kult film, nem csak karácsonyra! Bármikor, bárhol, igazi cosy little cottage nekem.♥
Dustin Hoffman tuti milliókat keresett ezzel a három szóval.

Nihilchan 

Furcsa, hogy sem én, sem pedig anyukám nem látta még a filmet, pedig annyira tüneményes, romantikus sztori, hogy hatalmas kár kihagyni. Én nem kedvelem Cameron Diazt, de ebben a történetben még őt is sikerült megszeretnem. Jude Law valami tünemény volt, szavak sincsenek rá, mennyire elvarázsolt a karaktere. Kate Winslet és is bájos volt, bár az ő szerelmi szála nem kapott el annyira, mint a másik párosé. Viszont jót tett a cselekménynek Arthur Abbott. Mindent összevetve nagyon szerettem az egészet, sokszor meghatott, de jókat is mosolyogtam rajta. Sajnálom, hogy eddig kimaradt az életemből, de tutira újranézős, hangulatos.

Chris_teena 

Karácsony környékén mindig megnézem. Csodás hangulata van, nagyon szeretem. Örök kedvenc

1 hozzászólás
Sister

Az Igazából szerelem mellett a másik legkedvesebb karácsonyi filmem, ami nem csak a bűbájos történetnek, hanem elsősorban a csodálatos zenének köszönhető, mely Hans Zimmer nevéhez fűződik. Nincs még egy olyan dallam, mint a Maestro, amit milliomodik hallgatásra sem unok meg, aminek hallatán egyszerűen kisüt a nap, ami egyszerre nyugtat meg, késztet mosolygásra, és csal könnyeket a szemembe.

Iris & Miles kettőse kicsit közelebb állt hozzám, mint Amandáé és Grahamé, de az egész film, úgy ahogy van, tökéletes. Remek szinkron, fantasztikus szereplőgárda (Rufus Sewell ♥) jellemzi, ami a sokadik újranézéskor is ugyanúgy megmelengeti a szívemet. Hatalmas kedvenc!

4 hozzászólás
Valcsa

Ez egy olyan film, amit legszívesebben megölelgetne az ember – már ha lehetne ilyet tenni egy filmmel. :)) Nagyon aranyos, roppant mód szerethető.
Kate Winsletet már „A felolvasó”-ban is fura volt viszontlátni, és itt is – valahogy én őt a Titanic Rose-zaként könyveltem el. Jack Black mi tagadás, egy hihetetlenül cuki és vicces pasi, az itt alakított karaktere nagyon hasonló azokhoz, amikben már korábban is láthattuk őt (pl. A nagyon nagy Ő, Rocksuli). Szerintem ő a valóságban is ilyen lehet, úgyhogy kétlem, hogy túlságosan meg kellene magát játszani. :)
Cameron Diaz pedig igazi kaméleon a filmes szakmában: a legkülönbözőbb karaktereket is olyan természetességgel játssza el, hogy elképzelni sem tudom, milyen lehet a magánéletben, melyik áll legközelebb a valósághoz… :D
Akit pedig nem tudok hová tenni, az Jude Law. Ha nem csal a memóriám, akkor ez az egyetlen film, amit az ő főszereplésével (vagy bármilyen szereplésével) láttam. A karaktert mindenesetre teljesen jól hozza. :)

Visszakanyarodva: a film karácsony tájékán pláne kötelező, és úgy egyébként is nagyon ajánlom, mindazoknak, akik valami igazán szívmelengető filmre vágynak. :) Imádnivaló mind a négyük története (együtt is – ja, és megjegyzendő, hogy Iris angol házikójában én is tök szívesen eléldegélnék; baromi hangulatos! ^^), és az is nagyon aranyos, ahogy Iris felkarolja Arthur Abbott-ot, az idős filmrendezőt, akinek már tulajdonképpen semmije és senkije nem maradt, csak az emlékei (karácsonykor főleg nem szabadna egyetlen idős embernek sem magányosan ünnepelni… Szomorú, hogy erre csak kevesen gondolnak…).
(Itt megjegyezném, hogy az Arthurt alakító Eli Wallach 2014 júniusában hunyt el, fél évvel a 99. születésnapja előtt. :( )
Mit is írhatnék még? Egyik kedvenc filmem, csöppet sem sajnálom tőle a 10 pontot. :)

1 hozzászólás
Alexa18

Fogalmam sincs miért csak várólistán volt ez a film eddig. Imádom a színészeket, a történetet, a zenét és a humort. Kate Winslettől eddig csak a Titanicot láttam, de itt olyan varázslatos volt hogy több filmet is látni akarok tőle.

5 hozzászólás
kiruu 

Jude Law kapja a 8 csillagot, mert szemtelenül cuki ebben a filmben. Pedig nagyon nehezen indult be, a csaj főszereplőink szerintem idegesítően hülyék, de Jude Law cukin mosolyogva, kétgyermekes apukaként… ellopta szívem.

ellamuci 

Sokszor már láttam. Jó volt újra megnézni. Imádom. Megunhatatlan. Jude Law és Cameron Diaz nagyon jó páros alkotnak.

Emerson 

Végtelenül nyálas, tele abszurd helyzetekkel és életszerűtlen karakterekkel, valamiért mégis bevette a gyomrom és nem hánytam sugárban. Fene se érti… biztos meghibbantam, mert nem volt benne bringa és a kutyus sem kapott sok szerepet sajnos Rufus sem, úgyhogy észszerű magyarázatot nem tudok adni, hogy miért kap tőlem 7 csillagot egy romantikus film.

2 hozzászólás
Valentine_Wiggin

Nem akkora kedvenc, mint az Igazából szerelem, de azért aranyos karácsonyi film, ami kellőképpen csöpög, és kellőképpen vidám, hogy megmelengesse az ember szívét ilyenkor. Én itt egyértelműen Amandával tudtam jobban azonosulni, szimpatikusabb volt a talpraesettsége és az egészséges zakkantsága, Iris nekem túl befolyásolható volt, viszont mindkét páros bájos és szerethető. Arthur pedig óriási figura :)


Népszerű idézetek

shano

Arthur: Drágám, én 1978 óta ráérek!

Sister

Iris: Milyen igaz: az ember legyen a saját életének hősnője! A fenébe is!

Theana 

Dustin Hoffman: Állandóan ez van…

Ildi

Tudom, hogy milyen, ha olyan kicsinek és jelentéktelennek érzed magad, amennyire csak lehet, és ez hogy tud fájni belül olyan helyeken, amikről nem is tudtál. És mindegy, hogy hányszor csinálsz új frizurát, vagy hányszor mész edzésre, vagy hány pohár Chardonnay-t iszol a barátnőiddel. Az ágyban minden éjjel aprólékosan végiggondolod, hogy mit rontottál el, vagy hogyan érthetted félre a dolgot, és hogy hihetted akár egy rövid percre is, hogy boldog voltál. És néha még meg is győzöd magad arról, hogy észhez tér, és becsönget hozzád. És ezek után, bármilyen sokáig is tartott, elmész egy új helyre, és akikkel találkozol, visszaadják az életkedved, és a lelked apró darabjai egyszer visszaállnak, és a zavaros idők, azok az esztendők, amik így elmentek, lassan kezdenek elmosódni!

Sister

Iris: Én úgy találom, hogy szinte minden, amit valaha írtak a szerelemről, az igaz. Shakespeare szerint szeretőké a nap vége. Minő tüneményes gondolat. Én személy szerint ennek az élménynek még csak a közelében sem voltam soha, de készséggel elhiszem, hogy Shakespeare volt. Azt hiszem, én többet gondolok a szerelemre, mint az embernek általában kellene. Folyamatosan lenyűgöz a puszta ereje, amellyel megváltoztatja, és meghatározza életünket. Szintén Shakespeare mondta, hogy a szerelem vak. Na erről viszont tudom, hogy igaz.

1 hozzászólás
Theana 

Arthur Abbott: Ügyes ez a Hugo Boss. Ért az öltönyökhöz.

shano

Amanda: Tudjátok mit akarok igazából? Szénhidrátot enni úgy, hogy ne haljak bele. Meg elolvasni egy könyvet. Nem csak magazinokat, egy igazi könyvet!

Theana 

Graham: Graham vagyok, Iris bátyja.
Amanda: Bátyja? Um, én meg… én meg Amanda Woods, vendégségben.
Graham: Amanda Woods? Ez mind egy szó?
Amanda: Haha, nem!

SzRéka 

Miles: Miért olyanhoz vonzódom, akiről tudom, hogy nem jó?
Iris: Erre pont tudom a választ. Mert reméled, hogy tévedsz, és mindig amikor olyat csinál, ami nem jó, nem veszel róla tudomást, és mindig amikor jó hozzád és meglep, akkor meggyőz arról, hogy tévedsz, amikor azt gondolod, hogy nem hozzád való.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján