Négyen egy gatyában (Négyen egy gatyában 1.) (2005) 160

The Sisterhood of the Traveling Pants
119' · amerikai, mexikói · dráma, romantikus, vígjáték

A négy barátnő először tölti külön-külön a nyarat. Amikor egy használt-ruhaboltban rábukkannak a farmerra, amely mind a négyükön tökéletesen áll, elhatározzák, hogy mindegyikük egy hétig hordja a farmert, megnézi, hogy szerencsét hoz-e, aztán továbbküldi a következő lánynak. Bár a kilométerek… [tovább]

magyar

Képek 24

Szereposztás

Amber TamblynTibby
Alexis BledelLena
America FerreraCarmen
Blake LivelyBridget
Michael RadyKostas
Mike VogelEric
Jenna BoydBailey
Rachel TicotinCarmen anyukája
Nancy TravisLydia Rodman

Kedvencelte 34

Várólistára tette 95


Kiemelt értékelések

Chriss 

Nagyon tetszett a film, sokat mosolyogtam és sírtam rajta. Teljesen őszinte. Szépen körülírja, mi az igazán fontos az életben. Olyan jó érzés volt látni ezt a szoros barátságot a lányok között. :) Szívet melengető. :) Biztosan meg fogom még nézni.

Törpillaa 

Nagyon szeretem ezt a filmet. Vicces, szórakoztató, aranyos, kedvelhetőek a szereplők. A poénok is jók, az alapsztori is nagyon jó, és a látvány sem utolsó. :-)

Charityy 

Jó film volt kedvelhető szereplőkkel, és a történet is aranyos volt. A vígjáték besorolás viszont kissé furcsa. Nem igazán voltak benne poénok, inkább a dráma kategóriába sorolnám.

Nevra 

Tesóm mindig is szerette. Ha ment a tv-ben akkor nézte. Én sose néztem meg. Egyszerűen nem voltam rá kíváncsi. Mindig is tudtam, hogy Nancy szerepel benne, de akkor se néztem meg.
De ma már muszáj volt.
Hát nem fogom újranézni, max áttekerem. Mikor nem Nancy volt akkor szinte kikapcsolt az agyam. Az Ő hangjára megint felfigyeltem.
A történet nem rossz, szereplők közül Tibby volt a szimpatikus. Többiek nem nagyon fogtak meg.
Nancy-nek szól a 8 csillag!

DianaRL

Nagyon-nagyon sokáig halogattam ezt a filmet. Egy vígjáték, ami mindenről akar szólni? Több, mint gyanús.
Aztán ahogy elkezdtem, rosszmájúan meg is állapítottam, halogathattam volna még ezt tovább is. Bridgettől és a történetétől a falra másztam, és Carmenen kívül a többiek sem tudtak igazán lekötni. Mind a négy lány sablonkarakternek tűnt (a fiatalemberekről nem is beszélve), akiket jó ég tudja, mi tart össze a forgatókönyvírók izzadságán kívül, és a sok kínos szituációt csak a görög tájak szépsége tudta ellensúlyozni. (Utóbbiakért viszont ígyis-úgyis megérte volna végignézni a filmet, egyszerűen lenyűgöző.)
De aztán a film szép lassan nemhogy eltörölte az előítéleteimet, hanem felül is múlta minden várakozásomat.
A második rész igazi bravúr a műfajon belül: képes valódi mélységekbe merülni, a karakterek emberivé és esendővé válnak, meg úgy en bloc, olyan érzelmi hurrikán szabadul el, amit egy kőkemény dráma is megirigyelhetne. A vég pedig… a film vége olyan, mint egy megnyugtató ölelés, és ez teszi igazán hosszan tartóvá az élményt.
Áradozhatnék még a lányok karakterfejlődéséről, a zenéről vagy a csodásan kiegyensúlyozott idősíkokról, de ennél a filmnél nem is igazán ez a lényeg. Van egy elmélázós, néha mélabús, néha boldog hangulata, ami, ha jó pillanatban nézed, igazán különlegessé tudja tenni a filmet.
Vannak azok az alkotások, amik nem tartoznak a gyakran újranézős kategóriába, mégis egy kicsit mindig velünk maradnak – mint egy szép emlék vagy mint egy velős gondolat, ami nem igényel újabb és újabb felelevenítést. Nálam ez egy ilyen film volt.

christine 

Imádtam ezt a filmet, mindenképp az újranézős, nosztalgiázós kategóriába tartozik. Szuper, kedvelhető szereplők, érdekes személyiségek, és egyik sem szorult háttérbe a film során.

farkas_niki 

Sokkal összetettebb és komolyabb film volt ez, mint azt eleinte gondoltam. Mind a négy lány (illetve Tibby kis barátnőjének) története önmagában is megér egy misét, de így egyben is szuper!

Dexter79 

Nem egy sokszor újranézős történet (legalábbis számomra), de azért egyszer élvezhető volt.
Sajnálom, hogy Blake Lively ilyen unszimpatikus, túljátszós, nyomulós szerepet kapott, Alexis Bledel hozta a szokásos formáját, benne szerintem ennyi van, a másik két lány is aranyos volt.

Mazsidrazsi

Igazán szórakoztató, érdekes és vicces film, ami elég komoly témákba is belevág. Olyan tinis-barátságos-szerelmes-családos film :)

TVera

Nem is értem miért bőgtem rajta ennyit. Csodás film volt. ♥


Népszerű idézetek

mrsp

Nem csak az boldog, akinek tökéletes az élete.

Bogesxd 

Lena: Félek. A lelkem egy része közel engedné, de érzem, hogy falat húzok közénk. Csak azt nem értem, hogy miért. Talán éppen az vonz Kostasban, hogy a sok szenvedés ellenére képes arra, hogy ne bonyolítsa túl az életét.

Bogesxd 

Bridget: Mit mondhatnék? Megőrültem. És mint tudjuk, az őrölt lányok nem tehetőek felelőssé a tetteikért.

Bogesxd 

Carmen: Te szoktad ordibálni, hogy rohadjon meg mindenki, mert az könnyebb, mint érezni valamit.


Folytatása

Összehasonlítás

Négyen egy gatyában


Hasonló filmek címkék alapján