Az első szerelem (My Girl 1.) (1991) 198

Vada Sultenfuss életében a halál nagy szerepet játszik, ami rögeszméjévé válik. Az édesanyját elveszítette és az édesapja egy temetkezési vállalkozásból tartja el a családját. Részt vesz egy költészettel ismerkedő nyári kurzuson, hogy elkápráztassa az angol tanárját, akibe szerelmes. Thomas J.,… [tovább]

angol

Képek 2

Szereposztás

Dan AykroydHarry Sultenfuss
Jamie Lee CurtisShelly DeVoto
Macaulay CulkinThomas J.
Anna ChlumskyVada Sultenfuss
Richard MasurPhil Sultenfuss
Griffin DunneMr. Jake Bixler
Ann NelsonSultenfuss nagyi
Peter Michael GoetzDr. Welty
Jane HallarenRandall nővér
Anthony R. JonesArthur

További szereplők

Kedvencelte 52

Várólistára tette 103


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Már régóta tervben volt a film megnézése csak mindig közbe jött más, már bánom hogy nem korábban néztem meg, mert egy nagyon szép és érzelmes filmet kaptam. Nagyon tetszett, a gyerekek barátsága szépen volt ábrázolva, szint úgy Shelly és Harry spoiler is.
A végét megkönnyeztem, annyira szomorú hogy spoiler
Nagy igazságok hangzanak el a filmben, és nem szájbárgósan hanem érzelmesen és tanulságosan ábrázolva.
A gyerekek színészek szerintem tökéletesek voltak, de a felnőtt színészekkel sem volt semmi gond.
Biztos vagyok benne hogy máskor is megnézem mert egy gyönyörű történet a barátságról, a szerelemről és magáról az életről is.

Charityy 

Iszonyatosan édes film, nem is tudom miért nem láttam még eddig. Furcsa volt Kevint más filmben is látni a Reszkessetek betörőkön kívül :D
A kislány nagyon aranyos volt, meg hát kettőjük kapcsolata.
Na és a vége :((

brena

IMÁDTAM,így ordítva! Istenem,még mindig elsírom magam a filmen,pedig tudom mi a vége…Az összes szereplőt imádtam! Volt egy macskám is Thomas J. névvel:)))

Negative_Singularity

Csodálatos film; minden szál fűzfaágon – képkockán – leng egy életszilánk. Ritkán történik meg, hogy elhagynak a szavak, és maradnak a könnyek, mosolyok, tanulságok a néma csöndben, amikor vége a filmnek.

NinaAva

Még valamikor kiskoromban láttam, és rákattantam az első perceiben. Imádtam az egész történetét, ma már csak a végére emlékszem, és arra, hogy rettenetesen sírtam rajta. Csak azt tudom, hogy imádtam, és nem értem, hogy miért kellett így véget érnie ennek a filmnek.

Réci 

Az örök klasszikus. Csodálatos, ahogyan a gyermeki barátságokról, a gyászról szól. Teszi ezt egy kislány szemszögén keresztül. Imádom, hogy Vada ilyen kis cserfes és őszinte és a Thomas J.-vel való barátsága milyen szépen van ábrázolva. Szerelem ez? Valami olyasmi, vagy sokkal inkább valami nagyon mély kapcsolódás. Az első szerelem – akárhogy is végződik – mindig meghatározó az ember életében. Hát igen, ez is egy sokszor újranézős, örök klasszikus számomra ebben a műfajban.

Dinah 

Szívmelengető történet, amit nem lehet bőgés nélkül kibírni…

UPDATE 2019.06.23.

Ma sem tudok mást mondank. Gyönyörű történet a családról, barátságról, első szerelemről a maguk fájdalmas keserűségével együtt. Ugyanúgy sírtam rajta, mint egy gyerek.

Osli75 

Kicsit lassú a történet, de annyira nem, hogy unalmassá váljon. Bájos, keserédes történet, igazi családdal nézős. Amikor először láttam már akkor is meghatott, de nem emlékeztem teljesen a történetre, ezért néztem újra. Most sem csalódtam.


Népszerű idézetek

Light_House

Szomorúfűz, miért csüng le az ágad?
Örökös tán a te gyászod?
Azért sírsz, mert ő elhagyott,
Mert veled nem maradhatott?
Ágadon hogy hintázhatna,
Vágyol-e megint arra a boldog napra?
Hitted, hogy örökké kacag
Ágad árnyékos sátra alatt.
Szomorúfűz, kár búsulnod,
Mert valami enyhíti a gondot.
Nem zúzta szét őt a halál vasökle,
mert megmarad a szívedben örökre.


Folytatása

Összehasonlítás

My Girl


Hasonló filmek címkék alapján