Szerelmes hangjegyek (Szerelmes hangjegyek 1.) (2006) 366

Troy-t, a gimnázium egyik legnépszerűbb srácát, a suli kosárcsapatának kapitányát a szilveszteri bulin Gabriellával hozza össze a sors egy közös karaoke-dal erejéig. Különös pillanat ez, ugyanis Gabriellát általában egy fiú sem veszi észre: ő a tipikus szürke egér, aki legfeljebb arra jó, hogy… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Zac EfronTroy Bolton
Vanessa HudgensGabriella Montez
Ashley TisdaleSharpay Evans
Lucas GrabeelRyan Evans
Corbin BleuChad Danforth
Monique ColemanTaylor McKessie
Olesya RulinKelsi Nielsen
Bart JohnsonCoach Jack Bolton
KayCee StrohMartha Cox
Ryne SanbornJason Cross

További szereplők

Kedvencelte 63

Várólistára tette 46


Kiemelt értékelések

Lexy

Amúgy ez még mindig nagyon klisé, még mindig nagyon rózsaszín, még mindig nagyon tini, és valamiért, mindezekkel együtt is, még mindig nagyon működik. Nem is tudom mikor láttam már utoljára, legalább 8-10 évvel ezelőtt lehetett, amikor még én is gyerek voltam, de most is ugyanúgy tudtam élvezni. Lehet azért mert szép emlékek kötnek hozzá, vagy csak szimplán jó ez az egész úgy, ahogy van, nem tudom, de én ezt szeretem. Még mindig. :)

Törpillaa 

Huhh, mintha ezer éve láttam volna ezt a filmet, olyan érzésem volt most, hogy megnéztem. :-) Húgommal rongyosra néztük, ordított a tévé is, amikor énekeltek, és mi is énekeltük velük együtt a húgommal. És most, hogy megnéztem, mintha 1000 éve lett volna, amikor tiniként láttam ezt utoljára. :-D De most is nagyon bejött, szórakoztató volt, vicces, cuki kis rózsaszín, limonádé sztori. Zac Efron meg milyen über cuki volt, ilyen fiatalon, el sem hiszem, hogy anno tök belézúgtam. :-D Jókat mosolyogtam most rajtuk, jó volt újra megnézni, még mindig ugyanúgy szeretem. :-) Vanessa Hudgens is egész cuki leányzó, bár őt már vagy ezer éve nem bírom, de ebben a filmben egész jól alakította a maga kis szerepét. Ashley Tisdale magyar hangja, meg annyira idegesítő, régen ez fel sem tűnt. De a többi szereplő is egész tűrhető volna. A zenék is jók voltak. :-)

kiruu 

Most csatolnék egy videót 2018 júniusából, de szerencsére nem lehet videót csatolni. Szerencsére. :D
Életem filmje volt, az alsó tagozatos éveim erről szóltak, és nem, nem Zac Efron, hanem Corbin Bleu.

crissy 

A hatszázmilliomodik megnézésem, de valamiért sosem jelöltem a listámon, s foggggalmam sincs már, hogy mikor láttam először. :D
Gagyi, klisés tinifilm? Igen.
Ennek ellenére is megadom rá a 10 pontot? Még szép. Nem hiába néztük meg a húgommal ezt a filmsorozatot, a Camp Rock filmekkel együtt egymás után többször is. Nem túlzok, tényleg egymás után raktuk be a filmeket, s hónapokon keresztül ezt csináltuk tizenakárhány évvel ezelőtt.
Akkor is szeretem, ha ebben a filmben Zack Efron dalrészeit tulajdonképpen nem is ő énekli? Hát persze. Kit érdekel? A dalokat mai napig kívülről fújom. Nem hiába van Disney zenés Spotify listám, ráadásul szégyen, nem szégyen, még a 2020-as toplistámba is bekerült egy-egy ilyen dal. Na jó, ez lehet, hogy inkább a szégyen kategória, de who gives a f*ck? :D
Amúgy el is felejtettem, hogy úgy amúgy mekkora nyomást gyakoroltak Troy-ra és Gabriellara a barátaik, hogy ne felejtsék el a helyüket. Wtf? Mióta szabály, hogy csak egy dologhoz érthetsz?
Jaj s így az utolsó tánc láttán jutott eszembe, hogy a Disney Chanellen régen voltak ilyen kis HSM részecskék, amikor a színészek tanították ezt a táncot :D nagyon arik voltak.
https://www.youtube.com/watch…

3 hozzászólás
Puska

Örök kedvenc
Százezredik újranézés után: Egyszerűen nem tudom megunni. Még mindig imádom ❤

alexakarola 

De jó volt újranézni! A dalok zseniálisak; látszik, hogy rengeteg munka van a filmben, azok a koreográfiák; a karakterek is jók; színészekben Vanessa Hudgens-t nem szeretem annyira, de azért nem is zavar kifejezetten, viszont Zac Efron tökéletes választás volt, nagyon szeretem, nagyon jól hozta Troy karakterét itt is és a későbbi részekben is.
Típusában ez egy nagyon jó és nagyon igényes film, örömmel adok neki 10 csillagot, szerintem teljesen megérdemelten volt ez annyira felkapott film annak idején. ♥

Littlegirl 

Számomra kicsit idegesítőek a karakterek. Főleg Sharpey. Viszont a zenék nagyon jók és fülbemászóak, valamint Kenny Ortegát is elég jó rendezőnek gondolom.

Nihilchan 

Förtelmesen klisés, giccses, de azért aranyos. Nekem ez anno totál kimaradt, mert volt egy barátnőm, aki súlyosan Zac Efron mániás volt, úgyhogy annyit terrorizált a sráccal, hogy csak azért sem néztem meg, mert az elmondása alapján valami undorítóan nagy nyálhalmaznak tűnt. És igazából tényleg az, de őszintén nem volt vele túl nagy gondom. Meg elég fülbemászóak a zenék is.

Marcsi 

Igen, volt egy Disney Channel-es időszakom… Egész nap ez ment. -.-
Ha már színt vallok, még a karaoke változatra is nyomtam táncolva a tv előtt. Nem csak 2006-ban……. xD Szerintem még ma is tudom a szövegeket! :D

5 hozzászólás
Oroa 

Meglehet meglepő, de én most láttam ezt a filmet először, teljesen kimaradtam belőle. Talán nem is bánom, talán fiatalabb koromban meglehet jobban tetszett volna , kitudja. Így most nekem túl nyálas volt, de attól még örülök,hogy megnéztem végre.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

art3mis

Gabriella : Életemben először csináltam ilyet. De annyira király volt!
Troy: Tudom! Nekem is!
Gabriella: Úgy énekeltél, mint aki ezer éve csinálja!
Troy: Ja, a zuhanyrózsa mesélhetne róla.

Kicsicsillag95 

Troy: – Sharpay egész helyes lány.
Chad: – Az oroszlán is helyes állat. De ne vidd haza.

Kicsicsillag95 

Miss Darbus: – Míg dolgozunk jusson eszünkbe a gonosz mobiltelefonok támadása.

SzRéka

Well, you know what? Someday – someday you guys might thank me for this. Or not.


Folytatása

Összehasonlítás

Szerelmes hangjegyek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján