Glee – Sztárok leszünk (2009–2015) 152

8 díj · 25 jelölés

Minden fiatal elképzelte már magát rock- vagy popsztárnak. Csak az odáig vezető utat nehéz végigjárni, főleg, ha az az út egy iskolai kóruson át halad. A William McKinley Gimnáziumban ez az érvényesülés lehetséges módja. De most talán vége az unalmas daloknak! Megüresedik a Glee Klub, az iskolai… [tovább]

angol
magyar

Képek 22

Szereposztás

Matthew MorrisonWill Schuester
Cory MonteithFinn Hudson
Lea MicheleRachel Berry
Chris ColferKurt Hummel
Darren CrissBlaine Anderson
Harry Shum Jr.Mike Chang
Kevin McHaleArtie Abrams
Amber RileyMercedes Jones
Mark SallingNoah 'Puck' Puckerman
Chord OverstreetSam Evans

További szereplők

Glee – Sztárok leszünk (2009–2015)

További stábtagok

Gyártó
Brad Falchuk Teley-Vision
Ryan Murphy Productions
20th Century Fox Television

Streaming
Disney+

Kedvencelte 87

Várólistára tette 161


Kiemelt értékelések

szaniko62 

Tudom, hogy még nincs vége, még 3 évad hátra van, de muszáj ezt megírnom.
Több mint egy évvel ezelőtt kezdtem el nézni, nem vártam tőle semmit, és csak azért álltam neki, mert mindenki dicsérte. Már teljesen megértem miért.
Annyi mindent ad ez a sorozat! És annyi minden van benne! Aki azt gondolja, hogy egy csapat tiniről szól, akik néha kornyikálnak mindenféle jóról, az hatalmasat téved! De tényleg!
Nem, ez a sorozat ráébreszt arra, hogy igenis el kell fogadnod a másikat. Hiszen miért számít ha valaki meleg? Miért számít a származás? A pénz? Tök mindegy, hogy élsportoló vagy, vagy kerekesszékben éled a mindennapjaidat. Tök mindegy, hogy neked vannak a legjobb jegyeid, vagy éppen csak átcsúszol a vizsgáidon. Tök mindegy a vallásod. Ember vagy, ugyanolyan ember mint mi mindannyian és elfogadunk. Azért aki vagy. És nem számít mi történik, találj rá önmagadra, álmodj valamit, küzdj érte és valósítsd meg!
Igen. Ez az többek között, amire ez a sorozat megtanít.
Szóval én azt mondom, hogy igenis adjon neki mindenki egy esélyt!
Nem mellesleg az összes zene egytől-egyig fantasztikus! ♥

Lexy

Bár már több mint hét hónapja, hogy befejeztem a sorozatot, így néhány részlet kiesett, viszont tisztán emlékszem arra a fantasztikus élményre, amit nyújtott. Az biztos, hogy nagyon amerikai, nagyon sok különböző problémát sorakoztat fel a sorozat, és előbb-utóbb (nagyjából) mindenki mindenkivel kavar, de ettől függetlenül képtelen vagyok elítélni, hiszen életre szóló élménnyel ajándékozott meg. A csodálatos dalok, a rendkívül összetett szereplők mind hozzájárultak ahhoz, hogy egy újabb sorozatot köszöntsek a kedvenceim között. Mai napig örömmel hallgatom a sorozatban elhangzott csodálatos feldolgozásokat, és még mindig könny szökik a szemembe, mikor az évadzárókra vagy éppen a rengeteg emlékezetes pillanatra gondolok. Örökre szívembe zártam ezt a furcsa társaságot, mindig is olyan érzésem volt, mintha egy hatalmas, összetartó családba csöppentem volna. Ez volt az egyik olyan dolog, amit szinte egyetlen másik sorozatnál sem éreztem. Emlékszem, hogy eléggé húztam a számat a negyedik évad nézése közben, hiszen Marley-ék nem pörgették fel különösebben az eseményeket, azonban így visszagondolva mégsem tudok utálni egyetlen szereplőt sem, hiszen valamilyen szinten ők is hozzájárultak ahhoz, hogy olyanná váljon a Glee, amilyenné végül vált. Aztán ugye jött az utolsó évad, amikor meglepetten vettem tudomásul, hogy a sorozat visszanyerte a varázsát és teljes szívemből megszerettem ezt az újabb szedett-vedett társaságot. Ekkor jött el az a pillanat, amikor azt kívántam, bárcsak sose érne véget a sorozat. :'( Mindent összevetve, jó érzésekkel telve fejeztem be az utolsó részt, és mai napig vallom azt, hogy a világ jobb hely lenne, ha több olyan hely létezne, mint a Glee Klub, ahol az ember önmaga lehet, ahol szeretik és tisztelik őt egyaránt. Részemről megkapja a tíz csillagot, hiszen minden hibája ellenére is imádtam és engem teljes mértékben odaszögezett a képernyő elé. Boldog vagyok, hogy átélhettem ezt a kalandot a szereplőkkel együtt. :)

Zahra 

Sajnálom, hogy csak ennyi csillagot adhatok a sorozatra, de az utolsó 2-3 évad nagyon lehúzza.
Az első 3 évadot imádtam, gyorsan le is daráltam. Megkedveltem a szereplőket és szurkoltam a csapatért is. Sue-t néha utáltam, néha kedveltem :D
Nekem egyértelműen Becky a kedvencem, imádom azt a magabiztos stílusát, meg a beszólásait. Még a „menőknek” is be mer szólni :D
Igazából majdnem mindenki kedvenc.. Sam, Quinn, Kurt, Brittany, Santana.
Brittany olyan kis hülye, el sem hiszem mi lett belőle :D Santana jelleme nagyon sokat fejlődött és szerencsére a jobbik irányba. Sam az elejétől kedvenc volt, Quinnt pedig a részek során megszerettem.
Rachel viszont nagyon ellenszenves volt nekem, mindig ő akarta a szólót és egyáltalán nem érdekelte őt senki más csak a saját kis álma.
Aztán a negyedik évadtól kezdődött a mélyrepülés. Utáltam amit a szereplőkkel tettek, mindenki teljesen átalakult és már alig szerepetek a sorozatban. Sőt, néhányan egyáltalán nem. Konkrétan egy új szereplőgárdát állítottak fel, ami mintha az előzőnek a gyengébb utánzata lett volna.
Rachelt totál elrontották, de a leginkább Tinán voltam kiakadva. Olyan hisztis és nagyképű lett hogy csak na..
Az első 3 évad örök kedvenc marad, de a többit inkább elfelejteném.

NaNa_88 

Tartom a 8 csillagot a sorozathoz, mert voltak mélyrepülések, de összességében én nagyon szeretem a mai napig. A legtöbb szereplőt megkedveltem, a zenéket pedig nem lehet nem szeretni. Én eléggé ráfüggtem egy időben, és időről időre a dalok még ma is előkerülnek. Szerettem, hogy néha, egy-egy epizódszerepre nagy sztárok ugrottak be, és ők is énekeltek, akár többször is. Az egyik kedvencem Gwyneth Paltrow volt Holly Holiday-el. Két dalát is kedvenceltem. :) A Do You Wanna Touch Me?-t és Turning Tables-t. ^^ A másik meg a szemétkedő Kate Hudson. „Schwimmer!” XD
A zenés betétek miatt szerintem gyorsan meg lehet szeretni. Akinek az éneklős filmek a műfaja, annak nagyobb eséllyel tetszhet, nyilvánvalóan. Ettől függetlenül a sztori és a furcsa szereplők, és párbeszédek miatt fele akkora az esélye annak is, hogy nem nyeri el az illető tetszését. Kicsit szokni kell mielőtt az ember kaszálná. :D
Részemről, ha egyszer elkezdem minimum 10 számot meg kell hallgatnom. :D

4 hozzászólás
Andilány 

Sokat gondolkodtam, hogy hány csillagot adjak, de végül úgy döntöttem, hogy mivel teljes mértékben ráfüggtem a sorozatra, így nem adhatok 10-nél kevesebbet. Még akkor sem, ha tudom, ez nem egy tökéletes sorozat, egyáltalán nem tökéletes szereplőkkel. Az utolsó évadnál pedig azt éreztem, hogy ez muszájból lett megírva, mert jöttek a furábbnál furább ötletek, amiken csak néztem, hogy ez meg mi a csoda. De imádom a zenés filmeket, sorozatokat, így ez is kedvenc lett. Mert a dalok és ahogy fel lettek dolgozva, nagyon el lettek találva, illetve ahhoz sem férhet kétség, hogy a szereplők tudnak énekelni. Nem kicsit, nagyon. A történet alakulása sokszor nem tetszett, illetve sokszor már azt sem tudtam ki kivel van, és hogy alakulnak a kapcsolatok. Kedvencem a Kurt-Blaine páros lett, abszolút kedvencem pedig Blaine karaktere, akinek köszönhetően Darren Crisst is megismertem. A végére megkedveltem még Santanát és Samet is, de sok karaktertől és az átalakulásától a falat kapartam. Egy szó, mint száz, örülök, hogy rávettem magam a sorozat megnézésére, mert még ha nem is én vagyok a célcsoport, de nagyon élveztem. :)

ÁrnyAngyal 

Az első ok amiért abba hagytam a sorozatot az volt, hogy Rachel elment New Yorkba, úgy gondoltam nélküle már sosem lesz ugyanolyan a glee klub. Aztán nem sokkal később megláttam a hírt a neten hogy Finn meghalt. El sem hittem, azt gondoltam nem, ez nem történhet meg, pedig megtörtént.
Akkoriban a glee sokat segített nekem. Akárhányszor a padlón voltam csak megnéztem egy részt és egyből helyre rázódtam.
De Finn nélkül semmi sem az igazi.
Így elhatároztam hogy soha többé nem folytatom a sorozatot, abbahagyom a 4.évad 5.résznél.
És most így évekkel később mikor már valamennyire begyógyultak a sebeim, úgy döntöttem folytatom. Persze tudtam, egyszer el fog jönni az a részt, amikor tényleg végleg el kell búcsúznom Finn-től, de nem hittem hogy ez ilyen hamar eljön és hogy ilyen nehéz lesz. Finn volt a szíve-lelke az egész sorozatnak, és örökké egy hiányt fog jelenteni belőle.

viky0222 

A Glee is egyik volt azoknak a sorozatoknak, amibe idpnként belefutottam magyar szinkronnal, de sosem érdekelt. Évekkel később viszont mégis adtam neki esélyt, és milyen jól tettem! Annak ellenére, hogy nyolc csillagot kapott, mégis kedvenceltem, mert még mindig rengeteget hallgatom a zenéit, pedig már hónapokkal korábban befejeztem.

Az első évadot, nagy sajnálatomra, és szenvedésemre csak szinkronnal tudtam nézni. Borzasztó volt. A történet persze már ott is lekötött, de azért ott még nem mondtam volna rá, hogy ennyire megszeretem majd. Azt hiszem a harmadik évad lett nekem az abszolút kedvenc, utána pedig tényleg lejjebb ment a színvonal. Az ötödik évad második fele pedig abszolút mélypont volt, azt szívesen elfelejteném. De úgy érzem az utolsó évadra kicsit megint összekapta magát, és méltó lezárást kaphatott a sorozat.

A szereplők közül Santana lett az egyik kedvenc. Imádtam a stílusát, a szókimondóságát, nagyon egyedi szereplő lett. A másik kedvencem Blaine lett, valamiért nagyon hamar a szívemhez nőtt, és nagy kedvencem a Klaine páros is. Viszont, és ne kövezzen meg senki, de a spoiler
Rachel volt abszolút hullámzó volt, időnként nagyon bírtam, máskor utáltam, sokszor idegesített, hogy folyton ő akart a középpontban lenni, New Yorkban pedig nagyon-nagyon nagyképű lett, így örültem, hogy a spoiler
Mikor elballagott az eredeti Glee club fele, jöttek az új szereplők, akik viszont csak utánzatok voltak. Jött az új Puck szó szerint, új Rachel, stb. Marley-t nagyon nem bírtam, Kitty viszont a végére majdnem kedvenc lett. A harmadik generációs glee club-ot szerinte nagyon megszerettem volna, ha kicsit több időt kapnak, így viszont kicsit kettős a dolog. :/
Na meg Tina.. Mennyivel jobban állt neki, amikor keveset szerepelt. Rettentő idegesítő lett…

A zene. A legfontosabb része a sorozatnak, amit imádtam. nyilván. :D Nagyon jó feldolgozásokat sikerült cisnálniuk, elég sok számmal a Glee során ismerkedtem meg, így azt a verziót is szerettem meg. Elég sokat hallgatom még most is őket, nagy kedvencem lett pl. a harmadik évados Nationals, Somebody That I Used to Know, Don't Stop Believin, I lived, Pretending, I Fee Pretty/Unpretty, és még sokáig sorolhatnám. Ahogy még valószínűleg nagyon sok mindent tudnék még írni, de nem akarom eltúlozni, az epizódértékeléseim amúgy is ennél sokkal többet mondanak. :D

5 hozzászólás
Osli75 

Bár eléggé amerikai, de tetszik a sorozat. Sokféle problémával foglalkozik, tetszik ahogy a dalok is kapcsolódnak az aktuális témához. A szereplők általában szerethetők, még Sue is a maga módján.
Ami még zavaró, az a sok kusza kapcsolat, hogy ki éppen kivel van, kivel szakít, de hát ez sajnos hozzá tartozik a szappanoperákhoz. Tetszik még az is, hogy bár nem minden glee klub tag szereti egymást, amikor kell, mindig számíthatnak a másikra és a produkciókban is remekül együtt tudnak működni. Amint alkalmam nyílik rá, biztos, hogy folytatom a nézését, mert kíváncsi vagyok a többi évadra is.

mazsolafa

Az első 3 évad alapján értékelek. Tudom, hogy ez így nem teljes egész, de nekem az. Kerek egészet alkot az első három évad és hiába készült még hozzá 3 évad (véleményem szerint óriási hiba volt), újat már nem tud mutatni semmilyen formában. Az első 3 évad, az maga a fejlődés. Öröm látni, ahogy az önálló individuumokból kerek egész csapat kovácsolódik. Csodálatos látni, ahogy mindenki hozzájárul a csapat egészéhez, még akkor is, ha ehhez fel kell adnia magából egy kis darabot. Sokan nem szeretik Rachelt, nekem mégis ő a kedvenc karakterem. Erős, független, ambíciózus és ő nála figyelhető meg legjobban a jellemfejlődés, ahogy az önző egyéniségét egyre inkább feladva, a végére igazi csapatjátékossá alakul át. Jó sorozat, szuper zenékkel és igazán fontos mondanivalóval, mégha kicsit furán bugyuta humoros formába is van öntve. Az első évad feléig szívtam a fogam, hogy mi fog ebből kisülni, de örülök, hogy nem adtam fel. Újranézős három évad ez és szeretném majd egyszer a kislányomnak is megmutatni. A zenés részeket már mutattam neki, és azokat imádta.

1 hozzászólás
kitti0824

Nehéz erről a sorozatról értékelést írnom, mert nem tetszett minden évada egyformán, de külön se akarom bontani az évadokat, mert akkor még holnap reggel is ezt az értékelést írnám. :D Inkább írok a szereplőkről kicsit. :P
Rachel&Finn -> Rachel az elejétől a végéig nagyon idegesített engem. Néha kevésbé, néha meg már annyira, hogy nem bírtam hallgatni se a hadarását, és inkább átugrottam a részeit. Még sose láttam ennyire önző és utálatos lányt, mindig csak a saját dolgai érdekelték, hogy neki jó legyen, hogy ő legyen a középpontban. Ki nem állhattam. Még akkor se, mikor az utolsó évadokban, annyira nagyon össze barátkozott mindenkivel. Nem ment. Finn-t viszont megkedveltem. Az első évadot, mikor néztem le is írtam az epizód nézéseknél, hogy ennyire buta nem lehet valaki. És attól, hogy kiskutya tekintete van, nekem nem jön be a személyisége. Nem kedveltem. De miután kikerült a suliból, megváltozott. Végre normálisan viselkedett. spoiler És ami vele történt utána, az borzasztó, és azt a részt többé nem szeretném látni. Végig sírtam. Egyszer is elég volt. De egyébként spoiler
Kurt&Blaine -> Kedvenc párosom. Én is, úgy, mint Sue..Klaine fan vagyok. Ők egymásnak lettek teremte. xD Ne tudja meg senki mennyire folyt a könnyem, mikor kiderült, hogy szakítottak. Pedig ez csak egy sorozat. xD Baine néha hozott hülye döntéseket, de alapjáraton mindig is mellette álltam, és szerettem őt. Kurt viszont az első egy-két évadban eléggé zavart. Folyton csak bőgött. O.o
Mike->Sokat nem tudtunk meg róla. Ő nem volt annyira a középpontban sose. Jól táncolt. Ezt tudom. :D
Tina-> Az első évadokban a hülye dadogása miatt, a későbbiekben a mű-hisztik miatt ki nem állhattam a csajt. Sose. Mehet a süllyesztőbe! :D
Artie-> Róla nem tudom mit mondhatnék. Szerintem néha elég hülyén viselkedett. Főleg New Yorkban. De ő inkább ilyen kis nyomi-legjobb barát félének tűnt mindig is a szememben, aki megmondja a frankót mindenkinek, mire jön az ölelkezés, és az öröm xD
Will&Sue-> Imádtam a csatáikat. Ez tuti sokáig hiányozni fog…Sue dühkirohanásait, ahogy mindent dobált, meg felborított. :D És hogy ezt egyszer Will is eljátszotta XD Amikor közösen énekeltek…amikor bunyóztak. :D Imádom őket.
Mercedes- Hát..jó hangja van, szó, mi szó, de ő se volt a szívem csücske. Táncolni nem táncolt, és nagyjából ugyanolyan dalokat énekelt folyton. Egyformákat. És az új évadokban folyton így belibbent a terembe, és tapsolták, mintha olyan híres valaki lenne, spoiler
Quinn-Santana-Brittany-> Ők voltak azok, akiket az első évadban meg se tudtam különböztetni. Csak egyforma pompom ruhákba járkáltak, és gonoszak voltak. De a későbbiekben, mindenki megkedveltem, úgy-ahogy. :) Quinn hatalmasat változott, ahogy Santana is. A Glee mindenkit megváltoztat :D Santana monológjait egyébként imádom. Lazán beolvasott mindenkinek, szemrebbenés nélkül XD Brittany meg, mint matekzseni ? XD Ok. De egyébként ő volt a legtehetségesebb táncos a Glee-ben, fura hogy annyira nem figyeltek fel erre. Legalábbis nem említették. Nem rémlik..Mindegy. Én Imádtam, mikor táncolt.
Sam->Cuki. Najó, mit cuki…Sam irtó dögös xD De..szegénykém olyan együgyű xD
Pack-> Az utolsó évadokban egyformában csak abban az egyenruhában jelent meg, mintha ráragadt volna !
Új tagok-> A 4. évadbeli srácokat nem igazán szerettem meg. Mármint…őszintén. Kit érdekelt spoiler Ő aztán nem volt egy új Rachel…:/ Pack öccse meg teljesen olyan volt mint Pack. Aztán belépett a Glee-be, és teljesen megváltozott. Pont, mint Puck..:D A többiek nevére nem emlékszem.
Az utolsó évad is fura volt. De azért szép lezárása lett. Egy valami nem tetszett benne. Az hogy mindenki mindenkivel kavart. De tényleg..
spoiler
Nagyon megszerettem ezt a sorozatot. És a zenéket benne. A feldolgozásokat. Rengeteg zenét elmentettem belőle. Rengeteg részt megjelöltem, amiket még sokszor vissza akarok nézni. *-*
Emlékszem, még az első részét megnéztem 2015-ben. És többet nem folytattam. Mire idén elővettem, és elkezdtem megint nézni.
Annyira, de annyira jól döntöttem. *-* Nem bántam meg. Imádtam ezt a sorozatot…És hiányozni fog. <3

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Zahra 

Finn: A műsornak mennie kell tovább. Ide-oda… vagy valami ilyesmi.

3 hozzászólás
vvn_e

Sue: Nem olyan könnyű kitörni a komfortzónából, az emberek ízekre szednek, azt mondják, meg se kellett volna mozdulnod. De hadd mondjak valamit: nincs nagy különbség egy stadionnyi éljenző boldog rajongó, és egy dühös zaklatót üvöltöző tömeg között. Mindkettő nagy zajt csinál, de hogy miként fogod fel, az már tőled függ. Gondold azt, hogy neked éljeneznek, ha ezt gondolod, egy szép nap így is lesz.

Zahra 

Rachel: Bocsánat a múltkoriért. Amikor szánalomra méltónak neveztelek.
Finn: Ó, semmi gond. Úgysem tudom mit jelent.

3 hozzászólás
Krenai

Rachel: Being part of something special does not make you special. Something is special because you are a part of it.

Tejesember

Sue: Vastabletta?
Will: Öm…
Sue: Erőt ad, amíg az ember menstruál.
Will: Én nem menstruálok…
Sue: Igen? Én sem.

Krenai

Will Schuester: It's not the broken dreams that break us. It's the ones we don't dare to dream.

3. évad 16. rész – Szombat esti láz
Tejesember

Sue: Miért vagy olyan bús William? Talán cica kakilt a kávédba?

1 hozzászólás
viky0222 

Sue: You know, a great big fat person once stood on this stage and told a group of a dozen or so nerds in hideous disco outfits that „glee,” by its very definition, is about opening yourself up to joy. Now, it's no secret that for a long time, I thought that was a load of hooey. As far as I can see, the glee club is nothing more than a place where a bunch of cowardly losers go to sing their troubles away, and delude themselves that they live in a world that cares one iota about their hopes and dreams, totally divorced from the harsh reality that out in the real world, there's not much more to hope for than disappointment, heartbreak and failure.
You know what? I was exactly right. That's exactly what Glee Club is.
But I was wrong about the cowardly part. What I finally realize, now that I'm well into my late thirties: It takes a lot of bravery to look around you, and see the world, not as it is, but as it should be. A world where the quarterback becomes best friends with the gay kid, and the girl with the big nose ends up on Broadway. Glee is about imagining a world like that, and finding the courage to open up your heart and sing about it. That's what Glee Club is. And for the longest time, I thought that was silly. And now, I think it's just about the bravest thing that anyone could do. I'm honored to be here to rededicate this theater the Finn Hudson Auditorium. William, it is with your hard work, in his memory, that you managed to accomplish something unimaginable.

6. évad 13. rész – Az álmok valóra válnak

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján