Glee – Sztárok leszünk (2009–2015) 122

8 díj · 25 jelölés

Minden fiatal elképzelte már magát rock- vagy popsztárnak. Csak az odáig vezető utat nehéz végigjárni, főleg, ha az az út egy iskolai kóruson át halad. A William McKinley Gimnáziumban ez az érvényesülés lehetséges módja. De most talán vége az unalmas daloknak! Megüresedik a Glee Klub, az iskolai… [tovább]

angol
magyar

Képek 17

Szereposztás

Matthew MorrisonWill Schuester
Cory MonteithFinn Hudson
Lea MicheleRachel Berry
Chris ColferKurt Hummel
Darren CrissBlaine Anderson
Harry Shum Jr.Mike Chang
Kevin McHaleArtie Abrams
Amber RileyMercedes Jones
Mark SallingNoah 'Puck' Puckerman
Chord OverstreetSam Evans

További szereplők

Kedvencelte 79

Várólistára tette 129


Kiemelt értékelések

szaniko62

Tudom, hogy még nincs vége, még 3 évad hátra van, de muszáj ezt megírnom.
Több mint egy évvel ezelőtt kezdtem el nézni, nem vártam tőle semmit, és csak azért álltam neki, mert mindenki dicsérte. Már teljesen megértem miért.
Annyi mindent ad ez a sorozat! És annyi minden van benne! Aki azt gondolja, hogy egy csapat tiniről szól, akik néha kornyikálnak mindenféle jóról, az hatalmasat téved! De tényleg!
Nem, ez a sorozat ráébreszt arra, hogy igenis el kell fogadnod a másikat. Hiszen miért számít ha valaki meleg? Miért számít a származás? A pénz? Tök mindegy, hogy élsportoló vagy, vagy kerekesszékben éled a mindennapjaidat. Tök mindegy, hogy neked vannak a legjobb jegyeid, vagy éppen csak átcsúszol a vizsgáidon. Tök mindegy a vallásod. Ember vagy, ugyanolyan ember mint mi mindannyian és elfogadunk. Azért aki vagy. És nem számít mi történik, találj rá önmagadra, álmodj valamit, küzdj érte és valósítsd meg!
Igen. Ez az többek között, amire ez a sorozat megtanít.
Szóval én azt mondom, hogy igenis adjon neki mindenki egy esélyt!
Nem mellesleg az összes zene egytől-egyig fantasztikus! ♥

Lexy

Bár már több mint hét hónapja, hogy befejeztem a sorozatot, így néhány részlet kiesett, viszont tisztán emlékszem arra a fantasztikus élményre, amit nyújtott. Az biztos, hogy nagyon amerikai, nagyon sok különböző problémát sorakoztat fel a sorozat, és előbb-utóbb (nagyjából) mindenki mindenkivel kavar, de ettől függetlenül képtelen vagyok elítélni, hiszen életre szóló élménnyel ajándékozott meg. A csodálatos dalok, a rendkívül összetett szereplők mind hozzájárultak ahhoz, hogy egy újabb sorozatot köszöntsek a kedvenceim között. Mai napig örömmel hallgatom a sorozatban elhangzott csodálatos feldolgozásokat, és még mindig könny szökik a szemembe, mikor az évadzárókra vagy éppen a rengeteg emlékezetes pillanatra gondolok. Örökre szívembe zártam ezt a furcsa társaságot, mindig is olyan érzésem volt, mintha egy hatalmas, összetartó családba csöppentem volna. Ez volt az egyik olyan dolog, amit szinte egyetlen másik sorozatnál sem éreztem. Emlékszem, hogy eléggé húztam a számat a negyedik évad nézése közben, hiszen Marley-ék nem pörgették fel különösebben az eseményeket, azonban így visszagondolva mégsem tudok utálni egyetlen szereplőt sem, hiszen valamilyen szinten ők is hozzájárultak ahhoz, hogy olyanná váljon a Glee, amilyenné végül vált. Aztán ugye jött az utolsó évad, amikor meglepetten vettem tudomásul, hogy a sorozat visszanyerte a varázsát és teljes szívemből megszerettem ezt az újabb szedett-vedett társaságot. Ekkor jött el az a pillanat, amikor azt kívántam, bárcsak sose érne véget a sorozat. :'( Mindent összevetve, jó érzésekkel telve fejeztem be az utolsó részt, és mai napig vallom azt, hogy a világ jobb hely lenne, ha több olyan hely létezne, mint a Glee Klub, ahol az ember önmaga lehet, ahol szeretik és tisztelik őt egyaránt. Részemről megkapja a tíz csillagot, hiszen minden hibája ellenére is imádtam és engem teljes mértékben odaszögezett a képernyő elé. Boldog vagyok, hogy átélhettem ezt a kalandot a szereplőkkel együtt. :)

Charityy 

Sajnálom, hogy csak ennyi csillagot adhatok a sorozatra, de az utolsó 2-3 évad nagyon lehúzza.
Az első 3 évadot imádtam, gyorsan le is daráltam. Megkedveltem a szereplőket és szurkoltam a csapatért is. Sue-t néha utáltam, néha kedveltem :D
Nekem egyértelműen Becky a kedvencem, imádom azt a magabiztos stílusát, meg a beszólásait. Még a „menőknek” is be mer szólni :D
Igazából majdnem mindenki kedvenc.. Sam, Quinn, Kurt, Brittany, Santana.
Brittany olyan kis hülye, el sem hiszem mi lett belőle :D Santana jelleme nagyon sokat fejlődött és szerencsére a jobbik irányba. Sam az elejétől kedvenc volt, Quinnt pedig a részek során megszerettem.
Rachel viszont nagyon ellenszenves volt nekem, mindig ő akarta a szólót és egyáltalán nem érdekelte őt senki más csak a saját kis álma.
Aztán a negyedik évadtól kezdődött a mélyrepülés. Utáltam amit a szereplőkkel tettek, mindenki teljesen átalakult és már alig szerepetek a sorozatban. Sőt, néhányan egyáltalán nem. Konkrétan egy új szereplőgárdát állítottak fel, ami mintha az előzőnek a gyengébb utánzata lett volna.
Rachelt totál elrontották, de a leginkább Tinán voltam kiakadva. Olyan hisztis és nagyképű lett hogy csak na..
Az első 3 évad örök kedvenc marad, de a többit inkább elfelejteném.

NaNa_88 

Tartom a 8 csillagot a sorozathoz, mert voltak mélyrepülések, de összességében én nagyon szeretem a mai napig. A legtöbb szereplőt megkedveltem, a zenéket pedig nem lehet nem szeretni. Én eléggé ráfüggtem egy időben, és időről időre a dalok még ma is előkerülnek. Szerettem, hogy néha, egy-egy epizódszerepre nagy sztárok ugrottak be, és ők is énekeltek, akár többször is. Az egyik kedvencem Gwyneth Paltrow volt Holly Holiday-el. Két dalát is kedvenceltem. :) A Do You Wanna Touch Me?-t és Turning Tables-t. ^^ A másik meg a szemétkedő Kate Hudson. „Schwimmer!” XD
A zenés betétek miatt szerintem gyorsan meg lehet szeretni. Akinek az éneklős filmek a műfaja, annak nagyobb eséllyel tetszhet, nyilvánvalóan. Ettől függetlenül a sztori és a furcsa szereplők, és párbeszédek miatt fele akkora az esélye annak is, hogy nem nyeri el az illető tetszését. Kicsit szokni kell mielőtt az ember kaszálná. :D
Részemről, ha egyszer elkezdem minimum 10 számot meg kell hallgatnom. :D

4 hozzászólás
Andilány 

Sokat gondolkodtam, hogy hány csillagot adjak, de végül úgy döntöttem, hogy mivel teljes mértékben ráfüggtem a sorozatra, így nem adhatok 10-nél kevesebbet. Még akkor sem, ha tudom, ez nem egy tökéletes sorozat, egyáltalán nem tökéletes szereplőkkel. Az utolsó évadnál pedig azt éreztem, hogy ez muszájból lett megírva, mert jöttek a furábbnál furább ötletek, amiken csak néztem, hogy ez meg mi a csoda. De imádom a zenés filmeket, sorozatokat, így ez is kedvenc lett. Mert a dalok és ahogy fel lettek dolgozva, nagyon el lettek találva, illetve ahhoz sem férhet kétség, hogy a szereplők tudnak énekelni. Nem kicsit, nagyon. A történet alakulása sokszor nem tetszett, illetve sokszor már azt sem tudtam ki kivel van, és hogy alakulnak a kapcsolatok. Kedvencem a Kurt-Blaine páros lett, abszolút kedvencem pedig Blaine karaktere, akinek köszönhetően Darren Crisst is megismertem. A végére megkedveltem még Santanát és Samet is, de sok karaktertől és az átalakulásától a falat kapartam. Egy szó, mint száz, örülök, hogy rávettem magam a sorozat megnézésére, mert még ha nem is én vagyok a célcsoport, de nagyon élveztem. :)

ÁrnyAngyal 

Az első ok amiért abba hagytam a sorozatot az volt, hogy Rachel elment New Yorkba, úgy gondoltam nélküle már sosem lesz ugyanolyan a glee klub. Aztán nem sokkal később megláttam a hírt a neten hogy Finn meghalt. El sem hittem, azt gondoltam nem, ez nem történhet meg, pedig megtörtént.
Akkoriban a glee sokat segített nekem. Akárhányszor a padlón voltam csak megnéztem egy részt és egyből helyre rázódtam.
De Finn nélkül semmi sem az igazi.
Így elhatároztam hogy soha többé nem folytatom a sorozatot, abbahagyom a 4.évad 5.résznél.
És most így évekkel később mikor már valamennyire begyógyultak a sebeim, úgy döntöttem folytatom. Persze tudtam, egyszer el fog jönni az a részt, amikor tényleg végleg el kell búcsúznom Finn-től, de nem hittem hogy ez ilyen hamar eljön és hogy ilyen nehéz lesz. Finn volt a szíve-lelke az egész sorozatnak, és örökké egy hiányt fog jelenteni belőle.

Osli75 

Bár eléggé amerikai, de tetszik a sorozat. Sokféle problémával foglalkozik, tetszik ahogy a dalok is kapcsolódnak az aktuális témához. A szereplők általában szerethetők, még Sue is a maga módján.
Ami még zavaró, az a sok kusza kapcsolat, hogy ki éppen kivel van, kivel szakít, de hát ez sajnos hozzá tartozik a szappanoperákhoz. Tetszik még az is, hogy bár nem minden glee klub tag szereti egymást, amikor kell, mindig számíthatnak a másikra és a produkciókban is remekül együtt tudnak működni. Amint alkalmam nyílik rá, biztos, hogy folytatom a nézését, mert kíváncsi vagyok a többi évadra is.

viky0222 

A Glee is egyik volt azoknak a sorozatoknak, amibe idpnként belefutottam magyar szinkronnal, de sosem érdekelt. Évekkel később viszont mégis adtam neki esélyt, és milyen jól tettem! Annak ellenére, hogy nyolc csillagot kapott, mégis kedvenceltem, mert még mindig rengeteget hallgatom a zenéit, pedig már hónapokkal korábban befejeztem.

Az első évadot, nagy sajnálatomra, és szenvedésemre csak szinkronnal tudtam nézni. Borzasztó volt. A történet persze már ott is lekötött, de azért ott még nem mondtam volna rá, hogy ennyire megszeretem majd. Azt hiszem a harmadik évad lett nekem az abszolút kedvenc, utána pedig tényleg lejjebb ment a színvonal. Az ötödik évad második fele pedig abszolút mélypont volt, azt szívesen elfelejteném. De úgy érzem az utolsó évadra kicsit megint összekapta magát, és méltó lezárást kaphatott a sorozat.

A szereplők közül Santana lett az egyik kedvenc. Imádtam a stílusát, a szókimondóságát, nagyon egyedi szereplő lett. A másik kedvencem Blaine lett, valamiért nagyon hamar a szívemhez nőtt, és nagy kedvencem a Klaine páros is. Viszont, és ne kövezzen meg senki, de a spoiler
Rachel volt abszolút hullámzó volt, időnként nagyon bírtam, máskor utáltam, sokszor idegesített, hogy folyton ő akart a középpontban lenni, New Yorkban pedig nagyon-nagyon nagyképű lett, így örültem, hogy a spoiler
Mikor elballagott az eredeti Glee club fele, jöttek az új szereplők, akik viszont csak utánzatok voltak. Jött az új Puck szó szerint, új Rachel, stb. Marley-t nagyon nem bírtam, Kitty viszont a végére majdnem kedvenc lett. A harmadik generációs glee club-ot szerinte nagyon megszerettem volna, ha kicsit több időt kapnak, így viszont kicsit kettős a dolog. :/
Na meg Tina.. Mennyivel jobban állt neki, amikor keveset szerepelt. Rettentő idegesítő lett…

A zene. A legfontosabb része a sorozatnak, amit imádtam. nyilván. :D Nagyon jó feldolgozásokat sikerült cisnálniuk, elég sok számmal a Glee során ismerkedtem meg, így azt a verziót is szerettem meg. Elég sokat hallgatom még most is őket, nagy kedvencem lett pl. a harmadik évados Nationals, Somebody That I Used to Know, Don't Stop Believin, I lived, Pretending, I Fee Pretty/Unpretty, és még sokáig sorolhatnám. Ahogy még valószínűleg nagyon sok mindent tudnék még írni, de nem akarom eltúlozni, az epizódértékeléseim amúgy is ennél sokkal többet mondanak. :D

5 hozzászólás
Sister 

Talán az egyetlen olyan sorozat, amit rendszeresen követtem szinte a kezdetek óta. A legelső évadot szinkronosan néztem, majd megunva a várakozást, folytattam eredetiben. Angol gyakorlásnak is nagyon szuper megoldásnak tűnt. :) Az első három évadot szeretem a legjobban, ami még a McKinley-ben játszódik, utána már túlságosan felhígult és a dalok előadásának színvonala is jócskán esett. Ennek ellenére izgatottan vártam a soron következő részt. :) Lea Michele hangja fantasztikus, nem tudom, mit rejteget a torkában, de nekem is adhatna belőle. :) Lea & Cory volt a kedvenc párosom, persze, de akadtak még kedves szereplők, csak belőlük előbb-utóbb vagy roncs, vagy pedig kiállhatatlan perszóna lett. :( A végén azért szomorú voltam, de éreztem, hogy eljött a búcsú ideje. Már közel sem nyújtotta azt, amit kezdetben. Nosztalgikus emlék marad, és megpróbálok csak a szépre és a jóra emlékezni, a rosszakat pedig a lomtárba dobni. Megérdemli a Glee. :)

vvn_e 

Hát na ez a sorozat nagyon fura, mikor először néztem (kb mindig célközönség voltam 15-21 éves csak nagyobb kihagyásokkal néztem) csak azt láttam, hogy de jó zenés, kamaszos sorozat, sok-sok szállal és vicces is meg komoly is, tetszett is, de többször félretettem, aztán daráltam, két-három nekifutásra. Tavaly arra jutottam, hogy be kellene fejezni (legutolsó leállásnál az s05e03nál -tudjuk hol- álltam meg) nincs sok belőle már.
És szerencsére újra kezdte megtalálni akkor az ötödik évad közepénél, hatodik évadnál magát a sorozat, a 4. évad-5. évad közepéig volt a mélypont. Nem sikerültek az új karakterek, nagyon másolat volt az egésznél az ember érzése, ráadásul a már meglévő párokat is megint szétszedték, de legalább volt pár szuper szám ebben az érában is.

Aztán kezdtek magukra találni szép lassan.

Viszont a lényeg, mikor befejeztem a sorozatot a 6. évaddal mérhetetlenül lelkesen elkezdtem újrázni a régi részeket és rá kellett döbbennem, hogy igen ez egy tini romcom és vannak benne válogatott baromságok és túlzások, de közben a háttérben véresen komoly kérdéseket vet fel. Nem biztos, hogy megoldja a problémákat, hogy megtudja, vagy megakarja oldani őket, ezt aláírom, de egyáltalán felveti és ha már ezzel is elér valamit az nagy szó.
Márpedig vannak akik esküsznek rá, hogy nekik sokat segített a sorozat saját maguk vagy akár mások elfogadásában, és amíg egy ilyen ember is létezik, addig szerintem megérte megcsinálni ezt a sorozatot, még ha eleinte nem is úgy indult, hogy nagyon mély legyen a sztori. Mondjuk úgy, minden ötödik őrült részre jut egy-egy egészen komoly és mélyebb nyomot hagyó is. Teljesség igénye nélkül: Grilled Cheesus spoiler, Shooting Star spoiler, Bash spoiler, On My Way spoiler stb.

És igen, ennyire sokszínű, és mindenfelé politikailag korrekt /baráti/társaság a valóságban nem létezik, de itt teremtettek egy átlagos mikrokörnyezet (iskola) ahová mindenki járt valamikor és ahol bárki megfordulhat, és így bármelyik néző találhat olyat akivel sikerül valamilyen szinten azonosulni, ha nem is bőrszín vagy identitás miatt, akkor mentalitás vagy egyebek miatt, ezért is haragszom mikor a 2. generációban kopírozták a karaktereket.

Persze olyan kusza a hatodik évad végére a kapcsolati háló, hogy ember nincs aki követni tudná, hogy ki kivel és mikor és mit kedvencem, mikor egy ilyen háló rajzott nézett Darren Criss és ő is elcsodálkozott :D … de a karakterek egészen jól megírtak, szerethető a nagy többségük óriási szereplő gárdából csak keveseket tudok mondani akiket nagyon nagyon nem szeretek, de pl. akkor Marley… fúúha az a csaj….
Az olyan rémegyszerű dolgokat meg el kell engedni, hogy ha nincs pénz, akkor miből volt intézve a próbaterem meg ilyenek. Olyan ez mint a musicalekben „de nem zavarja a többi embert, hogy ő énekel az utcán”. A film által teremtett valóság szabályait kell követni.

Azt meg írtam, hogy a hatodik évadra úgy ahogy helyre billent a rend mindenki azt szokta mondani, hogy Cory halála után, már nem volt igazi a sorozat, és nem volt érdemes tovább nézni, szerintem a bajok már a negyedik évaddal kezdődtek, és az ötödik évad közepéig amíg el nem szakadtunk valahogy nagyon furcsán attól a csapattól tartottak erősen.

Én speciel a 3. generációs glee csapatot kedveltem, de őket meg (okulva a korábbiakból) keveset láttuk, és kapkodós volt az az évad nekem, de hát le kellett valahol zárni ez tény.
Amúgy örök szívfájdalmam, amit a Daltonnal tettek, na azt nem bocsátom meg.

Ó és a lezárás jó volt, mivel tényleg le kellett zárni valahogy, így nem lett ez rossz összességében is. Tudom sokan ki voltak rajta, hogy visszajött, de én mindig is kedveltem Jesse-t kimondtam jöhetnek a kövek és mindennek ellenére vele tudom igazán elképzelni R-t. Csak először rossz életszakaszban találkoztak. spoiler

A zene pedig, ó igen, még arról is akartam írni, mégis csak zenés sorozat, hát én imádom a sorozat zenéit az original dalokat is, de a feldolgozásaik szuperek, nem feltétlenül rajongok a mai popért, de ahogy a legtöbb esetben itt feldolgozták a számokat azok nagyon tetszenek. Sőt a legtöbb dal csak így tetszik (így ismertem meg) és eredetiben nem is jön be annyira. A nagy felfedezett pedig mindenképpen Darren Criss nálam, hangilag fúha, de persze majdnem mindenki szuper volt.


Népszerű idézetek

Charityy 

Finn: A műsornak mennie kell tovább. Ide-oda… vagy valami ilyesmi.

3 hozzászólás
vvn_e 

Sue: Nem olyan könnyű kitörni a komfortzónából, az emberek ízekre szednek, azt mondják, meg se kellett volna mozdulnod. De hadd mondjak valamit: nincs nagy különbség egy stadionnyi éljenző boldog rajongó, és egy dühös zaklatót üvöltöző tömeg között. Mindkettő nagy zajt csinál, de hogy miként fogod fel, az már tőled függ. Gondold azt, hogy neked éljeneznek, ha ezt gondolod, egy szép nap így is lesz.

2 hozzászólás
Charityy 

Rachel: Bocsánat a múltkoriért. Amikor szánalomra méltónak neveztelek.
Finn: Ó, semmi gond. Úgysem tudom mit jelent.

3 hozzászólás
Tejesember

Sue: Vastabletta?
Will: Öm…
Sue: Erőt ad, amíg az ember menstruál.
Will: Én nem menstruálok…
Sue: Igen? Én sem.

Tejesember

Sue: Miért vagy olyan bús William? Talán cica kakilt a kávédba?

1 hozzászólás
Krenai 

Rachel: Being part of something special does not make you special. Something is special because you are a part of it.

viky0222 

Sue: You know, a great big fat person once stood on this stage and told a group of a dozen or so nerds in hideous disco outfits that „glee,” by its very definition, is about opening yourself up to joy. Now, it's no secret that for a long time, I thought that was a load of hooey. As far as I can see, the glee club is nothing more than a place where a bunch of cowardly losers go to sing their troubles away, and delude themselves that they live in a world that cares one iota about their hopes and dreams, totally divorced from the harsh reality that out in the real world, there's not much more to hope for than disappointment, heartbreak and failure.
You know what? I was exactly right. That's exactly what Glee Club is.
But I was wrong about the cowardly part. What I finally realize, now that I'm well into my late thirties: It takes a lot of bravery to look around you, and see the world, not as it is, but as it should be. A world where the quarterback becomes best friends with the gay kid, and the girl with the big nose ends up on Broadway. Glee is about imagining a world like that, and finding the courage to open up your heart and sing about it. That's what Glee Club is. And for the longest time, I thought that was silly. And now, I think it's just about the bravest thing that anyone could do. I'm honored to be here to rededicate this theater the Finn Hudson Auditorium. William, it is with your hard work, in his memory, that you managed to accomplish something unimaginable.

6. évad 13. rész – Dreams Come True

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján