KyKy


Összes kitüntetés 74

Kedvenc filmek 54

Harry Potter és a bölcsek köve (2001) A Gyűrűk Ura – A Gyűrű Szövetsége (2001) Csillagok háborúja IV. – Egy új remény (1977) Bridget Jones naplója (2001) Jurassic World (2015) A nemzet aranya (2004) Mindenki szereti a bálnákat (2012) Fel! (2009) Csingiling és a Soharém legendája (2014) Az operaház fantomja (2004)

Kedvenc sorozatok 22

The Walking Dead (2010–) Trónok harca (2011–2019) Vikingek (2013–2020) Outlander – Az idegen (2014–) Sherlock (2010–) A katedrális (2010–2010) My Mad Fat Diary (2013–2015) A semmi közepén / Családom és egyéb emberfajták / Anyám borogass! (2009–2018) Glee – Sztárok leszünk (2009–2015) Büszkeség és balítélet (1995–1995)

Kedvenc művészek 35


Utolsó karc

KyKy
Snittelők, segítsetek!

UPDATE
Köszönöm a sok hozzászólást, megkaptam a válaszokat, amikre számítottam, most már lezárnám a témát, mert nem akarok veszekedésalapot adni. Elfogadom, hogy vannak szabályok, amiknek nincs feltétlen logikus értelmük, de az élet már csak ilyen, ahogy a mondás tartja: nem jó, de nem is tragikus. :) Köszönöm még egyszer mindenkinek, aki írt! :)

Sziasztok!

Felvetült bennem egy kérdés, próbáltam megfejteni szintúgy snittelő barátnőmmel, kikértem kívülálló véleményét is, de sajnos nem kaptam rá érdemi választ, gondoltam megpróbálom itt felhozni a témát.

Tehát vannak ugye a kihívások, amiknek vannak kikötései, amit teljesíteni kell a plecsni megszerzéséhez. Több sorozatkihívás is akad, az én kérdésem is ehhez kapcsolódik:
Miért fontos a „valós idejű nézés” jelölése a sorozatos kihívások teljesítésénél? Mi értelme van ennek a kikötésnek?

Akárhogyan csűröm-csavarom, nem jövök rá, nem látom semmiféle értelmét egy sorozatnézés esetén ilyesmi kikötést tenni, mert szerintem az emberek nagy többsége nem úgy néz sorozatot, hogy 40X percenként bejelentkezik snittre, gyorsan bejelöli, majd nézi tovább, mindezt mondjuk egy „darálás” esetén napi 10-15x pl.. Legalábbis nekem ennyi fölös időm nincs, általában egyben viszem fel a nézéseket, miután megnéztem, így persze valóban nem 40X perc különbség van a sorozatrészek megtekintése között.
Hozzátenném, hogy találkoztam már olyan kihívással, ahol ez rettentő fontos tényezőként volt feltüntetve, míg az egyáltalán nem volt elvárás – pedig szerintem lényegesebb és fontosabb –, hogy akár csak csillagozással értékelje a sorozatot, akár írásban, míg én egy kihívást bazihosszú véleménnyel toldottam meg, épp csak nem „valós idejű” megtekintéssel, és emiatt nem is kaphattam plecsnit. (Nyilván túl fogom élni, meg hasonlók, csak sajnos az egyik ilyen kihívás létrehozójától nem kaptam érdemi magyarázatot erre a jelenségre, és barátnőm unszolására hallgatva írtam ide a zónába.) Összességében: szerintem az, ha én utólag módosítgatom át 40X perces különbségekkel a részeket, amellett, hogy időpocsékolás, attól még határozottan nem lesz „valós idejű” nézés, tehát… Nem felesleges? :D

Kíváncsi vagyok, vajon tud-e valaki nekem olyan választ adni, ami logikus, mint pl. a „csak a kihívás kezdete utáni filmnézéseket fogadom el” kikötés, vagy ne próbáljam megérteni ezt a logikátlan dolgot, fogadjam el, és ha nem tudom – vagy akarom – teljesíteni, akkor keressek mást, amit tudok.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre! :)

33 hozzászólás