Bridget Jones naplója (Bridget Jones 1.) (2001) 762

0 díj · 10 jelölés

„Hirtelen rádöbbentem, hogy ha azonnal nem változtatok, olyan életem lesz, ahol a legmeghittebb kapcsolat egy üveg borhoz fűz. Egyedül és kövéren halok meg, és mire három hét múlva rám találnak, már félig megettek a farkaskutyák. Vagy Glenn Close-zá változom a Végzetes vonzerőből. Így hát fontos… [tovább]

angol

Képek 60

Szereposztás

Renée ZellwegerBridget Jones
Colin FirthMark Darcy
Hugh GrantDaniel Cleaver
Jim BroadbentBridget apja
Gemma JonesBridget anyja
Salman Rushdieönmaga
James FaulknerGeoffrey nagybácsi
Paul BrookeMr. Fitzherbert
Shirley HendersonJude
Sally PhillipsShazza

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Bridget Jones filmek

30 tag · 5 karc · Utolsó karc: 2019. május 22., 14:22 · Bővebben


Kedvencelte 204

Várólistára tette 79


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nagyon jó lett. Imádtam és rengeteget nevettem. Annyira vicces volt tele jó poénnal és a történet is nagyon tetszett. Imádom Renée Zellwegert annyira vicces humora van és annyira imádom a filmjeit. Ez az egyik kedvenc karakterem tőle. Nagyon jól alakította Bridget Jonest. Colin Firth is jó volt, tetszett a karaktere sokkal jobban itt, mint Hugh Grant-é. Marc Darcy és Daniel Cleaver két különböző karakter a filmben az egyik csöndes, és kicsit talán magának való, komoly, mogorva. Addig a másik egy nőcsábász, és érzéketlen.

2 hozzászólás
Valentine_Wiggin

Igen, talán kicsit túlzó a csillagozás, de ki kell mondanom – ez a film egyedül képes elérni, hogy őszintén hálát adjak azért, hogy a 2000-es években még csak gyerek voltam, és nem ezek között a szépségideálok és udvarlási stílusok között éltem.
Az alaphelyzet roppant komplex, Bridget harminckét éves szingli nő, akinek tetszik a főnöke, akire a család folyton nyomást gyakorol, hogy házasodjon már, és alapítson családot. És ő keveredik bele egy szerelmi háromszögbe az ominózus főnök és Mark Darcy, az anyja által kinézett, kicsit karótnyelt családi barát között. Ez önmagában nem lenne akkora probléma, sőt, meg lehetne fogni jól (azért még ma is gáz az a nyomás, amit néha szingli nők kapnak – mindenkinek tökéletesen joga van az életét élni, és senkinek semmi köze a kapcsolatához, vagy a családalapítási szándékaihoz). A baj a tálalás.
Bridget a depresszió határán egyensúlyozik, gyakorlatilag alkoholista – és több mint hatvan kiló. És ez utóbbi a film kardinális, folyamatosan emlegetett problémája. Hogy hát ő duci, mert több, mint hatvan kiló. Nem csoda, hogy milyen elterjedtek az önkép problémák, ha egy egész generációnak Renée Zellwegger ebben a filmben ducinak számított, akinek sürgősen le kell adnia tíz kilót. Az alkohol olyan kis mellékes, nem számító probléma, a depresszión meg mindenki túlteszi magát, minek foglalkozzunk vele.
A szexuális zaklatás (és nem, nem a füttyögés és catcalling szintű, hanem az annál durvább, fizikai zaklatás) viccnek van beállítva. Bridget családjának van egy barátja, akit „bácsinak” kell szólítania, fogdossa a fenekét, és ezt jóformán mindenki jóváhagyja, maximum néha csapnak rá a kezére. Nem vicces. Kicsit sem az, egyszerűen csak taszító és undorító. Daniel Cleaver „flörtje” ugyancsak durva zaklatás, folyamatosan a főhősnő rövid szoknyáját emlegeti, és az első randira hívás előtt ő is megfogdossa a fenekét, mert a fenékfogás ugyebár kulturált és vonzó ismerkedésmód. (A munkahelyi zaklatás egyébként később sincs megfelelően kezelve, folyamatos viccek tárgya.)
A megcsalás témája szintén el van kenve és ostobán kezelik – Bridget anyjától is a hajamat tudtam volna tépni. Kezdettől toxikus, folyamatosan kritizálja a lányát, gond nélkül közli vele, hogy megbánta, hogy felnevelte (a lányának látványos önértékelési problémái vannak, de hát azzal minek foglalkozzunk, az ugyanolyan apróság, mint a depresszió), viszont meg van sértődve, hogy Bridget és a férje „felnőttet” játszanak a házban, és elviccelik a reakcióit, szóval nekiáll megcsalni a férjét, és ezt még az orra alá is dörgöli. spoiler Ahhoz képest, hogy a két férfi főszereplő között elvileg egy megcsalás volt a fő konfliktus, a mellékszálakon nagyon könnyen jóváhagyjuk.
Bridget ráadásul, ha nem nézzük a rengeteg undorító elemet, nem is szerethető főhős. Igen, persze, bohókás, és van pár jópofa pillanata, de annyira túltolják az esetlenségét, hogy már nem marad vicces, csak a szekunder szégyenérzet és a sajnálat kapott el.
A plusz pontok: az apuka, és Bridget barátai szórakoztató karakterek, az ő jeleneteiken azért jókat derültem, és néha megmelengették a szívemet. Mark Darcy ugyan látványos Mr. Darcy referencia, a teljes személyiségét a Büszkeség és balítéletből nyúlták, és kicsit a félreértésekkel tűzdelt cselekményszálat is, de legalább sokkal szimpatikusabb, mint Daniel. Mindkét férfi faék egyszerű, semmi mélység bennük, de Darcy legalább kap pár aranyos pillanatot, és tényleg humoros megjegyzést. Csak az nem derül ki – egyébként egyiküknél sem, de Darcynál különösen – hogy mit látnak meg Bridgetben.
Ha szeretnétek egy időutazást, és megerősödni abban, hogy Z generációsnak lenni amúgy annyira nem is rossz, akkor érdemes megnézni. Egyébként azt hiszem, meglettem volna nélküle.

4 hozzászólás
moonchristal

Egyszerűen imádom ezt a filmet. Akárhányszor nézem újra, mindig nagyon élvezem, szeretem a csetlő-botló (kicsit Kinsella hőseire is emlékeztető) főhősnőt, odáig vagyok a Hugh Grant-Colin Firth párosért, gyerekkorom óta a kedvenc színészeim közé tartoznak, és így, egy vígjátékban… csodálatosak. ♥
Szeretem a film humorát, a némi mondanivalóval is rendelkező jeleneteit, nagyon jó a zenéje, és amúgy nagyjából kívülről tudom az egészet, gyakran idézgetni is szoktam belőle. Cuki, romantikus, valóságra emlékeztető jelenetekkel tarkított mese, még biztos sokszor nézem újra. :)

UViki 

Nos, magamat meglepve baromira tetszett. Pedig nem szeretem Renée Zellweger-t, de itt brutálisan jól hozta a bohókás, önmagát rendszeresen leégető nőt, akit egyébként abszolút csak szeretni lehetett.
Kihívás miatt néztem meg, de azt kell mondjam, sorra fogom keríteni a többi részt is.

liliannahorvath

Ááááááááh a híres nevezetes Bridget Joneeeeees!
Na végre vele is megismerkedtem. Van egy olyan érzésem, hogy még sokszor fogom megnézni a filmjeit XD
Amúgy meg jó volt, tetszett, vicces volt. Danieltől a falra másztam, azért Mr. Darcy az Mr. Darcy :D
A kékleves nagyon bejött.
És nem hiszem el, hogy Bridget még nálam is szerencsétlenebb…nem hittem, hogy ilyen létezik…de hát létezik. Jesszus nekem fájt, amit csinált.
Sajnos egyre több filmmel vagyok úgy, hogyha korábban néztem volna meg őket akkor biztos odáig lettem volna értük, mert így nem igazán vált kedvenccé,bár szerintem idén Karácsonykor lehet megnézem vagy Szilveszterkor…vagy mindkettőn.

Zohanna

Na jó! Ez nagyon tetszett :D. De őszintén, egy nő sem olyan hülye, hogy egyszál bugyi-topp-kardigán kombóval kirohanjon a szakadó hóba, egy férfi miatt…

5 hozzászólás
Zahra 

Bevallom őszintén, kicsit tartottam a filmtől, hogy klisés lesz és csak túl nagy a hype körülötte, de szerencsére nem így történt. Humoros. szórakoztató sztori Colin Firth-szel ♥

Rab_Csenge

Hát… Nagyon ajánlgatták osztálytársaim, hogy ők minden évben megnézik és nagyon jó, viszont nekem nem jött be annyira. Egyszeri nézésre elment, de nem lett kedvenc.

bkata12 

Sokadjára is sírvanevetve nézem végig, annyi megunhatatlan és finom poén van benne. Bridgettel szerintem annyira együtt tud érezni minden nő, és még ha kicsit nagyon kínos is néha, nem lehet nem szeretni, sőt egy részem pont olyan szókimondó akar lenni, mint ő. Renée Zellweger pedig a lehető legjobb választás volt erre a szerepre. Hasonlóan fantasztikus Colin Firth és Hugh Grant is, remekül hozzák a karaktereiket.
Örök kedvenc❤


Népszerű idézetek

Sister

Mark Darcy: […] Nagyon tetszel nekem. Úgy, ahogy vagy.

Emerson 

Bridget: Wait a minute… nice boys don't kiss like that.
Mark Darcy: Oh, yes, they fucking do.

Londonna 

– Akkor most mi legyen a vacsorával?
– Az első fogás kék leves. Narancspuding a desszert, és a fő fogás pedig… öhmm… zselés, zöld dzsuva.
– Az kapribogyó mártás. Egyébként.
– Ja! Persze…

1 hozzászólás
Londonna 

Azt kell mondjam, ilyen szart még nem ettem…

Londonna 

– Te mit csinálsz itt?
– Én is épp ezt kérdezem magamtól. Valaki elhívott.
– Aha…
– És, hogy vagy?
– Nos, a csalódottságtól eltekintve, hogy nem látom a kedvenc rénszarvasos pulcsit, prímán.

2 hozzászólás
Londonna 

Á, Natasha… Ő itt Bridget Jones. Bridget, ő itt Natasha. Natasha szintén sztárügyvéd, a családjog a szakterülete. Bridget a kiadónál dolgozik, és pucéran pancsolt a medencémben.

Londonna 

– Azt mondta, te léptél le az ő nőjével, és törted össze a szívét. Ezt mondta.
– Á. Nem, épp fordítva: az én… nőm… volt. Az én… szívem.

Pandalány 

– Ott lesz Mark is. Még nem házas!
– Csak diliházas!


Folytatása

Összehasonlítás

Bridget Jones


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján