Bridget Jones naplója (Bridget Jones 1.) (2001) 594

Bridget Jones's Diary
98' · francia, amerikai, angol, ír · dráma, romantikus, vígjáték 12

0 díj · 9 jelölés

„Hirtelen rádöbbentem, hogy ha azonnal nem változtatok, olyan életem lesz, ahol a legmeghittebb kapcsolat egy üveg borhoz fűz. Egyedül és kövéren halok meg, és mire három hét múlva rám találnak, már félig megettek a farkaskutyák. Vagy Glenn Close-zá változom a Végzetes vonzerőből. Így hát fontos… [tovább]

angol

Képek 59

Szereposztás

Renée ZellwegerBridget Jones
Colin FirthMark Darcy
Hugh GrantDaniel Cleaver
Jim BroadbentBridget apja
Gemma JonesBridget anyja
Salman Rushdieönmaga
James FaulknerGeoffrey nagybácsi
Paul BrookeMr. Fitzherbert
Shirley HendersonJude
Sally PhillipsShazza

További szereplők

Hirdetés

Kapcsolódó zónák

Bridget Jones filmek

26 tag · 26 karc · Utolsó karc: 2020. március 22., 16:24 · Bővebben


Kedvencelte 158

Várólistára tette 58


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nagyon jó lett. Imádtam és rengeteget nevettem. Annyira vicces volt tele jó poénnal és a történet is nagyon tetszett. Imádom Renée Zellwegert annyira vicces humora van és annyira imádom a filmjeit. Ez az egyik kedvenc karakterem tőle. Nagyon jól alakította Bridget Jonest. Colin Firth is jó volt, tetszett a karaktere sokkal jobban itt, mint Hugh Grant-é. Marc Darcy és Daniel Cleaver két különböző karakter a filmben az egyik csöndes, és kicsit talán magának való, komoly, mogorva. Addig a másik egy nőcsábász, és érzéketlen.

2 hozzászólás
moonchristal 

Egyszerűen imádom ezt a filmet. Akárhányszor nézem újra, mindig nagyon élvezem, szeretem a csetlő-botló (kicsit Kinsella hőseire is emlékeztető) főhősnőt, odáig vagyok a Hugh Grant-Colin Firth párosért, gyerekkorom óta a kedvenc színészeim közé tartoznak, és így, egy vígjátékban… csodálatosak. ♥
Szeretem a film humorát, a némi mondanivalóval is rendelkező jeleneteit, nagyon jó a zenéje, és amúgy nagyjából kívülről tudom az egészet, gyakran idézgetni is szoktam belőle. Cuki, romantikus, valóságra emlékeztető jelenetekkel tarkított mese, még biztos sokszor nézem újra. :)

Zohannna

Na jó! Ez nagyon tetszett :D. De őszintén, egy nő sem olyan hülye, hogy egyszál bugyi-topp-kardigán kombóval kirohanjon a szakadó hóba, egy férfi miatt…

5 hozzászólás
Lili98

Ááááááááh a híres nevezetes Bridget Joneeeeees!
Na végre vele is megismerkedtem. Van egy olyan érzésem, hogy még sokszor fogom megnézni a filmjeit XD
Amúgy meg jó volt, tetszett, vicces volt. Danieltől a falra másztam, azért Mr. Darcy az Mr. Darcy :D
A kékleves nagyon bejött.
És nem hiszem el, hogy Bridget még nálam is szerencsétlenebb…nem hittem, hogy ilyen létezik…de hát létezik. Jesszus nekem fájt, amit csinált.
Sajnos egyre több filmmel vagyok úgy, hogyha korábban néztem volna meg őket akkor biztos odáig lettem volna értük, mert így nem igazán vált kedvenccé,bár szerintem idén Karácsonykor lehet megnézem vagy Szilveszterkor…vagy mindkettőn.

Charityy 

Bevallom őszintén, kicsit tartottam a filmtől, hogy klisés lesz és csak túl nagy a hype körülötte, de szerencsére nem így történt. Humoros. szórakoztató sztori Colin Firth-szel ♥

Valcsa

Átlagos romantikus kis limonádé, én pl. most takarításhoz kapcsoltam be. :D Többször is láttam már részleteket ebből a filmből, volt, hogy épp a végére kapcsoltam oda a tévét, aztán úgy háromnegyedétől láttam már csak… :D De úgy egészében most sikerült először megnéznem.
Renée Zellwegert nem igazán csípem, ezen meg csak ront, hogy Bridget karaktere is iszonyúan bugyuta és idegesítő… Könyv formájában sem lett kedvencem ez a sztori a karakterek antipatikussága, a történet kiszámíthatósága és a logikátlanságok miatt. :/ spoiler Egyedül Mark Darcy volt szimpatikus, de az ő esetében meg az zavart, hogy nagyon rá lett erre játszva, hogy ő Darcy a Büszkeség és balítéletből. A sármos, rideg, megközelíthetetlen, gazdag pasi.
Mindenesetre továbbra is imádom Colin Firth-t. ^^

2 hozzászólás
Kitticica

Imádom ezt a filmet, tele van humorral és „komoly” női dilemmákkal. Bridget karaktere annyira szerethető, a kis naivitásával és optimizmusával együtt. Volt pár jelenet, amin annyira nevettem, hogy biztos még a szomszéd is hallotta. :D Reneé Zellweger tökéletes Bridget, csakúgy, mint a jófiú szerepében Colin és a rosszfiúéban Hugh.

otaksa

Mindenki, aki valaha is volt szingli, pontosan érti miről is szól a film.

Manni

Tegnap újra megnéztük Mr. Darcyval, ill. én újra, ő meg először, és tetszett neki! A Büszkeség és balítélet megnézése után külön élmény volt felfedezni olyan dolgokat, mint pl. a Pemberley Press, mint Bridget munkahelye.


Népszerű idézetek

Sister 

Mark Darcy: […] Nagyon tetszel nekem. Úgy, ahogy vagy.

Londonna 

– Akkor most mi legyen a vacsorával?
– Az első fogás kék leves. Narancspuding a desszert, és a fő fogás pedig… öhmm… zselés, zöld dzsuva.
– Az kapribogyó mártás. Egyébként.
– Ja! Persze…

1 hozzászólás
Londonna 

Ugye nincs egy kis céklakockád véletlenül? Vagy miniubi? Olajbogyi?

Londonna 

Azt kell mondjam, ilyen szart még nem ettem…

Londonna 

– Te mit csinálsz itt?
– Én is épp ezt kérdezem magamtól. Valaki elhívott.
– Aha…
– És, hogy vagy?
– Nos, a csalódottságtól eltekintve, hogy nem látom a kedvenc rénszarvasos pulcsit, prímán.

2 hozzászólás
desertangelable 

Cosmo: Igen, miért van annyi egyedülálló 30-as nő manapság Bridget?
Bridget Jones: Fogalmam sincs. Biztos az sem segít, hogy a ruhánk alatt az egész testünket kelések borítják.

Pandalány

– Egy valami rosszabb egy önelégült házaspárnál. Sok önelégült házaspár.


Folytatása

Összehasonlítás

Bridget Jones


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján