Bridget Jones naplója (Bridget Jones 1.) (2001) 723

0 díj · 9 jelölés

„Hirtelen rádöbbentem, hogy ha azonnal nem változtatok, olyan életem lesz, ahol a legmeghittebb kapcsolat egy üveg borhoz fűz. Egyedül és kövéren halok meg, és mire három hét múlva rám találnak, már félig megettek a farkaskutyák. Vagy Glenn Close-zá változom a Végzetes vonzerőből. Így hát fontos… [tovább]

angol

Képek 60

Szereposztás

Renée ZellwegerBridget Jones
Colin FirthMark Darcy
Hugh GrantDaniel Cleaver
Jim BroadbentBridget apja
Gemma JonesBridget anyja
Salman Rushdieönmaga
James FaulknerGeoffrey nagybácsi
Paul BrookeMr. Fitzherbert
Shirley HendersonJude
Sally PhillipsShazza

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Bridget Jones filmek

28 tag · 5 karc · Utolsó karc: 2019. május 22., 14:22 · Bővebben


Kedvencelte 194

Várólistára tette 74


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nagyon jó lett. Imádtam és rengeteget nevettem. Annyira vicces volt tele jó poénnal és a történet is nagyon tetszett. Imádom Renée Zellwegert annyira vicces humora van és annyira imádom a filmjeit. Ez az egyik kedvenc karakterem tőle. Nagyon jól alakította Bridget Jonest. Colin Firth is jó volt, tetszett a karaktere sokkal jobban itt, mint Hugh Grant-é. Marc Darcy és Daniel Cleaver két különböző karakter a filmben az egyik csöndes, és kicsit talán magának való, komoly, mogorva. Addig a másik egy nőcsábász, és érzéketlen.

2 hozzászólás
moonchristal

Egyszerűen imádom ezt a filmet. Akárhányszor nézem újra, mindig nagyon élvezem, szeretem a csetlő-botló (kicsit Kinsella hőseire is emlékeztető) főhősnőt, odáig vagyok a Hugh Grant-Colin Firth párosért, gyerekkorom óta a kedvenc színészeim közé tartoznak, és így, egy vígjátékban… csodálatosak. ♥
Szeretem a film humorát, a némi mondanivalóval is rendelkező jeleneteit, nagyon jó a zenéje, és amúgy nagyjából kívülről tudom az egészet, gyakran idézgetni is szoktam belőle. Cuki, romantikus, valóságra emlékeztető jelenetekkel tarkított mese, még biztos sokszor nézem újra. :)

liliannahorvath

Ááááááááh a híres nevezetes Bridget Joneeeeees!
Na végre vele is megismerkedtem. Van egy olyan érzésem, hogy még sokszor fogom megnézni a filmjeit XD
Amúgy meg jó volt, tetszett, vicces volt. Danieltől a falra másztam, azért Mr. Darcy az Mr. Darcy :D
A kékleves nagyon bejött.
És nem hiszem el, hogy Bridget még nálam is szerencsétlenebb…nem hittem, hogy ilyen létezik…de hát létezik. Jesszus nekem fájt, amit csinált.
Sajnos egyre több filmmel vagyok úgy, hogyha korábban néztem volna meg őket akkor biztos odáig lettem volna értük, mert így nem igazán vált kedvenccé,bár szerintem idén Karácsonykor lehet megnézem vagy Szilveszterkor…vagy mindkettőn.

Zohanna

Na jó! Ez nagyon tetszett :D. De őszintén, egy nő sem olyan hülye, hogy egyszál bugyi-topp-kardigán kombóval kirohanjon a szakadó hóba, egy férfi miatt…

5 hozzászólás
Charityy 

Bevallom őszintén, kicsit tartottam a filmtől, hogy klisés lesz és csak túl nagy a hype körülötte, de szerencsére nem így történt. Humoros. szórakoztató sztori Colin Firth-szel ♥

Rab_Csenge 

Hát… Nagyon ajánlgatták osztálytársaim, hogy ők minden évben megnézik és nagyon jó, viszont nekem nem jött be annyira. Egyszeri nézésre elment, de nem lett kedvenc.

Valcsa

Átlagos romantikus kis limonádé, én pl. most takarításhoz kapcsoltam be. :D Többször is láttam már részleteket ebből a filmből, volt, hogy épp a végére kapcsoltam oda a tévét, aztán úgy háromnegyedétől láttam már csak… :D De úgy egészében most sikerült először megnéznem.
Renée Zellwegert nem igazán csípem, ezen meg csak ront, hogy Bridget karaktere is iszonyúan bugyuta és idegesítő… Könyv formájában sem lett kedvencem ez a sztori a karakterek antipatikussága, a történet kiszámíthatósága és a logikátlanságok miatt. :/ spoiler Egyedül Mark Darcy volt szimpatikus, de az ő esetében meg az zavart, hogy nagyon rá lett erre játszva, hogy ő Darcy a Büszkeség és balítéletből. A sármos, rideg, megközelíthetetlen, gazdag pasi.
Mindenesetre továbbra is imádom Colin Firth-t. ^^

2 hozzászólás
bkata12 

Sokadjára is sírvanevetve nézem végig, annyi megunhatatlan és finom poén van benne. Bridgettel szerintem annyira együtt tud érezni minden nő, és még ha kicsit nagyon kínos is néha, nem lehet nem szeretni, sőt egy részem pont olyan szókimondó akar lenni, mint ő. Renée Zellweger pedig a lehető legjobb választás volt erre a szerepre. Hasonlóan fantasztikus Colin Firth és Hugh Grant is, remekül hozzák a karaktereiket.
Örök kedvenc❤

Kitticica

Imádom ezt a filmet, tele van humorral és „komoly” női dilemmákkal. Bridget karaktere annyira szerethető, a kis naivitásával és optimizmusával együtt. Volt pár jelenet, amin annyira nevettem, hogy biztos még a szomszéd is hallotta. :D Reneé Zellweger tökéletes Bridget, csakúgy, mint a jófiú szerepében Colin és a rosszfiúéban Hugh.


Népszerű idézetek

Sister

Mark Darcy: […] Nagyon tetszel nekem. Úgy, ahogy vagy.

Emerson 

Bridget: Wait a minute… nice boys don't kiss like that.
Mark Darcy: Oh, yes, they fucking do.

Londonna 

– Akkor most mi legyen a vacsorával?
– Az első fogás kék leves. Narancspuding a desszert, és a fő fogás pedig… öhmm… zselés, zöld dzsuva.
– Az kapribogyó mártás. Egyébként.
– Ja! Persze…

1 hozzászólás
Londonna 

Azt kell mondjam, ilyen szart még nem ettem…

Londonna 

– Te mit csinálsz itt?
– Én is épp ezt kérdezem magamtól. Valaki elhívott.
– Aha…
– És, hogy vagy?
– Nos, a csalódottságtól eltekintve, hogy nem látom a kedvenc rénszarvasos pulcsit, prímán.

2 hozzászólás
Londonna 

Á, Natasha… Ő itt Bridget Jones. Bridget, ő itt Natasha. Natasha szintén sztárügyvéd, a családjog a szakterülete. Bridget a kiadónál dolgozik, és pucéran pancsolt a medencémben.

Londonna 

– Azt mondta, te léptél le az ő nőjével, és törted össze a szívét. Ezt mondta.
– Á. Nem, épp fordítva: az én… nőm… volt. Az én… szívem.

Pandalány

– Ott lesz Mark is. Még nem házas!
– Csak diliházas!


Folytatása

Összehasonlítás

Bridget Jones


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján