Sztárom a párom (1999) 470

0 díj · 3 jelölés

A könyvkereskedő William Thacker csendesen éli az elvált, csalódott férfi életét, míg a világhírnév be nem toppan ajtaján. Anna Scott, a híres amerikai színésznő nem csak a mozivásznon csodás. William el sem hiszi szerencséjét, amikor véletlenül másodszor is találkoznak. Ezt már nem szabad… [tovább]

angol
angol

Képek 17

Szereposztás

Julia RobertsAnna Scott
Hugh GrantWilliam Thacker
Rhys IfansSpike
Richard McCabeTony
James DreyfusMartin
Dylan MoranRufus
Gina McKeeBella
Julian Rhind-Tuttújságíró a Time Outtól
Hugh BonnevilleBernie
Sally PhillipsCaroline

További szereplők

Kedvencelte 99

Várólistára tette 98


Kiemelt értékelések

Lexy

Nagyon régóta halogattam már ennek a filmnek a megnézését, de nem is tudom miért, hiszen az első perctől kezdve imádtam. Pont olyan kedves, feel good movie, amiket én szeretek. Tele csupaszív, szerethető karakterekkel, helyes mellékszereplőkkel (főleg William baráti társasága, akik külön említést érdemelnek), különösebb drámától és rossztól mentes történet. ♥


https://youtu.be/RESwG23_YGw

Imma 

Azért ebben Julia Roberts karaktere ritka idegesítő. De szerencsére ott van Rhys Ifans karaktere, hogy ellensúlyozza, na meg a szállóigévé vált poénok :)

Viktoria_0014 

Egész eddigi életemben kerültem ezt a filmet. Talán a nagy felhajtás és sok emlegetés miatt. Viszont nem is követhettem volna el ennél nagyobb hibát. Hugh Grant nagyon nagy kedvencem, Julia Roberts-et is meglehetősen kedvelem. Azonban ezek ellenére is kerültem a filmet. Most örülök neki a leginkább, hogy valamiért úgy döntöttem megnézem. Imádtam! Kötelező darab mindenkinek az életében legalább egyszer! :)

Pikachu

Ha úgy vesszük 18 órán belül már másodszor néztem meg a filmet. Nem azért, mert annyira kedvencem lett vagy ilyesmi, csak most valahogy jólesett. A karakterek nem tetszenek annyira, de így az egész egyben valamiért mégis. Meg a soundtrackje is egész jó. Most jöttem rá, hogy a When you say nothing at all ennek a filmnek a zenéje.
pozitívum még Hugh Grant cuki frizurája is

1 hozzászólás
Lilla99

Nem igazán szoktam ilyen filmeket nézni, de tetszett. Igazából a romantika áll a középpontjában, de voltak benne nagyon humoros jelenetek is. Ami egyébként főleg ennek a remek baráti társaságnak volt köszönhető, akiket imádtam. Örültem volna, ha még ennél is többet szerepelnek ők is, mert minden jelenet szuper volt. Kicsit beengedést nyújtott nekünk a színészek életébe, mert én elhiszem, hogy némelyik színészt ennyire spoiler. A szereplőválasztás szerintem nagyon jól sikerült. Julia Robert és Hugh Grant nagyon jó párost alakított.

Londonna 

Egyszerűen szeretem ezt a filmet. Régen láttam először, viszont már akkor jókat mosolyogtam rajta. Aztán azóta persze láttam jó párszor. Ennek ellenére minden egyes megtekintéskor sikerül rácsodálkoznom. Talán mert úgy vagyok vele, hogy hosszabb szünetek után kerül elő és felejtek belőle. Legutóbb karácsonykor néztem és meglepődtem, hogy jé, a Time Out újságírója ugyanaz a fazon, aki a Gambit filmben a Savoy egyik recepciósa. Igaz, itt a Ritzben garázdálkodik. Végülis nívós-nívós szálloda. :) Hugh Grant cuki ebben a filmben, talán itt kedvelem őt a legjobban. Ugyan karakterileg a tőle megszokottat, átlagost hozza, a kétballábas-kétbalkezes, de cuki pasit, mégis itt, ebben a közegben (London, Notting Hill, ahh) érzem őt a leghitelesebbnek. Az alaptörténet meg amilyen banálisnak tűnik, annyira lehetne akár valóság is, hát persze! Elvégre a színész / világsztár is csak ember, akinek ugyanúgy vannak érzései a több pénze mellett. És miért ne lehetne pont eggyel szerelembe esni, pláne Londonban, ahol ezer szál összefut? :) A poénok egyszerűen imádnivalók, megunhatatlanok és elkoptathatatlanok. Julia Roberts alapvetően nem tartozik a kedvenc színésznőim közé, itt mégis sikerült megszerettetnie magát velem. :) Igazi brit sztárparádé, kötelező darab. :)

sophie 

Elég bénácska történet, de Spike annyira vicces figura, és annyira tuti zenéket válogattak össze, hogy egyáltalán nem esik rosszul újra és újra megnézni.:)

doriilány

Szerintem ez a film klasszikusnak számít a kategóriájában, és én is többször láttam már. Nagyon aranyos film.

tonks

Még sosem láttam ezt a filmet, de így utólag már rémlik, hogy belefutottam néha a tévében, de unalmasnak találtam és továbbkapcsoltam.
Most már látom, hogy nem kimondottan unalmas ez a film, inkább csak túl hosszú és Julia Roberts karaktere borzasztóan idegesítő :D De Hugh Grantet végig nagyra értékeltem, közedve a harminchoz már sokkal jobban tetszik, mint tiniként, na. Főleg az angol humor tetszett benne, meg a vége kimondottan aranyos lett. Spike meg a legjobb, nem is kérdés.


Népszerű idézetek

Londonna 

William and the 12 years old actress:

– Is this your first film?
– Well… actually it's my 22nd!
– Any favorites among the 22?
– Working with Leonardo.
– DaVinci?
– DiCaprio.
– Of course. And is… is he your favorite Italian director?

3 hozzászólás
saxomusic

Anna: Legjobb, ha erről nem mesél senkinek.
William: Igaz. Igen, senkinek. Azért magamnak néha elmondom majd, de ne féljen, nem fogom elhinni.

1 hozzászólás
Nyctea 

William: Ez hihetetlen élmény. Hihetetlen, de élmény.

Sister

Anna: Ne feledd, hogy ez a lány is én vagyok. Aki itt áll egy fiú előtt és arra kéri, hogy szeresse.

1 hozzászólás
Londonna 

– Would you like a cup of tea before you go?
– No.
– Orange juice? No, probably not… something else cold? Coke? Water? Some disgusting sugary drink pretending to have something to do with fruits of the forest?
– No.
– Do you… always say no to everything?
– No.

1 hozzászólás
Londonna 

– You know what they say about men with big feet.
– No, I don't, actually. What's that?
– Big feet… large shoes.

2 hozzászólás
Londonna 

– There's something wrong with this yogurt.
– Ah, that's not yogurt, that's mayonnaise…
– Ah, right-o then.

3 hozzászólás
Pikachu

Anna: A boldogság nem az igazi, ha nem kecskézik egy hegedű.

Valentine_Wiggin 

William: Szerintetek jól döntöttem?
Honey: Igen, okos döntés volt. Láttam mi van a nadrágjában, és határozottan állítom, ő sem hibátlan.
William: Bella?
Bella: Okos döntés. A színésznők egyébként is mind hisztérikák.
[…]
William: Max?
Max: Egyetértek, sose bízz egy vegetáriánusban.
William: Remek.
Spike: Hívtatok, jöttem, miről van szó?
Honey: William most dobta ki Anna Scottot.
Spike: Te hülye állat.

Londonna 

– Which way are you going?
– Down Kensington Church Street, then Knightsbridge, then Hyde Park Corner.
– No, crazy, crazy. Go along Bayswater.
– That's right. Then Park Lane.
– No, straight down to the Cromwell Road, then left.

[They continue arguing about the best routes to the Ritz, Max finally has enough and screeches to a halt]

– Stop right there! I will decide the route. All right.
– Sorry Max.
– James Bond never has to put up with this sort of shit.

1 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján