Múlt karácsony (2019) 37

Last Christmas
102' · amerikai, angol · romantikus, vígjáték 12

Kate egy fiatal nő, aki sorban hozza meg a rossz döntéseket. Milyen volt a legutóbbi randevúja? Elfogadott egy állást, így egy áruházban ő lett Télapó egyik manója. Kisülhet ebből még bármi jó? Amikor Kate az áruházban megismerkedik Tommal, az élete új irányt vesz. Mégis úgy érzi, hogy mindez… [tovább]

angol
magyar

Képek 22

Szereposztás

Emilia ClarkeKate
Henry GoldingTom
Rebecca RootDr. Addis
Jade AnoukaAlba
Lydia LeonardMarta
Emma ThompsonPetra
Michelle YeohSanta
Hirdetés

Kedvencelte 8

Várólistára tette 325


Kiemelt értékelések

brena

A pink cinemaban láttuk. Fú az a karacsonyi bolt,oh te jó ég! A filmről nehéz spoiler mentesen írni, tetszett és Henry Golding is :)

hashtaghetimozi 

A Múlt karácsony egy meglepően szerethető, szívvel-lélekkel megáldott darab lett, amit nyugodtan ajánlhatunk az ünnepekre készülődvén. Kicsit kiforgatja az alap romkom elemeket, nem fél magát is kigúnyolni ha kell, a tanulságot pedig egy teljesen más irányba viszi el, mint megszokhattuk. A fordulat bár kiszámítható, így is megrázó, még ha kicsit szét is esik miatta a cselekmény. A főszereplő páros között megvolt a dinamika, Emilia Clarke énekel is, mi kell még? Hát hogy ezredszer is meghallgassuk a Last Christmast.

Dorothie

Hirtelen felindulásból írt értékelés
@Krenai, kérlek, nézd meg a filmet, aztán magyarázd el, mit láttam, mert lehet, hogy én vagyok túl fáradt, vagy egyszerűen csak hülye, de nem értem. :'D

Tudom, mit láttam, értem, ami történt, de egyszerűen nem értem, miért. Annyira vártam ezt a filmet, annyira akartam szeretni, és olyat estem pofára, hogy mióta kijöttem a moziból csak sírnék.
Nem tetszett. Olyan érzésem volt, mintha csak fogtak volna egy marék lelkileg összetört embert, és bedobálták volna egy filmbe, hogy legyenek, lássuk, hogy ő is depressziós, ő is el van veszve, ő sincs jól, de igazából ennyi. Senkiről nem tudtunk meg semmit a nevén kívül.
A főszereplők közötti kapcsolatot sem tudom hova tenni, én semmilyen kémiát nem éreztem közöttük, nem izzott a levegő, nem vártam semmit. Nem, hogy nem drukkoltam, hogy legyen valami drukkoltam, de annak köze sem volt a szerelemhez, egyenesen kellemetlenül éreztem magam az egész miatt, és végig azon gondolkodtam, hogy én milyen gyorsan akarnék lelépni egyes szituációkból, mert egyszerűen kínos. Kínos. Egy karácsonyi film úgy, hogy én minden szirupos, szerelmes klisét imádok. Annyira reméltem, hogy újabb kedvencem lesz, hogy legalább még egyszer meg akarom majd nézni karácsony előtt, hogy hagyomány lesz, hogy minden évben ezzel nyitom a hangolódást, de most simán csak rosszul érzem magam.
Voltak jelenetek, amiknek valószínű jelentéssel kellett volna bírniuk, de valahogy annyira… összehajigált snittekből állt az egész, hogy szép-szép, de miért?
Számomra ezt még a zenék sem mentették meg, nem éreztem, hogy bármi jelentőségük lett volna, csak szóltak a háttérben, és voltak.
Ha az a film kerül vászonra, amiért ez a dal szinte könyörög, most imádom. De ezt nem tudom még csak kedvelni sem.

1 csillag Emilia Clarke-nak.
1 csillag Télapónak és a karácsonyboltnak.
1 csillag a világítós manóruháért.
1 csillag a Last Christmasért.
És ennyi.

Barby2005

Jajj én nagyon vártam ezt a filmet, mert olyan jól esett volna a lelkemnek egy igazi romantikus nyáltenger :D olyan rég néztem már ilyet. Tényleg erre vágytam volna, de aztán ebből annyira nem az lett amire számítottam, hogy csak na. Nem tetszett. És nem, nem értem, hogy a Trónok harca után miért vállal el mindenféle jött ment béna szerepet. Szeretni akartam, de ez nagyon gyenge volt.

Emese_Szalai 

OMG! Rég láttam ilyen szívhez szóló filmet! Szeretem azokat a filmeket, amik olyan aranyosak, megmelengetik a szívemet. Ez is ilyen volt. És a zenék! Az egész olyan…. JÓ. Nem is mondok mást. Rögtön tudtam, hova fut ki a sztori, de ez egyáltalán nem von le az értékéből! *-* #lookup

Fremy18 

Én borzasztóan vártam ezt a filmet, és ez miatt hatalmas reménnyel ültem be a moziba. És egyszerüen nem erre számítottam. Valahogy a film felénél tudtam, hogy Tom titkol valmit, spoiler, de mondtam neki, hogy itt másról lesz szó. Úgy is lett. És mikor kiderült spoiler Én nem erre számítottam. Azt hittem egy ugyan olyan lesz mint a többi ehez hasonoló film de nem, annyi mindenről szó van benne, a menekülésről, identitásról, Brexitről, de még is egy annyira szeretehtő filmet kapunk ezek a dolgok mellett, hogy úgy érzem újra megkell néznie és együtt kell énekelnie Emilia Clarkkal a Last Christmast ahogy én tettem kb. egy órája a barátnőmmel a moziban.

Maga a film sokszor volt vicces, de egyben szomorú is. Az, hogy Emilia Clarke még énekelni is tud az mindent vissz. :D
De a zenék is annyira fenomenálisak voltak. És most mégjobban várom a karácsont mint a film előtt. Ja és Henry Golding baromi jól néz ki :D

Biztos is, hogy újra megnézem ezt a filmet, lehet akkor más szemmel látom az egészet, de akkor is szeretni fogom mint most, de akkor is hiányozni fog belőle valami…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján