Múlt karácsony (2019) 234

Last Christmas
102' · amerikai, angol · dráma, romantikus, vígjáték 12

Snitt-díj-jelölt 2020

Kate egy fiatal nő, aki sorban hozza meg a rossz döntéseket. Milyen volt a legutóbbi randevúja? Elfogadott egy állást, így egy áruházban ő lett Télapó egyik manója. Kisülhet ebből még bármi jó? Amikor Kate az áruházban megismerkedik Tommal, az élete új irányt vesz. Mégis úgy érzi, hogy mindez… [tovább]

angol
magyar

Képek 22

Szereposztás

Emilia ClarkeKate
Henry GoldingTom
Rebecca RootDr. Addis
Jade AnoukaAlba
Lydia LeonardMarta
Emma ThompsonPetra
Michelle YeohSanta
Ritu AryaJenna

Kedvencelte 41

Várólistára tette 307


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem tetszett ez a film, a zenék, a szereplők is eléggé jók voltak. Egész szórakoztató lett, élvezhető, hangulatos. Emilia Clarke és Henry Goldinggal jó páros voltak. spoiler Olykor egész vicces jelenetei is voltak, bírtam Emilia Clarke beszólásait, és humora is nagyon tetszett, bírtam Kate-t. :-) A többiek is jók voltak, Emma Thompson alakítása egész jó volt. :-) Mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon cuki karácsonyi film, a vége is jó, bár nem pont erre számítottam, de a mondanivalója jó, nekem tetszett. :-)

Nihilchan 

Nem vagyok Emilia Clarke nagy rajongója, de ebben a filmben aranyos volt. Tetszett a karácsonyi hangulat, a zenék és a történet is, ami annak ellenére is élvezhető, hogy elég kiszámítható. Viszont ha nagyon őszinte akarok lenni, a humora és a mondanivalója sokkal jobban magával ragadt, mint a romantikus szál. Emma Thompson szuper volt, Michelle Yeoh pedig gyönyörű. Nagyon jókat nevettem rajta, szórakoztató volt és élvezetes, viszont nem igazán hatott meg. Összegészében szerintem egy bájos karácsonyi film.

hpatricia_ 

Egy kicsit bánom, hogy nem karácsonykor néztem meg, mert az a gyönyörű karácsonyi bolt iszonyatosan meghozta a kedvem a karácsonyhoz :D:D
Érdekes történet volt. A film első felét halálra untam abban a tudatban, hogy a nagy csöpögős nyáltengerben nem fog nagy meglepetés érni és biztos voltam benne, hogy spoiler, aztán a film közepe fele leesett a tantusz és összeállt a fejemben a sztori.
Emilia Clarke szegényke eddig majdnem minden filmben irritált, valahogy nem igazán sikerül neki hozzá illő szerepeket elvállalni. Viszont Henry Goldinggal nagyon jó párost alkottak és szerethetőek voltak :)

Kemiviki 

Nagyon meglepett a film, sejteni lehetett hogy lesz itt valami csavar, de erre nem számítottam. Régen sírtam már ennyit egy filmen.
Útkeresés, új esély és nagyon jó megvalósítás. Nem mondanám amúgy tipikus karácsonyi filmnek.

Dorothie

Hirtelen felindulásból írt értékelés
@Krenai, kérlek, nézd meg a filmet, aztán magyarázd el, mit láttam, mert lehet, hogy én vagyok túl fáradt, vagy egyszerűen csak hülye, de nem értem. :'D

Tudom, mit láttam, értem, ami történt, de egyszerűen nem értem, miért. Annyira vártam ezt a filmet, annyira akartam szeretni, és olyat estem pofára, hogy mióta kijöttem a moziból csak sírnék.
Nem tetszett. Olyan érzésem volt, mintha csak fogtak volna egy marék lelkileg összetört embert, és bedobálták volna egy filmbe, hogy legyenek, lássuk, hogy ő is depressziós, ő is el van veszve, ő sincs jól, de igazából ennyi. Senkiről nem tudtunk meg semmit a nevén kívül.
A főszereplők közötti kapcsolatot sem tudom hova tenni, én semmilyen kémiát nem éreztem közöttük, nem izzott a levegő, nem vártam semmit. Nem, hogy nem drukkoltam, hogy legyen valami drukkoltam, de annak köze sem volt a szerelemhez, egyenesen kellemetlenül éreztem magam az egész miatt, és végig azon gondolkodtam, hogy én milyen gyorsan akarnék lelépni egyes szituációkból, mert egyszerűen kínos. Kínos. Egy karácsonyi film úgy, hogy én minden szirupos, szerelmes klisét imádok. Annyira reméltem, hogy újabb kedvencem lesz, hogy legalább még egyszer meg akarom majd nézni karácsony előtt, hogy hagyomány lesz, hogy minden évben ezzel nyitom a hangolódást, de most simán csak rosszul érzem magam.
Voltak jelenetek, amiknek valószínű jelentéssel kellett volna bírniuk, de valahogy annyira… összehajigált snittekből állt az egész, hogy szép-szép, de miért?
Számomra ezt még a zenék sem mentették meg, nem éreztem, hogy bármi jelentőségük lett volna, csak szóltak a háttérben, és voltak.
Ha az a film kerül vászonra, amiért ez a dal szinte könyörög, most imádom. De ezt nem tudom még csak kedvelni sem.

1 csillag Emilia Clarke-nak.
1 csillag Télapónak és a karácsonyboltnak.
1 csillag a világítós manóruháért.
1 csillag a Last Christmasért.
És ennyi.

brena 

A pink cinemaban láttuk. Fú az a karacsonyi bolt,oh te jó ég! A filmről nehéz spoiler mentesen írni, tetszett és Henry Golding is :)

mandu 

I wish Henry Golding was in love with me

phantomoftardis 

Aranyos film, karácsonyra való hangolódásnak tökéletes, mégis nem ezt vártam. Egy teljesen más történetre számítottam, így mikor az a bizonyos plot twist megtörtént benne eléggé elképedtem. Egyfelől tetszett az ötlet, elég egyedi volt, illetve értem is a logikáját valamilyen szinten, de mégsem fogott meg annyira, nem voltam vele teljesen elégedett. Viszont a dalok nagyon jók voltak, a ronda karácsonyi díszek is és a karácsonyi boltos nőci weird pasija is nagyon ott volt.

Barby2005 

Jajj én nagyon vártam ezt a filmet, mert olyan jól esett volna a lelkemnek egy igazi romantikus nyáltenger :D olyan rég néztem már ilyet. Tényleg erre vágytam volna, de aztán ebből annyira nem az lett amire számítottam, hogy csak na. Nem tetszett. És nem, nem értem, hogy a Trónok harca után miért vállal el mindenféle jött ment béna szerepet. Szeretni akartam, de ez nagyon gyenge volt.


Népszerű idézetek

Bogesxd 

A te szádból a „Boldog Karácsonyt” fenyegetés.

Kicsicsillag95 

Tom: – A manók mindig ilyen cinikusak?
Kate: – Igen. Könyörtelenül sötét időket élünk.

Bogesxd 

Tom: Van telóm, csak egy szekrényben. Unom egész nap a tenyeremet bámulni. Kipróbálhatnád.
Kate: Ja persze, kipróbálhatnám a halált is.

Bogesxd 

Tom: Miért baj, ha nem tudjuk, ha bizonytalanok vagyunk és nem értünk mindent. Miért kéne megfelelnünk?

Kicsicsillag95 

Kate: – Te nem jössz be?
apja: – Nem, nem, nem. Anyád még ébren van. Megvárom míg elalszik, akkor halkabb.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján