Karácsonyi álmok (Karácsonyi álmok 1.) (2011) 16

Letters to Santa · Listy do M.
116' · lengyel · dráma, romantikus, vígjáték 16

Mikolaj rádiós műsorvezető érzékenyen reagál nemcsak a környezetében látottakra, de a betelefonáló hallgatókra is. Így nem csoda, hogy Szentestére őt osztják be a karácsonyi kívánságműsor műsorvezetőjének. Rideg főnökasszonyának, Malgorzatának még az sem hatja meg a szívét, hogy Mikoláj felesége… [tovább]

lengyel

Képek 7

Szereposztás

Maciej StuhrMikołaj Konieczny
Roma GasiorowskaDoris
Agnieszka DygantKarina Lisiecka
Tomasz KarolakMelchior
Piotr AdamczykSzczepan Lisiecki
Wojciech MalajkatWojciech
Agnieszka WagnerMalgorzata
Katarzyna ZielinskaBetty
Julia WróblewskaTosia

Kedvencelte 1

Várólistára tette 13


Kiemelt értékelések

Londonna 

Ez igazán aranyos volt, meg is lepődtem. Nem csöpögte túl magát, a romantikusabb részek is olyanok voltak, amiket még könnyen és mosolyogva be tudtam fogadni. A gyerekek rettenetesen aranyosak, a felnőttek meg… Mindegyik karakter nagyon jól ki lett találva, s külön tetszik, hogy ez a film – most – főleg a férfiakra összpontosít. (A folytatásban viszont sokszor inkább a nők felé billen a hangsúly.) A két fontos női karakter – Doris és Malgorzata – azonban abszolút érdekes, jól építkeztek rájuk a készítők.
Személyes kedvencem Wojciech. Nem, nem azért. Ugyanakkor szeretem, hogy az ilyen filmekben mindig ő kapja a nekem legszimpatikusabb fazonokat, haha. Itt is… Hát, telitalálat. És az egész történet / kapcsolat vele, meg a kislánnyal… Aww… Annyira cuki!… Még én is tócsává olvadtam, pedig nem szokásom.

Mindent összevetve tök jó, hogy rábukkantam erre a filmre – még ha a második részen át vezetett is hozzá az út – abszolút kellemes csalódás. Plusz roppant üdítő volt végre egy (számomra) teljesen új (és jó!) karácsonyi filmet látni, ami nem a mindig agyonismételt repertoártár eleme… Kedves darab és nem kizárt, hogy majd még előveszem. A másodikat már nem biztos, de ezt igen. :-)

babamano86

Valódi karácsonyi film, mégsem tipikus. Érződik rajta, hogy európai, és üdítő volt a sok amerikai giccs után. Több szálon fut, de valahogy egy szinten volt mindegyik történet – egyik sem kevésbé érdekes a többinél. Nem rágtam tövig a körmöm az izgalomtól, de nem is volt unalmas. A rengeteg karácsonyi dal nagyon feldobja.

a_girl92

Meg kell mondjam először a címe fogott meg ennek a filmnek, aztán tetszett a plakátja, majd megnéztem az IMB értékelést és elég jó volt, úgy h gondoltam megnézem, mivel karácsonyi film is, rákerestem itt a snitten és meglepő módon kevés dolgot találtam róla…..én adtam hozzá a karácsonyi címkét is, illetve találtam leírás róla, azt is én adtam hozzá. Elég jó volt különben, nem csalódtam benne nem lesz a kedvenc karácsonyi filmem, de cuki kis film ^^ Elég régi film, csodálkozom, hogy még nincs róla semmi értékelés meg semmi és még csak én értékeltem egy 2011-es filmet….pedig ahhoz képest tényleg cuki


Népszerű idézetek

Londonna 

– Az 1. év december 25-én született Jézus Krisztus. Tehát Bak volt!

Londonna 

– Sosem tudhatod, mikor jön el a szerelem. Nem szabad rágörcsölni, mert akkor nem jön el. De végül megtörténik és teljesen világos lesz, hogy érdemes volt álmodozni, és… várni.

Londonna 

– Megnyílik az ég, beléd csap a villám, és te menekülsz?!

Londonna 

– Mi a neved?
– Mel Gibson.
– Nem jöttem volna rá.

Londonna 

– Felhívjuk MacGyvert, vagy azt a… Chuck Norrist, és minden oké lesz.

Londonna 

– Boldog karácsonyt!
– Boldogat, boldogat… A karácsony szart sem ér! A párok felfuvalkodva sétálnak, olyanok, akár a pávák és nagyon boldognak tettetik magukat. És olyan aggódva tudják kérdezni; kivel karácsonyozol? Mintha a szerelem kötelező kűr volna! És ha épp nem vagy szerelmes, akkor átnéznek rajtad!

Londonna 

– Figyelem, közhírré tétetik: az ünnepeket egyedül szeretem tölteni! Csak én és egy kényelmes kanapé, meg egy doboz fagyi! És egy bevált film DVD-n. És én erre büszke is vagyok, mert… Mert így nem merülök el az ostoba vágyálmok között, amelyek amúgy sem teljesülnek.

a_girl92

– Jó napot!
– Jó napot, miben segíthetek?
– A fiamhoz jöttem
– Jó, de konkrétan kihez?
– Egy önelégült idiótához, aki igazi majom!
– Főnök, magát keresik!


Folytatása

Összehasonlítás

Karácsonyi álmok


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján