Ahol a szivárvány véget ér (2014) 475

Love, Rosie
102' · angol, német · dráma, romantikus, vígjáték 12

Rosie és Alex már 5 éves koruk óta a legjobb barátok, ezért biztos, hogy nem egymásnak lettek teremtve vagy mégis? Amikor szerelemről, az életről vagy a helyes döntésekről van szó, ez a kettő önmaguk legnagyobb ellenségei. Egy kínos fordulat 18 évesen, egy elszalasztott lehetőség, és az élet… [tovább]

magyar

Képek 15

Szereposztás

Lily CollinsRosie Dunne
Sam ClaflinAlex Stewart
Christian CookeGreg
Jaime WinstoneRuby
Suki WaterhouseBethany
Tamsin EgertonSally
Jamie BeamishPhil
Lorcan CranitchDennis Dunne
Ger RyanAlice Dunne
Lily LaightKatie (12 éves)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 172

Várólistára tette 223


Kiemelt értékelések

Theana

A hülye gondolataimmal leültem megnézni a filmet, és kicsit érzékenyebben érintett, mint vártam…
Őszintén szólva egy kicsit csalódott vagyok. Nagyon tetszett, hogy a(z) elcsépelt, sokszor látott barátság mégsem volt olyan tökéletes, mint azt a filmekben (általában) mutatják fiú és lány között. Mármint általában az egyik beleszeret, és elmondja neki, aki vagy viszontszereti, vagy jól pofon vágja, és azt mondja, hogy ez neki nem megy, és ő így nem tud élni Riverdale…. A másik változat, hogy a lány azonnal a nyakába ugrik. Aztán van a harmadik verzió, hogy mindkettő crusholt, de nem lép.

És itt valahogy olyan életszagú volt. spoiler Kicsit lassúnak éreztem, ahogy mennek a dolgok, történés történés hátán, nem nagyon tudtam, hová akar kilyukadni a dolog. Aztán talán az 56. percben rájöttem, hogy olyan valóságos. Nekem legalább is az volt. Szenvedtek, de megértettem. Majd a film utolsó 2-3 percében megjelent spoiler. De ezzel nekem elrontotta az egészet. Nem tudom, hogy a jelenlegi kedvem miatt mondom, de örültem volna, ha nem ilyen a vége.

És nagyon tetszett az operatőr munkája, gyönyörű volt. A zenék baromi jók voltak. Lily Collins, wow, le a kalappal.

Az pedig 100%, hogy a Katie&Toby dolog nem lehetett benne a könyvben. Nem olvastam, de ez nagyon filmiparnak tűnt… Elnézést, ha mégsem így van.

4 hozzászólás
Charityy 

Annyira cuki Rosie és Alex párosa, tökéletesen összeillenek. Csak azt nem értem, miért tartott ennyi ideig, hogy rájöjjenek erre.
Sam Claflin nagy kedvenc, imádom a mosolyát és persze Lily Colins is jól alakított.

NaNa_88 

Az a helyzet, hogy én eredetileg nem akartam megnézni ezt a filmet. :D Volt egy idő, amikor sokan nézték és akkor itt utána is jártam mi fán terem, de nem igazán fogott meg. Aztán szembejött velem úgy, hogy se ez a plakát, se magyar cím nem volt hozzá és felkeltette az érdeklődésem. Mégis csak a ruha teszi az embert. Vagy valami hasonló.
Lily Collins nem tartozik a kedvenceim közé, de azt kell mondjam itt semmi problémám nem volt vele. Nekem az mondjuk kicsit furcsa volt, hogy tinit is játszott a két főszereplő, bár Lily még a baba pofijával belefért, Sam Claflin már feltűnően nem tinédzser. A kusza haj sem segített rajta. :D
A könyv ismerete nélkül mondom azt, hogy tetszett. Nem tökéletes, de többször nézős is lehet nekem, ha úgy hozza a kedvem. Most nem áztattam el tőle a párnámat, de hát ez időzítés kérdése. Nagyon hangulatos, van kiknek szurkolni, van olyan, akit meg szeretünk utálni. Magamon is meglepődtem, amiért itt nem téptem a hajam, hogy miért nem sikerül már nekik összehozni a jó időzítést. Pedig általában ez nálam az idegtépő dolgok első 5 helyében benne van. spoiler

Szóval, végeredményben nekem ez egy pozitív csalódás volt, aminek nagyon örülök, mert mostanában nem volt ilyenben részem.

6 hozzászólás
Andi

Nagyon szeretem Lily Collinst és Sam Claflint szóval nagy kedvencem lett ez a film.

NinaAva

Amióta kijött, évente megnéztem. És mindig más jelentéssel bírt számomra. Volt szép szerelmes sztori, szívet szaggató és megnyugvást hozó, felzaklató és vágyakat ébresztő. Aztán szép lassan kezdem úgy érezni magamat, mintha Rosie lennék, és lenne egy saját, külön bejáratú Alexem. Szeretném hinni, hogy tényleg ő az én igazi Alexem, és minden úgy lesz, ahogy lennie kell, mert bár eleinte úgy gondoltam, hogy a film túlságosan elhúzott, ma már pont így találtam tökéletesnek.

MLauri

Ááááá istenem, hát ez nekem naaagyon tetszett! Biztosan megnézem még a jövőben. Hihetetlen példája annak, hogy milyen, amikor két ember egymásnak lett teremtve. A pillangó effektus a világ legutálatosabb dolga egyébként ilyenkor. De aaa annyira imádtam, lehet, hogy a színészek miatt is elfogult vagyok de szerintem ez egy csodálatos történet volt! Imádtam!

Moncsycsy

A könyv legnagyobb hiányosságát sikerült kiküszöbölni azzal, hogy a történet időtartamát lerövidítették jó pár évtizeddel. Így lett a film a nagyobb változtatás ellenére egy hű könyvadaptáció, melyben minden érzelem, amit olvasás alatt éreztem, és minden karakter, akinek szurkoltam, megelevenedett a filmvásznon. Személyes kedvencem viszont az a bizonyos nosztalgikus hangulat volt, amit az operatőri munkában rengeteg színnel igyekeztek előhozni. A hangulatos színvilág mellé pedig gyönyörű tájak és illő soundtrack – de még milyen jó soundtrack! – társult.
Összességében imádtam a filmet, minden egyes képkockájával egyetemben… Kár, hogy ilyen kevés figyelmet kapott itthon….

2 hozzászólás
Sister

A könyvet szerettem, így tehát nem lepett meg, hogy a filmet is. :) Alapvetően Rosie és Alex „barátsága” még azoknak is szemet szúr, akiknek a radarja nem elég kifinomult, szóval túlzottan nem fog nagy meglepetés fogadni a végén, de mindezek ellenére ez egy kimondottan kedves, szeretni való, őszinte film. Meglepően reális képet fest a fiatalkori csetlésekről-botlásokról, amiket az ember sebtében hoz csak azért, hogy elfedjen egy másik rossz döntést. Sam Claflin tökéletes Alex, a mosolya tényleg szívdöglesztő, de Lily Collins is szuper választás volt Rosie szerepére. A zenék fenomenálisan jók, és persze a végén levő tengerparti hotel… Hmm, egy olyanban én is szívesen eltöltenék egy hetet. :)

Törpillaa 

Imádom a filmet. Romantikus, vidám, és nagyon cuki, vicces poénokkal.
Az alapsztori jó volt, a zenék is tetszettek. A reptéri búcsúzások, és mikor mesélt az álmairól Rosienak. A helyszínek is csodás volt főleg a végén. :)
Imádtam Sam Claflin-t ebben a filmben is nagyon elbűvölő a mosolya, és azok a gödröcskék mikor mosolyog. :) Lily Collins is jó volt őt is szerettem.
Rosie és Alex karaktere nagyon tetszett, sajnáltam őket, hogy a végére jutott nekik a boldogság és amiken keresztül kellett menniük.
Katie nagyon cuki kislány volt.
Greget szívből gyűlöltem és Bethany-t, Sallyt is gyűlöltem a hangjukat és, hogy ők miattuk nem lehettek végre egy pár.

fanta98

A könyvet nem olvastam, így nem tudtam mit várjak, de nem erre számítottam. Maga a téma volt az, ami nem annyira fogott meg, és az egész film kicsit semmilyen volt tele klisékkel. Idegesített a két főszereplő, hogy több mint 10 évet pazaroltak el az életükből, és egyre csak azon gondolkodtam, hogy lehetnek ekkora hatalmas szerencsétlenségek…


Népszerű idézetek

Moira

– Hello! Dick vagyok.
– Hát persze, hogy az vagy.

Dariaa 

A barátságod hozott színt az életembe, még a legsötétebb időszakokban is, és én vagyok a legszerencsésebb ember a világon, hogy kaptam ezt az ajándékot. Bízom benne, hogy nem tekintettem ezt természetesnek, de talán igen, mert néha nem látjuk, hogy a legjobb dolog, ami valaha is történhet velünk, ott ül az orrunk előtt. De jól van ez így, tényleg, mert rájöttem, hogy nem számít, hol vagy, mit csinálsz, kivel vagy, én mindig őszintén, igazán, teljes szívemből szeretni foglak.

Kontra_Judit 

Alex: A fiú lány barátság néha túl komplikált, de tudod, hogy itt vagyok, ha beszélgetni szeretnél.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján