Egy nap (2011) 326

One Day
107' · amerikai · dráma, romantikus 12

Miután együtt töltik egyetemi diplomaosztójuk napját – 1988. július 15-ét –, Emma Morley és Dexter Mayhew között olyan barátság szövődik, amely élethosszig tart. Emma elvekkel és ambíciókkal rendelkező lány, aki arról álmodozik, hogy jobb hellyé alakítja a világot. Dexter tehetős sármőr, aki… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 11

Szereposztás

Anne HathawayEmma
Jim SturgessDexter
Rafe SpallIan
Patricia ClarksonAlison
Ken StottSteven
Romola GaraiSylvie
Heida ReedIngrid
Tom MisonCallum
Jodie WhittakerTilly
Joséphine de La BaumeMarie

További szereplők

Kedvencelte 130

Várólistára tette 230


Kiemelt értékelések

Theana 

Ez megint nagyon ütött. Valóságos volt, a színészek jók, velük együtt tudtam érezni, Anne is csodálatos, ahogy Sturgess is. Ez… hű.

Charityy 

Gyönyörü történet a visszafojtott szerelemröl, a feledésröl és amikor már túl késö. Nem erre a befejezésre számítottam :(

Törpillaa 

Nekem ez nagyon tetszett. :-) Gyönyörű történet, jó színészek, annyira valóságos volt az egész történet, csak kár, hogy a befejezés szomorú lett. Nem ezt vártam volna.

Nihilchan 

Emmát nagyon megkedveltem, de Dexter végig unszimpatikus volt nekem, a film elején kifejezetten idegesített is. Éppen ezért, annyira nem tudtam drukkolni a romantikának. De ezt leszámítva szépen felépített, tetszetős koncepcióval rendelkező történet volt.

Bancsurka 

Ez a film eszméletlenül jó volt. Eléggé szíven ütött és nem eresztett a képernyő elől. Viszont én jobban örültem volna egy happy endes befejezésnek.

Coralie 

A való élet. Van az úgy, hogy minden másképp alakul, mint kellene vagy szeretnénk. Barátság, szerelem, csalódás, álmok… Szép film.

Andi

Nagyon tetszett a történet,habár az elején Dexter(Jim Sturgess) egy kicsit idegesített,de aztán fokozatosan megszerettem.A végével nekem semmi bajom nem volt.Szerintem jól oldották meg így.

Kemiviki 

Durván mellbe vágó film arról, hogy az igaz szerelem mellett nem lehet csak ugy elmenni. Nem hagyja magát feledésbe merülni. Egy nap majd újra össze vezeti a szerelmeseket. Egy nap majd boldogok leszek…
Gyönyörű film, és durva. Nekem tetszett a befejezés, mert végre nem a nyálas amerikai tündérmese volt. Hanem egy lehetőség, mert bármikor előfordulhat ez is, a szerelem ettől nem védhet meg senkit.

Lady_Hope

Please, just don't ask me why did I watched it I have no single idea.
Azon kívül hogy kedvem volt okoskodni egy film felett és sikerült is. Nem sok mindenbe tudtam vagy akarok belekötni, szépen felépített cselekménnyel és érdekes főszerplőkkel nem lehet mellé lőni nagyon.
Emma pont az a karakter akivel könnyű azonosulni, szóval nagyot nem bukhatunk, de számomra kiszámítható volt az egész, egy két apróbb csavaron kívül az egész filmet láttam előre. A komikus és Emma kapcsolata annyira Mrs. Maisel szerű hogy hihetelen. :)


Népszerű idézetek

Theana 

Emma: Whatever happens tomorrow, we had today.

Theana 

Dexter: If I could give you just one gift, do you know what it would be? Confidence. That or a scented candle.

h_grett

– Ez egy Armani öltöny volt, a genyák még a gatyámat is elvitték!
– Az is Armani?
– Nem, az Calvin Klein. *szomorú*

– Dex! A Calvin Klein alsódat megkeresem, az életem árán is!

Theana 

Dexter: Okay, can you call me when you get this [vocie message]? It's just… I need to speak to someone. Not… not someone. You.

Bogesxd 

Szívesen elmennék, de meló után hazahúzok, zabálok, aztán meg sírok.

Theana 

Emma: I got to know you. You cured me of you.

Theana 

Emma: If I can't talk to you, then what is the point of you? Of us?

Theana 

Emma: A tortilla is either corn or wheat. But a corn tortilla folded and filled is a taco, whereas a filled wheat tortilla is a burrito. Deep fry a burrito, it's a chimichanga. Toast a tortilla, it's a tostada. Roll it, it's an enchilada.

Theana 

Emma: That's a very serious face. You're not having a wee, are you?

Theana 

Emma: My hair smells like cheese – Monterey Jack.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján