Coralie  


Összes kitüntetés 60

Kedvenc filmek 89

Farkasokkal táncoló (1990) Apolló 13 (1995) Az utolsó szamuráj (2003) Angyalok és démonok (2009) A sárkány – Bruce Lee élete (1993) A könyvelő (2016) Harry Potter és az azkabani fogoly (2004) Az utolsó műszak (2012) Kapj el, ha tudsz! (2002) Ösztön (1999)

Kedvenc sorozatok 37

Az elit alakulat (2001–2001) Anyáink, Apáink / Generációk háborúja (2013–2013) Csillagközi romboló (2004–2009) Odaát (2005–) Banshee (2013–2016) The Expanse (2015–) A visszatérők (2014–) Sense8 (2015–2018) Homeland – A belső ellenség (2011–) Az utolsó remény (2014–)

Kedvenc művészek 69


Utolsó karc

Coralie 
Filmes TAG

Köszönöm @bonnie9 a jelölést! :)
Nem igazán vagyok járatos a témában (képregényfilmek), de teszek egy próbát a válaszokkal. :D
1. Melyik az öt kedvenc filmzenéd?
Bear McCreary: Battlestar Galactica
Howard Shore: The Lord of the Rings
Hans Zimmer: úgy általában minden
Az igazság az, hogy konkrét ötöt nem tudok megnevezni, mert nem filmenként szoktam hallgatni, hanem mindenféléből azokat a részeket, amik tetszenek.

2. Mi volt az első képregényfilm, amit láttál?
A régi Superman film. https://snitt.hu/filmek/superman-1978

3. Melyik a kedvenc képregényfilmed?
A kedvenc filmjeim között nincsenek képregényfilmek, de ha már választani kell egyet a kategóriából, akkor az eddig általam látottak közül a The Dark Knight Rises.

4. Van olyan szuperhős képregény, amit szívesen látnál a nagy vásznon, esetleg új feldolgozásban?
Alapból nem ismerem a képregényeket, így nem tudok olyat megnevezni, amiből még ne készült volna film (mert csak azokat ismerem).

5. Melyik az a film/sorozat, amit rendszeresen újranézel?
Képregényfilmes vagy sima? Számomra ez nem derül ki a kérdésből.. de akkor maradjunk a témakörnél.
Sorozat: Újranézni sorozatokat csak nagyon ritkán szoktam az időhiány miatt, képregényes nincs ilyen (eddig). Így inkább azt mondom, hogy a Daredevil tetszett a legjobban, illetve alig várom, hogy végre megnézzem a The Punishert. :)
Film: Bár sokaknak nem tetszik a film, én mégis a The Wolverine-t láttam a legtöbbször, mert nagyon bejön ez a japán téma, és minél többször ismétlem, annál inkább tetszik maga a film is. :D De többször láttam már a The Dark Knight Rises-t és a Hellboy II: The Golden Army-t is.

6. Szerinted jó irányba tartanak a képregényfilmek? Ha nem, miért?
Nem. Bár nem én vagyok az igazi célközönség, eleinte nekem is nagyon tetszettek. Az Avengerst például IMAX-ben néztem, és teljesen oda meg vissza voltam tőle. Azóta ez az élmény megkopott, annyira túltolták már a témát, egymás után árasztják el a mozikat, nekem ez már unalmas. Ráadásul úgy érzem, hogy egyidejűleg a minőség is romlik.

7. Melyik szuperhősfilmet nem vagy képes megnézni?
Erre konkrétan tudom a választ: Deadpool. Sajnos az első részt moziban néztem, egyszer sem nevettem rajta, csak az undor kerülgetett és nagyon megbántam, hogy pénzt adtam érte. Ezt a hibát a második résznél már tuti nem fogom elkövetni! Egyáltalán nem vagyok rá kíváncsi.

8. Szerinted mi(k) a leggyakoribb hibája, hibái a képregényfilmeknek?
Az biztos, hogy nem a látvány, mert arra nagyon rámennek és tényleg élmény nézni őket. A sztori van ahol jó, van ahol rosszabb, filmje válogatja. A poénokat túltolják, minden fényes és menő. Személy szerint díjaznám a komolyabb, sötétebb hangvételt, mert oké, hogy a szórakoztatás a cél, de így semmi súlya nincs az egésznek. Minek izguljak, úgyis megmentenek mindenkit. Ezért tetszik pl a Hellboy II, mert ott azért nem minden rózsaszín, és ezért voltak jók a Bale féle Batman filmek, mert ott átjött a dráma.

9. Szerinted melyik rendezőnek kellene képregényfilmet rendeznie?
Abszolút fogalmam nincs. :D

10. Olvasol képregényt? Ha igen, mit, illetve nyomtatott és/vagy elektronikus formában, magyarul és/vagy angolul/más nyelven?
Nem. Kb. 10 éves lehettem, amikor az utolsót olvastam (Garfield).

@Ligeia, @negike, @Echelon_girl, @bius07, @Lexy, @DianaRL, @abby, @Rekaboni, @Charityy, @Sydney gyertek, ha van kedvetek válaszolni! :)

5 hozzászólás