Z világháború (2013) 358

World War Z
116' · amerikai, angol, máltai · akció, kaland, thriller, horror 16

Egy átlagos nap Gerry Lane, az egykori ENSZ-alkalmazott a családjával araszol a csúcsforgalomban. Hamarosan arra lesz figyelmes, hogy az emberek egymásra támadnak. A városban kitör a káosz, kiderül, hogy halálos járvány ütötte fel a fejét, ami harapás útján terjed. A globális méretűvé váló… [tovább]

magyar
magyar

Képek 2

Szereposztás

Brad PittGerry Lane
Mireille EnosKaren Lane
Daniella KerteszSegen
Fana MokoenaThierry Umutoni
Abigail HargroveRachel Lane
Sterling JerinsConstance Lane
Ludi BoekenJurgen Warmbrunn
David Morseex-CIA ügynök
James Badge DaleSpeke
Elyes GabelAndrew Fassbach

További szereplők

Kedvencelte 41

Várólistára tette 76


Kiemelt értékelések

Honey_Fly 

Nem való nekem ez az amerikai zombizás spoiler. Minden olyan gyorsan történik, rohanás ide meg oda, egymás hegyén meg hátán. Közben meg olyan banálisan egy lapátcsapással elintézhetők a zombik, akik bár nagyon sokan vannak, természetesen egyesével támadnak. Ez azért rendes tőlük, valljuk be. Látszik, hogy civilizált helyeken nőttek fel. spoiler Nekem ez így nem jött be.

6 hozzászólás
Lunemorte 

A történet kissé bugyuta, de legalább itt volt Brad Pitt és lehetett őt bámulni 2 órán keresztül, amint értelmetlenül repked Amerikából Dél-Koreába, Izraelbe, leszakad a repülő fele, de ő mégis meg bírja tartani magát, ez igen…. :D A zombikat sem nagyon értettem, elég bénán néztek ki és csak annyi a szerepük tényleg, hogy megharapnak mást és ennyi? Akkor már minimum szétkaphattak volna egyes embereket, így nem értettem a pánik okát sem. :D Na mindegy, egynek elment.

Debut 

B filmek között egész jónak számít. Az akciójeleneteknél azért megy a kamerarángatás és a másodpercenkénti minimum három vágás. A CGI meglepően rossz, nem is beszélve a felgyorsított jelentek röhejességéről. Nem válik Brad Pitt dicsőségére sem a színészi játéka, hoz egy elfogadható szintet, de semmi többet. A 190 milliós büdzsé nem nagyon vehető észre, a PG-13 viszont igen. Kihagyható blockbuster.

5 hozzászólás
mandu 

Legjobb zombis film és pont
Ugyan nincsen megmagyarázva, hogy hol, mikor, miért, hogyan tört ki a vírus, de legalább rájönnek (nem is olyan későn) az ellenszerre, azaz inkább az álcára.
Imádom, hogy életszagú, hogy nem happy end, de ez a gyerektéma még mindig nagyon nem jön be. A nagyobbik kislánynak példát kéne mutatni és nem depresszióba zuhannia. Mit meg nem adnék, ha egy ilyen zombiapokalipszis során lenne biztos menedékem, tető a fejem fölött, vizem, ételem és ÁGYAM! De nem, ez a hálátlan p*csa végig olyan elviselhetetlen volt, hogy én odadobnám a zombik elé. Ettől eltekintve remek darab és bár négy megnézés után veszít egy kicsit az értékéből, én még mindig izzadt tenyérrel néztem végig (oké, melegem is volt, de na xD).

Oroa 

Imádtam. Volt pár rész benne ami a The Last of us-ra emlékeztetett. ♥ De volt egy jelenet ami után majdnem félbehagytam a filmet. (Tanulság ne adj tudósnak fegyvert) :D A vége elég okosan volt megoldva. Ez kedvenc lett, Most meg következik a könyv.

Ruby_εïз 

Nem lett volna rossz, csak ne rohantak volna azok a Z-k… Kicsi Resident Evil beütést is fedeztem fel benne, vagy csak ezért gondolom így mert tegnap az volt nálam porondon ':D

Röfipingvin

Hmm, hát, szóval, egy a több zombis film közül. Vannak jó ötletek (persze a könyvből), de összességébe véve azért sajnos felejthető a dolog. A repülős jelenet azért nagyon fájt…

AniTiger 

Nem volt rossz, kifejezetten féltem néha, de a könyv sokkal jobban odavágott a maga tényszerűségével. Pitt egész szexi volt ezzel a slampos külsővel, de azért Cartman verziója jobban tetszett.

ananiila

A könyv unalmas volt nekem és sajnos a film eleje sem győzött meg, de mégis maradtam a végéig. Egyszer meg lehet nézni.

Negative_Singularity

Hát… nem is tudom. Mint egy összecsapott esszé, röviden így értékelhetném; alapötlet jó, kidolgozás sekélyes, tartalom tűrhető. Bennem nagyon sok kérdés maradt, de egyáltalán nem éri meg gondolkozni rajta; láttam, elfelejtettem. Közel 120 perc Brad Pitt. Az viszont jó volt.


Népszerű idézetek

Coralie 

A legtöbb emberrel az a probléma, hogy nem hiszik el, hogy valami megtörténhet, amíg az tényleg megtörténik. Ez nem ostobaság vagy gyengeség. Csupán emberi természet.

Coralie 

A Tizedik Ember. Ha kilencen ugyanazt az információt kapják, és mind ugyanarra a következtetésre jutnak, a tizedik ember feladata, hogy ne értsen egyet. Nem számít, hogy mennyire valószínűtlennek tűnik, a tizedik embernek abból a feltételezésből kell kiindulnia, hogy a többi kilenc téved.

ImagineNiki

Az anyatermészet sorozatgyilkos. Mindennél jobb. Kreatívabb. De mint minden sorozatgyilkos, ő is arra áhítozik, hogy elkapják.

ImagineNiki

Jobb az a gonosz, amit ismersz, mint az, amit nem.

Kincsanna 

Andrew Fassbach: Az anyatermészet sorozatgyilkos. Mindennél jobb, kreatívabb. De mint minden sorozatgyilkos, ő is arra áhítozik, hogy elkapják. Mire jó az a sok briliáns bűn, ha senki sem aratja le a babérokat? Hagy néhány morzsát. A nehéz az – ezt tanuljuk egy évtizeden át – hogy a morzsákban meglássuk a jeleket. És néha az, amiről azt hitted, hogy a legbrutálisabb aspektusa a vírusnak, arról derül ki, hogy az a rés a pajzson és szereti a gyengeségeit erőnek beállítani. Gonosz némber.

psn 

Gerinclövés isteni, térdlövés megteszi!

psn 

– Biztosan ezt akarja?
– Persze, hogy nem. Menjünk!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján