Kedvencelte 5

Várólistára tette 67


Kiemelt értékelések

Kiskakukk 

IGEN! IGEN! IGEN!!!!

Ez a film visszanyúl a gyökerekhez és egy bitang szórakoztató, vérgőzös történetet kapunk, ezúttal indiános körítésben. Direkt a komancs szinkronnal néztem, hogy maximális legyen az élmény.

Amit imádtam:
– Az indiános körítést. Tetszettek a karakterek, a lehetőségeikhez képest pedig baromi jól helytálltak (Itt az őslakosok nem voltak beszariak és simán harcba szálltak és megsebezték a lényt. Sokkal jobban muzsikált ez a pár fiatal, mint anno Dutch csapata a modern fegyvereikkel!)
– hangulatos és szép látványilág, jó tempó
– Megidézi a regények és kepregények hangulatát (Ó, igen!!!).
– A főszereplő indián csajszi bátyja végre kimondta spoiler, amit mindig is gondoltam: spoiler. Olyan jót nevettem. :D
– Fejletlenebb yautja felszerelés. Örülök, hogy figyeltek erre, tekintve, hogy mior játszódik a film.
– A pisztoly!!! spoiler
– A sunyi kis vadászunk sérül ugyan, de hihetetlen badass vérengzéseket produkál. Persze gyökér módon először nagyon egyenlőtlen küzdelemben keménykedik spoiler, de a mackós párharc már elég fair küzdelem volt, a vége -meg nagyon…hmm, epic? :D A prémvadászos jelenetsor is krvajó.
– a kutya karakter ügyes és hasznos szereplője a történetnek

Ami nem tetszett:
– helyenként béna cgi
– csóri spoiler, bár így ütősebb a történet

Valahogy így rangsorolnám a filmeket:
1. Ragadozó
2. Ragadozó 2./Prey
3. Ragadozók (Adrien Brody-val)
.
.
.
.
Az összes többi. (AvP, stb)

Nagyon tetszett. Nagy szükség volt erre a filmre, hogy javítson a csápos rohadékok jó hírén esett szörnyű csorbán.

+Megjegyzés: a yautják igazi gyökerek, mert ugyebár spoiler. Ejnye-bejnye. A puszta kezes vagy lándzsás harc lenne az igazán fair, fiúk. ;)

7 hozzászólás
LoneWolf 

Az előzőhöz képest bizony kellemes meglepetés volt, és ahhoz viszonyítva kb. mesterműnek mondható. Hatásosan nyúlt vissza a franchise gyökereihez, ugyanakkor a „merészebb” időbeni elhelyezéssel, illetve kissé esetlennek indult, de folyamatosan fejlődő főhőssel képes volt egy kis frissességet is vinni a látszólag nehezen felrázható sablonba. Tetszett, hogy ezúttal lényünk is újonc volt (vagy legalábbis úgy viselkedett), így Naru-hoz hasonlóan ő is hibázik olykor, illetve még csak teszteli az erejét. spoiler Persze valószínűleg mind így kezdik, csupán az eddigi filmek erre nem tértek ki.
Technikailag is többnyire minőséginek mondanám, hisz látványát, illetve a harcok koreográfiáját tekintve is remek. Van benne vér és csonkolás is bőven, ahogy azt ettől a szériától szinte elvárjuk, szóval a Disney nem próbálta kiherélni mindannyiunk kedvenc ragadozóját. Arra is figyeltek, hogy az lényünknek is picit fejletlenebb fegyverzete legyen, hisz mégis csak 200 évvel az eredeti film eseményei előtt járunk.
Ennek ellenére azért hagyott egy kis keserű szájízt. Reméltem, hogy csak a címből lehagyott „Predator” szóval eveznek új vizekre, de mikor a dögről lekerült a maszk… uh. Mintha az ikonikus szörny dawn-kóros kisöccsét láttam volna. Mi volt ez a design? Gondolom ezt azzal magyarázzák majd, hogy a külső jegyeik is folyamatosan változtak az évek során, de ettől még dolgozhattak volna ezen. (Lehet, hogy szerzői jogi gondokba ütköztek volna a klasszikus külső használatával? Esetleg nincs is teljesen náluk a franchise és azért is kapott más címet, ahogyan elvileg még X-men filmet sem csinálhatnak 2025-ig?)
Ezt, és az előzetesben is látott gyenge CGI medvét leszámítva (Oké, a legtöbb mellékszereplő is irritált azzal, hogy ennyire lekezelő volt Naru-val…) egyébként bátran ajánlom a széria kedvelőinek, mert ezzel végre ismét helyes irányba halad a franchise, és remélhetőleg ezen az úton is marad, ha terveznek még folytatást.

ui.: A lehető legnagyobb TV-n néztem, de ez bizony jobb lett volna moziban. :(

4 hozzászólás
Laren_Dorr

A Z generáció Predatora
(Vigyázat! Boomer vélemény következik)
Talán már sosem fogok igazi Predator filmet látni. Nálam az első kettő az etalon, a többi mind elvérzett, beleértve, sajnos, ezt az utolsót is.
Nehéz pontosan megfogalmazni, mi hiányzott ebből a filmből, miért nem éreztem, hogy újra egy Predator filmet nézhetek, de a legközelebb talán akkor járok, ha azt mondom a 80-as évek:
– nem volt meg benne az gritty durva nyersesség, ami annyira áthatja az első két részt. Inkább egy tini kalandfilm érzetét keltette bennem.
– látszott hogy nagyon gore szeretne lenni, de a cgi vérfröcssenések nem tudják visszaadni a régi trükkök hatását. Ott a vér, a nyúzott emberek, a húsba hatoló karmok megfoghatónak tűntek, itt csupán pixeleknek. (Nem beszélve a pixel állatokról, jézusom, nem tudtak egy igazi medvét vagy pumát találni?)
– az első részekben még komolyan vették a harcok realisztikusságát, de itt szinte mindenki nindzsa.
– a főszereplő karizmája egyáltalán nem illett egy Predator filmbe. Sarah Connornak simán elhittem, hogy legyak egy Terminatort, ahogy Ripleynek vagy Vasqeznek is, de ide sikerült egy teljesen kislányos kisugárzású színésznőt választaniuk. Nem igaz, hogy nem tudtak találni egy baltával szabott arcú indián színésznőt, akinek elhiszem hogy megnyúz magának egy nyulat vacsorára.
– Ja és a zene. A zene elválaszthatlan Preditől. Nem úgy mint ezek a fülbemászó, epik dallamok.

(És, bár ezt nem róhatom fel hibaként, de sikerült tönkre tenniük a gyerekkori fantáziámban továbbszőtt Raphael Adolini történetet :))

4 hozzászólás
BeL1eVe 

Festőien szép tájképek, jó kiállású főhősnő, cool antagonista, kicsit bénácska CGI, kreatív, feszült túlélőszekvenciák, stílusos, frankó akciók, jól csengő zene.
Remélem Dan Trachtenberg marad a folytatásra, amit ha van igazság már mozikban láthatunk. Klassz cucc.

fekiyeti79

Megnéztem ezt a csodát… ami tényleg egy csoda a maga hibáival, mert végre egy olyan film volt, ami hozta a régi Predator-érzést! Nagyon kellemeset csalódtam benne!
Kicsit olyan érzésem volt, mintha a Vérözön egyik novellája elevenedett volna meg a vásznon (persze ehhez az kell, hogy ne csak a filmek világában legyen járatos a polgár…), de pont ez volt benne a jó; nem akarta megreformálni a Predi-umiverzumot, pont azt adta, amit egy ilyen filmtől elvár az ember… leszámítva azt, hogy a Ragadozó nem igazán volt „Ragadozószerű”. Habár, ha azt vesszük alapul, hogy (elvileg) ez volt a faj első látogatása a Földön, akkor érthetőek a viszonylag primitív fegyverek (se plazmavető, se tömegpusztító fegyver), érthető a Vadász viselkedése. Viszont nincs magyarázat a kinézetére, ami nem igazán hasonlít „elődeihez”, csupán nagyvonalakban, és ez egy kissé lehúzza az egyébként kiváló élményt. Ugyanis Predátorunk kicsit olyan, mintha a saját fajának is előde lenne, pedig úgy gondolom, egy olyan teremtmény esetében, mint ők – akik évszázadok, talán évezredek óta járják a világokat, tökéletes préda után kutatva – nem lehet mérvadó az a cca 270 év, ami az ELSŐ rész és eközött eltelik… szóval a kinézetbeli különbség kicsit olyan érzést ad az egésznek, mintha nem is ugyanabban az univerzumban játszódna a történet. Ennek ellenére, ezt az egy „hibát” leszámítva teljesen korrekt mozi. Az indiános környezet hatalmas pluszt ad az egészhez, habár ezen a téren is észrevehetőek ellentmondásos dolgok… de mindegy is! Az én véleményem szerint ez végre egy olyan Predator-film, amit nem elemezni, hanem élvezni kell! Mert hangulatilag, cselekményileg nagyon rendben van! Hajaz az első filmre (és ezt elfogult rajongóként állítom)! Én azt mondom, ez az utóbbi próbálkozások közül az egyetlen, amibe nem lehet belekötni… persze, aki a kákán is csomót keres, annak lehet negatív véleménye, de mindenképp ajánlott az univerum rajongóinak! spoiler

Mj.: Még mindig az a véleményem; ha létezne valamilyen formában egy amerikai-magyar barátság, akkor a 90-es évek magyar „ál-történetei” (persze könyvekről van szó) simán eladhatóak lettek volna, sőt a mai napig eladhatóak lennének Hollywoodban… Könyörgöm! Legyen valaki, aki ezt összehozza! A 'Hőhullám New Yorkban', az 'Új vadászok', vagy akár a crossover: 'A kelepce-duológia'… kerüljön egy amcsi producer kezei közé… én merem állítani, hogy a világ összes rajongója venné ezeket a sztorikat, sokkal inkább, mint a hivatalos kánont, és legalább annyira jók lennének, mint a Préda! ;)

spoiler

3 hozzászólás
FélszipókásŐsmoly 

Szép tájak, hangulatos zene a nyugis részeknél és a feszültségfokozó jeleneteknél is, tetszett a Ragadozó fegyverzete és az új külseje is, bár nem volt egy észlény. A CGI és a harcjelenetek vágásain lehetett volna még mit javítani, sok helyen zavaros volt, viszont az tetszett, hogy nagyszerű, dinamikus küzdelmeket hoztak össze, alaposan kidolgozott koreográfiával. Ami fura volt: a kutya (amerikai dingó – pitbull keverék? a pitbullokat 1830-as években tenyésztették ki, a dingókról pedig először 1920-ból van feljegyzés, bár régebb óta társaik voltak az indiánoknak) és a közelharci küzdelem a végén a lénnyel. A kiscsaj azért nem a grizzly súlycsoportja, amivel lazán végzett korábban… Viszont a végén, ahogy „legyőzte”, az szép volt. Kíváncsi lennék egy vagy több folytatásra, mert az irány az remek. spoiler

essz 

látom mindenki hanyatt esik tőle…
szinte már-már leborulnak előtte ..
oké. legyen, én elfogadom.
nekem viszont egészen addig tetszik… még spoiler

eNNBeus 

Szívügyem az első rész (és legbelül az egyetlen), a többi mintha nem is létezne, az Adrien Brody-s féle verzió egyenesen egy szégyenfoltja a névnek. Mélyen belül sok reményt fűztem a Prey-hez, de nekem valahogy nem…. Nekem itt nincs szükségem háttér sztorira, karakter fejlődésre, én csak a kőkemény pusztítást akarom, a lehető legtöbbet a lényből, és nem egy kiegyenlítetlen küzdelmet ahol nincs kraft, mert úgyis Ő győz. Kb mintha versenyt főznék egy Michelin csillagos séffel. Abban nincs izgalom. Az ebet imádtam, imádom az ehhez hasonló karakterű kutyákat, üde színfoltja volt a sztorinak. Valójában a kiscsaj és az indiánok is nagyon vállalhatóak voltak, csak épp nekem túl sok volt a töltelék, túl kiegyenlítetlen a küzdelem, és kevés a csáposból. Evvan.

csokidani 

Egynek nem volt rossz. Nem unatkoztam rajta, jo, hogy attettek egy masik idosikba.
Ellenben gyorsan felejtos lesz, mert az a bizonyos plusz nem volt meg benne.
6.5 pont; joindulatbol 7-es (plusz amiert nem volt idegesito elem benne).

Hudson

Mindent tud amit egy SciFiHorrornak tudnia kell. Hangulatos, izgalmas, ötletes, és szép. Cloverfield Lane 10-ből kiindulva várható volt hogy profi munka lesz, de nekem még is az év kellemes meglepetése lett: 10/10.


Népszerű idézetek


Hasonló filmek címkék alapján