Predator – A ragadozó (Ragadozó 3.) (2018) 38

The Predator
101' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, horror 18

Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 12

Szereposztás

Olivia MunnCasey Bracket
Kyle StrautsPredator
Paul Lazenbymotoros
Andrew Jenkinshadnagy
Steve WilderDoug Amaturo
Crystal Mudrybiztonsági őr
Trevante RhodesWilliams
Rhys WilliamsF22 pilóta
Thomas Jane
Jake Busey

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 74


Kiemelt értékelések

Bence21 

Nyilvánvaló, hogy Shane szándéka a megújító Ragadozóval, hogy egy igazán tökös, akciófilmmel szórakoztathassa a széria rajongóit egyenesen szembemenve az eddigi normákkal. Nem véletlen a 18+-os karika hiszen kőkemény mocskos felnőtt szórakozást ígér a Predator – A ragadozó. Így a sorozat szerelmeseinek nyugodt szívvel tudom ajánlani, viszont egyes nézők számára a humorforráson fog állni vagy bukni a mozi. Mindenesetre mindenképp megér egy misét jegyet váltani rá, hogy személyesen döntése el jó irányba változott-e a franchise. Részletesebben az oldalunkon olvashatjátok a teljes beszámolót. : http://filmdoboz.hol.es/…

Pnikolett

Egyetlen Predator vagy Alien filmet sem láttam ezelőtt,csak ezt. Nekem egyszeri mozizásnak elment. Jókat mosolyogtam a poénokon, de pont a pörgős részeket a végén már untam :D

Kiskakukk 

Hát ez bitang fárasztó volt…

Fáj a szívem, mert kedvelem ezeket a rákcsápos dögöket (Apropó csáp, itt aztán használják is!). DE. Ez a film legjobb esetben is csak 5 csillagot ér, mert ez itt kéremszépen (amellett, hogy bitang fárasztó) az elbaltázott lehetőségek tárháza. Megmondom, miért:
– A sztori béna, ennél még az is viccesebb lett volna, ha az általános iskolában bújócskáznak az utánuk loholó ragadozóval.
– A főszereplő fa.sz.agyerek keménykedése nagyon gáz.
– A humor fájdalmas, mondhatnám úgyis, hogy sz.a.r. Így visszagondolva 2 jelenet volt, amin tényleg röhögni tudtam: 1. spoiler 2. spoiler .
– A karakterekben rengeteg volt a potenciál, de sikerült totál kiaknázatlanul hagyni őket. A tourette szindrómás pasi hatalmas humorforrás lehetett volna, de egyáltalán nem használták ezt ki. A robbantgatós pasi is…Milyen poén lett volna, ha tényleg mániákusan mindent felrobbantott volna! Vagy a Bibliamániás fazon is lehetett volna sokkal, de sokkal több humor forrása. Ezek mind-mind feldobott labdák voltak és végül egyiket se sikerült lecsapni
– A GYEREEEEK. MIÉRT. MINEK?!
– A gigapredator. MIÉRT?! MINEK?! Nem azzal volta a baj, hogy behozták a sztoriba, hanem hogy ő meg ezzel kirúgdosta a filmből a klasszikus – mellesleg sokkal szimpatikusabb – ragadozót. Ez a nagy melák inkább idegesítő volt, mint félelmetes.
– A predator vadászkutyái. Istenem, azt hittem, valami elcseszett Disney mesét nézek…
– Az amstaff. Milyen funkciója is volt? És hova is szaladt? Megmondom én: seggbeharapni azt a kretént, aki így összevágta a filmet.
– És a vége….Ó, te jó ég…. Tiszta Vasember érzésem volt, nem jó értelemben (segítek: a Vasembernek kvára semmi köze nem szabadna lennie a ragadozó filmekhez, még gondolat szintjén sem).
– A FELESÉG. ANNYIRA ELCSÉPELT. Erős vagyok és beszólok minden hivatalos személynek és még egy ragadozó láttán is csak 0,2%-kal emelkedik a pulzusom, hiszen katonafeleség vagyok.

Hogy ne tűnjek szőrösszívünek:
-A laboros jelenetsor meg a klasszikus yautja összes jelenete krvajó volt, imádtam.

Shane Black, Fred Dekker, szégyelljétek magatokat, mert ez a film gáz.

3 hozzászólás
LoneWolf

'Miért ne postázz az autista gyerekednek idegen technológiát – a film'
Ez gondolom túl hosszú cím lett volna, így maradtak ennél.
Nem fogom hosszan ecsetelni a véleményem, mert ezt a paródiának is nevetséges moslékot le sem szabadott volna forgatni. Őszintén sajnálom azokat, akik ezt moziban nézték. Simán visszakérhették volna a pénzüket az előadás után. A rengeteg trancsírozás ellenére is egy bugyuta gyereknek lebutított látványorgiának hat, (Valójában még annak is gyenge.) amit még a színészek is annyira utáltak, hogy páran inkább magukat nyírták ki benne.
Egy kérdésem maradt a végére: Miért nem lehetett az Antal Nimród féle 'Predators'-t folytatni? Az sem lett egy remekmű, de ehhez képest egy gyöngyszem és már az alapszituáció is jóval izgalmasabb volt ott, mint itt. Az a legszomorúbb, hogy a stúdió ettől várta a franchise megmentését, miközben ez nyírta ki végleg.
A két csillagot a klasszikus zenék és az effektek kapták, minden más kuka. Messziről kerüljétek el!

1 hozzászólás
kvázimozi

Pont, amilyenre számítottam! Az Utolsó Cserkészhez hasonlóan (mely szintén Shane Black iromány) ez is meglehetősen öntudatos, sokszor már „direktszar” jellegű, bohém kilencvenes akciófilm. Remek szereposztásával, szétesett történetével, idióta helyzetivel és klisé-cinikus humorával jól szórakoztatott majdnem kétórás játékideje alatt. A Predator külleme és harcmodora hű maradt eredetijéhez, ugyanakkor átesett némi ráncfelvarráson… mondhatni még kevesebbet szarozik:)
A véres-mócsingos dolgok szerintem még pont a népegészségügyi tűréshatáron belül maradtak. Képileg elég lapos, többnyire szürkés és sötét, de helyenként meg röhejesen erős utószínezést kapott (gondolom szándékosan) -míg hangzása gazdag és igényes, a szinkronja is rendben van, zeneileg viszont megrekedt egy harminc évvel ezelőtti tévéfilm szintjén (szerintem ezt is direkt:).

A Shane Black stílust kedvelők úgy hiszem családias filmélményt tudhatnak magukénak, a zavarba ejtően hülye dumák és agyrepesztően sablonos karakterek végig gondoskodnak róla, hogy ne vegyük véresen komolyan a dolgot; ugyanakkor, megnéztem volna a pont-hogy-komoly interpretációt is! Igazi hibája nincs a filmnek, talán a történetvezetés nem túl egyértelmű, de tényleg nem lehet rá haragudni…

Ha sikerül elengedni napjaink Nolan-féle ultrarealisztikus megközelítését, akár még újranézés is lehet belőle!

(4DX)

Tony128

Pont olyan, mint amitől féltem. Sz@r. A Predator név megbecstelenítése, ugyanis a legelemibb dolog hiányzott a filmből: a VADÁSZAT. Semmi sejtelem, semmi cserkészés, egyből mindent beletolnak az ember pofájába, még azt a roh@dt álcázó berendezést is alig használták, csak a hentelésről szólt az egész. Ezenkívül felruházták a Predatorokat önző, emberi tulajdonságokkal, amitől még inkább unalmasabbak lettek. Az idióta rosszfiús csipet-csapat próbál humorizálni, több-kevesebb sikerrel, amivel leginkább azt érték el, hogy még inkább ne lehessen komolyan venni a filmet. Jellegtelen karakterek tömkelege sorakozott fel, az első részben még Mac borotvájáért is jobban izgultam, mint itt bárkiért. És az egy dolog, hogy a karakterek jellegtelenek és kidolgozatlanok, de még olyan irreális dolgokat is sikerült összehozni, hogy csak pislog az ember. Itt ki kell emelni az autista kisfiút, aki bár az iskolai csengőtől rohamot kap, nem zavarja egy kis lövöldözés, robbantgatás, valamint végtagok röpködése. Hogyne, tipikus kórkép. A másik ilyen karakter a biológus, aki miután kutyáját rábízta egy vadidegenre, elmegy egy szupertitkos létesítménybe, ahol fülét-farkát behúzza a Predi elöl, majd dönt egyet, és felcsap szuperhősnek: spoiler
Aztán lehetne sorolni itt végtelenségig a hibákat, de felesleges. Aki klasszikus Predator filmet vár, csalódni fog. Ha élvezni akarja az ember, úgy kell ránézni, mint egy tipikus hollywoodi kommandós akciófilm, amiben az idegenek véletlen hasonlítanak egy Predatorra.

1 hozzászólás
Bubu 

A rebootok és folytatások korát éli Hollywood. És nem igazán megy nekik a dolog. Az ember azt gondolná, hogy ha kultuszfilmhez nyúlnak, legalább akkor megerőltetik magukat, de sajnos kiábrándító eredmény születik az ilyen projektekből is. Így járt ez a film is.Nem voltak magas elvárásaim az előbb megfogalmazott tapasztalatok miatt, és kb. a játékidő feléig örültem is ennek a folytatásnak. Ám egyik pillanatról a másikra klisék, kiszámítható fordulatok, súlytalanná váló karakterek és erőltetett poénok kezdték el megrohamozni a nézőt, amik a stáblistáig ki is tartottak. Ha eltekintek a három évtizeddel ezelőtti alapműtől, akkor is csak tucatfilmként tudok tekinteni erre az új részre. Elismerem, voltak benne jó ötletek, de ez igencsak kevés ahhoz, hogy maradandó élményt nyújtson a film. A poénok óriásiak voltak, de kijelenthetjük, hogy egy 18-as karikát viselő sci-fi-horrornak ez nem válik előnyére. Minden Predator-, Alien-, Terminátor-, stb. -film folytatásánál ugyanazt szajkózzák a rajongók: rendelkezésre áll egy halom remek könyv, ami hatalmasat robbanna a vásznon, miért nem adaptálják azokat? Azt hiszem, jogosan merült fel bennem is újra ez a kérdés miután csalódottan távoztam a moziból. Inkább az Alien vs. Predator…

Blissenobiarella 

Szívet melengető nosztalgikus visszatérés, de elbaltázott lehetőség. Szórakoztató film volt, az ember nem vár sokkal többet egy Predator-mozitól, de rengeteg potenciál lett volna a karakterekben, ehelyett csak bohóckodnak, de még azt se jól. A klasszikus „ügyefogyott páros” kliséje sem maradhatott ki, de igazából itt is csak a kihasználatlanságot sajnálom, a Tourette-szindróma bármennyire is szomorú betegség, azért egy ilyen filmben komoly humorforrást jelenthetett volna.
A gigamegapredator behozatala sem rossz ötlet igazából, de valamiféle férfias megalománia megnyilvánulásának érzem csak a készítők részéről.
Sajnos az új predator is abban a betegségben szenved, mint más hasonló filmklasszikusok: adott egy mindenki által szeretett és visszasírt eredeti, ami meghatározó popkulturális tényező volt a 80-as, 90-es évek idején, ma meg, aki ennek folytatást akar írni, csinálhat bármit, nem tud jó lenni.

sempiternalsoul

De nehéz lesz ezt most megírnom.

Imádom a Predatorokat, az első rész óriási kedvencem, és azok közé a klasszikusok közé tartozik, amiket képes vagyok akárhányszor újranézni. Elmentünk hát a moziba, arra készülvén, hogy látunk valami pocsék, öldöklős szörnyűséget. Ami a legszörnyűbb az egészben: hogy nekem ez az izé tetszett.

Legalább tíz métert süllyedtem az értékelőskálámon. A saját szememben.

Kezdem a negatívumokkal. Csatlakozom a „meggyalázták a predatorokat” párthoz, mert tény és való, ez így történt. Az alapkoncepció szerintem egyébként rendkívül érdekes volt, így csodálkozom, hogy ennyire el lehetett rontani: tetszett az, hogy a predatorok spoiler

És ez még csak a pontatlanságok fele. spoiler

Visszatérve arra, hogy mindent egybevetve csalódtam magamban: nekem sajnos ez tetszett, és jól szórakoztam a moziban. Nem úgy tekintek erre az izére, mint egy predator filmre, ugyanis köze nincs hozzá. Ez egy szórakoztató, öldöklős vígjáték volt, pocsék karakterekkel, alapvetően jó történet(alap)szállal, idegesítő alakokkal, irreális történésekkel és nagyon sok hibával. Ami tetszett benne, az a látványvilág, a humor és a könnyed szórakozás. És ami a legeslegszörnyűbb, hogy a készítők undorító módon kihasználták azt a tényt, hogy nőként beülve erre a filmre nem tudok másra figyelni, mint Boyd Holbrook-ra. Férfiként sem más szerintem a helyzet, a biológusnő és a feleség sem volt kifejezetten visszataszító. Itt pedig megint megemlíteném, hogy Arnold Schwarzanegger szintén szívszerelmem, brutálisan vonzó izmokkal rendelkezik és valahogy mégsem az járt a fejemben az egész film alatt, hogy jézusom, de dögös. Pedig amúgy így van. Úgyhogy a figyelemelterelést valahogy nagyon jól megoldották, és nagy szerencséjükre nem filmelemző módjára néztem végig a filmet. Beültem egy délutáni matinéra.

Pistee66 

Ez sajnos csak közepesen nézhető filmre sikerült; nem volt rossz még aránylag szórakoztatott is, de én már nagyon sok filmet láttam, ezért már kicsit unom a sok közepes filmet.
Nagyon jól kezdődött, egy kis űrcsatával (azt nagyon szeretem), de sajnos ez elég rövidre sikerült! Sajnos!!! Igaz az eddigi Predator mozikra sem volt jellemző!
Kérdések felmerültek bennem a dramaturgiával kapcsolatban, de jó akciókkal és látvánnyal azt feledtetni lehetne. Vajon, ha egy embert el akarnak távolítani azt miért nem viszik le a „pincébe” és lővik le? Ehelyett beültetik egy buszba néhány zakkant közé.
Az jó volt, hogy nem korhatározták le, de szerintem néhány dolog nem kellett volna bele vagy túl hangsúlyos szerepet kapott; a gyerek, a kutyák (földi és idegen), az utóbbit már Antal Nimród is elhasználta. Természetesen a sok félnótás férfi közé kellett egy nő is. Meg volt az etnikailag korrektség is, csak egy homo karakter hiányzott, vagy én nem vettem észre!
Az eredeti Predator film azért is volt jó mert ott még nem ezekre a dolgokra figyeltek, hanem arra, hogy igazán tökös akciófilmet csináljanak! Tudom, az sem csak sima akciófilm volt, mert sci-fiként is megállja a helyét.
Persze ott volt Arnold is akiről el lehet hinni, hogy képes szembeszálni egy Ragadozóval. Itt nem volt ilyen karakter. Semmi bajom Boyd Holbrook-kal, de olyan mint Adrian Brody; nem ebbe a szerepbe való. Bár nem ez volt hanem a forgatókönyv volt a fő oka a film minöségének.
Szeretem a humort, de itt túlzásba vitték. Túl sok volt a poénkodás és ezt a feszültség kárára erőltették. Shane Black filmjeit bírom, de itt nem müködött a stilusa. Ezért sem szeretnék egy Star Trek filmet Tarantino stilusában. Az is mi lenne? 3 óra szócséplés mondjuk arról, mi a különbség a klingon és a romulán kaja között.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján