Predator – A ragadozó (Ragadozó 3.) (2018) 192

The Predator
101' · amerikai, kanadai · akció, sci-fi, kaland 18 !

Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 15

Szereposztás

Olivia MunnCasey Bracket
Brian A. PrinceRagadozó
Paul Lazenbymotoros
Andrew Jenkinshadnagy
Steve WilderDoug Amaturo
Crystal Mudrybiztonsági őr
Trevante RhodesNebraska Williams
Rhys WilliamsF22 pilóta
Thomas JaneBaxley
Jake BuseyKeyes

További szereplők

Kedvencelte 10

Várólistára tette 57


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

'Miért ne postázz az autista gyerekednek idegen technológiát – a film'
Ez gondolom túl hosszú cím lett volna, így maradtak ennél.
Nem fogom hosszan ecsetelni a véleményem, mert ezt a paródiának is nevetséges moslékot le sem szabadott volna forgatni. Őszintén sajnálom azokat, akik ezt moziban nézték. Simán visszakérhették volna a pénzüket az előadás után. A rengeteg trancsírozás ellenére is egy gyereknek lebutított látványorgiának hat, (Valójában még annak is gyenge.) amit még a színészek is annyira utáltak, hogy páran inkább magukat nyírták ki benne.
Egy kérdésem maradt a végére: Miért nem lehetett az Antal Nimród féle Predators-t folytatni? Az sem lett egy remekmű, de ehhez képest egy gyöngyszem és már az alapszituáció is jóval izgalmasabb volt ott, mint itt. Az a legszomorúbb, hogy a stúdió ettől várta a franchise megmentését, miközben ez nyírta ki végleg.
A két csillagot a klasszikus zenék és az effektek kapták, minden más kuka. Messziről kerüljétek el!

2 hozzászólás
csokidani 

Minden egyes képkockáját és dialógusát ízekre tudnám szedni annyira GÁZ volt.
Egyszerűen CIKI volt nézni. Én nem is értem hogy gondolhatta ezt bárki is komolyan. Még a bűnös 80-as években is ultragáz lett volna. Minden rossz benne, de minősíthetetlenül rossz.
Na jó, nem megyek bele tényleg.
Az egyik legszarabb film amit valaha láttam; őszintén.
És ahogy az Alien franchise-t is elbszták (bár ennél jóval kevésbé), úgy ezt az univerzumot is porrá zúzták ezzel a filmmel…

9 hozzászólás
Törpillaa 

Egynek elment ez a film is. Látvány nem volt olyan rossz, a szereplők is elmentek. Egy kicsit felújított, de kb ugyanarról szól, mint az elődei is. spoiler Voltak jó jelenetei, de nem annyira jók, mint az első rész vagy a Préda volt. Viszont a Predátorok még mindig szimpik, na meg most a kissrác is. :-D Annyira ügyes volt, és aranyos is volt. :-D

_Vica_

Mostanában nem láttam ilyen rossz filmet. Egyszer kétszer felnevettem, de nem tudom mi is akart ez lenni… Szerintem egy nagy katyvasz volt. A női főszereplő meg egyenesen irritált. A többi színész miatt adok erre 5 csillagot.

Kiskakukk 

Hát ez bitang fárasztó volt…

Fáj a szívem, mert kedvelem ezeket a rákcsápos dögöket (Apropó csáp, itt aztán használják is!). DE. Ez a film legjobb esetben is csak 5 csillagot ér, mert ez itt kéremszépen (amellett, hogy bitang fárasztó) az elbaltázott lehetőségek tárháza. Megmondom, miért:
– A sztori béna, ennél még az is viccesebb lett volna, ha az általános iskolában bújócskáznak az utánuk loholó ragadozóval.
– A humor fájdalmas, mondhatnám úgy is, hogy sz.a.r. Így visszagondolva 2 jelenet volt, amin tényleg röhögni tudtam: 1. spoiler 2. spoiler .
– A karakterekben rengeteg volt a potenciál, de sikerült totál kiaknázatlanul hagyni őket. A tourette szindrómás pasi hatalmas humorforrás lehetett volna, de egyáltalán nem használták ezt ki. A robbantgatós pasi is…Milyen poén lett volna, ha tényleg mániákusan mindent felrobbantott volna! Vagy a Bibliamániás fazon is lehetett volna sokkal, de sokkal több humor forrása. Ezek mind-mind feldobott labdák voltak és végül egyiket se sikerült lecsapni
– A GYEREEEEK. MIÉRT. MINEK?!
– A gigapredator. MIÉRT?! MINEK?! Nem azzal volta a baj, hogy behozták a sztoriba, hanem hogy ő meg ezzel kirúgdosta a filmből a klasszikus – mellesleg sokkal szimpatikusabb – ragadozót. Ez a nagy melák inkább idegesítő volt, mint félelmetes.
– A predator vadászkutyái. Istenem, azt hittem, valami elcseszett Disney mesét nézek…
– Az amstaff. Milyen funkciója is volt? És hova is szaladt? Megmondom én: seggbeharapni azt a kretént, aki így összevágta a filmet.
– És a vége….Ó, te jó ég…. Tiszta Vasember érzésem volt, nem jó értelemben (segítek: a Vasembernek kvára semmi köze nem szabadna lennie a ragadozó filmekhez, még gondolat szintjén sem).
– A FELESÉG. ANNYIRA ELCSÉPELT. Erős vagyok és beszólok minden hivatalos személynek és még egy ragadozó láttán is csak 0,2%-kal emelkedik a pulzusom, hiszen katonafeleség vagyok.

Hogy ne tűnjek szőrösszívünek:
-A laboros jelenetsor meg a klasszikus yautja összes jelenete krvajó volt, imádtam.

Shane Black, Fred Dekker, szégyelljétek magatokat, mert ez a film gáz.

5 hozzászólás
TribeBubu 

A rebootok és folytatások korát éli Hollywood. És nem igazán megy nekik a dolog. Az ember azt gondolná, hogy ha kultuszfilmhez nyúlnak, legalább akkor megerőltetik magukat, de sajnos kiábrándító eredmény születik az ilyen projektekből is. Így járt ez a film is. Nem voltak magas elvárásaim az előbb megfogalmazott tapasztalatok miatt, és kb. a játékidő feléig örültem is ennek a folytatásnak. Ám egyik pillanatról a másikra klisék, kiszámítható fordulatok, súlytalanná váló karakterek és erőltetett poénok kezdték el megrohamozni a nézőt, amik a stáblistáig ki is tartottak. Ha eltekintek a három évtizeddel ezelőtti alapműtől, akkor is csak tucatfilmként tudok tekinteni erre az új részre. Elismerem, voltak benne jó ötletek, de ez igencsak kevés ahhoz, hogy maradandó élményt nyújtson a film. A poénok óriásiak voltak, de kijelenthetjük, hogy egy 18-as karikát viselő sci-fi-horrornak ez nem válik előnyére. Minden Predator-, Alien-, Terminátor- stb. -film folytatásánál ugyanazt szajkózzák a rajongók: rendelkezésre áll egy halom remek könyv, ami hatalmasat robbanna a vásznon, miért nem adaptálják azokat? Azt hiszem, jogosan merült fel bennem is újra ez a kérdés miután csalódottan távoztam a moziból. Inkább az Alien vs. Predator…

Pnikolett

Egyetlen Predator vagy Alien filmet sem láttam ezelőtt,csak ezt. Nekem egyszeri mozizásnak elment. Jókat mosolyogtam a poénokon, de pont a pörgős részeket a végén már untam :D

LazaTom 

Shane Black bosszúja a predatorokon, amiért egyikük kinyírta az eredeti, első részben. Nincs más magyarázat erre a rossz értelemben vett szörnyszülöttre.

Razor

Nem volt annyira rossz, mint amennyire a kritikák alapján vártam, bár tény, hogy voltak benne hülyeségek, meg jobb nem belegondolni a sztori egyes elemeibe. spoiler A humor határeset volt, bár voltak fárasztó poénok, meg cinkes dolgok – spoiler –, azért jól szórakoztam, csak ez elvileg nem egy vígjáték lenne. A kattant szakasz közti interakciók jók voltak. Túl sokat nem tudtunk meg róluk, de hát ez az első Ragadozó esetén is így volt.
Ja, ami az R rangsorolást illeti, szerintem jó szokás szerint átestek a ló túloldalára, és helyenként irreálisan sok vér jött ki egy-egy emberből… Mikor értik már meg, hogy a régi R-es akciófilmek sem tocsogtak a vértől? Nem sokkal ez előtt néztem újra az első részt, szóval van viszonyítási alapom…

4 hozzászólás
Bence211 

Nyilvánvaló, hogy Shane szándéka a megújító Ragadozóval, hogy egy igazán tökös, akciófilmmel szórakoztathassa a széria rajongóit egyenesen szembemenve az eddigi normákkal. Nem véletlen a 18+-os karika hiszen kőkemény mocskos felnőtt szórakozást ígér a Predator – A ragadozó. Így a sorozat szerelmeseinek nyugodt szívvel tudom ajánlani, viszont egyes nézők számára a humorforráson fog állni vagy bukni a mozi. Mindenesetre mindenképp megér egy misét jegyet váltani rá, hogy személyesen döntése el jó irányba változott-e a franchise. Részletesebben az oldalunkon olvashatjátok a teljes beszámolót. : http://filmdoboz.hol.es/…


Népszerű idézetek


Hasonló filmek címkék alapján