Predator – A ragadozó (Ragadozó 3.) (2018) 19

The Predator
101' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, horror 18

Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 12

Szereposztás

Olivia MunnCasey Bracket
Kyle StrautsPredator
Paul Lazenbymotoros
Andrew Jenkinshadnagy
Steve WilderDoug Amaturo
Crystal Mudrybiztonsági őr
Trevante RhodesWilliams
Rhys WilliamsF22 pilóta
Thomas Jane
Jake Busey

További szereplők

Hirdetés

Várólistára tette 80


Kiemelt értékelések

Bence21 

Nyilvánvaló, hogy Shane szándéka a megújító Ragadozóval, hogy egy igazán tökös, akciófilmmel szórakoztathassa a széria rajongóit egyenes szembemenve az eddigi normákkal. Nem véletlen a 18+-os karika hiszen kőkemény mocskos felnőtt szórakozást ígér a Predator – A ragadozó. Így a sorozat szerelmeseinek nyugodt szívvel tudom ajánlani, viszont egyes nézők számára a humorforráson fog állni vagy bukni a mozi. Mindenesetre mindenképp megér egy misét jegyet váltani rá, hogy személyesen döntése el jó irányba változott-e a franchise. Részletesebben az oldalunkon olvashatjátok a teljes beszámolót. : http://filmdoboz.hol.es/…

Pnikolett

Egyetlen Predator vagy Alien filmet sem láttam ezelőtt,csak ezt. Nekem egyszeri mozizásnak elment. Jókat mosolyogtam a poénokon, de pont a pörgős részeket a végén már untam :D

Kiskakukk 

Hát ez bitang fárasztó volt…

Fáj a szívem, mert kedvelem ezeket a rákcsápos dögöket (Apropó csáp, itt aztán használják is!). DE. Ez a film legjobb esetben is csak 5 csillagot ér, mert ez itt kéremszépen (amellett, hogy bitang fárasztó) az elbaltázott lehetőségek tárháza. Megmondom, miért:
– A sztori béna, ennél még az is viccesebb lett volna, ha az általános iskolában bújócskáznak az utánuk loholó ragadozóval.
– A főszereplő fa.sz.agyerek keménykedése nagyon gáz.
– A humor fájdalmas, mondhatnám úgyis, hogy sz.a.r. Így visszagondolva 2 jelenet volt, amin tényleg röhögni tudtam: 1. spoiler 2. spoiler .
– A karakterekben rengeteg volt a potenciál, de sikerült totál kiaknázatlanul hagyni őket. A tourette szindrómás pasi hatalmas humorforrás lehetett volna, de egyáltalán nem használták ezt ki. A robbantgatós pasi is…Milyen poén lett volna, ha tényleg mániákusan mindent felrobbantott volna! Vagy a Bibliamániás fazon is lehetett volna sokkal, de sokkal több humor forrása. Ezek mind-mind feldobott labdák voltak és végül egyiket se sikerült lecsapni
– A GYEREEEEK. MIÉRT. MINEK?!
– A gigapredator. MIÉRT?! MINEK?! Nem azzal volta a baj, hogy behozták a sztoriba, hanem hogy ő meg ezzel kirúgdosta a filmből a klasszikus – mellesleg sokkal szimpatikusabb – ragadozót. Ez a nagy melák inkább idegesítő volt, mint félelmetes.
– A predator vadászkutyái. Istenem, azt hittem, valami elcseszett Disney mesét nézek…
– Az amstaff. Milyen funkciója is volt? És hova is szaladt? Megmondom én: seggbeharapni azt a kretént, aki így összevágta a filmet.
– És a vége….Ó, te jó ég…. Tiszta Vasember érzésem volt, nem jó értelemben (segítek: a Vasembernek kvára semmi köze nem szabadna lennie a ragadozó filmekhez, még gondolat szintjén sem).
– A FELESÉG. ANNYIRA ELCSÉPELT. Erős vagyok és beszólok minden hivatalos személynek és még egy ragadozó láttán is csak 0,2%-kal emelkedik a pulzusom, hiszen katonafeleség vagyok.

Hogy ne tűnjek szőrösszívünek:
-A laboros jelenetsor meg a klasszikus yautja összes jelenete krvajó volt, imádtam.

Shane Black, Fred Dekker, szégyelljétek magatokat, mert ez a film gáz.

kvázimozi

Pont, amilyenre számítottam! Az Utolsó Cserkészhez hasonlóan (mely szintén Shane Black iromány) ez is meglehetősen öntudatos, sokszor már „direktszar” jellegű, bohém kilencvenes akciófilm. Remek szereposztásával, szétesett történetével, idióta helyzetivel és klisé-cinikus humorával jól szórakoztatott majdnem kétórás játékideje alatt. A Predator külleme és harcmodora hű maradt eredetijéhez, ugyanakkor átesett némi ráncfelvarráson… mondhatni még kevesebbet szarozik:)
A véres-mócsingos dolgok szerintem még pont a népegészségügyi tűréshatáron belül maradtak. Képileg elég lapos, többnyire szürkés és sötét, de helyenként meg röhejesen erős utószínezést kapott (gondolom szándékosan) -míg hangzása gazdag és igényes, a szinkronja is rendben van, zeneileg viszont megrekedt egy harminc évvel ezelőtti tévéfilm szintjén (szerintem ezt is direkt:).

A Shane Black stílust kedvelők úgy hiszem családias filmélményt tudhatnak magukénak, a zavarba ejtően hülye dumák és agyrepesztően sablonos karakterek végig gondoskodnak róla, hogy ne vegyük véresen komolyan a dolgot; ugyanakkor, megnéztem volna a pont-hogy-komoly interpretációt is! Igazi hibája nincs a filmnek, talán a történetvezetés nem túl egyértelmű, de tényleg nem lehet rá haragudni…

Ha sikerül elengedni napjaink Nolan-féle ultrarealisztikus megközelítését, akár még újranézés is lehet belőle!

(4DX)

Pistee66 

Ez sajnos csak közepesen nézhető filmre sikerült; nem volt rossz még aránylag szorakoztattot is, de én már nagyon sok filmet láttam, ezért már kicsit unom a sok közepes filmet.
Nagyon jól kezdődött, egy kis űrcsatával (azt nagyon szeretem), de sajnos ez elég rövidre sikerült! Sajnos!!! Igaz az eddigi Predator mozikra sem volt jellemző!
Kérdések felmerültek bennem a dramaturgiával kapcsolatban, de jó akciókkal és látvánnyal azt feledtetni lehetne. Vajon, ha egy embert el akarnak távolítani azt miért nem viszik le a „pincébe” és lővik le? Ehelyett beültetik egy buszba néhány zakkant közé.
Az jó volt, hogy nem korhatározták le, de szerintem néhány dolog nem kellett volna bele vagy túl hangsúlyos szerepet kapott; a gyerek, a kutyák (földi és idegen), az utóbbit már Antall Nimród is elhasználta, Természetesen a sok félnotás férfi közé kellett egy nő is. Meg volt az etnikailag korrektség is, csak egy homoszekszuális karakter hiányzott, vagy én nem vettem észre!
Az eredeti Predator film azért is volt jó mert ott még nem ezekre a dolgokra figyeltek, hanem arra, hogy igazán tökös akciófilmet csináljanak! Tudom, az sem csak sima akciófilm volt, mert sci-fiként is megállja a helyét.
Persze ott volt Arnold is akiről el lehet hinni, hogy képes szembeszálni egy Ragadozóval. Itt nem volt ilyen karakter. Semmi bajom Boyd Holbrook-kal, de olyan mint Adrian Brody; nem ebbe a szerepbe való, Bár nem ez volt hanem a forgatókönyv volt a fő oka a film minöségének.
Szeretem a humort, de itt túlzásba vitték. Túl sok volt a poénkodás és ezt a feszültség kárára erőltették. Shane Black filmjeit bírom, de itt nem müködött a stilusa. Ezért sem szeretnék egy Star Trek filmet Tarantino stilusában. Az is mi lenne? 3 óra szócséplés mondjuk arról, mi a különbség a klingon és a romulán kaja között.

Serafina_Darion

Ez akkora egy marhaság. Ez nem Predator film ez egy paródia. Olyan mint a Sharknado csak predatorokkal. xDDD Istenem ez egy marhaság. Egy pillanatig nem lehet komolyan venni. Egy tonna logikátlanság, néha béna CGI, kitalálható fordulatok, sok sok lopott jelenet.
Viszont mégis élveztem. Megnevettetett és szórakoztatott. De így újra várhatok éveket egy értékelhető Predatorra, mert hogy ezt még egyszer nem nézem meg az is biztos.

frgcsD

Laza, tökös, ugyanakkor végtelenül egyszerű bűnös élvezet a 90-es évek jegyében. Ha Shane Black, akkor vagány dumák, poénos beszólások és pörgős akciók. A sztori önmagában nem nagy was ist das, de aki ezt el tudja engedni és hagyja, hogy egy kicsit kikapcsoljon az agya, az nem fog csalódni ebben a vérben tocsogó kalandban.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján