Ragadozó (Ragadozó 1.) (1987) 246

Predator
107' · amerikai, mexikói · akció, sci-fi, kaland, horror 16 !

0 díj · 2 jelölés

A különlegesen képzett kommandót egy dél-amerikai dzsungelbe vezénylik, hogy felkutassák és kimentsék bajba jutott társaikat – akik a környéken tűntek el és akik egy ideje nem adnak életjelet. A veszélyes terepen rutinosan mozognak a minden lehetséges veszélyre felkészült férfiak, ám az igazi… [tovább]

angol
angol

Képek 9

Szereposztás

Arnold SchwarzeneggerDutch
Carl WeathersDillon
Elpidia CarrilloAnna
Bill DukeMac
Sonny LandhamBilly
Jesse VenturaBlain
Richard ChavesPoncho
Shane BlackHawkins
Kevin Peter HallA Ragadozó
R.G. ArmstrongPhillips tábornok

További szereplők

Kedvencelte 57

Várólistára tette 50


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Drága munkatársaim szerint megbocsáthatatlan hogy még nem láttam ezt a filmet, szóval rávettek hogy megnézem velük. Igazából tetszett, jó poénok vannak benne, a kivitelezés is elég jó lett, maga a történet egyszerű de mégis jól lett előadva, véres is lett és a szereplők közötti összhang is működik. Maga a Predátor pedig jól néz ki.
A szereplők is jók, Arnold Schwarzenegger hozta a szokásos formáját. :D
Tényleg jó film, szerintem a többi részét is megfogom nézni. :D
https://giffiles.alphacoders.com/152/152215.gif

Törpillaa 

Jó film ez, bár eléggé kiszámítható is, de akciódús, meg vérengzős, és izgalmas is. A látvány is eléggé jó, a sztori is jól fel van építve, a szereplők is elmennek, Arnold Schwarzenegger az egyetlen akit bírok, meg a Predátor. :-D Szórakoztató volt, a zenei aláfestés is passzol a filmhez. Bár nem lett a kedvencem ez a film, de jó megnézni néha egyszer kétszer. :-)

Rebane 

Sose gondoltam volna, hogy az egyik kedvenc filmem lesz ez, pedig csak pár éve láttam először :)
Nekem a zene pont nem annyira jön be, jobban illene néha egy laza kalandfilmhez, de sebaj.
Egyszerűen zseniális, ahogy magát a Predatort megcsinálták! Imádom Stan Winston munkáit! :)

2 hozzászólás
Th3DarkKn1ght 

A film, aminek a megtekintéseinek száma már jóóó hosszú ideje három számjegyű. Első emlékezetes filmélményeim egyike és a mai napig nem tudom megunni! Most, hogy sikerült moziban megtekinteni, már ideje lenne egy értékelést is írni hozzá. Egy különleges alakulatot Dél-Amerikába vezényelnek, hogy kiszabadítsanak néhány igen értékes túszt a helyi lázadó gerillák karmai közül. De nem elég, hogy az akció sem úgy sikerül, ahogy kellett volna, de hamar kiderül, hogy valami sokkal veszélyesebb is rejtőzik a dzsungelben, ami készen áll, hogy szép lassan lecsökkentse a kommandósok létszámát. Ilyen akciófilmeket nem készítenek manapság! Olyan tökéletesen adagolja a feszültséget, hogy azt már tanítani kéne! Teszi ezt úgy, hogy a film egyharmadánál műfajt vált háborús akciófilmből sci-fi horrorba, már szinte slasher-filmbe, de azért az akciót nem hagyja el! És hát az akciók aztán iszonyatosan jók! John McTiernan akkor még nagyon érezte, hogy kell ezt a műfajt vászonra vinni. Jól átlátható jelenetek ezek, remek operatőri munkával. Mindezt Silvestri zenéje még meg is dobja! A karakterek sokszínűek és mindegyikükből kapunk egy kis rá jellemző mozzanatot. Ki kivel van jóban és hasonlók. Tényleg olyanok, mintha egy összeszokott csapat lennének. Azért Swarci kiemelkedik közülük, de nem túlságosan, csak hát Ő Swarci! :D Amit még nagyon szeretek ebben a filmben, hogy Arnold itt nem akcióhős szerepben tündököl, hanem szinte egy a kommandósok közül. Olyat is látunk az arcán, amit eddig még nem; félelmet! Szerintem ebben a filmben nyújtja a legjobb színészi alakítását! (Nem kell semmi különösre gondolni, egyszerűen hihető és emberi) A címszereplő Ragadozó meg az egyik legikonikusabb „szörnyeteg” a filmtörténelemben. Annyira tökéletes a maszkmunka, hogy ezt manapság se lehetne jobban megcsinálni! (Az a szomorú, hogy sokszor még a közelébe sem érnek) A felkészüléssel együtt majd félórás végső harc meg egyszerűen epikus! A legjobb 1 az 1 elleni küzdelem, amit valaha láttam! Leírhatatlan élmény volt moziban látni ezt a filmet! Felújított képpel és hanggal. Akkor szembesültem vele, hogy eredeti nyelven még nem is láttam. Annyira jó hozzá a magyar szinkron, hogy ez eszembe se jutott. Hangalámondással bezzeg láttam, mert úgy volt meg apámnak vhs-en. :D Nézők a harmincas korosztályból álltak és innen felfelé. Szebbik nem tagjai a párjukat kísérték el. Az ikonikus kézfogás jelenetnél (ami nem véletlenül lett meme) egyhangú elismerő nevetés hallatszott a nézőtéren. Én azt figyeltem, hogy a gerilla tábor támadásánál minden kigyulladt! Olyan jó volt látni! :D A film után szerintem mindenkiben megemelkedett a tesztoszteron! Nagyon boldog vagyok, hogy moziban láthattam, ezzel egy régi álmom teljesült! A legkedvesebb film a számomra! ♥️

rocketdog 

Elég szépen öregedett, ami egy ennyire akció központú filmnél ritka.

carragher 

Alapfilm. Nem lehet rosszat mondani róla. Aki szereti a Alient az szereti a Predatort is.

FélszipókásŐsmoly 

Sokadszori nézésre is képes elbűvölni. Egyszerű akcióközpontú történet, de olyan hangulattal és zenével, ami elkoptathatatlan. A technikai megvalósítások igazán jól sikerültek (agyonCGI-zett képi világ helyett maszkok, pirotechnika, természeti közeg és anyagokkal készült trükkök). Máig vannak jelenetek, amin meglepődöm, tehát hatásos a kivitelezés. Halhatatlan klasszikus és örök kedvenc!

Mr_Catharsis91

Módfelett szórakoztatott. Szépen átfordul „burkolt” mentőakcióról 1v1-es törzsi rituáléra. Ennek pont jó szimbólum a valahol hermetikusan elzárt dzsungel, amit nem lehet csak úgy elhagyni. Csak ha kiállják a férfiasság próbáját. Valahol a maszkulinitás újradefiniálásának és afféle szertartásos újra/felavatásnak, mint szimbólum, értelmeztem és szerintem jól is volt kivitelezve.

Ahogyan Svarci ordít bele az éjszakába fáklyával a kezében, vademberként, pont mikor abbamarad a zene. Mint egy felhívás keringőre. A férfiasság bizonyításának rítusa, felvezetésnek nagyon megkapó volt.

Hippoforaccus 

Klasszikus és meghatározó sci-fi. Gondolom ezt sem nagyon kell bemutatni senkinek.

Tony128

Egyszerűen álomjó, simán ver sok mai, hasonló jellegű filmet. Elképesztően hangulatos, amihez a zene társul legjobban, de a színészek is helyt állnak. Szerintem Schwarzi legjobb akciófilmje!


Népszerű idézetek

Razor

[A Ragadozó leveszi a maszkját.]
Dutch: De rusnya egy féreg vagy te!

TribeBubu 

Tisztán érzem, hogy les ránk valami. Valami, ami nem ember. Mind itt halunk meg.

S_Bíborka 

Dutch: So why don't you use the regular army? What do you need us for?
Dillon: 'Cause some damn fool accused you of being the best.


Hasonló filmek címkék alapján