Ragadozó (Ragadozó 1.) (1987) 129

Predator
107' · amerikai · akció, sci-fi, horror 16

A különlegesen képzett kommandót egy dél-amerikai dzsungelbe vezénylik, hogy felkutassák és kimentsék bajba jutott társaikat – akik a környéken tűntek el és akik egy ideje nem adnak életjelet. A veszélyes terepen rutinosan mozognak a minden lehetséges veszélyre felkészült férfiak, ám az igazi… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Arnold SchwarzeneggerDutch
Carl WeathersDillon
Elpidia CarrilloAnna
Bill DukeMac
Sonny LandhamBilly
Jesse VenturaBlain
Richard ChavesPoncho
Shane BlackHawkins
Kevin Peter HallA Ragadozó
R.G. ArmstrongPhillips tábornok

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 35

Várólistára tette 30


Kiemelt értékelések

Rebane 

Sose gondoltam volna, hogy az egyik kedvenc filmem lesz ez, pedig csak pár éve láttam először :)
Nekem a zene pont nem annyira jön be, jobban illene néha egy laza kalandfilmhez, de sebaj.
Egyszerűen zseniális, ahogy magát a Predatort megcsinálták! Imádom Stan Winston munkáit! :)

2 hozzászólás
LukeSkywalker 

Minden idők egyik legtökéletesebb, legizgalmasabb, legmacsóbb sci-fi akciófilmje.

Hippoforaccus 

Klasszikus és meghatározó sci-fi. Gondolom ezt sem nagyon kell bemutatni senkinek.

Tony128

Egyszerűen álomjó, simán ver sok mai, hasonló jellegű filmet. Elképesztően hangulatos, amihez a zene társul legjobban, de a színészek is helyt állnak. Szerintem Schwarzi legjobb akciófilmje!

Zakuro 

Már régóta terveztem, hogy megnézem. A hajdanvolt horrormirror blog szerkesztőjének egyik kedvence filmje. Ahogy ő fogalmazott: Akinek nem tetszik, az buzi meleg. (csak vicc) http://horrormirror.blog.hu/2011/04/02/top_10_kedvenc
Nos, engem ez a veszély nem fenyeget (amúgy is van otthon akváriumunk), mert tetszett ez a film. Teljesen megértem, hogy purga miért szerette: pörgős, izgalmas, vicces beszólásokkal és vagány szereplőkkel. És persze kellően véres is (de azért nem estek túlzásba).
spoiler

Honey_Fly 

Én ezt a filmet nagyon bírtam annak idején. Pár éve újranéztem, és még most sem veszített semmit az élvezeti értékéből, nem gagyisztikus egyáltalán. Nekem még most is tetszett.

Csike

Oo Predator. Te szörnyeteg, gyermekkoromban a kollégáddal ( Alien) együtt okoztatok nekem pár izzadós éjszakát. Erős film, végig feszült hangulat.
Ajánlás : ne nézd meg ha kint is 30-40 Celsius van illetve 90%-os páratartalom ,mert lecsap a Vadász!

LoneWolf

Az Alien mellett a másik sci-fi / szörnyfilm hibrid, ami jogosan vált kult-klasszikussá, hiszen majd 20 évvel később, továbbra is lebilincsel bennünket a Predator, egyszerre fejlett és mégis ősi stílusa, amit az azóta megkopott effektek sem tettek kevésbé élvezetessé.

arpihajdu

Egy igazi ’80-as évekbeli akciófilm, amely napjainkban is megállja a helyét. Schwarzeneger ekkor már túl volt a Terminátor első részén és a Conan filmeken, ezzel a filmmel pedig még jobban mélyítette a hollywoodi izomkolosszus státuszát. Ugyanakkor ebben a filmben már azt is megmutatta, hogy sebezhető, s akad méltó ellenfele (még ha egy földönkívüli csúcsragadozó személyében). Egy nagyon élvezhető film remek dzsungel zenével. A Predator figurájával szép munkát végzett Stan Winston és csapata, bár a végén mikor felrobbantja magát, s közben „emberien” nevet, nos az a nevetés kissé bagatellnek tűnt számomra, de ez legyen a legnagyobb negatívuma a filmnek.


Népszerű idézetek

Razor 

[A Ragadozó leveszi a maszkját.]
Dutch: De rusnya egy féreg vagy te!

tolgyfamajor 

Dutch: So why don't you use the regular army? What do you need us for?
Dillon: 'Cause some damn fool accused you of being the best.


Folytatása

Összehasonlítás

Ragadozó


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján