Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

664 tag · 953 karc · Utolsó karc: 2024. február 19., 12:18 · Bővebben


Kedvencelte 48

Várólistára tette 213


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin

Tegyük hozzá, egy szinten elfogult vagyok: tekintve, hogy két kedvenc karakteremet eresztették egymásnak ebben az epizódban Strange-et és Wandát, eleve úgy ültem be, hogy ha ők ketten jól el lesznek találva, akkor nem lesz itt probléma. Marveltől meg mindig hangsúlyozom, nem várok megváltást, csak valami izgalmas, látványos, kellemes popcornmozit, aminek azért szeretem a karaktereit, tudok értük izgulni egy részig, de úgy sem nagyon lesznek valódi tétek (képregényes ismerősöm, aki tényleg nagyon mélyen ismeri az univerzumot, gyakran viccel azzal, hogy Marvelben nincs végleges halál, mindenkit visszahoznak valahol és valahogyan – ezt azért eléggé tartja az MCU is).
Az, hogy Wanda spoiler, nem lepett meg különösebben. Ebbe a szegény karakterbe már annyit rúgtunk, annyit veszített, annyira futott a szeretet után, hogy az lett volna meglepő, ha nem erre az útra téved. Nem tudom elítélni a döntéseiért, mert ahogy ő is mondja, tényleg nem igazságos, amin át kellett mennie, és nagyon nem kap magyarázatot, hogy miért kellene tűrni. spoiler
America cuki és szerethető, bár amennyit a képregényes énjéről tudok, azért belőle is lehetett volna többet kihozni. A képessége izgalmas, és aranyos side-kick Strange mellett. Így, hogy Wong kicsit függetlenül mozgott a cselekményben, nagyon jól szolgáltatta a humort és a morális iránytűt, a szarkasztikus, okos karakter és a gyerek aki mellécsapódik pedig eleve egy olyan dinamika, amit elég könnyű jól megcsinálni… szerintem itt is működött.
Strange maga pedig… benne nem csalódtam. Megvan a szokott szarkazmusa, az esze, az egyedi ötletei, és a finom morális szürkesége is: hős, jóindulatú, tényleg dolgozik azon, hogy a legtöbb embernek segítsen, de igenis az a figura, aki ha oda kerül, meghozza a döntést, hogy be kell sározni a kezét. Ahogy Wanda mondta, már az előzetesben, ő megszegi a szabályokat, és hős lesz: de nagyon tetszett, ahogy a film ezt indokolta. spoiler
A látványvilág gyönyörű, a különböző világok, az eredetes térhajlítások, a mágia, a kosztümök… a Marvel azért még mindig tud, és jelen esetben kifejezetten jól állt neki a sötétebb tónus. Semmiképp nem nevezném horrornak, még csak közelében sincs a címkének, de Marvel szinthez képest valóban horrorisztikusabb. Danny Elfman zenéit pedig imádtam, és a visszatérő dallamokat is: felcsendült itt X-men, Amerika Kapitány, Fantasztikus négyes, és a multiverzumon keresztül végre kicsit kötögettük össze a szálakat a Marvel Univerzum azon részeivel is, akik eddig erősen le voltak választva.
Én pont a látvány és a hangulat miatt mindenképp merem ajánlani moziban, barátokkal nagyon nagy élmény volt – az újhullámos Marvel filmek szerintem még eléggé keresik magukat, a Bosszúállók óta nem nagyon voltak nagy összefűzések, miközben rengeteg az új karakter, de ez a film egy jó kezdés lehet. Már csak folytatni kell egy nagyobb fejezettel.

4 hozzászólás
Kiskakukk 

Tökéletesen érdektelen, sótlan futószalag termék a Marvel gumicukor gyárából. (Szép színes, meg édes, de tartalma és haszna nem sok van. Sőt, egy idő után baromi unalmas és hányingered van tőle.) Lehetett volna egy jó üzenete, (abból hozd ki a maximumot, amid van) de ezt is sikerült totál jellegtelenül és felszínesen előadni. A cím is megtévesztő. Hol volt itt az őrület?

Az egész film egy nagy kihagyott ziccer, a befejezésnél kitört belőlünk a röhögés.
Azt hiszem ez volt az utolsó szuperhősös film, amit moziban néztem, nekem ezekből elég volt.

12 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Amikor elkezdődött a film úgy ültem, hogy „Úristen, el se hiszem hogy elkezdődött.”

A film után viszont csak eey mondat jutott eszembe – ami teljesen a szívemből szólt: Nem akarok róla beszélni!

Aztán persze egy órán keresztül be nem állt a szám… Csak nem tudom még, hogy ez most jót vagy rosszat jelent. :'D

Próbálok írni valamit, de esélytelen hogy összeszedett lesz… De várni nem tudok max pótolom később…

Szerintem, szögezzük le az elején: Ahogy ez várható volt a plakát elemzések és (a keddig megjelent) a leaked képek/videók 99,9999%-a kamu – a többi pedig már a trailerekből is lejött. Szóval…. Inkább töröljetek mindent a fejetekből. spoiler

Amit tudok. Kemény 3 dolgot nem akartam látni a filmben – minden más idiótizmussal kibékültem volna.

1. spoiler Nyilván behozták. Nonsense baromság az egész de be kellett hozni. Mondjuk amint megtudtam ki rendezi egyértelmű volt hogy behozzák. De azért még az utolsó percig reménykedtem… Hátha nem b-ssza el. Nem jött be.

2. spoiler Mióta láttam az animációs filmet tudtam hogy ezt nem akarom látni mert indokolatlanul durván szétbőgöm a fejem. Well… Ez is így lett. Hála Égnek csak egy lightos verzióban és hamar túl léptek rajta. De akkor is szomi volt. :'(

3. spoiler Igazából ez az egy még kérdőjel. Nagy kérdőjel. Nem értem de egyelőre nem is akarom. spoiler De szerintem ez kegyetlen hogy ezt a kérdést nem válaszolták meg. Oké tudom, kell a cliffhanger… De van ezer másik. Legalább erre kaphattunk volna választ. B+ Marvel! :@ XD

+1. spoiler Egyértelmű volt hogy ez nem lesz benne a filmben. spoiler Tehát nem is kívántam hogy ne legyen a filmben… De amikor már a sokadik spoiler láttam akkor kezdtem megkattani. Gonosz volt. Nagyon.

Akkor a kérdéseim:

1. De most miért spoiler….?? Shit.

2. Mi van most akkor spoiler

3. A második post creditnek volt bármi értelme vagy csak egy ilyen ”b-sszátok meg körbe röhögünk titeket, megszívatunk titeket ha már bent maradtatok” húzás volt??

4. Mégis hogyan spoiler

5. Miért és hogyan spoiler

(Ha valami eszembe jut még bővítem.)

No, szóval. Sajnos Samhez fűzött ÖSSZES félelmem beteljesült. Indokolatlan spoiler túltolt vágások, túlzsúfolt film, lényeges dolgok átugrása, kapkodás… Ennek vagy egy három, de inkább négy órás filmnek kellett volna lennie vagy kb a felét kivenni. Sam, tanuld már meg, hogy túl sokat akarsz de nem bírod. Idegesítő mennyi jó karakter, mennyi jó sztori nem kapott több képernyő időt. Minek hozták be ha b-sznak velük foglalkozni? Jaahj. Én majdnem síró görcsöt kaptam amikor megtudtam ő veszi át…. Mondom ez gáz lesz. És az a leggázabb hogy ha mindennel rendesen foglalkoztak volna ÉS 2-3 dolgot kihagynak akkor kaptunk volna kb egy 3 órás filmet és szerintem az évtized legjobb filmje lett volna. :(

spoiler

A színészek alakítása kifogástalan. Komolyan, még Rachel is megtanult játszani. (Legalábbis nem idegesített halálra. Csak a karakterei. De az mindig. XD) Wow. Iszonyúan tetszett a spoiler harcjelenet. Hát az nagyon különleges volt. A többi is. De ez kifejezetten. Az only way mondat ismétlése kiakasztott. Az elején még bőgtem, aztán röhögtem, majd már bosszantott. Ez a Pókis nagy hatalom nagy felelősség dumánál is rosszabb volt.

18 hozzászólás
Törpillaa 

Nekem nagyon tetszett, ahogy az első része is, már alig vártam, hogy végre ezt is megnézhessem. :-D A látvány nagyon tetszett, a szereplők is tök jók voltak, még mindig imádom Dr. Strange-t. :-) ❤ Imádom a beszólásait, és a poénjait, az egyik kedvenc karakterem a Marvel hősök között is. :-D ❤ Végig élveztem a filmet, pörgős volt, a jelenetek is nagyon tetszettek nekem, a sztori és a világ felépítése is tök jó volt, annyira színes volt. spoiler Sem Stange-n kívül, még Amerika Chavezt is nagyon bírtam, meg Wongot is. XD Annyira bírom, amikor Wong és Dr. Strange ugratja egymást, totál ellentétek, és ezért bírom őket annyira. XD Christine-t és Mordót viszont nem csípem. XD Jó volt látni Mr. Fantastic-ot, és Xavier professzort is azért, na meg Marvel Kapitányt és Cartel Kapitányt is. :-D spoiler Nagyon kíváncsi leszek a folytatásra, alig várom a következő Marvel filmet, én cseppet sem csalódtam, azt kaptam, amit vártam, én nagyon élveztem ezt a filmet is, Morbius után, ez kész felüdülés volt. :-D XD

9 hozzászólás
LoneWolf 

Imádtam anno Strange első saját filmjét, mégis úgy éreztem, hogy sokkal többet kihozhatnának a karakteréből (Sajnos a legutóbbi mellékszereplése eléggé „lebutította” őt…), így kíváncsian vártam történetének folytatását. Bizakodásra adott okot, hogy a horror-veteránnak számító Sam Raimi ült a rendezői székbe, aki ráadásul megnyugtatott mindenkit arról, hogy a Marvel nem köti meg a kezét, ezzel pedig az Őrület Multiverzuma a megszokottnál jóval sötétebb és bevállalósabb darab lesz a MCU már-már befásult, egy sablonra gyártott sztorijainak sorában.
Sikerült-e ezt beváltani? Nos, nagyrészt igen. Határozottan látszanak Raimi stílusjegyei, az Evil Dead részeket idéző kameramozgásai, vágásai, plusz igyekezett kitágítani a korhatár besorolásának határait, szóval akad benne parásabb, illetve véresebb momentumok szép számmal, nem beszélve az egyszerű, mégis hatásos jump scare-ekről (melyekre mindig is érzékeny voltam).
Képi világát tekintve tehát talán a stúdió eddigi legegyedibb alkotásának mondható, míg maga a történet határeset. Az előzetesek alapján volt egy határozott elképzelésem az események alakulásáról, de szerencsére sikerült félrevezetniük és ezáltal végül rengeteg meglepetés ért. (spoiler Ennél azért izgalmasabb lett a végeredmény.) Ugyan még erősen a multiverzumos átívelő szál elején tartunk, továbbra sem sikerült kellően magukévá tenni a „MINDEN lehetséges” koncepciót, így ez lényegében itt kimerült a Sliders által már közel 30 éve bemutatott, piros és zöld lámpa fölcserélésében. Oké, kicsit leegyszerűsítettem a helyzetet, de ezen kívül konkrétan pillanatokra láthattunk a sajátunktól nagyban eltérő világokat, ami nem elég, ha egy filmet ezzel a témával akarnak eladni. Persze annyira nem baj ez, hisz ezen kívül is van még mit a tejbe aprítani. (Használják még ezt a kifejezést?)
Benedict Cumberbatch a közelmúltban nyilatkozta, hogy szívesen játssza még évekig is a karaktert, amíg az halad valahová, és itt bizony elég komoly érzelmi jellemfejlődésen megy át. Olvastam, hogy többeknek nem tetszett a Christine vonal, mert túl romantikus, meg bla-bla-bla, de ők lemaradtak a lényegről. spoiler Sokaknak Wanda fordulata sem tetszett, amit valahol megértek, mégis úgy érzem, hogy szükség volt erre. Föl kellett már rázni valamivel az unalomig járatott formulát és az, hogy: spoiler Ettől függetlenül ő is szép kis utat jár be a film során. A WandaVízió után talán kissé fura lehet sokaknak, amit itt művel, hisz ott látszólag megbékélt a helyzetével, de vegyük figyelembe, hogy ott még nem tudott a multiverzumban rejlő lehetőségekről, amik valószínűleg minket is jócskán kifordítanának önmagunkból, szóval karakteridegennek semmiképp sem mondanám, ami vele történt. (spoiler) Örömmel töltött még el, hogy ezúttal Wong is nagyobb szerephez jutott, illetve nekem az újonc, America Chavez-zel se volt bajom, aki ugyan kulcsfontosságú figuraként jelent meg, mégse tolták túl, hisz a készítők jól tudták, hogy a nézők főként Wandára és Strange-re kíváncsiak.
A cameo-k ugyan tetszettek, (spoiler) de egy részük kissé nevetségesre sikeredett így nagyobb előzmények hiányában. Valamelyest kárpótolt azonban, hogy érezhetően visszább vettek a szokásos Marvel humorból, plusz a mágia használat kreatívabb, mint a korábbiakban, melyek IMAX 3D-ben elképesztő hatást keltettek.
Milyen „komolyabb” problémáim akadtak vele? Először is: Nagyon szűkös volt ez a 2 óra. A Nincs Hazaút ehhez képest egy eseménytelen darab, mégis fél órával hosszabb, szóval itt csúnyán érezhető volt, hogy majd egy órányi anyag végezte a vágóasztalon. Végig pörgött a film, és nagyon kevés időt szánt a fontosabb dolgok bővebb magyarázatára / kifejtésére, így a kicsit lassabb, beszélgetős szakaszok is szimpla szájbarágásnak hatottak sokszor. Másodszor: Mordo. spoiler
A látvány, karakterfejlődés, vágás és hangulat mellett amúgy a zenéket is dicséret illeti, hisz Danny Elfman ismét kitett magáért. Legutóbb a Josstice League-nél eléggé leszerepelt, de most a klasszikus, sokak által imádott Elfman minőségű dallamokat hallhattuk, melyekben pár jól ismert régi kedvenc is visszaköszönt, szépen átkomponált formában, mint pl.: spoiler
Végeredményben nem egy hibátlan darab, és nem is egy műfajteremtő, vagy magasztos, kiemelkedő értékekkel bíró művészeti alkotás, de miért várna ilyesmit bárki egy Marvel filmtől? Képregényfilm, mely szórakoztat, kikapcsol, és ezúttal helyenként igyekszik kicsit kitörni a maga által kreált kis határok közül, de ezekben viszont kiváló. A funkciójának tökéletesen megfelel, így az 2-3 csillagos kritikákon csak bámulok, mert az adott személyek valószínűleg még nem láttak igazán pocsék filmeket, amik tényleg ilyen alacsony pontszámot érdemelnek. Mindenesetre én kifejezetten ajánlom mindenkinek, (Nálam szerintem benne van az MCU TOP5-ben.) aki eddig is szerette a franchise-t, ugyanakkor arra is vevő, ha az eddig bevált receptet kicsit pikánsabban tálalják.
ui.: Tudnék még órákig beszélni róla, de írni fárasztó és unalmas, hisz nincs folyamatos interakció / visszacsatolás, viszont bízom abban, hogy a lényeget sikerült megfogalmaznom.

18 hozzászólás
Yuuko 

Nagyon élveztem a moziban nézve, itthon nem tudom mekkorát ütött volna. Igyekeztem minden spoilertől távol tartani magam, erre a vetítés előtti napom sikerült belefutnom egybe :( De ettől függetlenül tetszett, Strange sosem volt a kedvenc karakterem, de azért már sikerült megkedvelnünk egymást. Wanda viszont az egyik kedvencem lett spoiler. America kedvelhető karakter, de a végére kissé átváltott megmentendő hercegnőbe, amit kicsit sajnáltam.

Nihilchan 

Elgondolkodtam, hány csillagot adjak, mert abszolút nem nyűgözött le, teljes mértékben alulmúlta az elvárásaim, szerintem volt pár kifejezetten gagyi megoldás és egy-két indokolatlanul semmirevaló karakter, ugyanakkor Strange a kedvenc szuperhősöm, tetszett ez a multiverzumos dolog és bármennyire is wtf volt a viselkedése, szerettem ezt a Wandát. Egyáltalán nem untam, teljes mértékben lekötött és szívesen betekintettem volna még több világba is. Hagyott kérdéseket, ugyanakkor mindent összevetve engem a Marvel-univerzum már nem izgat annyira, hogy tűkön ülve és körömrágva várjam a folytatást. Christine és America pedig szó szerint fájtak. Maradjunk annyiban, hogy nem ők ketten vitték el a filmet.

Dimma 

Nem azt mondom hogy egyáltalán nem tetszett,de nem vagyok nagyon lenyűgözve sem a filmtől…
Főleg az zavar(t) hogy néhány jelenet és karakter is nekem kellemetlenül béna, cringe volt.
Benedict alakitása viszont okés volt.

Nadja_Blue

Még keresem a szavakat, az viszont egészen biztos, hogy ez volt eddig a legfurább Marvel-film és nem biztos, hogy a jó értelemben.

Bunney 

Látványra oké volt az egész film, de javarészt kiszámítható és… Nem is tudom. Hiányzott az a plusz. Strange karakterei vitték a filmet, de számomra nem sok extrát tartogatott a sztori.

Nem volt katarzis érzésem, újjongás, nagy meglepődés… Inkább csak ültem és néztem, mint egy mezei filmet. Csalódás sajnos a Pókember után, a közelébe sem ért :(
Kevésnek találtam a poénokat és ha jobban belegondolok.. Alig volt benne.
1 emberkénél volt kis örömöm, hogy felbukkant spoiler , de én számítottam rá is kicsit.

Kb a felénél azt gondoltam, na majd biztos a 2. felére tartogatják a nagy durranást. Ahogy telt az idő… Na majd a végén lesz vmi katarzis…….
De itt kérem szépen nem volt SEMMI „GYÜLEKEZŐ” :'(( Lehet írtóra túl lett hypolva, hogy ez a film mennyi plusz karaktert fel fog vonultatni, de alig csepegteg a hősök. Szomorú vagyok. Ezt nem hogy 3x,de 2x sem fogom megnézni moziban,majd legfeljebb otthon.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin

Dr. Stephen Strange: Your children aren't real. You made them with magic.
Wanda Maximoff/Scarlet Witch: That's what every mother does.

Valentine_Wiggin

Wanda Maximoff/Scarlet Witch: I blew a hole in the head of the man I loved. Do not talk to me of sacrifice Stephen Strange.

Christinewinchester 

Wanda Maximoff: [to Strange] You break the rules and become a hero. I do it and I become the enemy. That doesn't seem fair.

S_Bíborka 

Dr. Stephen Strange: Dreams are windows into the lives of our multiversal selves.

S_Bíborka 

America Chavez: So the person you went to ask for help, and told exactly where I am, is the person trying to kill me?

Rami7 

Wong: Choose your words wisely. The fate of the Multiverse may depend on it.
Dr. Stephen Strange: Got it. No pressure, then.


Hasonló filmek címkék alapján