Szerelem, halál és robotok (2019–) 131

A Love, Death & Robots antológiasorozat mindegyik része 5 és 15 perc között mozog, és széles skálában fedi le az animáció típusait. Képi világában felnőtteknek készült, és olyan komoly és mély témákkal foglalkozik, mint a háború, a rasszizmus, az állam, illetve a robotika és a mesterséges… [tovább]

angol

Képek 29

Szereposztás

Samira WileyColby hadnagy
Mary Elizabeth WinsteadGail
Topher GraceRob
Gary Coleellenőr (hang)
Chris Parnellmacska (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 57

Várólistára tette 158


Kiemelt értékelések

rhysciar

No szóval… nem tudom, hogyan lehetne egy 18 részes antológiát egy cím alatt értékelni, de oké, próbáljuk meg.

Van 18 animációs kisfilmünk, mindegyik a maga módján egyedi: egyedi az animációs technika, a történet és a hossz is, ráadásul csak annyiban kötődnek egymáshoz, hogy mindegyik valamiféle sci-fi/fantasy (mondjuk túlnyomó részt inkább sci-fi) témát dolgoz fel. Van itt minden: mesterséges intelligencia, önfeláldozás, rasszizmus, háborúskodás, na és persze szerelem, halál meg robotok. Ezekből töménytelen mennyiség, és a plakát valóban nem hazudik. Tényleg nem munkahelybarát kisfilmek, rengeteg obszcén jelenettel találkozunk, félmeztelen csajok rohangálnak az utcákon, aztán egész kis szexjelenetet tolnak elénk az egyik részben, és azon kívül, hogy megmutatják, milyen remek animációs technológiát alkalmaznak, nem ez miatt lesz valami felnőtt „mese”.

Hanem a sztoritól. Azokra pedig nem lehet egy szavunk sem. Mind a 18 kisfilm végig leköt, még ha csak 5-től 16 percig váltakoznak is a menetidők. Vannak benne nagyon komoly történetek (Sonnie's Edge, Beyond the Aquila Rift, The Secret War), vannak humorosabbak (Three Robots, Ice Age, Blindspot), de mindegyik magával ragad az első pillanattól kezdve. Számomra a 18-ból 7 lett nagy-nagy favorit (Sonnie's Edge, Three Robots, Suits, Beyond the Aquila Rift, Good Hunting, Helping Hand, The Secret War), amit tovább is néztem volna, a többi szintén érdekes ötlettel állt elő, ám azok kevésbé fogtak meg. Mindez persze csak egyéni preferencia, nekem jobban tetszettek azok a darabok, amik drámaibb hangvételt ütöttek meg.

Hangulatilag és felépítésileg is a Black Mirrorhoz tudnám hasonlítani, úgyhogy már ezért is érdemes megnézni. Itt is olyan problémákat vetnek fel a történetek, amikkel akár találkozhatnánk is a távoli jövőben (jó, persze egy alien invázióról ne beszéljünk), de mindenképpen tanulhatunk belőlük, mindezt szórakoztatóan adja elő.

Az animációkra nem tudok mit mondani, egyedül a Zima Blue epizódja volt, ami taszított, nem szeretem azt a fajta technikát, a többit élvezet volt nézni. Talán a Shape-Shifters epizódnál lehetett volna kicsit több pénzt tolni az animálásba, mert az emberi mimika sajnos nem sikerült hitelesre – ez az átka, ha realisztikus stílust készítünk –, mindenhol máshol azonban le a kalappal. Azt hiszem, a Lucky 13-t kell kiemelnem, ahol sokszor konkrétan nem tudtam eldönteni, hogy most valóban animációt nézek-e, vagy valódi filmfelvételt, annyira valósághűre sikerült megalkotni Samira Wiley arcát, úgyhogy le a kalappal mindenki előtt. Stílusra nekem mondjuk a Suits tetszett a legjobban, de tényleg nem tudnék kedvencet bökni, annyira jól nézett ki mindegyik epizód.

Szóval nincs más hátra, mint hogy mindenki megnézze ezt az antológiát, mert marha jó volt. Remélem a Netflix gyárt majd ehhez is folytatásokat, sajnálnám ha nem, jó lenne még 18 ilyen remekművet végignézni.

eNNBeus 

Ezt kellene még több évadon át tolni. Tartalmas, változatos, ötletes. Kedvencem a Zima Blue, 10 percben benne van minden amit egész estés mozik még csak megközelíteni sem tudnak. Az hogy az uccsó részt magyarok készítették még nagyobbat dob az értékén. Áldassanak az animációs mozik!

1 hozzászólás
Vicky3

Először is muszáj, hogy kijelentsem: egyszerűen szavakkal leírni nem tudom, mennyire imádtam ezt az antológia sorozatot és mennyire hihetetlenül jó ötlettel állt elő a Netflix. (Remélem ez csak a kezdet. Nagyon értékelem, ha ilyen alkotói szabadságot tud adni egy ennyire populáris felület.) Minden téren örülök ennek. Egyrészt nagyon kellett, hogy felnőtteknek ilyen jó minőségű és ennyi fajta animációs technikát felvonultató alkotás kerüljön egy olyan felületre, ahol széles közönséghez elér. Bámulatos volt, hogy mennyire különböző animációkat használtak, egyik pillanatban még retro animációt nézek a következőben meg olyan 3D-s animáció kerül elém, hogy elgondolkozok rajta, hogy valóban rajzolt-e és nem valódi emberek játsszák. Nagyon kifejező tudott lenni már pusztán a technika is, amit alkalmaztak, jól megteremtette a hangulatot, és meglepő volt még számomra is mennyire imádni tudtam a legtöbbet. És remélem ezeknek a mini részeknek köszönhetően a későbbiekben több animációs sorozat is készül még felnőtteknek (mert hatalmas szabadságot ad az önkifejezésben az alkotónak) – ideális esetben további könyvek/sorozatok alapján. Másrészről odáig vagyok azért a Miller által is bevallott célért, hogy ösztönözzék ezzel a sorozattal az embereket ezeknek a műveknek – és úgy egyáltalán – az olvasására. És most komolyan, nem az egyik legjobb módot választotta erre a kampányra?

Az epizódokhoz ihletet adó írások listája: https://three-points-of-view.blogspot.com/2019/03/soroz…

dulkap 

Na az ilyen alkotásokra használhatjuk joggal a 'Netflix-minőség' kifejezést. Egy-két gyengébb kisfilm akad a 18 rész közt, de összességében egy vizuális orgiáról beszélhetünk, gyakran elgondolkodtató történetekkel. Remélem hamarosan jön a beígért folytatás.

molymacska

A részek nagyon erősek voltak, egyenként mindegyik a maga zsánerében és a maga kidolgozásában a legjobb volt. Összesen talán egy-két történet nem csúszott számomra, de az összes többit zseniálisnak tartottam.
jó volt, hogy változatos történetek voltak: sci-fi, paranormális történet, fantasy, steampunk… Talán ami kicsit sok volt benne, az a military vonal (számomra legalábbis) de ez is csak a „közepes” történeteknél tűnt fel.
Az elején a kis emoticonok jópofák voltak, nagyon jól bevezették a történetet :)
Szeretnék az íróktól (ha megjelentek magyarul) olvasni, mert látom benne a potenciált :)

dezirel

Abszolút nem tudtam, hogy mibe vágok bele, ehhez képest jól ledaráltam. Néha bántam, többségében jó volt, és szerencsémre találtam nekem való gyöngyszemeket is: (mindegyik résznek adtam saját címet, bocsi :D )

10/10: (ezeket teljes filmben is simán el tudnám képzelni és tuti megnézném)
2. rész: (robotok és macskák) Mit mondjak: ha mind ilyen lett volna, azt sem bántam volna! Aranyos volt a rajzolása, a története, a szereplők. Tetszett amit és ahogyan elmondott.
7. rész: (Űrálom) Az animációtól leesett az állam, fogalmam se volt, hogy már ilyen szinten tart ez a műfaj. Paff. A mozgás nem volt csak teljesen életszerű. de egyébként kész voltam tőle. A történet is teljesen rendben volt, nagyon bejött.
16. rész (hűtő) Az ötlet, a kivitelezés és a történet is nagyon tetszett. Rövid, ütős, tökéletes.
18. rész (oroszok) Nagyon ütősre sikerült. A végén a rengeteg magyar névből arra következetek, hogy az itthoniak is tudnak világ-színvonalon alkotni. Le a kalappal!

9/10
14. rész (művész) Igényes rajzolás, figyelemreméltó történet. Valamit hiányoltam. (olyan kis lassan építkező, szomorú hangulatú volt…)

8/10
1. rész (harcos) Itt dobtam el először az agyam az animációtól (és ez még csak a kezdet volt!). A történettel is csak egy bajom volt: a szex megjelenítése. Ejnye! Az erős női szereplő nem feltétlenül ilyen… Ha kimaradt volna belőle ez a már majdnem pornó, boldogabb lettem volna…
10. rész (katona) Itt is az animáció ragasztott a képernyő elé, annyira jól sikerült. A történet is rendben volt, bár volt egy jelent, ahol elvesztettem a fonalat…
15. rész (rablás) Jó kis akció, tetszett az egész. A rajzolás nem teljesen jött be, de csak azért, mert ekkora az elvárásaim már az egekben voltak :D

7/10
4. rész (bogarak) A történettel és a rajzolással se volt különösebb bajom. Jó volt, de nem kiemelkedő.
7. rész (kínai gépész) A mitológiai részét nem értettem, és nekem az egész túl elvont volt. Jó-jó, de mégse…
11. rész (űrcsaj) Ez a rész, aminek nagyon jó a rajzolása, igazán jó a története, de én besokalltam és a egy részét nem bírtam nézni… spoiler
13. rész (13) Szintén minden rendben volt, csak kicsit kívül maradtam, a katonai sci-fi nem az én világom…

6/10
3.rész (szemtanú) A pucérság miatt és mert nem igazán értettem. Vagyis gondolom pont ez volt a lényeg, de nem szeretem az ilyet… Az animáció rendben volt.
9. rész (szemét) Túl elvont volt és kicsit csúnya is…

5/10
17. rész (Hitler) Az ötlet tízes, a kivitelezés egyes :D

4/10
6. rész (joghurt) Ööö, mi van? Valakinek elgurult a gyógyszere és pont a joghurtja mellett állt meg…
12. rész (halak) Próbáltam megfejteni, nem sikerült…

2/10
5. rész (drakula) 1csillag a végért, 1 a macskákért! Ez valami iszonyatosan csúnya és igénytelen fércmunka… Nevetséges, idejétmúlt. Legjobb esetben retró :/ (értem én, hogy ez volt a cél, csak azt nem, hogy miért…)

Ajánlom a sorozatot sci-fi és Black Mirror rajongóknak (én egyik sem vagyok…), valamint a kíváncsiaknak, akik nincsenek otthon az animált filmek világában. Tényleg érdemes megnézni, hogy merre halad a filmkészítés. Nekem tetszik, bár azért remélem marad az élőszereplős is!
Az én ízlésemnek túl sok volt az erőszak, a szex… Black Mirror effektus, ami nem dicséret… Kevesebb mint a fele volt számomra értékelhető. Kap egy talánt a következő évad…

Yuuko

Elég vegyes érzelmeim vannak vele kapcsolatban. Voltak zseniális, többször nézős részek, kifejezettek jók, átlagos – egynek elmegy, illetve néhány egyáltalán nem tetszett. A Sonnie's Edge, Three Robots (annak a befejezése zseniális) és a Beyond the Aquila Rift volt a kedvencem; az Ice Age, Zima Blue, Shape-Shifters és a Good Hunting is adott egy kis pluszt, míg Alternate Histories annyira őrült volt, hogy az már zseniális. A The Secret Wart pedig már csak azért is megemlítem, mert magyarok készítették az animációját, és van is mire büszkének lenniük.

csokidani 

Tyűűűűű, egy csilliárd részt megnéztem volna még belőle.
Mindegyik részt néztem volna még sokkal hosszabban és jó néhányat egész estés hosszúságban.
Nagyon tetszettek a témák, a megvalósítások, hogy ilyen változatosak voltak.
Óriási pacsi az antológia ötletéért és ha már tegnapra kijönne az új évad az is későn lenne.
LÁV.

MrsCumberbatch 

A készítőknek szerintem tragédia-fétisük van. Na mindegy. A leírás (és az első két rész) alapján azt hittem hogy egy mélyenszántó sorozat lesz. De korai volt az öröm. Rettenetesen gagyi lett. Sajnos, a legtöbb rész annyira nézhetetlen és annyira szánalmas, hogy egyszerűen nem jön át az üzenete sem. Ami viszont kár, mert szerintem sok mindent átadnának.

Így, jelenleg csak olyan érzésem van, mintha lenne egy csomó rövidfilm, amik olyan sz@rul sikerültek, hogy egyik produkciós cég sem adja a nevüket hozzá, ezért valaki fogta őket és egy csokorba gyűjtötte majd sorozat címen leadta.

biborvoros

Ici-picit morbid volt az én ízlésemnek, ezért a 9 pont. Nagyon nagyon tetszett az ötlete és a kivetelezése is. Voltak részek amiken a megnézésük után egész nap gondolkoztam, hogy vajon mi lehetett a mondanivalója.
Great job, Netflix!


Népszerű idézetek

ViraMors 

You've seen one post-apocalyptic city, you've seen 'em all.

1X2 Three Robots

1. évad 2. rész
Anaire 

Everyone sees what they want to see.

1. évad 1. rész
rapchee 

Vladimir Putin – first real man on the moon, 1988.

ViraMors 

The way I see it… you hang around a dump long enough and the world comes to you.

1. évad 9. rész
Nocharity 

Look, I don't like every asshole that calls himself an American, but it's still my fuckin country.

Near 

…hate, that was something I had to learn. You don't come into this world with hate, but fear, that's primal. It fills your senses. You can see it, hear it… taste it… and it keeps me alive.

ViraMors 

– Ships have personalities. None of the are just machines. Thirteen in particular.

1X13 Lucky 13

1. évad 13. rész

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján