Szerelem, halál és robotok (2019–) 289

A Love, Death & Robots antológiasorozat mindegyik része 5 és 15 perc között mozog, és széles skálában fedi le az animáció típusait. Képi világában felnőtteknek készült, és olyan komoly és mély témákkal foglalkozik, mint a háború, a rasszizmus, az állam, illetve a robotika és a mesterséges… [tovább]

angol
angol

Képek 48

Szereposztás

Samira WileyColby hadnagy
Mary Elizabeth WinsteadGail
Topher GraceRob
Gary Coleellenőr (hang)
Chris Parnellmacska (hang)
Omid AbtahiWes (hang)
Joe DempsieLaird
Michael B. JordanTerence
Sebastian CroftFletcher (hang) (2021)
Scott WhyteTrot / Future Nazi / Simon / Jake (hang)

További szereplők

Kedvencelte 134

Várólistára tette 251


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

1. évad: Nehéz egy animációs antológiát értékelni; pontosan azért, mert antológia. Nagyon különbözőek a témák, a megvalósítások; még az epizódok hossza is. Inkább sci-fi, mint fantasy, leginkább a Black Mirrorhoz tudnám hasonlítani, csak nem gyakorolt rám akkora hatást. Egyes részeket kiemelkedőnek találtam, a többség tetszett, akadt pár közömbös és sajnos egy-két gyengébbecske is. Van hasonló válogatás könyvben is, azt is nagy lelkesedéssel szoktam lapozgatni, mert szeretem ezeknek a rövidebb-hosszabb történeteknek a másságát még akkor is, ha nem feltétlenül tetszik maga a cselekmény. Ez a sorozat ugyanazt az élményt adta nekem, mint a könyvek, szóval jó érzést hagyott maga után.
A kedvenceim: Sonnie's Edge, Three Robots, The Witness, Suits, Beyond the Aquila Rift, Good Hunting.

2. évad: Sajnálom, hogy ilyen rövid lett az évad, mert így arányaiban kevésbé tetszett, hiszen kisebb volt a választék is. Az eleje kifejezetten unalmasan indított számomra, meg is ingott a bizalmam az antológiában, de azért volt pár érdekes, izgalmas darab. A számomra nem túl jó kezdés mellett a legutolsó epizód sem nyerte el a tetszésem; az a kis filozofikus darab nagyon is a kedvemre volt, pluszban gyönyörű volt a kinézete is, de évadzárásnak nem éreztem elég erősnek. Az All Through the House viszont eszméletlenül tetszett; talán a legrövidebb a mostaniak közül, cserébe nagyon ütős, főleg így karácsonyt várva. Nagyon tetszett még: The Tall Grass és a Pop Squad, bár utóbbi végét túl elvarratlannak találtam. Egyedül a Life Hutch volt az, amivel abszolút nem tudtam mit kezdeni.

3. évad: Örültem az új évadnak még akkor is, ha igazából nem sok ez a kilenc epizódocska. Ismételten nagyon különböző történeteket kaptunk, ennek megfelelően volt ami jobban és volt, ami kevésbé tetszett. Igazából egyetlen epizód volt, ami egyáltalán nem jött be; a Night of the Mini Dead. A másik, ami kevésbé nyert meg, az a Kill Team Kill volt. A Bad Travelling stílusa és hangulata nagyon tetszett, szívesen néztem volna belőle egy hosszabb történetet. The Very Pulse of the Machine és a Mason's Rats voltak a kedvenceim, az In Vaulted Halls Entombed pedig ijesztő volt számomra. A Jibaro történetileg engem nem nyűgözött le, inkább a megvalósítás volt óriási.
Mindent összevetve elég vegyes felvágott az évad, de elégedett vagyok.

1 hozzászólás
Szeszj 

Nem tudtam hogy mire számítsak mikor elkezdtem, persze volt fogalmam hogy miről szól és hogy milyen de azért elég meglepett. De jó értelemben, mert nagyon jó kis történeteket mutattak be, mindegyik különleges a maga módján. Fontos témákat ölel körül mint a kirekesztés, a halál, az önfeláldozás, a túlélés, a technológia előnye hátránya, a lét értelme és még sorolhatnám. De közben vannak kis humoros részek.
Nekem nagy kedvencem lett a : Three Robots, Suits, Good Hunting, The Secret War. De persze mindegyik részben volt ami megfogott.
Ami nagyon kiemelkedő mindegyik részben az az animáció, voltak olyan lélegzetelálló grafikák hogy csak na, mintha nem is rajzolva lenne hanem igazi szereplők játszanák el a szerepeket. Lenyűgöző volt. Persze voltak kis egyszerű animációk de ezek is rendben voltak és sokat tettek hozzá a részhez.
Remélem hogy lesz második rész, és még nagyon szívesen nézném! ^-^
https://media.giphy.com/media/yx5CGBdwXdCbjEf6li/giphy.gif
https://media.giphy.com/media/MEjUZafCsVJMoTxiRp/giphy.gif

rhysciar

No szóval… nem tudom, hogyan lehetne egy 18 részes antológiát egy cím alatt értékelni, de oké, próbáljuk meg.

Van 18 animációs kisfilmünk, mindegyik a maga módján egyedi: egyedi az animációs technika, a történet és a hossz is, ráadásul csak annyiban kötődnek egymáshoz, hogy mindegyik valamiféle sci-fi/fantasy (mondjuk túlnyomó részt inkább sci-fi) témát dolgoz fel. Van itt minden: mesterséges intelligencia, önfeláldozás, rasszizmus, háborúskodás, na és persze szerelem, halál meg robotok. Ezekből töménytelen mennyiség, és a plakát valóban nem hazudik. Tényleg nem munkahelybarát kisfilmek, rengeteg obszcén jelenettel találkozunk, félmeztelen csajok rohangálnak az utcákon, aztán egész kis szexjelenetet tolnak elénk az egyik részben, és azon kívül, hogy megmutatják, milyen remek animációs technológiát alkalmaznak, nem ez miatt lesz valami felnőtt „mese”.

Hanem a sztoritól. Azokra pedig nem lehet egy szavunk sem. Mind a 18 kisfilm végig leköt, még ha csak 5-től 16 percig váltakoznak is a menetidők. Vannak benne nagyon komoly történetek (Sonnie's Edge, Beyond the Aquila Rift, The Secret War), vannak humorosabbak (Three Robots, Ice Age, Blindspot), de mindegyik magával ragad az első pillanattól kezdve. Számomra a 18-ból 7 lett nagy-nagy favorit (Sonnie's Edge, Three Robots, Suits, Beyond the Aquila Rift, Good Hunting, Helping Hand, The Secret War), amit tovább is néztem volna, a többi szintén érdekes ötlettel állt elő, ám azok kevésbé fogtak meg. Mindez persze csak egyéni preferencia, nekem jobban tetszettek azok a darabok, amik drámaibb hangvételt ütöttek meg.

Hangulatilag és felépítésileg is a Black Mirrorhoz tudnám hasonlítani, úgyhogy már ezért is érdemes megnézni. Itt is olyan problémákat vetnek fel a történetek, amikkel akár találkozhatnánk is a távoli jövőben (jó, persze egy alien invázióról ne beszéljünk), de mindenképpen tanulhatunk belőlük, mindezt szórakoztatóan adja elő.

Az animációkra nem tudok mit mondani, egyedül a Zima Blue epizódja volt, ami taszított, nem szeretem azt a fajta technikát, a többit élvezet volt nézni. Talán a Shape-Shifters epizódnál lehetett volna kicsit több pénzt tolni az animálásba, mert az emberi mimika sajnos nem sikerült hitelesre – ez az átka, ha realisztikus stílust készítünk –, mindenhol máshol azonban le a kalappal. Azt hiszem, a Lucky 13-t kell kiemelnem, ahol sokszor konkrétan nem tudtam eldönteni, hogy most valóban animációt nézek-e, vagy valódi filmfelvételt, annyira valósághűre sikerült megalkotni Samira Wiley arcát, úgyhogy le a kalappal mindenki előtt. Stílusra nekem mondjuk a Suits tetszett a legjobban, de tényleg nem tudnék kedvencet bökni, annyira jól nézett ki mindegyik epizód.

Szóval nincs más hátra, mint hogy mindenki megnézze ezt az antológiát, mert marha jó volt. Remélem a Netflix gyárt majd ehhez is folytatásokat, sajnálnám ha nem, jó lenne még 18 ilyen remekművet végignézni.

eNNBeus 

Ezt kellene még több évadon át tolni. Tartalmas, változatos, ötletes. Kedvencem a Zima Blue, 10 percben benne van minden amit egész estés mozik még csak megközelíteni sem tudnak. Az hogy az uccsó részt magyarok készítették még nagyobbat dob az értékén. Áldassanak az animációs mozik!

1 hozzászólás
UViki 

Nos. Fogalmam sincsen, hogy ehhez az értékeléshez hogyan kellene hozzá kezdenem. Először is durva halál fétise van a készítőknek, mivel majdnem az összes résznek köze van a halálhoz. Manapság nem csak ezzel lehet eladni valamit. Vannak gyengébb részek, amiknek abszolút nem láttam értelmét (lásd pl: 3. rész), de voltak számomra kiemelkedő részek (lásd pl: 10 rész).
Voltak szomorúak, amin képes voltam könnyet hullatni, édesek, gyönyörűek és brutálisak. Nagyon jó volt, nem bántam meg, hogy megnéztem.
Azt hiszem, hogy ez pont olyan sorozat, amit valaki vagy szeret vagy nem. Nincs köztes állapot. Nagyban hangulatfüggő és értelmezni is másképpen lehet a részeket, de nem ajánlom mindekinek, csak aki nyitott a furcsaságokra és nem mondja rá zsigerből, hogy blah. Ez nem mindeki műfaja szerény véleményem szerint.
Én csak annyit tudok mondani, hogy aki vevő az efféle stílusra, az kezdjen neki nagyon gyorsan, mert kikapcsolódásak tökéletes, pláne ha nem vársz sokat.

Update: Úgy kezdtem csak bele a második évadba, hogy kell valami, aminek rövidek a részei és gyorsan darálható. Így jutott eszembe ez a sorozat. Voltak benne nagyon jó és nagyon rossz részek is, de a színvonalat tartotta.

1 hozzászólás
Vicky3

Először is muszáj, hogy kijelentsem: egyszerűen szavakkal leírni nem tudom, mennyire imádtam ezt az antológia sorozatot és mennyire hihetetlenül jó ötlettel állt elő a Netflix. (Remélem ez csak a kezdet. Nagyon értékelem, ha ilyen alkotói szabadságot tud adni egy ennyire populáris felület.) Minden téren örülök ennek. Egyrészt nagyon kellett, hogy felnőtteknek ilyen jó minőségű és ennyi fajta animációs technikát felvonultató alkotás kerüljön egy olyan felületre, ahol széles közönséghez elér. Bámulatos volt, hogy mennyire különböző animációkat használtak, egyik pillanatban még retro animációt nézek a következőben meg olyan 3D-s animáció kerül elém, hogy elgondolkozok rajta, hogy valóban rajzolt-e és nem valódi emberek játsszák. Nagyon kifejező tudott lenni már pusztán a technika is, amit alkalmaztak, jól megteremtette a hangulatot, és meglepő volt még számomra is mennyire imádni tudtam a legtöbbet. És remélem ezeknek a mini részeknek köszönhetően a későbbiekben több animációs sorozat is készül még felnőtteknek (mert hatalmas szabadságot ad az önkifejezésben az alkotónak) – ideális esetben további könyvek/sorozatok alapján. Másrészről odáig vagyok azért a Miller által is bevallott célért, hogy ösztönözzék ezzel a sorozattal az embereket ezeknek a műveknek – és úgy egyáltalán – az olvasására. És most komolyan, nem az egyik legjobb módot választotta erre a kampányra?

Az epizódokhoz ihletet adó írások listája: https://three-points-of-view.blogspot.com/2019/03/soroz…

dulkap 

Na az ilyen alkotásokra használhatjuk joggal a 'Netflix-minőség' kifejezést. Egy-két gyengébb kisfilm akad a 18 rész közt, de összességében egy vizuális orgiáról beszélhetünk, gyakran elgondolkodtató történetekkel. Remélem hamarosan jön a beígért folytatás.

molymacska

A részek nagyon erősek voltak, egyenként mindegyik a maga zsánerében és a maga kidolgozásában a legjobb volt. Összesen talán egy-két történet nem csúszott számomra, de az összes többit zseniálisnak tartottam.
jó volt, hogy változatos történetek voltak: sci-fi, paranormális történet, fantasy, steampunk… Talán ami kicsit sok volt benne, az a military vonal (számomra legalábbis) de ez is csak a „közepes” történeteknél tűnt fel.
Az elején a kis emoticonok jópofák voltak, nagyon jól bevezették a történetet :)
Szeretnék az íróktól (ha megjelentek magyarul) olvasni, mert látom benne a potenciált :)

evé 

Abszolút nem tudtam, hogy mibe vágok bele, ehhez képest jól ledaráltam. Néha bántam, többségében jó volt, és szerencsémre találtam nekem való gyöngyszemeket is: (mindegyik résznek adtam saját címet, bocsi :D )

10/10: (ezeket teljes filmben is simán el tudnám képzelni és tuti megnézném)
2. rész: (robotok és macskák) Mit mondjak: ha mind ilyen lett volna, azt sem bántam volna! Aranyos volt a rajzolása, a története, a szereplők. Tetszett amit és ahogyan elmondott.
7. rész: (Űrálom) Az animációtól leesett az állam, fogalmam se volt, hogy már ilyen szinten tart ez a műfaj. Paff. A mozgás nem volt csak teljesen életszerű. de egyébként kész voltam tőle. A történet is teljesen rendben volt, nagyon bejött.
16. rész (hűtő) Az ötlet, a kivitelezés és a történet is nagyon tetszett. Rövid, ütős, tökéletes.
18. rész (oroszok) Nagyon ütősre sikerült. A végén a rengeteg magyar névből arra következetek, hogy az itthoniak is tudnak világ-színvonalon alkotni. Le a kalappal!

9/10
14. rész (művész) Igényes rajzolás, figyelemreméltó történet. Valamit hiányoltam. (olyan kis lassan építkező, szomorú hangulatú volt…)

8/10
1. rész (harcos) Itt dobtam el először az agyam az animációtól (és ez még csak a kezdet volt!). A történettel is csak egy bajom volt: a szex megjelenítése. Ejnye! Az erős női szereplő nem feltétlenül ilyen… Ha kimaradt volna belőle ez a már majdnem pornó, boldogabb lettem volna…
10. rész (katona) Itt is az animáció ragasztott a képernyő elé, annyira jól sikerült. A történet is rendben volt, bár volt egy jelent, ahol elvesztettem a fonalat…
15. rész (rablás) Jó kis akció, tetszett az egész. A rajzolás nem teljesen jött be, de csak azért, mert ekkora az elvárásaim már az egekben voltak :D

7/10
4. rész (bogarak) A történettel és a rajzolással se volt különösebb bajom. Jó volt, de nem kiemelkedő.
7. rész (kínai gépész) A mitológiai részét nem értettem, és nekem az egész túl elvont volt. Jó-jó, de mégse…
11. rész (űrcsaj) Ez a rész, aminek nagyon jó a rajzolása, igazán jó a története, de én besokalltam és a egy részét nem bírtam nézni… spoiler
13. rész (13) Szintén minden rendben volt, csak kicsit kívül maradtam, a katonai sci-fi nem az én világom…

6/10
3.rész (szemtanú) A pucérság miatt és mert nem igazán értettem. Vagyis gondolom pont ez volt a lényeg, de nem szeretem az ilyet… Az animáció rendben volt.
9. rész (szemét) Túl elvont volt és kicsit csúnya is…

5/10
17. rész (Hitler) Az ötlet tízes, a kivitelezés egyes :D

4/10
6. rész (joghurt) Ööö, mi van? Valakinek elgurult a gyógyszere és pont a joghurtja mellett állt meg…
12. rész (halak) Próbáltam megfejteni, nem sikerült…

2/10
5. rész (drakula) 1csillag a végért, 1 a macskákért! Ez valami iszonyatosan csúnya és igénytelen fércmunka… Nevetséges, idejétmúlt. Legjobb esetben retró :/ (értem én, hogy ez volt a cél, csak azt nem, hogy miért…)

Ajánlom a sorozatot sci-fi és Black Mirror rajongóknak (én egyik sem vagyok…), valamint a kíváncsiaknak, akik nincsenek otthon az animált filmek világában. Tényleg érdemes megnézni, hogy merre halad a filmkészítés. Nekem tetszik, bár azért remélem marad az élőszereplős is!
Az én ízlésemnek túl sok volt az erőszak, a szex… Black Mirror effektus, ami nem dicséret… Kevesebb mint a fele volt számomra értékelhető. Kap egy talánt a következő évad…

1 hozzászólás
Yuuko 

Elég vegyes érzelmeim vannak vele kapcsolatban. Voltak zseniális, többször nézős részek, kifejezettek jók, átlagos – egynek elmegy, illetve néhány egyáltalán nem tetszett. A Sonnie's Edge, Three Robots (annak a befejezése zseniális) és a Beyond the Aquila Rift volt a kedvencem; az Ice Age, Zima Blue, Shape-Shifters és a Good Hunting is adott egy kis pluszt, míg Alternate Histories annyira őrült volt, hogy az már zseniális. A The Secret Wart pedig már csak azért is megemlítem, mert magyarok készítették az animációját, és van is mire büszkének lenniük.


Népszerű idézetek

ViraMors

You've seen one post-apocalyptic city, you've seen 'em all.

1. évad 2. rész – Három robot
Masni 

Everyone sees what they want to see.

1. évad 1. rész – Sonnie trükkje
rapchee 

Vladimir Putin – first real man on the moon, 1988.

Hippoforaccus 

Ha láttál egy poszt-apokaliptikus várost, láttad az összeset.

1. évad 2. rész – Három robot
S_Bíborka 

– Mi az a techmilliomos?
– Olyan mint egy átlagos milliomos, csak kapucnis pulóvert hord és szociális fóbiája van.

3. évad 1. rész – Három robot: Túlélési stratégiák
ViraMors

The way I see it… you hang around a dump long enough and the world comes to you.

1. évad 9. rész – A szeméttelep
Near 

…hate, that was something I had to learn. You don't come into this world with hate, but fear, that's primal. It fills your senses. You can see it, hear it… taste it… and it keeps me alive.

puncsoscukor63

Logikát várni egy olyan lénytől, amiben sávval teli kád van, túlzás lenne.

1. évad 2. rész – Három robot
Nocharity 

Look, I don't like every asshole that calls himself an American, but it's still my fuckin country.

rocketdog 

– Te mihez kezdesz?
– Megtanulok túlélni.

1. évad 8. rész – Jó vadászatot!

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján