WandaVízió (Marvel) (2021–2021) 419

WandaVision
350' · amerikai · sci-fi, dráma, romantikus, minisorozat 16 !
9 rész (epizódhossz: 39')

5 díj · 6 jelölés · Snitt-díj-győztes 2022

Wanda Maximoff és Vízió – két, idealizált külvárosi életet élő, szupererővel rendelkező személy – kezdi azt gyanítani, hogy nem minden az, aminek látszik.

angol
angol
angol

Képek 128

Szereposztás

Elizabeth OlsenSkarlát Boszorkány (Wanda Maximoff)
Paul BettanyVízió
Kathryn HahnAgnes
Teyonah ParrisMonica Rambeau
Josh StambergTyler Hayward
Kat DenningsDarcy Lewis
Evan PetersHiganyszál (Pietro Maximoff)
Randall ParkJimmy Woo
David PaytonHerb
Asif AliNorm

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

666 tag · 956 karc · Utolsó karc: 2024. március 27., 15:02 · Bővebben


Kedvencelte 89

Várólistára tette 214


Kiemelt értékelések

Sydney 

Összességében nagyon tetszett, a Marvel érdekes módot választott az történet folytatására. Az első epizód után elég messzire jutottunk, pedig a sitcom-os időutazás során még fogalmam sem volt, hogy mégis mi folyik itt.
Wanda és Vízió nagyon jó páros, de Vízió a végére egyre kevesebbet szerepelt, akárcsak Monica és Darcy, amit nagyon sajnálok, mert a mellékszereplőket is nagyon kedveltem.
A lezárás viszont kicsit csalódást okozott, nem tudom mire számítottam, de ez így olyan semmilyenre sikerült.

A Sólyom és Tél katonáját jobban várom, de a finálét leszámítva egyáltalán nem csalódtam Wanda és Vízió hosszúra nyújtott spoiler.

Chriss 

Számomra kellemes meglepetés volt ez a kis sorozat. Már kicsit megcsömörlöttem a Marvel és DC univerzumtól, ezért icipici kétségekkel ültem le megnézni Skarlát Boszorkány és Vízió történetét, de az aggodalmam alaptalannak bizonyult. Elizabeth Olsen sziporkázott ebben a szerepben, ahogyan Paul Bettany szintén. Annyira aranyosak voltak együtt, és itt a gyerekszínészek is kis édesek, szerethetőek voltak. Nem várt fordulat és csavar akadt rendesen, és teljesen máshová lyukadt ki a sorozat, mint azt én eleve gondoltam. spoiler Ez a sitcom fíling az elején érdekes volt, vicces és szórakoztató, a poénok sem voltak erőltetettek. Elizabeth Olsen szerintem a legtehetségesebb Olsen-lány, és őt is kedvelem messze a legjobban. Csak így tovább :)

MrsCumberbatch 

Első blikkre azt mondanám, hogy pont olyan a sorozat, mint azt vártam és mint ahogy be lett harangozva.

Kezdésnek viszont megemlíteném, hogy hiányos a tudásom a régi sitcomokról, szóval a tökéletes utalásokat én személy szerint nem tudtam értékelni, de a poénok nagyon tetszettek.

Az első rész tipikus első rész azt hiszem. Semmi extra, csak a szereplők bemutatása. Viszont nagyon jók voltak a poénok. Bővebben: https://snitt.hu/filmnezesek/16703780

A második rész viszont már beindította a történetet (oké, nyilván az első is, de azt még csak élvezni akartam, gondolkodni annyira nem), többször előjött az, hogy ők igenis mások és ezt valahogy le kell küzdeni. A rágó kifejezetten érdekes volt és az intró is jobban tetszett. Bővebben: https://snitt.hu/filmnezesek/16703781

A harmadik rész csodálatos volt. Izgalmas, érdekes, vicces. spoiler És igen, látszik, hogy Wanda a(z egyik) legerősebb Bosszúálló! spoiler

A negyedik rész hatalmas csalódás. Oké, örülök, hogy mutattak egy kicsit a való világból is és választ kaptunk pár kérdésre, de azért ez kérem túlzás, hogy (a stáb listával együtt) 30 perces részből 5 percet sem voltak benne a cím szereplők… És még ebből is csak kb fél percnyi új anyag volt. A többi ismétlés vagy már láttuk valamelyik trailerben. spoiler

Egyébként egyre jobban válik egyértelművé (már ha valakinek nem volt az a sorozat előtt is) hogy ezt az egész dolgot Wanda irányítja. És remélem, ez így is marad. Annyi szennylap példálózik Mefisztóval, hogy már csak azért is remélem, hogy nem így lesz, hogy ne legyen igazuk xd

2 hozzászólás
Yuuko 

Ha azt mondom, hogy sosem terveztem megnézni, akkor nem túlzok. Mármint megértem miért fognak még jobban összefüggeni az új sorozatok és filmek, de akkor is van egy kis ellenérzetem emiatt. meg a Marvel sorozatokkal szemben is. Viszont a tesóm imádja, és rengeteg áradozott róla, szóval belekezdtem. És ekkor ért az első sokk: egyszerűen nem tudtam abbahagyni a nézését. Rájöttem, hogy nem teljesen tiszta mit látok, de nagyon tetszik. Sőt, a végére Wanda lett a kedvenc Marvel karakterem! A minden mondat utáni alávágott nevetés az idegeimre szokott menni, szóval ez az első két részben eléggé zavart, de nagyon jól megindokolták, hogy miért lett ilyen, tehát nem is bánom annyira. Ennél többet is ki tudnék bírni egy ilyen zseniális sorozatért. A végére szinte minden a helyére került, bár persze nyitott is maradt valamilyen szinten nekem meg meg kell néznem a Marven Kapitányt, pedig egyáltalán nem terveztem… A látvány nagyon ott volt, mind a díszletek, mind a spoiler tekintetében, Wanda pedig nagyon menő Scarlet Witchként. Nagyon jól ábrázolták a kisváros spoiler hangulatát, ahogy egyre jobban látszik, mi is az igazság. spoiler
Nem gondoltam, hogy kedvencelni fogok egy Marvel-sorozatot. Az egy csillag levonás amiatt a rész miatt van, amikor a szereplők kifelé beszélnek a karaktereknek, plusz a sorozat főbossa sem túl emlékezetes, bár köszönhetünk neki pár jó jelenetet spoiler És a részek elején lévő állandóan változó into-k is nagyon hangulatosak lettek.

Brigi89 

Az elején nem nagyon tudtam ráhangolódni a szitkomos részekre. Mikor a gyerekek megszülettek, már jobban tetszettek a történések is. Wanda és Vízió nagyon aranyosak együtt, sejteni lehetett, hogy nem lesz boldog vége. A mellékszereplőket szerettem, főleg Darcy-t, aki a vége felé sajnos nem kapott annyi szerepet.

BlackWidow

Mielőtt megnéztem volna az utolsó részt, 1-1 mondatot elkaptam pár véleményből és nem nagyon szerették az emberek.
De nekem tetszett.
Maga az egész sorozat, hogy olyan rejtélyes volt, különleges és egyszerűen nem sejthetted, mire számíts.
Nagyon élveztem. Annyira lehetett benne látni azt, hogy mennyi munkát belefektettek az egészbe….
Az utolsó résznél a szemem könnybe lábadt, a szívem meg összeszorult……. Nehezen, de tudjuk, hogy ennek így kellett történnie. Az utolsó másodpercig reménykedtem, hogy a vége talán egy kicsit másképpen alakul, de nem…….
Ah.

Echo

Végre végig néztem! Kész szenvedés volt! Mivel se Wanda, se Vízió karaktere nem fogott meg. Nem kedvelem őket, így elég nehéz volt nézni ezt az egészet.
Nem vártam semmit a sorozattól, igazából el se tudtam képzelni mit tudnak még belerakni. Kb csak az utolsó két rész tetszett. A vége pedig még úgy is összetört, hogy nem kedveltem a szereplőket.

Kemiviki 

Szerintem nagyon jó ötlete ez a Marvelnek, hogy amit nem tudnak filmben elmesélni vagy filmben nem jutott rá elég idő azt sorozatban a nézők elé tárják.
És a WandaVision története tökéletes kezdés volt hozzá.

Victorious 

Mivel nagy kedvencem a Skarlát boszi és Elizabeth Olsen is ezért a bejelentett sorozatok közül ezt vártam a legjobban. Örülök neki,hogy végre kapott nagyobb szerepet a karakter és a színészek is remekül hozták amit kellett. A látványra sincsen panasz. Természetesen nem volt tökéletes(mert mi az?) meg teljesen kiszámíthatatlan de én nyugodt szívvel adom meg neki a maxot. (erős elfogultságomban)
Szépen építkezett,visszatért pár régebbi karakter,kaptunk újabbakat a képregényből és fellett vezetve több későbbi film is.
Problémám inkább kicsit a végével volt,mert bár a fanteóriák annyira nem érdekeltek de azért mégis vártam volna valami pluszt a végére,akár egy karakter vagy esemény képében.
A másik „Pietro” volt akinél nem volt semmi jelentősége,hogy Evan Peters játszotta. Egyszerűen csak a nézők megkavarása volt.

De összességében tényleg tetszett,örülök,hogy végül ez is jött elsőnek.
Bár a következőnek jövő falcon/winter soldier a legkevésbé várt marvel sorozatom, azért majd azt is meglesem.

Raizo 

Eleinte nem igazán tetszett, vagyis a második résztől kezdett izgalmas lenni, és nem is értettem, hogy mire jó ez a sitcom-os dolog. Igazából másra gondoltam, de jól kitalálták a történetet és örülök, hogy jobban megismerhettem Wanda-t. :)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

MrsCumberbatch 

– You're like a walking computer.
– What? I most certainly am not. I'm a regular carbon-based employee made entirely of organic matter, much like yourself, Norm.

1. rész – Élő közönség előtt, stúdióban felvéve
Valentine_Wiggin 

Vision: I don't eat food. *everybody looks at him* What I mean to say is that I don't eat food in between meals but at mealtimes. I'm a regular eating machine.

2. rész – Ne kapcsoljon el!
2 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Vision: I think that's my wife summoning me.
– She calls you Diane?
Vision: Yes… that's her… pet name for me. Just coming… Fred!

2. rész – Ne kapcsoljon el!
Valentine_Wiggin 

Wanda: I assure you, I am married. To a man. A human one. And tall.

1. rész – Élő közönség előtt, stúdióban felvéve
MrsCumberbatch 

– And that dress!
– Yes! It's… It's so… Sokovian, is what it is! Yes!

1. rész – Élő közönség előtt, stúdióban felvéve
DeadBite

Monica: They'll never know what you sacrificed for them.
Wanda: It wouldn't change how they see me.

Valentine_Wiggin 

Wanda: Did you forget?
Vision: I didn't. I'm incapable of forgetting, I remember everything, and that is not an exagerration. In fact, I am incapable of exagerration.
Wanda: Then tell me, what is important about today's date?
Vision: What was the question again?

1. rész – Élő közönség előtt, stúdióban felvéve
Valentine_Wiggin 

Wanda: Your boss is coming for a home-cooked meal?
Vision: Yes.
Wanda: Any chance they settle for a single chocolate covered strawberry split three ways?

2. rész – Ne kapcsoljon el!
oszlayzso

De mi a bánat, ha nem a szeretet, ami megmarad?

8. rész – Az előző részekből
MrsCumberbatch 

– And we're gonna knock their socks off, especially with you wearing this.
– Oh, that's actually the rest of your costume.

2. rész – Ne kapcsoljon el!
1 hozzászólás

Folytatása

Összehasonlítás

Marvel


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján