WandaVízió (Marvel) (2021–2021) 232

WandaVision
amerikai · sci-fi, dráma, romantikus, minisorozat 16
9 rész (epizódhossz: 30')

3 díj · 4 jelölés

Wanda Maximoff és Vízió – két, idealizált külvárosi életet élő, szupererővel rendelkező személy – kezdi azt gyanítani, hogy nem minden az, aminek látszik.

angol
angol
angol

Képek 130

Szereposztás

Elizabeth OlsenSkarlát Boszorkány (Wanda Maximoff)
Paul BettanyVízió
Kathryn HahnAgnes
Teyonah ParrisMonica Rambeau
Josh StambergTyler Hayward
Kat DenningsDarcy Lewis
Evan PetersHiganyszál (Pietro Maximoff)
Randall ParkJimmy Woo
David PaytonHerb
Asif AliNorm

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

617 tag · 726 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 22., 14:45 · Bővebben


Kedvencelte 55

Várólistára tette 268


Kiemelt értékelések

Sydney 

Összességében nagyon tetszett, a Marvel érdekes módot választott az történet folytatására. Az első epizód után elég messzire jutottunk, pedig a sitcom-os időutazás során még fogalmam sem volt, hogy mégis mi folyik itt.
Wanda és Vízió nagyon jó páros, de Vízió a végére egyre kevesebbet szerepelt, akárcsak Monica és Darcy, amit nagyon sajnálok, mert a mellékszereplőket is nagyon kedveltem.
A lezárás viszont kicsit csalódást okozott, nem tudom mire számítottam, de ez így olyan semmilyenre sikerült.

A Sólyom és Tél katonáját jobban várom, de a finálét leszámítva egyáltalán nem csalódtam Wanda és Vízió hosszúra nyújtott spoiler.

Chriss 

Számomra kellemes meglepetés volt ez a kis sorozat. Már kicsit megcsömörlöttem a Marvel és DC univerzumtól, ezért icipici kétségekkel ültem le megnézni Skarlát Boszorkány és Vízió történetét, de az aggodalmam alaptalannak bizonyult. Elizabeth Olsen sziporkázott ebben a szerepben, ahogyan Paul Bettany szintén. Annyira aranyosak voltak együtt, és itt a gyerekszínészek is kis édesek, szerethetőek voltak. Nem várt fordulat és csavar akadt rendesen, és teljesen máshová lyukadt ki a sorozat, mint azt én eleve gondoltam. spoiler Ez a sitcom fíling az elején érdekes volt, vicces és szórakoztató, a poénok sem voltak erőltetettek. Elizabeth Olsen szerintem a legtehetségesebb Olsen-lány, és őt is kedvelem messze a legjobban. Csak így tovább :)

MrsCumberbatch 

Első blikkre azt mondanám, hogy pont olyan a sorozat, mint azt vártam és mint ahogy be lett harangozva.

Kezdésnek viszont megemlíteném, hogy hiányos a tudásom a régi sitcomokról, szóval a tökéletes utalásokat én személy szerint nem tudtam értékelni, de a poénok nagyon tetszettek.

Az első rész tipikus első rész azt hiszem. Semmi extra, csak a szereplők bemutatása. Viszont nagyon jók voltak a poénok. Bővebben: https://snitt.hu/filmnezesek/16703780

A második rész viszont már beindította a történetet (oké, nyilván az első is, de azt még csak élvezni akartam, gondolkodni annyira nem), többször előjött az, hogy ők igenis mások és ezt valahogy le kell küzdeni. A rágó kifejezetten érdekes volt és az intró is jobban tetszett. Bővebben: https://snitt.hu/filmnezesek/16703781

A harmadik rész csodálatos volt. Izgalmas, érdekes, vicces. spoiler És igen, látszik, hogy Wanda a(z egyik) legerősebb Bosszúálló! spoiler

A negyedik rész hatalmas csalódás. Oké, örülök, hogy mutattak egy kicsit a való világból is és választ kaptunk pár kérdésre, de azért ez kérem túlzás, hogy (a stáb listával együtt) 30 perces részből 5 percet sem voltak benne a cím szereplők… És még ebből is csak kb fél percnyi új anyag volt. A többi ismétlés vagy már láttuk valamelyik trailerben. spoiler

Egyébként egyre jobban válik egyértelművé (már ha valakinek nem volt az a sorozat előtt is) hogy ezt az egész dolgot Wanda irányítja. És remélem, ez így is marad. Annyi szennylap példálózik Mefisztóval, hogy már csak azért is remélem, hogy nem így lesz, hogy ne legyen igazuk xd

2 hozzászólás
Yuuko 

Ha azt mondom, hogy sosem terveztem megnézni, akkor nem túlzok. Mármint megértem miért fognak még jobban összefüggeni az új sorozatok és filmek, de akkor is van egy kis ellenérzetem emiatt. meg a Marvel sorozatokkal szemben is. Viszont a tesóm imádja, és rengeteg áradozott róla, szóval belekezdtem. És ekkor ért az első sokk: egyszerűen nem tudtam abbahagyni a nézését. Rájöttem, hogy nem teljesen tiszta mit látok, de nagyon tetszik. Sőt, a végére Wanda lett a kedvenc Marvel karakterem! A minden mondat utáni alávágott nevetés az idegeimre szokott menni, szóval ez az első két részben eléggé zavart, de nagyon jól megindokolták, hogy miért lett ilyen, tehát nem is bánom annyira. Ennél többet is ki tudnék bírni egy ilyen zseniális sorozatért. A végére szinte minden a helyére került, bár persze nyitott is maradt valamilyen szinten nekem meg meg kell néznem a Marven Kapitányt, pedig egyáltalán nem terveztem… A látvány nagyon ott volt, mind a díszletek, mind a spoiler tekintetében, Wanda pedig nagyon menő Scarlet Witchként. Nagyon jól ábrázolták a kisváros spoiler hangulatát, ahogy egyre jobban látszik, mi is az igazság. spoiler
Nem gondoltam, hogy kedvencelni fogok egy Marvel-sorozatot. Az egy csillag levonás amiatt a rész miatt van, amikor a szereplők kifelé beszélnek a karaktereknek, plusz a sorozat főbossa sem túl emlékezetes, bár köszönhetünk neki pár jó jelenetet spoiler És a részek elején lévő állandóan változó into-k is nagyon hangulatosak lettek.

Brigi89 

Az elején nem nagyon tudtam ráhangolódni a szitkomos részekre. Mikor a gyerekek megszülettek, már jobban tetszettek a történések is. Wanda és Vízió nagyon aranyosak együtt, sejteni lehetett, hogy nem lesz boldog vége. A mellékszereplőket szerettem, főleg Darcy-t, aki a vége felé sajnos nem kapott annyi szerepet.

BlackWidow 

Mielőtt megnéztem volna az utolsó részt, 1-1 mondatot elkaptam pár véleményből és nem nagyon szerették az emberek.
De nekem tetszett.
Maga az egész sorozat, hogy olyan rejtélyes volt, különleges és egyszerűen nem sejthetted, mire számíts.
Nagyon élveztem. Annyira lehetett benne látni azt, hogy mennyi munkát belefektettek az egészbe….
Az utolsó résznél a szemem könnybe lábadt, a szívem meg összeszorult……. Nehezen, de tudjuk, hogy ennek így kellett történnie. Az utolsó másodpercig reménykedtem, hogy a vége talán egy kicsit másképpen alakul, de nem…….
Ah.

Raizo 

Eleinte nem igazán tetszett, vagyis a második résztől kezdett izgalmas lenni, és nem is értettem, hogy mire jó ez a sitcom-os dolog. Igazából másra gondoltam, de jól kitalálták a történetet és örülök, hogy jobban megismerhettem Wanda-t. :)

2 hozzászólás
Bunney 

Nos.. Nem pont erre számítottam :) Kicsit nehezen indult be, de az első pár rész után már jobb volt. A 6.rész kimondottan tetszett, többek közt amikor kiderült az egyik szereplő kiléte, ugyanis ezt imádom a Marvel univerzumban,mikor így összeérnek a szálak ❣️❣️
Elizabeth Olsen alakítása meglepett. Lehet amiatt tűnt fel jobban, mert most eredeti hanggal néztem, de jobb volt számomra, mint a többi színész.
A végén viszont ez a boszi szál nem jött be
spoiler Az utolsó részben nagyon sokszor, volt hogy pár percenként is váltakozott a véleményem, hogy valami vagy nagyon tetszett, majd valami nagyon nem :) De végülis örülök, hogy megnéztem, mert hiányzott már ez a Világ. ♥♥♥

9 hozzászólás
Kemiviki 

Szerintem nagyon jó ötlete ez a Marvelnek, hogy amit nem tudnak filmben elmesélni vagy filmben nem jutott rá elég idő azt sorozatban a nézők elé tárják.
És a WandaVision története tökéletes kezdés volt hozzá.

Olsen

Így, hogy aludtam rá egyet (többet) azt kell mondanom, a 4. rész sem volt olyan rossz. A maga módján az is izgalmas volt, csak a Lizzie rajongói lelkem akadt ki nagyon, hogy hogy csinálhattak meg egy olyan részt, amiben az utolsó két percet leszámítva benne sincsenek a címszereplők… Vagyis benne vannak de csak ismétléssel és rosszul esett, hogy erre vártam egy hetet, komolyan? Az utolsó rész is nagyon jó volt, de mégis úgy érzem valaki nagyon hiányzott ebből a részből…

És mégis, ha levesszük a sértettséget, miszerint nem az történt, amit én akartam, akkor ott vagyunk, hogy egy szuper jó sorozatot kaptunk. Imádtam, az elején a sitcomos részeket és ahogy – valaki írta – folyamatosan ölték ki a jó kedvet és vígjátékból átcsapott fantasy-ba. Azt kell mondanom, hogy ez egy mestermű. A színészi játékok is nagyon jók lettek.

Ja és aki ezek után huszadrangú karakternek vagy egy senkinek esetleg leggyengébb karakternek nevezi Wandát, az azt hiszem valamit nagyon nem ért…


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Vision: I don't eat food. *everybody looks at him* What I mean to say is that I don't eat food in between meals but at mealtimes. I'm a regular eating machine.

2. rész – Don't Touch That Dial
2 hozzászólás
MrsCumberbatch 

– You're like a walking computer.
– What? I most certainly am not. I'm a regular carbon-based employee made entirely of organic matter, much like yourself, Norm.

1. rész – Filmed Before a Live Studio Audience
Valentine_Wiggin 

Vision: I think that's my wife summoning me.
– She calls you Diane?
Vision: Yes… that's her… pet name for me. Just coming… Fred!

2. rész – Don't Touch That Dial
Valentine_Wiggin 

Wanda: I assure you, I am married. To a man. A human one. And tall.

1. rész – Filmed Before a Live Studio Audience
MrsCumberbatch 

– And that dress!
– Yes! It's… It's so… Sokovian, is what it is! Yes!

1. rész – Filmed Before a Live Studio Audience
DeadBite 

Monica: They'll never know what you sacrificed for them.
Wanda: It wouldn't change how they see me.

S_Bíborka 

Vízió: Azért olyan vicces ez, mert ez a férfi súlyos testi sérülésekben szenved?
Wanda: Nem valójában nem is sérült meg.
Vízió: Hogyan lehetsz biztos ebben?
Wanda: Mert ez egy másfajta műsor.

8. rész – Previously On
Valentine_Wiggin 

Wanda: Did you forget?
Vision: I didn't. I'm incapable of forgetting, I remember everything, and that is not an exagerration. In fact, I am incapable of exagerration.
Wanda: Then tell me, what is important about today's date?
Vision: What was the question again?

1. rész – Filmed Before a Live Studio Audience
S_Bíborka 

Jimmy: Miről maradtam le?
Darcy: Már tízévesek az ikrek !
Jimmy: Te jó ég! Ha így folytatják, vacsorára kirepülnek a családi fészekből.

5. rész – On a Very Special Episode...
Valentine_Wiggin 

Wanda: Your boss is coming for a home-cooked meal?
Vision: Yes.
Wanda: Any chance they settle for a single chocolate covered strawberry split three ways?

2. rész – Don't Touch That Dial

Folytatása

Összehasonlítás

Marvel


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján