Ai no Kusabi (1992–1994) 14

Wedge of Love · 間の楔
51' · japán · sci-fi, animációs, dráma, romantikus, anime, minisorozat 18
2 rész

A történet egy Amoi nevű bolygón játszódik, amelyet a szuperszámítógép, Jupiter ural. Jupiter a hajszínük alapján kasztokba sorolta az embereket, így a szőke hajúak azok, akik luxusban élnek, szuper intelligensek és erősek, sokáig élnek, jószerivel halhatatlanok és persze gyönyörűek. Ők… [tovább]

Szereposztás

Shiozawa KanetoIason Mink (hang)
Seki ToshihikoRiki (hang)
Hayami ShouRaoul (hang)
Chiba ShigeruLuke (hang)
Hori HideyukiSid (hang)
Nakahara ShigeruKirie (hang)
Tanaka HideyukiKatze (hang)
Tsujitani KoujiGuy (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 4


Kiemelt értékelések

Kemiviki 

Nem volt rossz. Sablon történetek látszik a leírás alapján, de a végére szépen kiforrja magát.
A grafikája szerintem nagyon szép. A történet nem bonyolult, viszont egy érdekes kapcsolat kibontakozását engedi végigkövetni. Bár nekem azért talán a kapcsolat kicsit túl erős szó rá.
18+-os erősen szóval csak óvatosan :)

Zajec_Sternenkind 

Nagyon nem akartam megnézni, mert a történet olyan elcsépeltnek tűnt: adott egy gazdag, privilégiumokkal ellátott réteg, ami szórakozik és kihasználja a hierarchia alján lévőket, és ezt az egészet meghintik egy kis szexualitással, hogy azért mégis… Ez a látszat, igen.
A tartalom pedig mennyivel több, sosem gondoltam volna, hogy ennyire tetszhet egy anime. A lelki folyamatok, a folyamatos érzelmi és testi terror, a hús és elme kihasználása, uram isten… Igen. Határozottan igen! Tudom, hogy divatos a yaoi, de, aki ezt megnézi, tegye félre a trendet, nem ömlengős lány-rajzfilmpornó ez, hanem brutális lélektani történet, aminek amúgy remake-je is van, talán az még jobb is, látványilag biztosan.
10/10*

Kiskakukk 

Uhh, ezt még régebben, ajánlásra néztem meg… A retro grafika miatt kap csak 4 csillagot, sajnos szenvedés volt végig, ráadásul a hideg kirázott mindkét főszereplőtől (meg mástól is…). :D Pedig akad néhány yaoi, ami tetszik (bár főleg vígjátékok…), de ez valahogy nagyon nem működött.

Andro 

Annak idején, valamikor a 2000-res évek elején nagyon szerettem, odavoltam érte, sőt, még egy ficet is elkezdtem írni belőle. Aztán lassan kezdtem megunni, kezdtem rájönni, hogy a gyönyörű grafika és a csillogás mögött igazából az egész történet sekélyes, sablonos és üres. A regény fényévekkel jobb, az OVA sajnos nem adja vissza az élményt, mivel se mélységében, se történetében, se karaktereiben meg sem közelíti az eredeti művet.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján