Sólyomszem (Marvel) (2021–2021) 114

A történet a Bosszúállók: Végjáték eseményei után játszódik. A cselekmény szerint Clint nyugodt életet él a „pittyentés” által visszatért családjával, amíg a múltja utól nem éri őt. Roninként sok ellenséget szerzett magának és miután értesül róla hogy valaki az akkori identitását használja,… [tovább]

angol

Képek 17

Szereposztás

Jeremy RennerSólyomszem (Clint Barton)
Hailee SteinfeldKate Bishop
Alaqua CoxMaya Lopez
Tony DaltonJack Duquesne
Vera FarmigaEleanor Bishop
Fra FeeKazi
Zahn McClarnonWilliam Lopez
Florence PughYelena Belova
Linda CardelliniLaura Barton
Aleks PaunovicIvan

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

645 tag · 839 karc · Utolsó karc: 2022. május 28., 14:27 · Bővebben


Kedvencelte 18

Várólistára tette 213


Kiemelt értékelések

Pandaaaa 

Nekem az eleje egy kicsit lassan indult be, igazából majdnem abbahagytam, hogy ez nekem most nem igazán jön be. De nagyon örülök, hogy nem tettem, mert eléggé megszerettem így a végére. Szerintem egy kicsit nagy elvárással indultam neki és az első rész egy kicsit csalódás volt. Kate nekem néha egy kicsit sok volt, de Ö is nagyon szerethető. És a kutyii imádom ♥ És természetesen Sólyomszem nekem az egyik kedvencem volt mindig is és most is :)

LoneWolf 

Igazi meglepetés volt. Sokan hajtogatták, hogy „Minek neki sorozat? Senkit sem érdekel. bla, bla, bla”, ahogyan korábban a Fekete Özvegy saját filmje kapcsán, miközben mindenki tisztában volt vele, hogy úgyis megnézik majd, ahogyan az összes eddigi Marvel produktumot. Azon kevesek egyike voltam, aki bizakodva kezdett bele, hisz az elhanyagoltsága ellenére, én mindig is bírtam Clint MCU-s karakterét. (A képregényes megfelelőjét csupán futólag ismertem előtte.) Itt bővebben bemutatták, hogy a kis „erőtlen” íjászunk miért is olyan különleges, illetve miért érdemel tőlünk nagyobb figyelmet, mint a Bosszúállók többsége, de emellett remek, szerethető új karakterekkel bővítette az univerzumot, élükön a Hailee Steinfeld által megformált Kate Bishop-pal, akinek egy teljes rész sem kellett, hogy kedvenccé váljon, miközben korábban nem rajongtam túlzottan a lányért. (Az Űrdongóban pl. kifejezetten irritált.) Tipikus Disney / Marvel darab amúgy, vegyesen, viszonylag kiegyensúlyozottan adagolt humorral, drámával, és akcióval, erősen mellékszál jellegű központi sztorival, meg egy beletuszkolt spin-off felkészítővel, de valahogy mégis működik. Szinte mind a 6 részt élveztem és egyszer sem érzetem, hogy unnám, vagy épp rossz lenne, amit látok. Florence Pugh megjelenése Natasha sztorijának vége óta nem titok, és az ő karakterét is korrekt módon kezelték az írók, miközben nem vitték túlzásba sem, szóval a Sólyomszem nem ment át egy Yelena show-ba, bár így is minden jelenete aranyat ért. A széria extra „meglepetése” ugyan szintén nem volt rossz, de talán pont miatta hasonló hibába esett a sorozat, mint a korábbiak, és a finálé kissé kapkodósra / összecsapottra sikeredett. Persze ennek ellenére is teljesen rendben van az összkép. Igazából olyannyira, hogy valamiért számomra ez lett az eddigi legjobb Marvel széria, Wanda és Loki sajátját is megelőzve, szóval őszintén mondva: Örülnék egy 2. évadnak, bármit is találnak ki rá!

Christinewinchester 

A tavalyi évben úgy alakult, hogy nekem ez volt a „karácsonyi filmem”.
Clintet mindig is kedveltem, úgyhogy örültem, hogy kap egy saját sorozatot, s itt sem okozot csalódást. Bár ahogy Nat esetében itt is örültem volna egy előzménysztorinak, de mivel eleve nem annak adták, nyilván nem volt olyan csalódás.
Hailee-t eddig sem igazán kedveltem, szóval nem igazán örültem, hogy ő lett Kate, azért reménykedtem, hogy kellemes csalódást fog okozni, de sajnos nem így lett…
spoiler
Összességében tetszett, vártam az új részeket, még ha nem is feltétlen tűkön ülve. Kissé sok szálat tettek bele, amihez jobb lett volna több rész, s akkor olykor-olykor nem érződött volna összecsapottnak. Viszont a humor és az akció szerintem megfelelő arányban voltak.

Bunney 

Kellemes csalódás volt :) Bár az eleje jobban tetszett, aztán kicsit leült, majd spoiler érkezésétől megint tetszett, mert bírom a csajt nagyon :) Szerepelhetett volna többet is benne.
Kate Bishop karakterét az elején bírtam, de aztán már kicsit túl gyerekes volt, meg hogy még a 4.részben sem tudott leszakadni arról, hogy egy Bosszúállóval nyomul, meg a kis hülyeségei.. De amúgy a színésznővel semmi bajom, csak kicsit túlp*csázták, már ha kigondoltam XD.
Az uccsó rész viszont megint király volt, mondjuk volt pár értelmetlen dolog, vagyis baki, de élveztem.
Ez a karácsonyi hangulat pedig teljesen átjött, emiatt sem akartam később megnézni, hanem pont karácsonykor ^^
Összességében tök jól összerakták. Remélem lesz 2.évad =)

2 hozzászólás
Victorious 

Úgy érzem a WandaVision mellett ez lesz a másik kedvenc Marvel sorozatom.
A történet végig fenntudta tartani az érdeklődésemet, tetszett a karácsonyi hangulata is.Több szálon futott a történet amiknek a nagy részét szerintem normálisan letudták zárni, egyedül a spoiler rész amivel jelenleg nem vagyok túlzottan elégedett, így a spoiler is fenntartásokkal várom.
Mindenképp örülök neki, hogy Clint végre kapott egy olyan történetet amiben ő (is) van a középpontban és jobb rálátást kaptunk a „hétköznapi” hősökre. Kate szimpatikus karakter lett, így kíváncsian várom mit kezdenek vele a későbbiekben. Külön tetszett a spoiler való kapcsolata amit remélhetőleg később viszont látunk.

Szóval összességében a hibái ellenére is egy remek sorozat volt.

nekedcsakRia

Én eddig is nagyon kedveltem Clint karakterét, de most már még jobban szeretem. Kate-tel nagyszerű páros voltak, és imádtam a kettejük közötti dinamikát. Lucky meg a többi mellékszereplő pedig abszolút kedvencek lettek.
A sztori szerintem izgalmasra, viccesre és meghatóra sikeredett, és Yelena felbukkanását is nagy örömmel fogadtam, hiszen már a Fekete Özvegy (2021) filmben is kedveltem a karakterét. Nem éreztem, hogy túltolták volna a pc-t, a poénkodást vagy bármi mást. Mindennek megvolt a maga helye és értelme a sorozatban, így szerintem ez egy igazán kiegyensúlyozott sorozat lett.
Szívesen fogadnék belőle egy második évadot, bár tudom, hogy erre kicsi az esély.

Raizo

Összességében tetszett a sorozat, bár a közepe felé kicsit lapos lett nekem a történet, aztán az utolsó két részben beindultak a dolgok, és az utolsó rész pedig kicsit kiszámítható volt ugyan, de volt benne egy dolog, ami tetszett. :)

2 hozzászólás
Swan

Tetszett! Nagyon is… Bírtam nagyon Kate Bishopot :) és Yelena az abszolút kedvencem továbbra is ;) nagyon várom már hogy ez a sok sorozat szál végül hogy fog összefutni ;)

1 hozzászólás
Irasalgor

Ebben a formában pedig a Hawkeye bármennyire is rossz ezt mondani, kicsit filler jellegű minisorozat volt, amely bár adott egy tisztességes „lezárást” az eredeti Sólyomszem karakterívének, de minden tekintetében inkább csak egy tisztességes iparosmunka volt. A földhözragadt, egyszerűbb központi konfliktus jó volt, habár túlságosan nem tágította az univerzum határait, ahogyan a karakterek kibontása sem történt éppen a legfényesebben, arról nem beszélve, hogy a hat epizód szerkesztése is felemás lett a lassabb első etap és a kissé zsúfolt, kaotikus utolsó rész miatt. A maga pillanatai természetesen megvoltak, ahogyan az akciójelenetek és a látvány is pofás volt, más kérdés, hogy erre kellett-e egy minisorozat vagy jobban működött volna egy flashbackekkel tarkított filmként, mint a Black Widow is volt.

Értékelés: 6/10

Rémálom 

Nem voltam sosem oda Hawkeye-ért MCU-ban, de úgy voltam vele, hogy adok a sorozatnak egy esélyt. És láss csodát, megtette számomra azt, amint a WandaVision nem tudott: megkedveltem a karaktert. Teljesen kellemes kis kikapcsolódás, szórakoztató, de összességében itt is megmutatkoznak az MCU sorozatok gyengeségei (főleg az ütemezés és a gonoszok terén). Attól függetlenül – számomra tök meglepően – ez lett eddig a legjobb MCU sorozat számomra.


Népszerű idézetek

Kriszti91 

Kate Bishop: Megmutattad, hogy nem csak az lehet hős, aki tud repülni vagy lézert lő a kezével, hanem bárki, aki elég bátor ahhoz, hogy bármi áron jót cselekedjen.

6. rész – So This Is Christmas?
ViraMors 

Eleanor Bishop: Sometimes the paths we're on, they wind around in ways that we never would have expected. All you can do is keep moving forward, even on days when honestly, it all just kind of feels like shit.

5. rész – Ronin
ViraMors 

Clint Barton: Heroes have to make some tough decisions.

6. rész – So This Is Christmas?
LooneyLuna23

Yelena: You’re probably thinking, „What? This is crazy. I’m going to have dinner with the enemy? And she made some really good smelling macaroni.” But in all honesty, if I wanted to kill you…
Kate: You would have already.
Yelena: Right as you open the door.
Kate: Yeah, I probably wouldn’t have time to shut it.
Yelena: No.
Kate: I’d been dead. Okay.

5. rész – Ronin
S_Bíborka 

Stop making me like you!

6. rész – So This Is Christmas?
LooneyLuna23

Clint (at the Battle of New York Memorial): Natasha… I really need to talk to you right now. You were the bravest of us all, weren’t you? Loyal, stubborn. You always had to win, didn’t you? And for a stupid orange rock. I replayed that a million times in my head hoping for a different outcome. But I do my best every day to earn what you gave me. Just wanna say I’m…Just wanna say I miss you. And I’m so sorry for what I’m about to do.

5. rész – Ronin
LooneyLuna23

Kate: When I was younger, aliens invaded. And I was alone. And I was terrified. But then I saw you, fighting aliens with a stick and a string. I saw you jump from that building even though you can’t fly, even though you don’t have superpowers. And I thought, „If he could do that, then I didn’t have to be scared.” You showed me that being a hero isn’t just for people who can fly or shoot lasers out of their hands, it’s for anyone, who’s brave enough to do what’s right, no matter the cost.

6. rész – So This Is Christmas?
LooneyLuna23

Yelena: Why would she sacrifice herself for you? Why do you deserve it?
Clint: I don’t.
Yelena: So she died because you let her.
Clint: I fought for it. But she was better than me.
Yelena: You should’ve fought harder.

6. rész – So This Is Christmas?
LooneyLuna23

Clint whistles
Yelena: How do you know that?
Clint: Your secret whistle with Nat. She talked about you all the time, Yelena.
Yelena: She did? What did she say?
Clint: She told me about how you got separated as kids. She was flying that plane. I asked her if she was scared. All she could think about is that you were safe. That never changed, Yelena. She loved you. And always wanted you safe.
Yelena: You got so much time with her.
Clint: Yes, I did.
Yelena: It shouldn’t have gone this way. If I was there, I could have stopped it. I could have… I could have changed it.
Clint: Nothing was gonna stop her, Yelena. You know Natasha. She made her choice. We’re gonna have to find a way to live with that.
Yelena: I loved her so much.
Clint: Me too.

6. rész – So This Is Christmas?
LooneyLuna23

Kate: You lost your family in the Blip?
Clint: Yeah. Like half the world.
Kate: God, that must have been devastating.
Clint: Yeah, there are no words.
Kate: Is that where you met the Ronin? It’s you, isn’t it?
Clint: Everybody dealt with the Blip in their own way. I continued doing what I was trained to do.
Kate: Protect people.
Clint: Hurting people. Investigating first, but in the end, my job has always been to hurt people.
Kate: You were a hero.
Clint: I was a weapon. I was aimed by the right people at the right targets, so…
Kate: Look, you made mistakes, but those are behind you.
Clint: No, it’s tied to me. Tied to my family. That’s why I’m here. And I can’t go home till I fix it.

4. rész – Partnerek, igazam van?

Folytatása

Összehasonlítás

Marvel


Hasonló filmek címkék alapján