Fekete Özvegy (Marvel 24.) (2021) 576

Black Widow
133' · amerikai · akció, sci-fi, kaland 16

1 díj · 2 jelölés · Snitt-díj-győztes 2022

Natasha Romanoff kénytelen lesz szembenézni múltja sötét epizódjaival, amikor egy veszedelmes összeesküvés hozzá is elér. Nyomában egy életére törő, kérlelhetetlen erővel, Natasha számot kell vessen kémes múltjával és családi kötelékeivel, amiket már jóval azelőtt felbontott, hogy Bosszúálló lett.

angol
angol
angol

Képek 10

Szereposztás

Scarlett JohanssonFekete Özvegy (Natasha Romanoff)
Rachel WeiszMalena
Florence PughYelena Belova
David HarbourAlexi
O.T. FagbenleMason
Ray WinstoneDreykov
Ever Andersonfiatal Natasha
Violet McGrawfiatal Yelena
William HurtRoss
Olga KurylenkoAntonia

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

664 tag · 953 karc · Utolsó karc: 2024. február 19., 12:18 · Bővebben


Kedvencelte 55

Várólistára tette 196


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Tényleg kellett már szegény Natashának is egy önálló film, de ezzel egy kicsit elkéstek. Sokkal nagyobbat ütött volna, ha korábban jön ki spoiler. Bár nyilván akkor nem lett volna benne a stáblista utáni jelenet. De erről később.
Fogalmam sem volt miről fog szólni – mármint, gondoltam én, hogy Nat múltjáról, de abból sajnos nagyon keveset kaptunk. Én szerettem volna sokkal többet látni Nat Bosszúállók előtti életéről, hogy akad össze Sólyomszemmel és „Mi történt Budapesten” szál is sokkal jobban ki lehetett volna bontva. Nat elejtett félmondatai alapján nagyon izgalmas történet lehetett volna, ha több időt kapott volna… De rohanni kellett, mivel fel kellett vezetni Yelena háttérsztoriját is és feltárni a motivációit. Ez a vége felé sokkal inkább Yelena filmje volt, mint Naté. Persze, a jövőre is kell gondolni a készítőknek, de Nat kissé háttérbe szorult a SAJÁT filmjében, és ezen az érzésen végén lévő rengeteg harcjelenet sem tudott enyhíteni. Kb olyan volt, mintha a Star Warsba csöppentünk volna a Vörös Szobánál Amúgy tényleg nagyön pörgős, szórakoztató film volt, Yelena pózos beszólása nagyon ott volt, a sok üldözős és harcjelenet bár néhol már túlzásba volt véve spoiler de alapjáraton nagyon jó volt.
Két dolog nagyon nem tetszett/érthetetlen volt benne számomra:
spoiler
spoiler

Nem értem, miért ment ki rengeteg ember a stáblista előtt, nem láttak még egy Marvel filmet sem? Őszintén nem érdekelt Sólyomszem saját sorozata, de ezután tuti meg kell majd néznem.

Törpillaa 

Nekem nagyon tetszett, jót szórakoztam és jókat nevettem néha, egy egy vicces jelenetnél, a szereposztás is bejött. :-D Bírtam Natasha és Yelena közös jeleneteit, spoiler és párbeszédeit, tök jó páros voltak ők ketten, és az egész izgi meg látványos, akciódús is volt. :-D Bár jobb lett volna, ha előbb került volna erre a filmre sor, de így is nagyon tetszett nekem. :-D Alexi is vicces volt a maga módján, bár néha egy kicsit túlzásba vitte. XD Még Malena, és Antonia karaktere is szimpi volt. :-) Jó volt belelátni a lányok múltjába, spoiler Már nagyon kíváncsi voltam erre is, és kár, hogy nem moziban nézhettem meg. :/ De szerintem ez is ugyanolyan jó, és pörgős lett, mint a többi Marvel, csak túl sokáig vártak vele. :-) Fekete Özvegy és Yelena, abszolút kedvencek. :-)

LoneWolf 

Egyáltalán nem volt ez rossz, szóval sajnálom, hogy nem közvetlenül a Polgárháború után láthattuk ezt, hisz sokkal nagyobbat üthetett volna, ha jobban időzít vele a Disney (Marvel). Leginkább az MCU első filmjeihez tudnám hasonlítani, mivel hasonló „gyerekbetegségekkel” küzd, de közben amolyan főhajtás is az olyan átlag kémes franchise-ok előtt, mint a Bourne, vagy a Bond filmek. Sajnos csupán azok gyengébb részeinek színvonalát hozza, valahol mégis piszkosul szórakoztató tud lenni, ha rá van hangolódva az ember és kikapcsolja picit az elméjét mozizás közben. Scarlett Johansson végig hozta a megszokott formáját és nálam működött a karakterének múltjában rejlő dráma, de meglepő módon az új szereplőket is meg tudtam kedvelni, hisz Florence Pugh lehengerlő, David Harbour ezzel kicsit kiengesztelt a pocsék Hellboy után, Rachel Weisz, meg hát Rachel Weisz, és ennyi év után is elbűvölő. (Használják még ezt a szót ebben az évszázadban? Nem? Sebaj…)
A színészi játék mellett persze minden megvolt benne, amit egy Marvel produkciótól manapság elvárunk: sok helyen elszórt egysoros poénok (spoiler), rengeteg akció, néhány kisebb, de aránylag váratlan fordulat, na meg az elmaradhatatlan utalások a korábbi (és az ezt követő) filmekre, így nem sok panaszom van rá. A családi huzavonát talán lehetett volna dinamikusabban is tálalni szerintem, a főellenség tényleg nem volt több egy sótlan Bond film gonoszánál, (Mondjuk annak örültem, hogy itt nem próbáltak egy „tragikus” háttérsztorit lenyomni a torkunkon, mint azt manapság szokássá vált.) illetve Taskmaster brutálisan kevés szerepet kapott, és nagyon nem használták ki a benne rejlő lehetőségeket, még úgy sem, hogy valóban láthattunk tőle Fekete Párductól, Bucky-tól, Steve-től és Barton-tól ellesett mozdulatokat is. Emellett furcsa, hogy a legtöbb darabbal ellentétben ez kapott egy hosszú zenés intrót, (Valamiért tetszett a „Smells Like Teen Spirit” eme földolgozása.) mint legutóbb talán a Galaxis Őrzői 2., de mindezek ellenére én így is elégedetten jöttem ki a teremből, a stáblistás jelenet pedig megnyugtatott, és fölcsigázott egyszerre. spoiler
Összességében tehát bátran ajánlom műfaj és a Marvel kedvelőinek, hisz egyszer simán nézhető, és nekem jobban be is jött, mint mondjuk a Marvel Kapitány, vagy a Vasember általam harmatgyengének tartott folytatásai.

6 hozzászólás
Haspók 

Nem vagyok oda a szuperhősfilmekért, hangoztatom is ezt elégszer, viszont azt kell, hogy mondjam, hogy ez is simán lecsúszott, főként Florence Pugh és Scarlett párosának köszönhetően.
Volt benne bőven akció, mondjuk azt, hogy volt némi története is és teljesen nézhető volt. Igaz, egyszer le is ült, olyankor ásítoztam nagyokat rajta, de összességében nem volt ez rossz.

3 hozzászólás
ZPetra

Na, ez az a film, amit megérte megnézni 3D-ben. :D
Amúgy nagyon tetszett, nem függött annyira a többi Marvel filmtől, önálló akciófilmként is megállja a helyét. Különösen jók voltak a budapesti jelenetek, és azért egy magyar tej is feltűnt benne. :D
Mindent összevetve annyira tetszett, hogy többször is megnézném. :)

Kemiviki 

Tetszett is meg nem is. Kedvelem Nat karakterét és szerintem sokkal többet érdemelt volna ennél az unalmas akciófilmnél.
Talán az egyik nagy gondja a filmnek, hogy annyira légbőlkapott ez a család, hiszen eddig szó se volt róluk, a Végjáték alatt se lettek megemlítve. Talán ha korábban elkészül, vagy ha esetleg egy másik kalandot osztanak meg velünk. Nem tudom mi lett volna a jó, de ez így eléggé gyenge lett.
Florence Pugh hihetetlenül jól játszotta Yelena karakterét, egyszerűen ellopta a showt Scarlett Johansson elől.
A stáblistás jeleneteknek örültem, jók lettek.

MrsCumberbatch 

Én ettől nem vártam semmit hátha akkor nem csalódok… De nem jött össze.

A pózolós fricskákat leszámítva túl sok érdekes dolog nem volt benne. Nem azt mondom hogy hiányoltam bárkit is, mert már nézés előtt tudtam hogy úgy sem lesznek (igazán) ismerős arcok, plusz önálló filmtől ezt nyilván nem is várja el senki (max ha kötekedni akar), de valahogy még sem volt az igazi. Ahogy előttem is írták, ez tényleg inkább a Polgárháború után ütött volna nagyobbat (kivéve persze az utolsó post kreditet), akkor izgalmasabb lett volna.

Egy izgalmas jelenet volt a végén, de az is kiszámítható volt. spoiler Fogalmazzunk úgy, hogy fura volt a film. Végig olyan érzésem volt, hogy hiába ez a film a magyarázat, lemaradtam az első rész(ek)ről… Egyszerre volt túl sok és túl kevés.

Ahhoz képest hogy Natasha lenne a hidegvérű gyilkos, tényleg kb ő a legnagyobb hisztikirálynő. Például totál nem értem, hogy miért vergődött a Végjátékban spoiler Vagy akkor még nem volt meg a film ötlete? Kétlem hogy az MCU fejesei ekkora balfszok lennének. Nem azt mondom, hogy több kérdésem lett mint amennyi választ kaptam, de kábé…

A post-credithez pedig: spoiler

Egy biztos: A filmnek köszönhetően azt a kicsi tiszteletet is elvesztettem Nat iránt ami a Végjáték miatt még volt bennem.

2 hozzászólás
Lucy 

@bkata12 MEGVAN!
A legfontosabb, amit az értekelésbe írhatok: Yupp = BEZONY!.

2 hozzászólás
Victorious 

Több,mint egy év eltolással, de végül elérkezett az idő,hogy megnézhessük a filmet. Igazából tény,hogy ennek a filmnek már több éve megkellett volna történnie, de hát ami késik nem múlik ugye.
Hozza a szokásos Marvel szintet,van benne akció és humor is bőven (kifejezetten tetszett a pózolós poén, de ezt már mondták többen is :D ).
Florence Pugh egyértelműen a film csúcspontja volt, kéne még tőle pár filmet néznem. Rachel Weisz és David Harbour se panaszkodhat persze. Scarlett Johansson se, de ő már alap :D
Bár a történet elég egyszerű, a főgonosz nem maradandó annyira, Taskmaster meg kevés szerepet kapott, azért bőven nem lett rossz film ez.
spoiler

kíváncsi vagyok Kelemen és fia építőipari kft.-nek mennyire volt nagy reklám a film

Christinewinchester 

Natasha már réges-rég megérdemelte volna az önálló filmet, így örültem, hogy végül csak lett egy, de…
Egyrészt kissé elkéstek vele, másfelől az önálló filmjéből igazából egy „stafétabot átadó” film lett végül. Szó se róla, Yelena karaktere is ígretesnek ígérkezik, de itt azért mégiscsak Natnek kellett volna a középpontban lennie…
Ugyan az előzménytörténetről és Budapestről is hallunk, de nekem sokkal jobban tetszett volna, ha valóban az előzménytörténetet láthatjuk, amikor Sólyomszemmel találkozik és miért gondolta úgy, hogy „megmenthető”..stb.
Akadt benne logikai hiba, kissé túltolt akció jelenet, sótlan gonosz, kevésbé kihasználatlan karakter.. Sokkal jobb forgatókönyvet kellett volna, hogy kapjon. Sokkal.
A zene jó volt viszont, főképpen az elején az átdolgozott szám tetszett. A színészek, főképpen Scarlett és Florence játéka tetszett.
Akadt jó és erőltetett humor is benne, a kedvencem az önkritikát tartalmazó humor volt (póz).
A stáblista utáni jelenet igazán után még inkább várom a sorozatot, habár a miértjét még nem értem (majd meglátjuk..).
Nagy elvárásokkal ültem be, ezt sajnos nem sikerült megugrania a filmnek, sokkal jobb is lehetett volna.


Népszerű idézetek

Sunshine 

Alexi: Rólam nevezted el a disznót?
Malena: Te nem látod a hasonlóságot?

S_Bíborka 

Alexei: You both have killed so many people. Your ledgers must be dripping, just gushing red. I couldn't be more proud of you.

S_Bíborka 

Melina: Your pain only makes you stronger.

S_Bíborka 

Natasha Romanoff: It's funny. My whole life, I didn't think I had any family. Turns out I got two.

S_Bíborka 

Yelena Belova: The best part of my life was fake.

S_Bíborka 

Melina Vostokoff: We didn't steal weaponry or technology. We stole the key to unlocking free will.

Ercsusz 

Natasha: Nem nyúlhatod le a kocsiját.
Yelena: Fussak utána, és adjam vissza a kulcsot?

S0th 

Malena: Good boy, Alexei. Good boy.
Alexei: You named a pig after me?
Malena: You don't see the resemblance?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján