Vörös Veréb (2018) 422

Red Sparrow
139' · amerikai · akció, dráma, thriller, rejtély 18 !

A kémek nem válogatnak az eszközökben. Egy titkos ügynök nemcsak pisztolyokkal, késekkel, mérgekkel és poloskákkal bánik tökéletesen. Ha kell, a teste lesz a fegyvere.
Dominika Jegorova az orosz titkosszolgálat egyik legjobbja. És ahhoz, hogy a cége titkokat szedjen ki a CIA magas rangú… [tovább]

angol
angol
magyar

Képek 41

Szereposztás

Jennifer LawrenceDominika Egorova
Joel EdgertonNathaniel Nash
Jeremy IronsKorchnoi
Matthias SchoenaertsVanya Egorov
Mary-Louise ParkerStephanie Boucher
Ciarán HindsZyugonov
Joely RichardsonNina
Douglas HodgeVolontov
Sakina JaffreyTrish Forsythe
Sergei PoluninKonstantin

További szereplők

Kedvencelte 36

Várólistára tette 266


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Bajban vagyok a csillagozással, meg az értékeléssel is. Első körben azért vártam ennyit a film megnézésével, mert nem kedvelem Jennifer Lawrence játékát. Itt viszont meggyőzően alakított. Bár a műfaj nem az én asztalom, bőven éreztem lehetőséget a történetben. Érdekes volt a cselekmény, a kiképzős részek különösen érdekeltek, ugyanakkor az a véleményem, hogy pokolian elnyújtották és sokszor rettentően unalmas volt az egész. Voltak jó, izgalmas és feszültségkeltő momentumai, de mindent összevetve alig vártam, hogy vége legyen.

Bence211 

A Vörös veréb bár nagy eséllyel megosztja majd a közönséget, a téma iránt vonzalmat érző nézőknek kifejezetten elnyerheti tetszését, hiszen helyenként a kémkedést új látásmódba helyezi ezzel egy teljesen más ízvilágot kapunk. Az oldalunkon részletesen beszámoltam a filmről. : http://filmdoboz.hol.es/…

2 hozzászólás
Londonna 

Nem mozgok otthonosan a kémfilmek világában, nem sokat láttam eddig, így hát az összehasonlítási alapom sem túl tetemes. Nem mondanám az én műfajomnak, ennek ellenére, ha olykor kijön egy olyan alkotás, amelyikben feltűnik egy számomra kedves személy, akkor várólistára teszem / beiktatom.
Nem tagadom, a Vörös Veréb is – elsősorban – így került nálam fókuszba Jeremy Irons miatt, ám bevallom, hogy tőle függetlenül is érdekesnek ígérkezett a sztori, ami azt jelenti, hogy valószínűleg nélküle is meglestem volna, bár több mint valószínű, hogy akkor nem a moziban.
Nekem tetszett a film. Ha három szóval kellene jellemeznem, akkor: brutális, naturális, szexuális. Elég kemény, szadista darab, amit nézve olykor határozottan szorongtam a vászon előtt. Amikor nyúzták az emberi bőrt, hát ott pl. végem volt. Nem is a nyúzás volt kellemetlen, hanem inkább a szitu. spoiler Uhh. Vagy mikor Dominikát spoiler – nézni se nagyon bírtam. És a végén a laptop… Uhh.
Aminek örültem, hogy a sok meztelenkedés nem volt öncélú, mindennek megvolt a funkciója és ettől tényleg csak hatásosabb lett a végeredmény. Bár így sem mutattak meg mindent, pedig akkor még nagyobbat is üthetett volna.
Ez az egész „agymosás” meg „k*rvanevelde” elképesztő volt. Ugyanakkor jobban belegondolva rendkívül hasznos. (Szerintem.) A pszichológiai részét imádtam, és bár így sem aprózták el, én nem bántam volna, ha még ennél is jobban belemélyednek a részletekbe.
Jennifer Lawrence-t – shame, – de én ebben a szerepben láttam először. Viszont határozottan tetszett. Végig benne volt a kraft, ha szabad így fogalmazni… vagyis hogy értem, mit láttak meg benne. Az egyik kedvenc jelenetem meg az volt, amikor Usztinovval beszélt a bárban. Akármennyire is öntelten hangzik, nagyon tudtam azonosulni a gondolatmenettel, mert én is hasonlóképp vagyok a dologgal. Aki már látta, valószínűleg érti, mire célzok. :)
Joel Edgertonnal szemben hatalmas fenttartásaim voltak, amiket a történet előrehaladtával folyamatosan leépített, és sikerült megszeretnem őt, illetve a karakterét. Azon meg eléggé meglepődtem, amikor később rájöttem, mennyi mindenben láttam én már őt korábban, és mennyire nem emlékeztem rá. xD (Mondjuk tény, hogy kb. most jutott el arra a szintre, hogy van némi „férfi-formája” is. xD)
Nagyon tetszett a Dominika-Nath páros, és (szerintem) olyan kémia volt köztük, hogy „robbant a vászon”. xD
Egorov (Matthias Schoenaerts): rettenetesen utáltam azt a ronda fejét, és utólag rájöttem, hogy ennek valószínűleg nem is a szerep az oka, hanem az, hogy spoiler. xD Szerintem nagy kár, hogy rá bízták ezt a karaktert, mert ha esetleg lesz folytatás, neki kellett volna játszania az elnököt. xD :P Viszont ez a vérfertőzős imádat – nekem – bejött, kár, hogy nem durvították el jobban a szitut e tekintetben. xD
Jeremy Irons – bár semmi újat nem hozott – tökéletesen csinálta, amit kellett. Szerény véleményem, hogy szerepelhetett volna még ennél is többet, az az egyenruha meg valami elképesztően jól állt neki. :D :)))) Csak a napszemüvegért orroltam, mert nem láttam tőle rendesen a szép szemét. :)))) Amúgy elképesztően örültem, hogy spoiler :) Amúgy azon is röhögtem egy nagyot, hogy milyen már, hogy ezer évben egyszer nézek (rendes) kémfilmet, és akkor is mindig spoiler . De itt legalább volt okom mosolyogni. :D
Vicces volt kiszúrni a magyar arcokat: Rezes Judit, Anger Zsolt… Viszont Árpa Attilát egyáltalán nem ismertem fel. xD És akkorát röhögtem – és nem csak én, az egész nézőközönség – amikor Dominika bekapcsolta a tévét Nathnál és éppen a lottósorsolás ment. xD A vágás viszont picit béna, mert én kihallottam, hol nyírták össze, mert a háttérzaj… na. xD :P
Joely Richardsonon le voltam döbbenve. Mármint… elképesztően furcsa volt őt anyaszerepben látni egy ekkora gyerekkel. xD öregszem :P
Charlotte Ramplinggal alapvetően engem ki lehet kergetni a világból, de itt most nagyon megtalálta a szerep. :D Illett hozzá, de nagyon. xD
A film alapvetően „faarcosan nézős”, illetve elszörnyülős, ugyanakkor az a néhány poén, ami elsül, hatalmas. xD Volontov karaktere valami elképesztően LOL. xD Ha magyar színész kapta volna a feladatot, eskü, hogy Scherer Pétert castingoltam volna. xD :P Amit ő, meg Boucher kisasszony egymással levág a hotelszobában… Hát, az kész. xD
A kádas jelenetről még egy gondolat – mielőtt elfelejteném. Ott is fordult egyet a gyomrom. De csak azért, mert én pontosan tudtam, milyen szagot kell ott érezni – és éreztem is. :S Csodálom, hogy Dominika ott nem hányta le a hullát. :(
Hirtelen ennyi… szóval szerintem hatásos, érdekes film, SZERINTEM végig fent is tartja a figyelmet, mivel olyan emberi / pszichológiai játszmák folynak benne, hogy már az önmagában izgis.
Utolsó gondolat: szegény Ciarán Hinds nálam már csak „kémszínész” marad. Még akkor is, ha nemrég (megint) meglestem vele a Hostagest. ANNYIRA nem hasonlít magára, hogy döbbenet. :D

Charityy 

Huhh, ez durva volt xd.
Voltak benne elég durva, megrázó jelenetek, mint pl. a bőrlenyúzós rész vagy amikor megpróbálták rávenni Dominikát, hogy mondja el ki a Tégla.
A film végig fenntartja a feszültséget, izgalmas, pörgős. Amellett, hogy elég komoly, van benne egy-két poén is, amik hatalmasat ütnek. Mi mondjuk moziba – mindenki mással – azon is felröhögtünk, amikor egy srác a közönségből nevetett, amikor spoiler
A „k*rvanevelde” xd elég érdekes volt. Durva, hogy hogyan tanítanak, meg hogy mire próbálják rávenni őket.

4 hozzászólás
Törpillaa 

Nekem tetszett ez a film, habár többször is neki kellett kezdenem, mert vagy elvesztettem a fonalat, vagy teljesen elment mindentől a kedvem, még ettől a filmtől is. De végre végig tudtam nézni, és nagyon is tetszett, főleg Jennifer Lawrence alakítása, szerepe. Azóta szeretem a színésznőt, mióta az Éhezők viadalában láttam, és ebben a filmben is nagyon tetszett. :-D Még nem olvastam a könyvet, de lehet sor kerül majd rá valamikor. Izgalmas volt, feszült hangulat, pörgős, jó színészek, a sztori is jó krimis, rejtélyes, árulás, zsarolás, spoiler Volt pár jó poén, és jelenet, főleg amikor Dominika, bement, és szétverte a fürdőben egy bottal a kis párocskát. :-D :-D De utáltam Vanya Egorov-t, de Nathanielt pedig nagyon bírtam. :-D

ScarlettBlair

Tudom, az általános vélemény alapján ezt most utálni, vagy legalábbis nem szeretni kell, de szerintem nagyon jó volt. Nem mindennapi film, az biztos :)

1 hozzászólás
kiruu

Vegyesek az érzéseim. A közvélemény nem érdekel, így nem a negatív kritikák miatt szántam rá magam nehezen. Egyszerűen Jennifer Lawrence miatt, mert falra mászok tőle. A frufruja borzalmas, nem voltam kíváncsi a mellére és a seggére sem. Ezek ellenére a szerepét jól hozta, bár nagy arcjátékra nem volt szükség.
A film jól felépített, bár lassú, és néhol unalmas. De sokszor elbizonytalanít, ami jó. A pszichés hatások is ütősek, a szexualitás egy érzékeny téma, főleg manapság, és ezzel remekül játszik. Összességében egynek elment, bár kicsit kusza, és hosszúra sikerült.

timea_z

Nem volt egészen annyira jó, mint vártam, de így is tetszett. Végig izgalmas volt, érthető, volt benne 1-2 jó csavar. Nem volt annyira túlbonyolítva, hogy már azt sem tudjuk mi merre, de nem is kell, én olyankor mindig csak hülyének érzem magam, hogy fogalmam nincs mi zajlik. :D A vége kifejezetten tetszett.

tonks

A kedvenc részem a filmben, amikor a főszereplőnő haját befesti a lakótársa, hogy piszkos barnából gyönyörű platinaszőke legyen, egy lépésben, puszta kézzel, mindenféle kesztyű, vagy előkészület nélkül.
A film többi része is kábé ennyire valóság közeli és átgondolt.

Tünde_JLT

Ha szeretnétek valami különlegeset, ami teljesen kitűnik a sablonos hollywoodi rengetegből, ami zseniális, fantasztikus, eszméletlen, nézzétek meg! Nálunk az év filmje lett!


Népszerű idézetek

Charityy 

Dominika: Világéletemben táncosnő akartam lenni. Már egész kislánykorom óta. Iskola után mindig busszal mentem a próbákra és az ablakon keresztül kinézve figyeltem az embereket, ahogy az életüket élik. Munkába mennek félálomban. És azt mondtam magamban, én nem ilyen vagyok. Én sosem leszek ilyen. Mert különleges vagyok.

5 hozzászólás
Charityy 

Stephanie: Miért van az, hogy az orosz nők olyan szexik, a pasik meg mind varangyok?

Charityy 

Ne add ki magad teljesen. Ne add fel magad egészen. Így leszel képes túlélni.

Charityy 

Dominika: A hazámban, ha nem vagy fontos a hatalomnak akkor nem számítasz.

hpatricia_ 

Az igazi érték az apró tökéletlenségben rejlik.

hpatricia_ 

Minden egyes ember szükségletek kirakósa. Ha megtalálod a hiányzó darabot, bármit elmondanak neked.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján