Atomszőke (2017) 121

Atomic Blonde
115' · amerikai · akció, thriller, rejtély 18

0 díj · 1 jelölés

Lorraine Broughtont, a brit titkosszolgálat gyöngyszemét, az MI6 szexi és vad kémistennőjét egy nem mindennapi feladattal bízzák meg: Berlinbe küldik, hogy szerezzen meg egy listát, amin titkosügynökök, köztük kettős ügynökök neve szerepel, és amire a KGB is feni a fogát.
A dögös… [tovább]

angol
magyar

Képek 4

Szereposztás

James McAvoyPercival
Charlize TheronLorraine Broughton
Toby JonesGray
Jóhannes Haukur JóhannessonYuri Bakhtin
James FaulknerC
Sofia BoutellaDelphine
Bill SkarsgårdMerkel
John GoodmanCIA ügynök
Roland MøllerBeckmentov
Árpa Attilahatárőr

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 8

Várólistára tette 131


Kiemelt értékelések

Törpillaa

Hát ez nagyon ütős volt. Bírtam a csajt, Charlize Theron jól tolta a szerepét. James McAvoy szintén bejött ez a gonosz macsó stílus. Nekem tetszett. izgalmas volt, jók voltak a zenék, a többi szereplő is klassz volt.

lipotdorka 

Több helyen is azt olvastam, hogy „ez csak egy üres akciófilm ahol, ahol Charlize Theron szép ruhákban összever csávókat és nőkkel bújik ágyba”, mintha ad egy, nem ez lenne álmaim akciófilmje, ad kettő, nem ez lenne minden kémfilmben, amiben pasik a főszereplők. De komolyan.

negike 

Nekem bejött ez a film. Mondjuk a sztori egy kicsit túlbonyolították, de ezt leszámítva tettszett a film! Az akciók jók voltak benne és be kell vallanom nagyon szép volt a kamera mozgás is. Jól hozták a 1980-as éveket, minden jól illet bele. A zenék is nagyon jók voltak. Szint úgy a szereplők is. Charlize Theron rettentő jó színésznő. és jól állt neki ez a kémes dolog. Ugyan úgy James Mcavoy-nak is. Nekem ez a film még többször nézős! :D

2 hozzászólás
Haspók 

Elfogult vagyok lehet, de én Charlize Theron filmet nem tudok lepontozni. Még sosem okozott csalódást. Mindegyik filmje, ha nem is remekmű ,de szórakoztató és még sosem láttam olyant, ami nem tetszett volna.
Igazi jó kis akciófilmhez volt kedvem ,s meg is kaptam azt, amire számítottam. Szerintem simán újból nézem majd egy nap . Megérdemli . Sőt mi több, meghozta a kedvemet a John Wick filmek előhozásáról a várólistámon. Azokat is már rég tervezem, de ezután a film után még jobban kívánom őket megnézni (persze ebben az is sokat segít, h Keanu játszik benne :P )

Bence21 

David Leitch megmutatta mire képes, ha ő irányít a rendezői székből, amiről részletes beszámolót írtam az oldalunkon. : http://filmdoboz.hol.es/…

Zsófia 

A John Wick óta David Leitch minden filmjét úgy várom, mint a Húsvéti Nyuszit, így az Atomszőke is egyből a Várólistámon landolt. A film stílusa első osztályú. Ilyen ínyenc filmzene-válogatást már régen hallottam. A látványnak lesz ettől egy enyhe videoklipszerűsége, ami a sok neonfény, a sötét retro, és a háborúsan alternatív megközelítés miatt nagyon jól áll a filmnek. A szereplők egyéniségek és az akció-koreográfiák tényleg olyan különlegesek és újszerűek, ahogy a kritikusok hirdetik őket.

Ami hatalmas gyengesége az Atomszőkének, az a története. Képregényből készült, és én éreztem rajta azokat a képkockák közötti fehér sávokat, amiket a fantáziámnak kellett volna kitöltenie. Csakhogy ez mozgott. Nem olvasni kellett, hanem nézni. Ennek fényében a fehér oszlopocskákból unalmas állóképek lettek a vásznon, amik nem engedték haladni és pörögni az adaptációt. A súlyos történelmi téma is sokszor áldozatul esett a videoklipszerűségnek, ami lehet, hogy látványos, de megzavarta az érthetőséget. Szívfájdalom, de bármilyen kompakt és gyönyörűséges lett is a képi megvalósítás, összeségében unalomba fulladt a film a remek színész-gárda ellenére is.

Vladi

Ismét felültem a hypevonatra, és ismét fapados volt az út.

Banditaa 

Ez durván jó volt. Nem ismertem a képregényt, nem volt semmi prekoncepcióm, de így is megvett kilóra a film. Először is női főszereplő, aki okos és rommá veri a pasikat? Jöhet! Aztán a nyolcvanas évek zenéi? Ó, helló, gyerekkor! Kiváló szereplőgárda és kilométer hosszú, magyar nevekkel teli stáblista? Szeretjük! Aki nem élt a szocializmusnak nevezett akármiben, a berlini fal leomlása előtt, annak a történelmi háttér semmit nem mond. De nekem ez az egész egybevág az eszmélésemmel, ez az időszak annyira mély nyomot hagyott bennem, hogy annak ellenére, hogy sosem jártam Berlinben, olyan, mintha otthon lettem volna. Még azt is megbocsátom, hogy itt a nyolcvanas évek divatja sokkal menőbbnek nézett, ki mint amilyen volt. A valóság borzalmas volt, na.

dulkap 

Ugyan vannak benne kínos egysorosak és nem túl fordulatos, de jó hangulata és unalmasnak sem mondható. Ugyan a visszaemlékezős filmek hibájába ez is belefut (olyanok is vannak benne, amit nem mesélhet el (Lorraine), viszont a zenéje szinte hibátlan és nagyon nosztalgikus. (Mondjuk a Falco klasszikus – Der Kommissar angol nyelvű átirata szentségtörés és a párizsi jelenet alá miért pont a London Callin-ot tették vajon?!)

csokidani

Ez egy nagyon ügyesen összerakott kém-akció film lett. A zenék (édes 80-as évek), a kameramozgások, a képi világ mind nagyon ügyes munka. Tényleg minden úgy lett belerakva, hogy az ember végig akarja nézni. Az főszereplő jónőségének hangsúlyozása, finom kis leszbikus beütés, kemény akciójelenetek, csavarok sokasága. Igazából már túlságosan is érződik rajta hogy ez egy elmésen összerakott mozi, de annyira ügyesen csinálták, hogy ez mégsem zavar, sőt tetszett is. Külön kiemelném h végre olyan verekedős jelenteket láttam, ahol az ellenfelek tényleg sérülnek és nem az van hogy kapnak 200 ütést és 800 gyomorrúgást, és mégis úgy sétálgatnak, mint aki most jött ki egy wellness hétvégéről. Külön ügyes húzás az idősík választás, a nosztalgiafaktor meglovaglása! Szép munka. Nekem már kicsit sok volt -az egyébként nem annyira ütős- csavar a vége felé, de nem oszt nem szoroz igazából… Igazi modern akciófilm és minőségi munka.


Népszerű idézetek

jancsibohi 

– Guten Abend, Fräulein!
– Ma este nem beszélek németül.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján