Atomszőke (2017) 249

Atomic Blonde
115' · amerikai, magyar, német, svéd · akció, thriller, rejtély 18 !

0 díj · 1 jelölés

Lorraine Broughtont, a brit titkosszolgálat gyöngyszemét, az MI6 szexi és vad kémistennőjét egy nem mindennapi feladattal bízzák meg: Berlinbe küldik, hogy szerezzen meg egy listát, amin titkosügynökök, köztük kettős ügynökök neve szerepel, és amire a KGB is feni a fogát.
A dögös… [tovább]

angol
magyar

Képek 5

Szereposztás

James McAvoyPercival
Charlize TheronLorraine Broughton
Toby JonesEric Gray
Jóhannes Haukur JóhannessonYuri Bakhtin
James FaulknerC
Sofia BoutellaDelphine
Bill SkarsgårdMerkel
John GoodmanCIA ügynök
Roland MøllerAlekszander Bremovics
Árpa Attilahatárőr

További szereplők

Kedvencelte 13

Várólistára tette 158


Kiemelt értékelések

lipotdorka

Több helyen is azt olvastam, hogy „ez csak egy üres akciófilm ahol, ahol Charlize Theron szép ruhákban összever csávókat és nőkkel bújik ágyba”, mintha ad egy, nem ez lenne álmaim akciófilmje, ad kettő, nem ez lenne minden kémfilmben, amiben pasik a főszereplők. De komolyan.

Törpillaa 

Hát ez nagyon ütős volt. Bírtam a csajt, Charlize Theron jól tolta a szerepét. James McAvoy szintén bejött ez a gonosz macsó stílus. Nekem tetszett. izgalmas volt, jók voltak a zenék, a többi szereplő is klassz volt.

Szeszj 

Nekem bejött ez a film. Mondjuk a sztori egy kicsit túlbonyolították, de ezt leszámítva tettszett a film! Az akciók jók voltak benne és be kell vallanom nagyon szép volt a kamera mozgás is. Jól hozták a 1980-as éveket, minden jól illet bele. A zenék is nagyon jók voltak. Szint úgy a szereplők is. Charlize Theron rettentő jó színésznő. és jól állt neki ez a kémes dolog. Ugyan úgy James Mcavoy-nak is. Nekem ez a film még többször nézős! :D

2 hozzászólás
Haspók 

Elfogult vagyok lehet, de én Charlize Theron filmet nem nagyon tudok lepontozni. Még sosem okozott csalódást. Mindegyik filmje, ha nem is remekmű ,de szórakoztató és még sosem láttam olyant, ami nem tetszett volna.
Igazi jó kis akciófilmhez volt kedvem,s meg is kaptam azt, amire számítottam. Szerintem simán újból nézem majd egy nap . Megérdemli . Sőt mi több, meghozta a kedvemet a John Wick filmek előhozásához a várólistámon. Azokat is már rég tervezem, de ezután a film után még jobban kívánom őket megnézni (persze ebben az is sokat segít, h Keanu játszik benne :P )

balagesh 

Ez egy olyan akciófilm, amiben egy férfi hőst nőnemű külsővel láttak el. Érzem a kijelentésem mellékízét. Nem tudnám megmondani, mitől hasadt meg ez a film, de végig az volt az érzésem (így férfiként), mintha az alkotói stáb nem csak hogy nem tudna semmit a nőkről úgy általában, de nem is érdekli őket. Ennyitől viszont nem lesz gendersemleges a végeredmény.
De persze ez nem baj – ez csak egy megállapítás. Ahogy az is, hogy az operatőr szép képeket komponált.
A baj a mechanikussággal van. Kicsit mintha minden szereplőt csak a melós reflexek hajtanának. Semmi személyes. Így aztán nem nagyon jelennek meg egyéniségek. Pedig a profi nem feltétlenül egyenlő a mechanikussal.

Vladi

Ismét felültem a hypevonatra, és ismét fapados volt az út.

Bence211 

David Leitch megmutatta mire képes, ha ő irányít a rendezői székből, amiről részletes beszámolót írtam az oldalunkon. : http://filmdoboz.hol.es/…

Zsófia

A John Wick óta David Leitch minden filmjét úgy várom, mint a Húsvéti Nyuszit, így az Atomszőke is egyből a Várólistámon landolt. A film stílusa első osztályú. Ilyen ínyenc filmzene-válogatást már régen hallottam. A látványnak lesz ettől egy enyhe videoklipszerűsége, ami a sok neonfény, a sötét retro, és a háborúsan alternatív megközelítés miatt nagyon jól áll a filmnek. A szereplők egyéniségek és az akció-koreográfiák tényleg olyan különlegesek és újszerűek, ahogy a kritikusok hirdetik őket.

Ami hatalmas gyengesége az Atomszőkének, az a története. Képregényből készült, és én éreztem rajta azokat a képkockák közötti fehér sávokat, amiket a fantáziámnak kellett volna kitöltenie. Csakhogy ez mozgott. Nem olvasni kellett, hanem nézni. Ennek fényében a fehér oszlopocskákból unalmas állóképek lettek a vásznon, amik nem engedték haladni és pörögni az adaptációt. A súlyos történelmi téma is sokszor áldozatul esett a videoklipszerűségnek, ami lehet, hogy látványos, de megzavarta az érthetőséget. Szívfájdalom, de bármilyen kompakt és gyönyörűséges lett is a képi megvalósítás, összeségében unalomba fulladt a film a remek színész-gárda ellenére is.

dulkap 

Ugyan vannak benne kínos egysorosak és nem túl fordulatos, de jó hangulata és unalmasnak sem mondható. Ugyan a visszaemlékezős filmek hibájába ez is belefut (olyanok is vannak benne, amit nem mesélhet el (Lorraine), viszont a zenéje szinte hibátlan és nagyon nosztalgikus. (Mondjuk a Falco klasszikus – Der Kommissar angol nyelvű átirata szentségtörés és a párizsi jelenet alá miért pont a London Callin-ot tették vajon?!)

Osli75 

Eleve nem nagyon szeretem a kémfilmeket, de annyira nem volt rossz. Az újdonság annyi benne csak, hogy nő a főszereplő. A többi szerintem tömegcucc.


Népszerű idézetek

jancsibohi 

– Guten Abend, Fräulein!
– Ma este nem beszélek németül.

Destiny 

There's only one question left to ask. Who won? And what was the fucking game anyway?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján