John Wick: 3. felvonás – Parabellum (John Wick 3.) (2019) 166

John Wick: Chapter 3 - Parabellum
130' · amerikai · akció, thriller, krimi 18

John Wick (Keanu Reeves), a rémkirály, a rettegett bérgyilkos még sosem volt ennyire szorult helyzetben. A világ összes gyilkosa őt akarja, méghozzá holtan. A befolyásos nemzetközi bérgyilkos szervezet, a Felső Kör ki akarja iktatni, mivel megszegte a legfőbb szabályt: a bűnözőknek menedéket… [tovább]

angol
magyar

Képek 17

Szereposztás

Keanu ReevesJohn Wick
Ian McShaneWinston
Halle BerrySofia
Lance ReddickCharon
Laurence FishburneThe Bowery King
Anjelica HustonAz igazgató
Mark DacascosZéró
Jerome FlynnBerrada
Asia Kate DillonÍtélethozó
Tobias SegalEarl
Hirdetés

Kedvencelte 13

Várólistára tette 108


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez a része is elég jó volt. Látványos, akciódús, izgi, vérengzős. Külön tetszett nekem a Sofia és John Wick lövöldözős jelenete a két kutyával egyaránt. :-D Egy ugrással a két kutya, hogy elkapta az ellenség tökeit, azt nagyon bírtam. :-D Tök cuki kutyák voltak amúgy, és Halle Berry irtó jól alakította a kemény csaj szerepét. :-D De a többi szereplő is jó volt, a zenék is, és a sztori is. spoiler Most várhatja a rémkirály bosszúját. :-D A végén nagyon dühös lett, John. :-D

LoneWolf

Az előző részek kissé felértékelődtek bennem a legutóbbi újranézés során, szóval a jelenlegi értékeléseimet azokhoz semmisnek lehet tekinteni. Teljesen korrekt alkotások, ha úgy nézem őket, mint 80-90'es évek klasszikus akciófilmjei előtt tisztelgő darabokat.
Ez a 3. résszel sincs másképp, bár itt már kissé túllőttek a célon. Nagyon lecsökkent az 1-1 zúzda közti átvezetés, így akcióból-akcióba csöppentünk, ami már helyenként sok lett. Talán emiatt, vagy a növekedő tétek miatt kicsit a humorból is visszavettek, bár így is akadt azért min mosolyogni. Ha máson nem is, akkor a szereposztáson mindenképp, hisz olyan ismerős arcok tűntek föl, mint a Gotham „Pingvinje”, az Adams Family „Morticia”-ja, a Trónok Harca „Bronn”-ja, illetve még a Wonder Woman egyik mellékes színésze is kapott egy kisebb jelenetet. Ezek mellett a ceruzás gyilkolás itt már a múlté, szóval kapunk itt már könyvet, lovat, kutyát is, meg persze szép fordulatokat és további világ építést, melyek szépen megágyaznak egy feltehetőleg utolsó, negyedik fordulónak.
Röviden összefoglalva: Az előző 2 rész kedvelőinek mindenképp ajánlott, de ha már azok sem tetszettek, akkor felesleges ezt is végigülni, mert újat nem hoz, csupán a meglévő alapokat erősíti.

Tamás

Én a következő filmben egy pisztolyt nem adnék Wick kezébe, annyival érdekesebb, hogy hogyan öl meg valakit egy könyvvel, késekkel vagy lovakkal. Bármi volt nála, ki tudtak találni hozzá valami egyszerre megrázó és röhejes gyilkosságot. Az orosz balettiskola és a felsőbb kör is hasonlóan vagány infrastruktúra lett, mint az anno prezentált Continental hotel. Amit sajnáltam, hogy túl tömény volt az akció, és az első pár jelenettel annyira lesokkoltak, hogy utána már azt a végéig egyszer sem tudták űberelni. Ettől függetlenül az a nyúlfarknyi sztori ami van benne, nekem működött, és látni akarom, hogyan zárják le. De kicsit aggódom is, hogy mégis meddig akarják nyújtani, mert a folytatásokkal lassan szappanopera lesz, és nincs annyi érdekesség ezekben a pisztolyos koreográfiákban, hogy ennyi rókabőrt lehúzzanak róluk. John Wick lesz a következő Steven Seagal, ha így folytatják.

1 hozzászólás
Bence211 

A John Wick: 3. felvonás – Parabellum az idén eddig debütált akció felhozatal csúcspontja, mert nem túlzás azt állítani, hogy egy nagy adag fegyverrel, megszámlálhatatlan mennyiségű bérgyilkossal átitatott, izgalommal teli adrenalintöltet minden egyes perce. A történet egyenesen halad, nincsenek benne nagyon elágazások, a nézőt csak viszi magával a vértenger sodrásának áramlata, melyet főhősünk maga után hagy. Ettől függetlenül akadnak benne esetleges nem várt fordulatok. A többség abban a hitben volt, a harmadik rész lesz John Wick eposzának befejező darabja. Nos személy szerint a válaszom nemleges, ahogy a korábbi befejezések tanúbizonyságot tettek róla, itt is függőben hagyták a cselekményt. Ebből kifolyólag nagy eséllyel várható további folytatás a szériához, az viszont már a jövő zenéje lesz, hogy fogja-e tartani egyáltalán a eddigi szintet. Részletesebben az oldalunkon olvashatjátok a teljes beszámolót. : http://filmdoboz.hol.es/…

Th3DarkKn1ght

Nem gondoltam volna, de sikerült alulmúlnia a második részt! Pedig az elvárásaim a földet verdesték. A második részben is volt, amit már túlzásnak éreztem, de itt sikerült ezt csúcsra járatni. Sajnos, egy idő után az állandó akciózás is unalomba fullad. Mire eljutottam az utolsó nagy jelenethez, már az órát néztem, hogy mikor lesz vége, annyira jellegét vesztette az egész. A legszebb, hogy történet szempontjából ezt a részt nyugodtan ki lehet hagyni, mert John kb. ugyanott van, mint az előző rész végén. Nagyon örülök, hogy végül mégsem néztem meg moziban.

12 hozzászólás
Papillon_εïз 

És lehetett űberelni az első két részt! Fantasztikus volt, imádom ezt a pasit!

Victorious

Az első kettőhöz hasonlóan kellemes szórakozás. Se több, se kevesebb.

Mondjuk azt nem tudom,hogy miért ignorálja ennyire az utcán levő átlagember a körülötte levő gyilkolászást? Vagy ez ilyen „ez van,fogadd el” dolog? :D

Bár hallottam,hogy tervben van 4. rész,ennek ellenére azt hittem lezárják ezzel azért de a vége kicsit sem erre következtet.

snowden

Csúcsra járatott megalománia ez a 130 perc, a jobbik fajtából ráadásul. Árulkodó, hogy már címnek is valami hatásvadász, monumentálisan hangzó szót kerítettek, ami akkor is kellően gigászinak tűnhet, ha fogalmunk sincs, mit jelenthet. (Őszintén szólva, szerintem az alkotók se nagyon értik a mai napig.) Mindegy is! Imádom, amikor ennyire tudatában van egy akciófilm, hogy akciófilm, emiatt működik mai napig pl. a Kommandó is. Hullanak az ellenfelek, a hős kb. halhatatlan, a társa kifogyhatatlan, és a legbénább egysorosából is szanaszét árad a tesztoszteron – itt még egy egyszerű „igen” is hegyeket képes megmozgatni. Nem mondom, hogy néhol nem volt unalmas, de összességében mégis megéri beülni rá. Éljenek a könyvek és a lovak. De főleg a lovak.

Hippoforaccus 

Se jobb, se rosszabb értékelést nem tudok írni, mint az eddigiek, mert ez egy történet 3, a közeljövőben 4 és még ki tudja, hány részre bontva.
Középpontban az akció, Bumm-Bumm, semmi furfang, vagy csavar, de kikapcsolódásnak tökéletes.

Wolly

Nem vagyok akció film rajongó. De elment. Nem értek hozzájuk, nem tudom megmondani, hogy maganemében jónak mondható-e a film, így egy igen laikus véleményt tudok adni.
Még pedig, nem volt rossz. Az előzmények nélkül is érthető volt, hogy mi és miért történik, de azért előzménnyel mégis jobban érthető a film eleje.
Az akciók, verekedések, lövöldözések rendben voltak, persze mindig lehetne találni olyat, amibe bele lehet kötni. De összességében szerintem egy férfit simán leköt.
Nem ad sem többet, sem kevesebbet, mint amit megszokhatunk ebből a műfajból.
Azért egy-egy poén is becsúszik.
Mondjuk annyit azért mondanék, hogy spoiler


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján