2 kaliber (2013) 90

2 Guns
109' · amerikai · akció, vígjáték, krimi 16

Bobby a kábítószerellenes hivatal ügynöke, Stig pedig a haditengerészet nyomozója. Az a feladatuk, hogy beépüljenek a maffia soraiba. Az egyetlen probléma, hogy kölcsönösen mit sem tudnak a másik dolgairól. Amikor az útjuk keresztezi egymást, Bobby és Stig nemcsak egymást, olykor saját magukat… [tovább]

Magyar

Szereposztás

Denzel WashingtonBobby
Mark WahlbergStig
Paula PattonDeb
Edward James OlmosPapi Greco
Bill PaxtonEarl
Robert John BurkeJessup
James MarsdenQuince
Fred WardTuwey admirális
Greg SprolesLucas
Patrick FischlerDr. Ken

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 32


Kiemelt értékelések

carragher 

Ez a film a csavar csavar hátán. Mindig történik valami és kiderül valakiről valami.
A humora tetszett a filmnek a szereplők jópofák és kellően tökösek :). De a végét másképp kellett volna megoldani.Szerintem.

balagesh

Ha egy film nem veszi túl komolyan önmagát, nálam már nyerő. (Most nekem is figyelnem kell, nehogy én is túl komolyan vegyem magam itt a filmértékelésekben…) Ez a páros meg a keménykedésbe kellő mennyiségű iróniát tud vinni (valószínűleg ezek nem előre megírt szövegek, pl. a mexikói Einstein beszólás szegény Olmosra), aminek megvan az a jótékony hatása, hogy átsugárzik a szürkébb jelenetekre is. Most egy meglehetősen plasztikus kifejezést vágynék mondatba foglalni: az irónia szele az izzadtságszagot is kisöpri a legtöbb jelenetből. Hehe.
Én csípem ezt a filmet. A fordulatosnál is fordulatosabb, de mindig nagyon egyszerűen követhető. Csodáltam is, hogy a rendező nem vetette be a fejezetcímkéző tagolást. A néző oldaláról sem tartanám helyesnek, ha különösebben számon kérné a való világ logikáját a cselekményen. Nem az apró részletek tökéletes illesztése volt itt a fő szempont. Megy minden előre, ahogy tud. Nem egy nagy film, de mivel nem is akar az lenni, egészen nagyszerűvé vált. És én sokadszorra sem untam.

paavel 

Gájricsi-utánlövés. másodszorra már alig nézhető. (harmadszorra fejlövés – vagy Mark rád is rád kacsint, választhatsz.)

King_Diamond

Egyszeri megnézésre valóban elment egynek, ám többször nem fogom megnézni. Azokkal értek egyet, akik szerint kellemes kikapcsolódás volt, de semmi extra. A történet elmegy, a színészek jók (a hölgy felettébb bűbájos)-ami azért el is várható egy ilyen gárdától. Pár napja láttam, de igencsak meg kell erőltetnem magam, hogy még többet írjak róla..
A csavarok jók voltak, valamint a végén a lövöldözéses akciójelenetek is és örültem, hogy a végére egymásra talált a két főszereplő. A magyar hangokkal sem volt baj. Moziban szintén nem érdemes megnézni ezt sem, itthon is teljesen rendben volt, nem adott volna többet a mozis élmény.
7/10

bucinudli 

Így hogy előre elolvastam az értékeléseket és tudtuk, hogy mire számítsunk, így nem csalódtunk. Egy hétvégi limonádé, miközben van hogy nem érted, hogy mi miért történik, de őszintén nem is számít. Képek jó, vannak benne jó szövegek, Denzel Washingtont szeretem, ő hozta is a formáját, sőt, még Mark Wahlberget is el tudtam viselni, pedig őt aztán nagyon nem szeretem.

nattyreach

… Ez mi volt? Azt hittem, jó lesz, olyan pofásan kezdődött, meg mikor kiderültek a keresztezett szálak, aztán minden szálat addig csavartak, amíg élet nem maradt benne. A végén lévő hosszas akciózástól meg tudtam volna őrülni. Úgyhogy bármennyire is tetszett a két főszereplő, meg fogott meg az alaptörténet, soha az életben újra meg nem nézem.

Apollo

Csalodás volt ez a film. A bemutató alapján akció-vigjátékot vártam, de egy zavaros törtnetű filmet kaptam. Nem tudtam eldönteni, hogy a főszereplőket mi motiválja és mi a végcéljuk a filmben.
Az eleje zseniálisan kezdödik.


Népszerű idézetek

Papp_Fanna8 

– Ezek csirkéket kínoznak!
– És te mit eszel?
– Csirkét. De megenni nem ugyanaz!

Papp_Fanna8 

Nincsenek szabályok. Csak a túlélés van.

paavel 

-Ez itt szabad piac. Nem egy szabad világ.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján