King's Man: A kezdetek (Kingsman 3.) (2021) 166

Amikor a történelem leggonoszabb zsarnokai és bűnöző zsenijei fognak össze, hogy milliókat irtsanak ki, valakinek versenyt kell futnia az idővel, hogy megállítsa őket.

angol
magyar

Képek 11

Szereposztás

Gemma ArtertonPolly
Aaron Taylor-JohnsonArchie Reid
Matthew GoodeMorton
Charles DanceKitchener
Ralph FiennesOxford hercege
Djimon HounsouShola
Tom HollanderV. György / II. Vilmos / II. Miklós
Harris DickinsonConrad
Branka KatićAlekszandra Fjodorovna cárné
Rhys IfansRaszputyin

További szereplők

Kedvencelte 8

Várólistára tette 260


Kiemelt értékelések

pvik13 

Előzményfilmnek nagyon jó volt, meglepő csavarral a közepén amire nagyon nem is lehet számítani :O

LoneWolf 

Kellemes meglepetés volt. Az elődjeihez hasonló, könnyedebb kikapcsolódásra számítottam, de a megnézett előzetesei is szépen félrevezettek (spoiler), így egy sokkal érettebb, plusz sötétebb darabot kaptam, amit igazából nem is bántam, hisz azért így is akadt benne némi korrekt módon adagolt humor, az akciójelenetek koreográfiája pedig Matthew Vaughn korábbi rendezéseinek megszokott színvonalát hozza, így mind stílusos és 110%-on pörög. Külön emelném kalapom a végső kardpárbajnál használt speciális kameraállásokhoz.
Az új karakterek tökéletesen működtek, ahogy a gonoszok is, bár a középső, brutálisan váratlan fordulat után a végső már kb. csupán egy lepke szellentésével ért föl, hisz a casting sokaknak előre elárulhatta a dolgot. (spoiler) A sztori egyébként egy elég érdekes összeesküvés elméletet dolgozott föl / mutatott be, ami talán sokakat el is gondolkodtat majd.
Off.: Mivel ez ilyen pöpec lett, örülnék, ha a Disney / Marvel fölkeresné Vaughn-t az MCU-s X-men kapcsán, hisz a First Class-szal ő már amúgyis bizonyított, hogy méltó a feladatra és remekül, hozzáértő módon kezelné a csapatot.

3 hozzászólás
Londonna 

Sokakkal ellentétben szerintem egészen jó lett. Tény, hogy kevesebb látványosnak szánt akciót tartalmaz, viszont a cselekmény / sztori pont olyan okosan össze van rakva, mint a többi Kingsman filmben. Tény, hogy itt nem árt, ha az ember rendelkezik némi történelmi ismerettel, hiszen Vaughn az adott korszakot használta a szálak csavargatásához, aminek bogozgatásához nyilván fontosak az adott időszak személyei és eseményei…
Nagyon jól operál még az utalásokkal / szimbólumokkal és egyéb, a nemzeteket érintő jellegzetességekkel. (A kecskék is ilyenek például. Zseniális ötlet volt. :D) Mindennek megvan a jelentése.
Az is elképesztően ügyes volt, ahogyan Vaughn belecsempészte a Kingsman filmek kulcsjeleneteinek többségét ebbe az előzménybe. Elég csak a jelöltek számára kiállandó próbák „eredettörténetére” gondolni. :)
Piros pont jár azért is, hogy a főbb szereplők nagy része itt is kapott kikacsintós jutalomjelenetet egy-egy korábbi munkájából. (Pl. Colin Firth híres-neves VI. György királyos villámsnittje is ilyen az első Kingsman filmben. :))
Tetszett továbbá, hogy meglepően komor és drámai. Az apa-fiú szál igazán szép lett és tökéletes alapként szolgált ahhoz, amihez kellett. A színészek jók, mindenki szépen teljesítette a rá bízott feladatokat. :)
Egyedül a főgonosz személyét „nehezményezem”. De őt is csak azért, mert tkp. azonnal kitaláltam, ki lesz az. Nem tudom, hogy eredeti nyelven is ennyire egyértelmű-e, de majd belehallgatok. Magyarul mindenesetre tök gáz. Ráadásul duplán is. spoiler --> Ezt most csak az nyissa le, aki már látta a filmet. :D

Na, hát ennyi. Én többet nem is írnék róla. Mindenesetre alapvetően nekem tényleg tetszett. Annyi, hogy itt többet kell gondolkodni és ismerni a történelmet, mint a másik két film esetében. Ha ez adott, biztos, hogy nem lesz unalmas.

Ja, s majdnem elfelejtettem a lényeget: Polly! ♡
(Tudtam, hogy csakis ő lehet Ő! ♡ :D)

Serafina 

Végülis nézhetjük úgy is ezt a filmet, mint egy kezdő ügynökség, kicsit nehézkes indulását. Aminek a leggrandiózusabb jelenete az amikor Orlando Hercegének fia, átszáguld a csatamezőn, a hátán egy angol kémmel. Az a pár perc volt, a legdinamikusabb része az egész filmnek (még akkor is ha tele volt lassításokkal).
Aztán jött egy lövés… És a film megint belassult.

Próbálok a jó dolgokra koncentrálni. De minden jó pillanathoz társul egy csomó rossz pillanat, amiért az ember azt mondja: pénzpocséklás volt ezt a filmet moziban nézni.
Ha kiszedjük belőle Orlando hercegét, a kis hazafias fiacskáját, akkor talán, de csak talán kaphatnánk egy értékelhető akció filmet. Ja, igen, és ha a főgonosz sokkal … karizmatikusabb (talán ez a jó szó rá) lett volna, akkor a felfedésével, nem kellett volna gondolkodnom, hogy na vajon ez ki is volt a film alatt. A főgonosz megjelenésének ütnie kell, a belépésének azt kell éreztetni „Na ba…zd meg, rá egyáltalán nem gondoltam”. Erre olyan jelentéktelenre sikerült, hogy amikor színre lépett, akkor már csak azt vártam hogy ledöfjék. spoiler
Összességében, maaaaaaaaarha gyenge egy film volt. Az „utódjaihoz” fel sem ér, és borzasztóan unalmas. Nézed, nézed, nézed, nézednézednézednézed…Vége? Végre vége.

nercz 

Nyomasztóbb, mint a Kingsman 1 és 2, ami részben magyarázható az I. világháború korszakának megmutatásával, részben viszont tudatos döntés. Az előző részekben a harcjelenetek azért is voltak különösen élvezetesek, mert mindig tiszta volt, hogy aki ellen a hősünk harcol, az a rosszfiú. Itt ez ahogy kapott valamennyi árnyalást, jócskán sötétebbé tette a film hangulatát.
A koreográfia, zene, kosztümök és a színészi játék a szokásos módon kifogástalan.
A történet elején nem teljesen világos, hogy ki lesz a főszereplő, mert több szálat is kapunk és én egy kicsit sajnáltam, hogy végül a sokkfaktor irányába ment inkább a sztori, a megszokott feelgood vonal helyett. De világháború, értem.
Raszputyin őrülten szórakoztató, és bár sokat kell várni a harcjeleneteire, megéri. A mellékszereplők igazán izgalmasak, érdekesek, stílusosak.

farkas_niki 

Izgalmas volt, fordulatos, akciódús, néhány jelenetet még meg is könnyeztem. Az egyetlen, ami nem tetszett, hogy spoiler. Annyi baj legyen, jó film volt!

Márta_Péterffy 

Némileg „lazább” filmre számítottam, egy kicsit lefárasztott az egész. Ám kihagyni nem szerettem volna, bizonyos részek és az alakítások végül is tetszettek. A színészek kitűnőek, a kisebb szerepekben is.
A legeslegutolsó jelenet is jó, a szokásos módon kell várni egy kicsit a stáblistánál.

Saku28 

Pedig nagyon elvárások nélkül akartam nekikezdeni ennek a filmnek, de úgy tűnik mégis csak volt egy elképzelt szintem, amit nem sikerült megütnie. Nem is tudom, valahogy valami ~vibe~ hiányzott nekem ebből. Hiába kezdetek, maga a kingsman-es akciójelenetek nem voltak az igaziak. Volt itt háborús futás, táncoló Rasputin, jégmászás és kecskék ((miért kecskék T_T)), de hiányoztak nekem a hosszú harc snittek, az egyedi kameramozgás, a kegyetlenül vágás nélküli csetepaté. Volt egy-kettő érdekes szög, de nem az igazi – ha már itt tartunk, a kényelmetlenül közeli szem jelenetek mint vágókép jobban megmaradt; imádom Fiennest, iszonyatosan jól játszott, de szimplán why. A humor szerintem jól működött és tényleg minden színész kifogástalan, csak a Kingsman érzetet nem adta vissza.

RitaMoly 

Hát ez valami kínszenvedés volt. A humor jobb esetben gyerekes, máshol teljesen bizarr; tele van rajzfilmszerű gonoszokkal, klisés csavarokkal, és felszínes filozofálgatással arról, hogy a háború = pokol. Látszik, hogy Matthew Vaughn nagyon okos akart lenni, és mondani valami mélyet a világpolitikáról, de néhány sopánkodó brit arisztokratán meg egy nagy halom közhelyen kívül mást nem nagyon sikerült felmutatnia.

Hippoforaccus 

Két óra, amit sose kapok vissza. Nem mondanám vészesen rossznak, de a másik két film mellé ez botrányosan nagy baki lett. A történet unalmas és kiszámítható, a karakterek közül meg összesen kettő emlékezetes, Raszputyin, meg a kecske…


Népszerű idézetek

Ódor_Endre 

– My friend…you would not tell with such high zest…
To children ardent for…some desperate glory…
The old Lie…Dulce et decorum est…Pro patria mori.
It is sweet and proper to die for one's country.

Kicsicsillag95 

A hírnév az amit az emberek gondolnak rólad, a jellem az, ami vagy.

katy_swartz 

Ami a világnak kell most az egy szervezet, amely a forrásait fel tudja használni, a béke megőrzésére és az élet megóvására.Egy független hírszerző ügynökség ami a lehető legnagyobb titokban működik. A politika és a kormányok által felügyelt kémszervezetek bürokráciája felett áll.


Hasonló filmek címkék alapján