Az elsők (X-Men 5.) (2011) 405

X-Men: First Class
132' · amerikai, angol · akció, sci-fi, kaland 16

1 díj · 1 jelölés

A hatvanas évek Amerikájában járunk. Két különös, tehetséges fiatalember összebarátkozik. Az egyik angol arisztokrata, a másik Kelet-Európából menekült, Auschwitzot túlélt zsidó. Barátságuk alapja, hogy mindkettőjük különös tudást fedez fel magában: az egyik olvassa és irányítja az emberek… [tovább]

magyar

Képek 14

Szereposztás

James McAvoyCharles Xaviér professzor
January JonesEmma Frost
Kevin BaconSebastian Shaw
Michael FassbenderErik Lehnsherr / Magneto
Rose ByrneDr. Moira MacTaggert
Bill Milnerfiatal Erik
Jennifer LawrenceRaven / Mystique
Morgan Lily10 éves Raven
Nicholas HoultHank / Bestia
Zoë KravitzAngel Salvadore

További szereplők

Kedvencelte 84

Várólistára tette 64


Kiemelt értékelések

Kopaszkutya 

Végre jó irányba halad az X-Men széria is, amihez kellett ez a kvázi reboot. Már nagyon unalmasak voltak szerintem a Wolverine központú filmek. És hát tele van jó fiatal színésszel (McAvoy, Fassbender, Lawrence, Hoult), ami igencsak sokat számít. Tehát az irány jó, amit ezzel a filmmel elkezdtek, most már csak folytatni kell tudni.

5 hozzászólás
revelácifa

Egyértelműen a kedvenc x-men filmem. Még moziban láttam anno és az előző filmek után nem sokra számítottam, a marketing is gyenge volt, így inkább a társaság vitt el rá, eredeti nyelven. Egy ütős fő gonosz, egy kis történelmi kitekintés, jó casting a fiatalokhoz és egy bitang jó rendezés.

Törpillaa 

Nagy kedvenc nekem ez a rész, de vele együtt az összes X-Men film. Imádom a karaktereket és a színészeket. Jól kidolgozott történet és nagyon tetszik. Mind látvány és az egész történet.

crissy 

Az eddigi filmek közül ez tetszett a legjobban. Professor X az egyik kedvenc X-Manem, s jó volt látni ilyen sármos fiatalként, mert egyáltalán nem így képzeltem el őt a huszas éveiben. Tetszett, ahogy bemutatták az X-Men elejét, egyes nevek eredetét, Magneto múltját s barátságát Xavierrel. Viszont volt egy-két baki, ami nekem furi volt, pl. spoiler
Minden esetre, tetszett, bár lehet, hogy főként azért, mert spoiler. Logan röpke megjelenését viszont nagyon élveztem.

Kemiviki 

Röviden tömören, imádom!! Nagyon jót tett neki ez az átdolgozás/feldolgozás.
Számomra inkább Xavier és Erik barátsága volt a film fő témája, és ez hatalmas pluszt adott neki, mert engem mindig is érdekelt a kezdete ennek, és most inkább a csapaton volt a hangsúly nem Logenen.

MrsCumberbatch 

Bár nincs benne a kedvenc X-MENem, akinek a képessége miatt elkezdtem nézni az X-MEN filmeket (Storm), de azt hiszem, ez lett a kedvenc X-MEN filmem.

KillerCat 

Rendkívül jó alapozás Singer X-Men filmjeinek előzményeként, de éppen előzmény jellege miatt vannak hiányosságai.
A csúcson mindenképpen Fassbender (Lensherr/Magneto) áll, vele is törődnek a legtöbbet, és Fassbender él is lehetőséggel. Azok, akik jelentősebb szerepet kapnak szintén jók, kivéve January Jones, ő jól mutat, de nem túl emlékezetesek a jelenetei.
Eszméletlen mennyiségű karaktert sorakoztat fel.

lilla_csanyi

Nagyon szeretem ezt a részt. Jó volt látni Xaviert és Ericet fiatalon. Megismerni a történetüket, a viszonyukat, és a Mystique szálat is. Ez a film az, ami kicsit már hozza azt a MARVEL film színvonalat, amit mostanában megszoktunk. Ahol nagy gondot fordítanak a karakterekre, a jellemükre, és mindenkire jut egy kis idő. A történet nem különösebben csavaros, de a film látványos, és annyi menő mutánst ismerhetünk meg, hogy csak na. Viszont, egy picit zavart, hogy a ruhák egyáltalán nem korhűek. Elvileg a ’60-as években vagyunk, mégis mindenki 2000-es évekbeli ruhákban flangál. Miért? Arról nem szólva, hogy kezdünk kicsit belekavarodni abba, hogy mi is történt két résszel ezelőtt. spoiler

7 hozzászólás
KyKy

Azt hiszem, ezzel a résszel kezdtem el az X-menek világával való megismerést, és erről akkoriban csakis Jennifer Lawrence tehetett, ugyanis miatta gondoltam úgy, hogy na, esélyt kéne adni ennek a sorozatnak. És milyen jól tettem! Természetesen bepótoltam az összes részt a régieket és az újakat is egyaránt, de nem tehetek róla, nekem már akkor is ez tetszett a leginkább. Szeretem az ilyen „előzmény” részeket mindenben, ez pedig itt hatványozottan adott volt, szóval imádtam. Magneto karaktere sokkal kiforrottabb, mint az öreg valója, és nem tudom, valahogy az egész filmet nem láttam olyan „gagyinak”, mint a régi részek némelyikét.
Tetszik ez a világ, és nagyon örülök, hogy megismerhettem.

jancsibohi 

Eleinte zavart, hogy senki nem az, akit eddig megszoktam (persze az nehéz is lett volna), de igazából szeretem az ilyen előzmény-filmeket, amik magyarázatot adnak egy csomó dologra. Jó volt ez a múltba nézés!


Népszerű idézetek

Ashtray_Heart

You want society to accept you, but you can't even accept yourself.

Fondorka

Charles: You have a chance to become a part of something much bigger than yourself.
Erik: What do you know about me?
Charles: Everything

Pandalin

Shaw: Sok rosszat lehet mondani a nácikról, de azt nem, hogy a módszereik ne volnának eredményesek…

Fondorka

Moira: What are you doing?! Who destroyed the statue?
Hank: It was Alex.
Raven: No. Havok! We have to call him Havok. That's his name now. And we were thinking, [pointing to Charles] you should be Professor X and [pointing to Eric] you should be Magneto.
Erik: Exceptional.
Charles: I expect more from you!

PeTTusz

Moira: Van egy perce?
Charles: Egy ilyen bájos napsugár számára, mutálódott MCR-1 génnel, van öt is.

Fondorka

Raven: Hey, Beast! Never forget – mutant and proud!

Fondorka

Erik: [to Shaw] Everything you did made me stronger, it made me the weapon I am today. It's the truth. I've known it all along. You are my creator.

MrsCumberbatch 

Beast/Hank McCoy: Are you sure we can't shave your head?
Professor X/Charles Xavier: Don't touch my hair.

Basset

Xavier: Akar látni még egy bűvésztrükköt?
Ügyök: Persze!
Xavier: Szálljon be!
Ügynök: – Jó ötlet!


Folytatása

Összehasonlítás

X-Men


Hasonló filmek címkék alapján