Farkas (X-Men 6.) (2013) 309

The Wolverine
126' · japán, amerikai, angol, ausztrál · akció, sci-fi, kaland 16

A különlegesek közt ő a legkülönlegesebb. A győzhetetlenek között ő a legerősebb. Farkas (Hugh Jackman) vad, magányos, kortalan. Minden sebe azonnal gyógyul, a csontjait adamantiumötvözet teszi törhetetlenné. Ezúttal azonban – hosszú élete során először – mégis sebezhető.
Egy titokzatos… [tovább]

angol
magyar

Képek 7

Szereposztás

Hugh JackmanLogan / Farkas
Brian TeeNoburo Mori
Will Yun LeeKenuichio Harada / Silver Samurai
Sanada HiroyukiShingen Yashida
Svetlana KhodchenkovaViper
Fukushima RilaYukio
Okamoto TaoMariko Yashida
Famke JanssenJean Grey
Hal YamanouchiYashida
Ian McKellenMagneto

További szereplők

Kedvencelte 25

Várólistára tette 80


Kiemelt értékelések

revelácifa

Azt hiszem ezt hívják a tévés fronton filler epizódnak. Mint egy átlag film ez is szórakoztató, bár elképesztően kiszámítható is egyben. Szinte hallottam a fejemben, ahogy Magneto oltogatta Logant az első részben.:D Másodszorra már nem annyira bosszantott ez a rész, mert itt legalább nem tettek tönkre kultikus karaktereket. Mindenesetre az sose jó egy franchise filmnél, ha abszolút kihagyhatóvá válik. Leszámítva az utójelenetet. Az fasza volt.

Coralie 

Láttam már egyszer anno, amikor moziban vetítették, de akkor nem tetszett. Így másodszorra már inkább bejött. Voltak benne jó jelenetek, és Logan is hozta a szokásos formáját. De szerintem sokat hozzá tesz a japán környezet is, így sokkal érdekesebb, mert amúgy maga a történet kissé gyenge lábakon áll. Legalábbis nekem főleg a helyszín miatt tetszett, az a ház gyönyörű! A két Nagaszakis jelenet is különleges volt, ahogy bemutatták a pusztítást és utána az újjáépített békét. Azt is jó látni, hogy néha Hollywood eljut oda, hogy egy Japánban játszódó filmben japánul is beszéljenek a japán szereplők. (A falra tudnék mászni, amikor mindenki csak angolul társalog.) Yukiot bírtam, tetszettek a katanás jelenetei. :)

AniTiger 

Azt hiszem, ez tetszik a legkevésbé az összes rész közül. Még ekkora sz…..t. :D Mi a fityfene volt ez? *hatalmas fangirl sóhaj* Bár történelmi szállal kezdődik, az a része még tetszett is, aztán viszont valahogy nem működött.

Megmondjam mi volt ebben a jó? A VÉGÉN az extra Magnetoval meg a Professzorral! Jhaj, azt hiszem mégis lehet unalmas egy nagyon hosszú szuperhősös mozi… -.-"

5 hozzászólás
barbikaunatkozik 

Mind a három trilógiának meg van a maga kakukktojása, de azt hiszem, ez a film még azok között is kiemelkedően semmilyen. Mintha az egész stáb sem lett volna a helyzet magaslatán. Mert az operatőrön és Jackman-en kívül más nem erőltette meg magát, az biztos. Nagyon izzadtságszagúra sikeredett ezért az egész film. Hozzáteszem, nem a japános vonallal volt a legnagyobb gondom, sőt, az még talán tetszett is volna, csak ez mindennek tűnt X-Men filmen kívül. És ami a logikát illeti, az volt a film talán legnagyobb buktatója, amibe rendszeresen bele is száguldott az egész.
Igazából egy teljesen kihagyható darabról van szó. Egyetlen jeleneten túl nem tesz hozzá semmit az X-Men sorozat eddigi egyik vonulatához sem, inkább csak felbosszant néhol, viszont egy nem komolyan veendő délutáni mozi-matinéként, pont elmegy kategóriás filmek keresgélésénél nem kell feltétlenül elkerülni.

bonnie9 

Hiába X-Men, hiába Team Wolverine, hiába egy lehetőségeiben adott gyönyörű helyszín, mégis ez film hagyott bennem a legkevesebb nyomot a szériából.
Alapból a helyszín adottságait egyáltalán nem használták ki szerintem, megmaradt a klisék szintjén.
Hiába tartozik az X-Men sorozathoz, hiába Logan, egyszerűen semmi „x-menes” érzést nem hozott magával. Szimpla yakuza film (számomra) érthetetlenül kapcsolódó történetszálakkal megtoldva. Utánaolvastam, tudom, hogy az eredeti Wolverine tényleg kötődik Japánhoz is, de nekem mégis szétesett az egész. A végkifejlet összecsapott, a párbeszédekhez pedig kérnék egy új szövegkönyv írót.
Amire pedig kifejezetten haragudtam, az a szerelmi szál volt. Hirtelen, semmiből jövő és semmibe tartó, mégis úgy feltűntetve, mintha ez lenne a világ közepe, mintha spoiler
Na mindegy. Századik odadobott mócsingon már ne keressem a színhúst, és ha hozzám vágják a [[Logan (2017) | következő]] lerágott csontot is, azt is élvezettel fogom szopogatni a magam módján. Egy kis velő biztos akad benne. Éljen az optimizmus!
Egyszerűen bírom ezt a karmos kis dögöt, na. :)
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/ec/75/42/ec75…

2 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Kétség sem fér hozzá, hogy most már imádom Hugh Jackmant és kábé kezdek megbékélni Farkas karakterével bár még mindig utálom, hogy agyon van hájpolva, de ez a film, szörnyű volt. A film fele japánul van, amitől borsózik a hátam, aztán teli van akció jelenettel ugyan, de azokat is halálra untam. Két szó: Nem tetszett.

Törpillaa 

Ez abszolút nagy kedvenc, mint az összes Marvel film. :)
Nagyon jó alapsztori izgalmas volt az egész.
Az autók nagyon klasszak voltak és a repülő belűről nagyon jó volt.
Imádtam Hugh Jackman-t mint farkas nagyon jól alakította, és kitűnő színész. Rá nagyon illik ez a szerep imádom. Ő is az egyik kedvenceim közé tartozik azóta, hogy először láttam ebben a szerepben. Engem teljesen megvett. :)
Szerettem Mariko-t és Yukio-t nagyon jó színésznők.
Akit utáltam az a nagyapa, és az apja, meg a vipera nem tudtam őket megkedvelni.

Shinzo 

Nem is tudom mit írjak, nem igazán jött be. Kezdem azt gondolni, hogy valamiért nem akarnak egy normális filmet csinálni Wolverine-nek. Egyáltalán nem volt jobb, mint az előző. És különben is, igazán lekattanhatnának már a magyarok arról, hogy Farkasnak nevezzék Rozsomákot, megőrjít. Mindegy, ezt is letudtam. Remélem a következő értelmesebb lesz :))

brygusz

A farkas filmeket különösen szeretem az X-Men filmek között, mert számomra Logan viszi a hátán filmeket. Amiben ő nincs benne…nos…hát….az is jó, de Ő KELL BELE!! :D
Ez a rész különösen tetszett, mert Japánban játszódott. Nem ismerem annyira kultúrát, mint szeretném, de amikor beleállította az evőpálcikát az ételbe, akkor bizony felsikongattam, hogy azt már pedig nem szabad :D
A film teljesen levett a lábamról, pedig nem először néztem ezt sem. Tetszik, hogy olyan a karakter, aki kemény kívülről, de kenyérre lehet kenni :D (ez már többször is bebizonyosodott :D)

Kemiviki 

Nem, valahogy ez nekem nagyon nem jött be.


Népszerű idézetek

MrsCumberbatch 

[Logan throws Noburo off the balcony of his condominium… into a swimming pool]
Yukio: How did you know there's a pool down there?
Logan/Wolverine: I didn't.

MrsCumberbatch 

Mariko: This is Mieko from the hotel and her grandson, Hitoshi.
Logan/Wolverine: Is he a doctor?
Mariko: In a manner of speaking, yes. He's a veterinarian… student. Large animal.
Logan/Wolverine: Thanks.
[Logan tries to shake the boy's hand and the boy draws back fearfully]
Logan/Wolverine: Whoa.
Mariko: You may have cut him once or twice while he was stitching you.

MrsCumberbatch 

[after Logan is given a bath and haircut by Yashida's servants, he follows Yukio to meet Yashida. He notices her smiling]
Logan/Wolverine: What?
[Yukio continues to smile]
Logan/Wolverine: What?
Yukio: You look nice.
Logan/Wolverine: I feel violated.

Basset

– Nem is tudtam, hogy van ott egy medence.
– Én sem.

MrsCumberbatch 

Logan/Wolverine: [about rescuing Mariko] I'm gonna get her.
Harada: We are grateful for your protection of Mariko. But there is one more sacrifice you must make for her family.
Logan/Wolverine: Go fuck yourself, pretty boy!

MrsCumberbatch 

[Yukio leads Logan to the bathroom, where they are greeted by two women behind a hot tub]
Yukio: Shizo and Saki are going to disinfect you. Give you a shave.
Logan/Wolverine: Like hell they are!
[Yukio draws a knife at him]
Yukio: Get in the tub!
Logan/Wolverine: Whoa.
Yukio: Get in the tub!
Logan/Wolverine: Really?


Folytatása

Összehasonlítás

X-Men


Hasonló filmek címkék alapján