Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

632 tag · 782 karc · Utolsó karc: 2022. január 21., 13:28 · Bővebben


Kedvencelte 37

Várólistára tette 191


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Életem első olyan mozija volt, ahová egyedül ültem be, de ennek is megvolt a maga előnye, bár szinte fizikai fájdalmat éreztem a villamosos harcnál, hogy megjegyezzem valakinek: itt Magyarországon aztán a kisujját sem tudta volna a villamoson megmozdítani anélkül, hogy meg ne lökjön valakit, nemhogy ide-oda vetődjön. xD
De a harcjelenetek nagyon tetszettek, a kínai nyelv kellemesen hangzott a fülemnek, bár a magyarosított nevek azért fájtak. Shang-Chi egy szimpi főhős, az apja pedig egy nagyon is megérthető „főgonosz”. Őket ketten vitték magukkal az egész filmet, mert engem őszintén egy idő után nagyon idegesített Katy, és azon néhány eset, ahol történt vele kapcsolatban valami komolyabb dolog, mindig elrontotta a következő pillanatban, amikor kinyitotta a száját. Azt sem tetszett, amit húgi karakterével csináltak spoiler De maga a történet, a látvány, főleg Ta Lo esetében nagyon ott voltak, majdnem hangosan felsikítottam, amikor megláttam a kitsunéket, illetve a gyűrűk karkötők is nagyon menők voltak.

Törpillaa 

Hű ez jó volt, és még látványos is. :-D Nekem nagyon tetszett, és annyira vicces is volt, meg izgalmas, a harcjeleneteket is imádtam. :-D Shang-Chi és Katy együtt baromi jók, és jókat nevettem rajtuk, és a párbeszédeiken, még Xialing is jó fej volt. :-D spoiler Az erdő és a falu helyszíne is látványos volt, és az összecsapás is, az egész sztori tetszett nekem, meg a többi szereposztás is tetszett, pörgős volt, és akciódús is. :-D

2 hozzászólás
dorib99 

Nekem annyira tetszett ez a film, hogy a kedvencem lett. Nagyon különleges, látványos, megható és vicces volt. Nagyon jól fel volt építve a történet, és a látvány pedig 10/10. Imádtam!:)

Chris_teena 

Hm, hmm, hmmm…
9 csillag, mert a The Yin-Yang Master: Dream of eternity 10-et kapott, és az sokkal jobban tetszett, igazságtalannak érezném, ha ennek is annyit adnék, mert ez viszont annyira nem tetszett, mint az.
Kezdjük ott, hogy a MARVEL-lel való kapcsolatom kimerül abban, hogy imádom Tony Starkot és Lokit. igen, tudom, tudom, ismerem a sorsukat, ne akadjunk fenn ilyen apróságokon, hogy spoiler :D
Ha szimpla MARVEL film lenne, nem néztem volna meg.
Csakhogy, imádom a kínai fantasykat, szóval értelemszerűen ezt is látnom kellett. És jó volt.
Kissé talán kiforratlan a főszereplőnk, de van benne lehetőség, amit remélem ki fognak használni a jövőben.
Személyes kedvencem Katy volt, mindig volt egy olyan megjegyzése az eseményekhez, ami vagy totál odaillett, vagy totál nem oda való volt. :D csak ez a két véglet :D
A CGI csuklósbuszos bohóckodás egy vicc volt, na nem a verekedés, az tetszett, inkább úgy a CGI busz meg a környezete. Nagyon MARVEL-es volt, de én ettől el vagyok szokva.
Viszont amikor átmentek Ta Lo-ba, na onnantól gyönyörű volt a CGI is. Azok a teremtmények, főleg érkezés után az a két CGI róka… nagyon szépek voltak.
Jók voltak a zenék és a harcjelenetek.
Ha lesz folytatás, vagy más MARVEL film, amiben ez a páros benne lesz, az tuti nézős. :)

LoneWolf 

Pozitív csalódás, de még így is a gyengébb eredetfilmek közé sorolnám, hisz magában nehezen állja már meg a helyét. (spoiler) A főhős és a családjának története meglepő módon teljesen rendben volt, semmi világot megváltó újdonság, az eddig megszokott Marvel és szuperhős formulától mégis eltért picit (Leszámítva a halott szülőt…), nem beszélve Shaun és Katy barátságáról, ami különösen tetszett, már-már olyannyira, hogy különösen irigylem azokat, akik hasonló viszonyt ápolnak valakivel.
Érdekesen keverte egyébként a műfajokat. Alapból egy Jet Li féle harcművészeti filmnek indult, egy cseppnyi fantasy-val, majd kevertek bele egy kis klasszikus kalandfilmes elemet ezzel a rejtett falu dologgal, illetve a végére 300%-ra tekerték a fantasy faktort, ami már kissé kicsapta nálam a biztosítékot. Zöld (vagy kék) vászon és CGI mindenütt, plusz spoiler csatáznak? Most komolyan? Ez valahogy hirtelen váltás volt a Végtelen Háború és a Végjáték sci-fis csatája után és még Doctor Strange mellett is nagyon kilógott az eddig fölépített világból. Távoli galaxisból érkező űrszörnyek? Oké. Másik dimenzióban lapuló fenyegetés? Oké. A Földön, pár mozgó susnyás mögött megbúvó „ázsiai Középfölde”, ami eddig teljesen fölfedezetlen maradt? Egy rossz vicc. Értem, hogy igyekeztek megfogni azokat, akik úgy érezték: az említett filmek után a Marvel-nek leáldozott, de a kevesebb néha több. Valahogy egy szimplább, kisebb tétekben játszó (Végül megint a világ forgott kockán…) történetet reméltem, hisz eddig talán max. Thornak, Marvel Kapitánynak, meg Strange-nek kellett szembesülnie hasonló fenyegetéssel egyedül, így Shang-Chi már most OP-nak tűnik mondjuk Vasemberhez, Hangyához, Amerika Kapitányhoz, vagy akár Hulkhoz képest is. Komolyan szükség volt erre? Nem hiszem. Superman-t is sokan azért tartják unalmasnak, mert túl erős, szinte sebezhetetlen, és mit láttunk itt? spoiler
Térjünk át az utalásokra. Amennyire utáltam spoiler, annyira bírtam őt itt. Mondjuk ebben sokat segített a kis társa, Morris, aki leginkább egy lábakkal és szárnyakkal föltuningolt tribble-re emlékeztetett. Ami nagyon zavart viszont, az az a jelenet, amit az előzetesek után a legjobban vártam: Wong vs. Abomination (Förtelem). Ez ugyan látványos volt és érdekes, de nem kaptunk választ arra, hogy „Miért?” és „Hogyan?” spoiler Most már random dobálgatnak majd be nekünk jeleneteket minden különösebb magyarázat nélkül? A stáblistás szösszenet is csak több kérdést vetett föl, mint amennyit megválaszolt, de ez van, már megszokhattuk. Gondolom még 10+ filmet és sorozatot meg kell majd néznünk ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön.
Humor terén egyébként mintha most visszafogták volna magukat az írók, vagy ezek többsége nálam ült, mert csupán pár alkalommal sikerült elmosolyodnom, de ennyi, semmi nagyobb nevetés, vagy maradandó poén, ahogy a zenék sem igazán hagytak nyomot. Összességében amúgy jobb lett, mint amire számítottam, de az utolsó 20-30 perc nekem sokat rontott az élményen, így a végén ez sem lett sokkal jobb, mint a Marvel eddigi leggyengébb darabjai.
ui.: spoiler Ó, és elég amatőr volt, hogy 3x is sikerült bevágniuk ugyanazt a babás jelenetet a film 3 különböző pontján, szóval azért akadtak még vele gondjaim.

1 hozzászólás
Klaudia98 

Én most új kedvencet avattam :D Végigizgultam a filmet, néhol ugyan azért kiszámítható volt, hogy mi következhet, de így is élvezni lehetett. A CGI-ra nincs panaszom, szép lett az animáció. A zene valami fantasztikus, nagyon tetszett *-* A színészek is remekek voltak, bár néha Katy (Awkwafina) egy kicsit sok volt XD És nagyon örülök, hogy nem mentek el romantikus irányba kettejüket illetően.
A harcjelenetek látványosak, az elején az apuka és az anyuka közti harc, annyira szép volt *-* ha a kínai sorikban megtudnák így oldani a harcjeleneteket… *sóhaj*
A helyszínek *-* főleg Ta Lo ♥-♥ ellaknék egy ilyen helyen :D Tarthatnék olyan kis állatot, mint amilyen Morris :D nagyon kis cuki volt :D
Wong és a többi end creditben felbukkanó személy kellemes meglepetés volt :D

2 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Nem szeretek trailereket nézni mert legtöbbször hamis vágyat ébresztenek az emberben. Kiveszik a legjobb részeket és amit kapsz már csak a ”maradék”. De hát moziban/TV-ben nehezen elkerülhetőek az előzetesek. (Máshol könnyen. Nem kattintasz rá.)

Így hát összességében azt kell mondjam, csalódtam – ami a látványt illeti. Az utolsó 20 perc kábé ami igazán szép meg az elején van egy kis léghajlító bemutató. Le merném fogadni hogy egy az egyben ugyanaz. Szóval aki azt a filmet szidta, ezt se legyen rest, különben erős a gyanúm a kettős mércére.

Ami a történetet és az építkezést illeti, szerintem nagyon ott van. Érdekes. Csihipuhik száma: sok. Azok akik verekedést akarnak nézni szerintem nem fognak csalódni. Akik ezt nem annyira szeretik, 20 percenként tesznek egy kört a házban.. :')

És hogy mennyire illik a Marvel univerzumba? Színész Trevorunk hosszadalmas és Wong rövid behozatalán kívül: semennyire. Aki annó szidta a Doctor Strange-et, hogy ennek mi köze az MCU-hoz azon az egy mondaton és a városon kívül, annak ez még annyira se fog tetszeni… (Akarom mondani: Még annyira se kéne hogy tetszedjen, ugyanis Trevor elég ”senki” és Wong is nagyon keveset szerepel… Tehát kapcsolódási szempontból toronymagasan vezet a DS.)

Persze aztán később a varázslóról is kiderült, hogy hogy több szerepe is lesz még a többi filmben.. Úgy hogy mivel ott korai volt a vergődés, itt se kiabálnék el semmit. A múltat tekintve lényegében SEMMI köze az MCU-hoz. Van egy olyan érzésem hogy ha nem nézed meg is fogod érteni a DS2-őt és a Pókember 3-at… De azt nem tudjuk, hogy később mekkora szerepe lehet a karakternek szóval én nem kiabálnék el semmit. spoiler

A 6 csillagot egyelőre nem hogy reálisnak de még kicsit soknak is érzem, de szerintem a ”kezdeti sokk” után majd újranézéskor jobban fog tetszeni.

7 hozzászólás
BlackWidow 

Annyira imádtam!!
Annyira rohadt jól megcsinálták, hogy minden percét imádtam.
Annyira jó tulajdonsága az a Marvelnak, hogy az előzetessel úgy játszanak, csűrik-csavargatják és egyszerűen tök mást hiszel el, gondolsz ki a fejedben, hogy vajon mire fogsz majd számítani…
Aztán jön a film, egy tök más elképzeléssel, ami teljesen felülmúlja minden várakozásodat és BUMMM…. szerelmes vagy a filmbe.
Nálam ez volt.
Annyira pörgött az egész, annyi mindent mutatott, annyira gyönyörén meg lett minden csinálva…
Elvarázsolt.
A harcművészetektől kezdve a karaktereken át a misztikus lényekig.
Volt benne poén is, nyilván az ésszerűség keretein belül…. úristen. A film vége óta annyira be vagyok zsongva, hogy újra láthassam… elképesztő.
Kicsit féltem, hogy a végjáték után a Marvel átmegy a “csak a pénzre megyek, nulla sztorival” c. történetbe…. de nem. Abszolút nem.
Új (egyik) kedvenc filmem lett.

Kiskakukk 

Ugyanazt tudom mondani, mint a Fekete özvegynél: sokadszorra ugyanaz. Unalmas.

Elcsépelt történet, gagyi verekedések, sótlan színészek…
A nagyon menő álarcos harcos spoiler és a vízi sárkány miatt (enyhe Chihiro – Kohaku utánérzésem volt, aww!) kap 4 csillagot.

Mindenki más leülhet, egyes!

4 hozzászólás
vanilka_lilka 

Őszintén, ez sokkal, de sokkal jobb volt, mint amit előzetesen gondoltam volna róla (főleg, hogy zavarba ejtően sokáig abban a hitben voltam, hogy a film címe Shang-Chi és a TŰZGYŰRŰ legendája.)
Igazából nagyon örülök annak, hogy a Marvel most, hogy a nagy Bosszúállók-eposzt lezárta, nem safe play-t játszik (amitől kicsit tartottam), hanem mernek egyedi dolgokkal kísérletezni. És működik!! Régen izgultam ennyire filmen moziban. Még azért nem Infinity War-szint, de közelített hozzá a kézszorítás meg a sikongatás meg a hüledezés. És figyelembe kell venni, hogy ez azért nagy dolog, mert ez egy teljesen új történet, teljesen új karakterekkel, akikhez nem fűztek gyengéd érzelmek a film megnézése előtt.
Nagyon tetszett a történet, tetszett az, hogy nem egydimenziós fekete-fehérek voltak a karakterek. Engem személyesen az is lekötött és behúzott teljesen, ahogy megjelentek mindenütt az ázsiai kultúra elemei a zenében, a harcban, a kosztümökben, mind egy-egy szép részletet adva a nagy egészhez, mégsem éreztem túlzásnak vagy erőltetettnek, hanem a felépített világ egyedi tudott maradni. A látvány is gyönyörű, és számomra ebben voltak a legeslegjobb harcjelenetek nem is tudom, már mióta Marvel filmben… Egyszóval csoda-csodálatos, várom, hogy Shang-Chi meg a kis bandája feltűnjön más filmekben is.
U.I: És ha szabad megjegyeznem, A PAPA !! *chef's kiss*


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján