A galaxis őrzői: 3. rész (A galaxis őrzői 3.) (Marvel 32.) (2023) 391

Guardians of the Galaxy Vol. 3
150' · francia, amerikai, kanadai, új-zélandi · akció, sci-fi, kaland, vígjáték 12 !

1 díj · 9 jelölés

A Marvel Studios új filmjében, A GALAXIS ŐRZŐI VOLUME 3.-ban a hőn szeretett különc banda már kicsit máshogy fest. Peter Quillnek, akit még mindig gyötör Gamora elvesztése, össze kell verbuválnia csapatát, hogy megvédjék az univerzumot és megóvják egyik társukat is. Ha ez a küldetés nem jár… [tovább]

angol · angol
magyar
angol

Képek 12

Szereposztás

Pom KlementieffMantis
Elizabeth DebickiAyesha
Vin DieselGroot (hang)
Chris PrattŰrlord (Peter Quill)
Zoe SaldanaGamora
Bradley CooperRocket (hang)
Dave BautistaDrax
Sean GunnKraglin
Will PoulterAdam Warlock
Karen GillanNebula

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

667 tag · 956 karc · Utolsó karc: 2024. március 27., 15:02 · Bővebben


Kedvencelte 54

Várólistára tette 300


Kiemelt értékelések

Szeszj 

A galaxis őrzői kedvenc filmjeimhez tartozik a Marvel univerzumban, nagyon vártam ezt a filmet is, bár azért kicsit tartottam tőle hogy nem fog tetszeni de hála égnek pozitívan csalódtam persze nem annyira tetszett mint az első két rész, de egyébként nekem bejött! Hozta a szokásos hangulatát a film, poénos volt, a karakterfejlődések is tetszettek benne, dráma is tökéletesen volt elosztva, új szereplők is jók voltak bár mondjuk annyira nem szerepeltek benne amit sajnáltam!
Rocket eredet története spoiler.
A többi szereplői is jó volt bár Gamora és Quill szenvedése már egy kicsit túl volt tolva számomra! Annak egyébként örültem hogy spoiler.
Drax volt mindig is a kedvencem és örülök hogy ebben a filmben azért ő is kapott valamennyire mélységet, úgy szint Mantis is!
A látványra egyáltalán nincs panasz, mint eddig is most is pazar lett!
A fő gonosz is jó lett bár azért szerintem egy kicsit jobb lett volna hogy ha nem csinálják egy spoiler.
A végével is elégedett vagyok, szerintem jó lezárás lett! ^^
Nem kellet csalódnom a filmben, és alig várom hogy majd megnézem eredeti hangon is mert a szinkron annyira nem jött be főleg spoiler.
https://media.tenor.com/3b7fzBUcu_4AAAAC/guardians-of-t…
https://64.media.tumblr.com/2fa6766f83551ff333c16e4882a…

LoneWolf 

A legutóbbi 3-4 Marvel produkció után kicsit joggal rettegtem attól, hogy talán a kedvenc lököttjeim visszatérése (és hattyúdala) is belefullad a pénzhajhászat, meg a középszerűség bűzös mocsarába. James Gunn szerencsére tudta mit csinál, így gondoskodott arról, hogy az őrzők kalandjai nagyrészt méltó lezárást kapjanak.
Cselekményét tekintve, egy érzelmekben és látványos csatákban (Pl. a Beasty Boys-os zúzda tagadhatatlanul az MCU egyik legütősebb jelenete lett.) sem szűkölködő, izgalmas „finálét” készített nekünk, ahol a Végjátékhoz hasonlóan, végig szorítanunk kellett a tagokért, hisz az utolsó rész révén nem tudhattuk biztosra: ki él, vagy ki hal meg. Ez a bizonytalanság szinte folyamatosan maximumon tartotta a feszültséget. Talán részben emiatt, vagy szimplán az igényeim változtak az évek során, de Gunn humora most sokszor kizökkentett ebből az érzelmi hullámvasútból. Természetesen nem vártam, hogy hirtelen minden lazaságot nélkülözve, amolyan Batman szintű, mély drámába süllyedjünk, de a Drax & Mantis páros enyhén szólva is túl lett tolva. Szerencsére akadtak fontosabb és megható jeleneteik is, de nagyjából a film feléig csak a falat kapartam a hülyeségeiken. Ha picit visszább vesznek belőlük, simán ez lehetett volna a trilógia legjobbja, bár Adam Warlock figuráját sem kezelte legjobban a sztori. Ahhoz képest, hogy milyen sejtelmesen vezették fel őt a 2. rész stáblistáján, és milyen fontos szereplője a képregényeknek, egy brutálisan bugyuta, plusz mellékes, már-már fölöslegesnek érződő elemet csináltak belőle itt. Kb. 10 percet, ha kapott, így az ő kis bemutatása + spoiler alakulása elég kapkodósnak érződött.
A Thanossal való összacsapás fordulatainak köszönhetően pedig Gunn sajnos kénytelen volt Gamorát is a nulláról építgetni, ami valószínűleg nem szerepelt az eredeti terveiben. Ez erősen érződött is, mert valahogy most ő sem tűnt többnek egy extra zöld tölteléknél.
Nagy örömömre viszont Rocket (Mordály) került a történet középpontjába, még úgy is, hogy spoiler. Eddig mindig ő volt a mókamester és rengeteg vidám / aranyos pillanatot köszönhettünk neki, de most a jelenetei többségén a könnyeimmel küszködtem. A visszaemlékezései konkrétan szívszorítók, miközben spoiler semmit sem mozgatott meg bennem, pedig őt is bírom.
Örültem, hogy kivétel nélkül mindenki megkapta a maga kis epikus megmozdulását, így Nebula, Groot, Mantis, Kraglin, de még Cosmo is megmutathatta, hogy mire képes a kellő motivációval és elszántsággal. Emellett a gonoszunk egy igazi megszállott, amolyan könnyen utálható kis genya. A High Evolutionary ("Az Evolúció Mestere"… meh. Mondjuk a Mordály fordításnál is csúnyán visszanyalt a fagyi a visszaemlékezéseknél, így talán ezt részben emiatt jobb eredeti hanggal nézni.) ugyan talán még így sem említhető egy szinten Egóval, vagy az Őrült Titánnal, mégsem feledhetően gagyi, mint pl.: Malekith, Whiplash, Ultron, vagy akár Ronan, ha az őrzőknél maradunk.
A történet tagolása most nem a legjobb, az én ízlésemnek kissé darabos volt. Rocket flashbackjei furán lettek elszórva, plusz néhány szakaszt túl sokáig nyújtottak pár gyenge poén kedvéért, nem beszélve a „Kijutunk valahonnan, de jajj, valamiért vissza kell menni.” fordulatról, ami mindig föl tud húzni. (A nyitás és az utolsó kb. 40 perc viszont töretlenül odavág.) Persze minden apróbb hibája ellenére is imádtam, és mindig akadt valami „Wow!” momentum, ami csuklóból kijavított 1-1 bénább írói döntést, ráadásul a zenei felhozatal ezúttal is hibátlan, akár az OST-ról, vagy a score-ról legyen szó.
Végső soron ez egy erős lezárása a trilógiának. Megvan a lehetőség a folytatásra, de egy korszak ezzel láthatóan befejeződött, néhány szereplő útja itt lényegében a végéhez ért, és ez így van rendjén. Igazán tanulhatna ebből a Disney, hisz az igazán emlékezetes dolgokat nem húzzák a végtelenségig.
Ugyan az én szememben a Square Enix féle játékadaptáció még mindig köröket ver hőseink filmes verziójára, apróbb hiányosságaik ellenére is ők maradtak az MCU legösszetettebb, legemberibb, illetve legszerethetőbb karakterei. 4 saját történet (ha a karácsonyi különkiadást is számítjuk) és 3 crossover, bizonytalan ideig most ennyi jutott a Galaxis Őrzőinek, de kíváncsian várom, hogy mit tartogat még számukra a jövő. Addig is mindenkinek szívből ajánlom a megtekintését, mert szerintem nem fogtok benne csalódni. (IMAX-ben külön élmény volt.)

ui.: Azért itt is látszott, hogy Gunn folyamatosan a már megszokott köreiből válogatja a színészeket, hisz Nathan Fillion, Molly C. Quinn, Daniela Melchior és persze még a felesége is megjelent itt egy-egy kisebb szerepben.

13 hozzászólás
kvázimozi

Egy óriási szenzoros túlterhelés. Gagyi expozíció, fárasztó dramaturgia, gyerekhangú bébimosómedve-cyborg a menyét-menyországban; tetemes tracklist, a film akkor is zenél amikor semmi nem történik, ráadásul egyszerre van előtérben a dal és ahogy mindenki ordítozik. Ismét kijárt egy gyenge gonosz is, de legalább érdekesen nézett ki, na és ez a totális fan-service második Gamora!? Semmi lényegeset nem csinált, de azzal sikerült közel Mónika show hangulatot ébresztenie.

Kosztüm, smink és díszlet terén szerintem átesett a túloldalra, ahogy néha már-már annyira bohém volt, ami jobban belegondolva, egyébként csak igénytelen. Noha a CGI nagyon profi és rengeteg színnel dolgozik a film, mégis minden jelenetben túlontúl kiegyensúlyozott, fakó és dinamikátlan, minta direkt sterilre csavarták volna. Nem értem miért, de Marveléknek szokása ez (egy juhtúber pont erről esszézik itt https://www.youtube.com/watch…)

A humor nekem tetszett, főleg Drax beszólásai és Quill helyzetkomikuma árasztotta most az egyedi hangulatot. spoiler Viszont Groot nem kapott sok szerepet, helyette Mantist mutogatták, mintha olyan vicces lenne; a kritikus karakter ezúttal Nebula lett, nélküle nem nagyon történt volna semmi sem.

Két jelenetet emelnék ki, mindkettő a harmadik felvonásban, az első egy menekülős űrcsata, abszolút túltolva, Transformers 5 bevillanásaim voltak; a másik egy szuper-látványos szűk folyosós harc, azt a látszatot keltve, mintha végig egy snitt lenne: talán az egyik legjobb ilyen típusú jelenet amit valaha láttam. Egyébként elég gyorsan vágnak el róla és ránézésre nem nagyon stimmelt a kontinuitás, valószínűleg lett volna ott még valami, csak kivágták, de hát még így is rendkívül hosszú a játékidő, rendesen fárasztó a film!

Na és kb. öt vagy hat befejezése van, hiába nagyon statikus a történet, de lett volna egy igazán jó lezárás spoiler

Nézhető volt, és ha rajongó vagy valószínűleg nagy lesz az öröm, a film tagadhatatlanul imádja magát és tényleg nem rossz, csak nagyon messze esett az első résztől ezzel a mainstream scifi-camp stílussal. Ezt az ordas nyomulást már a THE Suicide Squadban is pumpálta Gunn, számomra inkább taszító ez a mindenáron mindent-bele módszer.

Nálam az első rész marad a széria legjobbja.

_dorka_ 

AZ ÁLLATKÍNZÁS ÉS TESZTELÉS NEM OKÉ… az állatoknak is vannak jogaik!

amnézia 

A PETA kedvenc Marvel filmje – tényleg jó kis propaganda lehetne belőle.

Cukiságban, akcióban, és ami a legfontosabb, egy drámákban bővelkedő alkotás született. Utóbbiból következően mind a látvány, mind a téma tekintetében komorabb az elődeinél, amellett, hogy az eddig megszokott és szeretett GotG feeling is megvan.
Az előző részekben többen hiányolták (én is) a mélyebb karaktertörténeteket, amit a 3. részre megkaphattunk a méltán népszerű Rocket személyében. Miatta voltam igazán kíváncsi a filmre, de ha ez nem lett volna elég, Gunn gondoskodott róla, hogy a nyilvánosságra hozott cuki jelenetekkel is becsalogassa a nézőket a moziba. Nem mondom, már az első öt másodperc önmagában plusz egy csillag. *.* Ami pedig utána következik, nos, azt eddig is tudtuk, de most részletesen is megismerhettük. :/ spoiler Akarok egy vidrát.
Rocket mellett még Nebulát és Mantist említeném meg. Előbbivel már a második részben is azonosultam, jó, hogy többet szerepelt, és kiegyensúlyozta a bandát a cinizmusával. Mantisnál pedig csak egyszerűen örültem, hogy többet használta, illetve kihasználta a képességeit.
Az eredettörténet engem már megvett magának, de a fő cselekmény spoiler is jobban megfogott, mint az első két részben, a tétje is nagyobb volt.
Humor terén is valamivel erősebbnek tartom. A tipikus Marvel poénokra személy szerint a kínos szót tartom a legjobbnak, de ezúttal sikerült néhányszor elmosolyodnom (amellett, hogy most is volt 1-2 aranyköpés, amit jobb lett volna bele se írni a szövegkönyvbe).
Ami a zenéket illeti, nekem ebben a részben tetszettek a legjobban, és sokadszorra állapítom meg, hogy „egyezik az ízlésünk” James Gunnal.
Örülök, hogy végül nem lett felesleges spoiler, bár Quill és Gamora szappanoperaszerű civakodása egy ponton túl fárasztóvá vált.
Részemről kicsivel hosszabb lett, mint kellene.

Jó befejezés lett azzal, hogy végül minden karakter elindult a saját útjára, új küldetéssel spoiler, Quill spoiler pedig egyben hatásos is.

+ Néhány awww pillanat (a Rocket-Lylla szálon kívül):
– Groot: Hát. . . mondjuk úgy, hogy szegény nem sok vizet zavart, de a spoiler hatással volt rám. Az ilyen mindig megérint.
– Drax: Amikor először jelent meg a gyerekek előtt, nekem is ugyanaz volt az első gondolatom, hogy spoiler, főleg, mert azonnal eszembe jutott a lánya. .
.

Side note: Ne felejtsük el, hogy a valóságban is mennyi állaton kísérleteznek. :/

1 hozzászólás
Coralie 

Ez volt eddig az egyik leggyengébb Marvel film. :( Csak a Mordályos jelenetek értek benne valamit.

8 hozzászólás
Márta_Péterffy 

Én ennél kicsit jobbat vártam, főleg 150 percben. Jó volt moziban nézni, eredeti nyelven, felirattal, ki nem hagytam volna, az is biztos.
Ha szigorú vagyok, csak 7 csillag:(
Az egész trilógia+karácsonyi különkiadás, azért továbbra is a kedvenceim között marad.
Az első rész: 10
A második: 8
A harmadik: 7
A karácsonyi: 10
Jó- voltak poénok ebben az utolsóban is-főleg azok értik, akik ismerik az előzményeket.

9 hozzászólás
Victorious 

Régóta vártam már hogy kijöjjön, a Galaxis őrzői filmek nekem egyértelműen a legnagyobb kedvencek a MCU-ban.
Igazából én többnyire nem csalódtam benne, méltó lezárása lett szerintem a trilógiának és a karakterek többségének is. Persze megvolt a szokásos humora is, de most azért egyértelműen komolyabbra lett véve a hangvétel. A soundtrack persze továbbra is fantasztikus.
A High Evolutionary szerintem egy érdekes gonosz volt, Rocket múltját pedig természetesen megkönnyeztem egy kicsit (most visszanyalt kicsit a fordítóknak a magyar „Mordály” elnevezés :D Angolul néztem magyar felirattal és ott konkrétan elnevezték Repcsinek xD Nem tudom szinkronban mit mondtak). De ezen kívül is voltak megható jelenetek.
Nagyon felvoltam készülve a hírek miatt spoiler
A kifejezetten nagy csalódás nekem Adam Warlock volt, a korábbi felvezetés után közel sem hozta azt a szintet amit elvártam tőle. A másik pedig az after credit, nem érte meg megvárni :D
Hiányozni fog ez a csapat, de szívesen látom később azokat a karaktereket akik visszatérnek. spoiler

1 hozzászólás
Baly

Mordály a képben ;) akinek eddig nem volt a kedvence (én), annak ez után az lesz.
Nem fogott meg az elején, de a poénok most is nagyon jók voltak és még meghatóbb a másodiknál is. Én nem könnyeztem még moziban :'D ez kb a 4. film, ami kicsalta a sós nedűt x)


Népszerű idézetek

enesbcs 

Stakar: Orgocorp-os egyenruhák, hogyha ilyen van rajtatok, akkor feltűnés nélkül, szabadon járkálhattok.
Drax: Ez nem az én szinem.
Stakar: Hogy mit mondtál?
Drax: Nem megy a szememhez.

LoneWolf 

Lyla: My beloved raccoon. This story has been yours all along, you just didn't know it.

Bogesxd 

Drax: We kill anyone who gets in our way!
Quill: Not kill anyone!
Drax: Kill a few people.
Quill: Kill no people.
Drax: Kill one guy, one stupid guy who no one loves.
Quill: Now you're just making it sad.

Bogesxd 

Quill: My grandpa, he'd be, like, ninety-something years old.
Mantis: So he could still be alive.
Quill: People on Earth die when they're, like, fifty.
Mantis: They die when they're fifty?!
Quill: I don't know, something like that.
Mantis: What's even the point of being born?
Quill: Exactly!
Mantis: Are you about to die?
Quill: I'm not fifty!

Bogesxd 

Mantis: But you don't have the right to push him! It's not his fault he's stupid.
Nebula: He's a liability!
Mantis: He makes us laugh and he loves us, how is that a liability?


Hasonló filmek címkék alapján