Kedvencelte 13

Várólistára tette 199


Kiemelt értékelések

Haspók 

Sötétebb, akciódúsabb, trancsírozósabb, humorosabb, karakterközpontúbb(?) alkotás a másiknál, emiatt jobban is élveztem. Több a meglepetésfaktor is benne, bár néhol azért kiszámítható, voltak benne logikai bakik is, de élvezni lehetett.

Szeszj 

Én a 2016-os filmet is kedveltem, nekem csak a végével volt bajom de azt leszámítva nem volt rossz film, de azért ez sokkal jobban tetszett. Maga a hangulata, a történetvezetése, a poénok jobban ki voltak dolgozva, igaz kicsit sok volt az akció a vége felé de ezt leszámítva nekem nagyon bejött.
Amivel még egy kicsit bajom volt az a szinkron, nem volt annyira jó, lehet mert én nem szoktam szinkronosan nézni filmeket, vagy nem tudom csak egyszerűen nem tetszett.
A szereplők is jók voltak, nagy kedvencem volt King Shark és Polka-Dot Man, de a többi szereplő is rendben volt. Harley itt egy kicsit nekem fura volt.
Nekem máskor is újranézős. ^-^

Yuuko 

Kedvenc nem lett, de nagyon jól szórakoztam a nézése alatt, többször is felnevettem rajta. Szerencsére csak pár olyan jelenet volt, ami már nekem is túl sok volt, pedig tartottam tőle. Bírtam benne az elborult csavarokat legalábbis a legtöbbet, a karakterek dinamikáját, szövegeit és az akciójeleneteket is, bár voltak olyanok is, amik annyira nem jöttek át vagy már túl soknak éreztem. A karakterek hullanak, mint a legyek, szóval próbáltam egyikhez sem kötődni, de azért így is voltak páran, akiknek szurkoltam, hogy életben maradjanak spoiler, másoknál meg szuggeráltam, hogy dobja fel a pacskert minél előbb. két barátnőmmel fogadtunk, hogy ki fog meghalni előbb, úgy tűnt, hogy ő nyert, erre a stáblista rácáfolt, és mi nyertünk. :D Látványos és élvezhető film volt, bár voltak benne logikai bakik, amik azért eléggé kitűntek (vagy legalábbis én nem tudom megmagyarázni őket azon kívül, hogy mert különben oda egy csavar) Plusz nem értem, hogy minek kellettek bele azok a „cuki” szörny izék, az a rész nagyon kiszámítható volt.

Törpillaa 

Az első részét is imádtam, de ez valami fantasztikus. XD Tök hülyék, és vannak benne olyan karakterek, akiktől olyan gondolatom van, hogy mégis mi a f.szt keres az ott? Mert egy kettő olyan szürreális, ott se lenne a helye, de mégis ott van. XD De aztán nem is igazán figyeltem azokra, mert ment a sztori a maga útján, és teljesen odaszegezett a laptopom képernyője elé. Annyira pörgős, akciódús, humoros, robbantós, lövöldözős, trancsírozos film lett belőle, hogy imádom. XD Harley Quinn egyszerűen zseniális, imádom a csajt, annyira vicces, és olyanokat benyög, hogy a nevetéstől alig kapok levegőt. XD Nagyon bírtam Bloodsport karakterét, és Rick Flaget, Harley Quinn-t, King Sharkot, Ratcatcher 2öt is, habár a patkányokat utálom, de a csaj szimpi volt, ahogy Polka-Dot Man is. XD Szóval, nekem nagyon bejött ez a része is, és a beszólásokat, poénokat, vicces jeleneteket is nagyon bírtam. XD Az egész sztori nagyon izgi volt, és akciódús is. :-D James Gunn zseniális rendező, és a humora baromi jó. XD A zenék is tetszettek. :-D

8 hozzászólás
LoneWolf 

Este már nem volt erőm értékelést írni, de most pótlom.
Kategóriákkal nézhetőbbre sikeredett, mint az elődjéből mozikba küldött verzió, amit azért el is vártunk, én mégsem dobtam el tőle az agyam, mint a róla ódákat zengő első kritikák. Ennek okaira azonban csak később térnék rá, és inkább a film erősségeivel kezdeném a kis beszámolóm: A karakterek változatosabbak, sokkal egyedibbek, (Különösen Polka-Dot Man, a maga kis elborult képességével, és eredetével, de Ratcatcher 2 sem panaszkodhatott ilyen fronton. Előbbinek a neve amúgy komoly fejtörést okozhatott a szinkron készítőinek, ami sajnos látszik is a végeredményen, szóval nem csodálom, hogy Bloodsport-nál meghagyták az angolt.) nem beszélve arról, hogy egy gyors montázs helyett, itt minden fontosabb szereplőnek van egy kis ideje mesélni a múltjáról, mindennek pedig célja is akad. Zakkant kis „hőseink” ugyanis látványosan fejlődnek a közös kalandjuk során, ami a 18-as karikát teljes mértékben kihasználva bővelkedik káromkodásban, meztelenkedésben, meg persze brutalitásban, és az ígéretekhez híven nem kíméli az osztag tagjait, ami ezzel tökéletesen rászolgál a nevére. (spoiler) A cselekmény viszonylag pörgős, kreatív és látványos akciókkal megpakolva, amely csupán apróbb szusszanásokra áll le, néhány extra poénkodás, magyarázat, vagy átvezetés erejéig. A tálalás szerencsére nem lineáris, a kisebb időbeni ugrások pedig picit jobban fölrázták az egészet, nem beszélve pár okos, bár eredetinek azért nem mondható fordulatról, amiből akadt bőven.
Mi nem tetszett akkor? Nos, a történet bizonyos formában megismételte az elsőt. spoiler Persze a merőben más hangulat és körítés miatt sokaknak föl sem tűnhet a hasonlóság, de szinte tagadhatatlan, hogy rengeteg ponton megegyezik a két film sztorija, így ez valóban inkább egy „soft-reboot”, mintsem tényleges folytatás. A pozitívumoknál én nem emeltem ki a humort, ugyanis az számomra csupán 50%-ban jött át. Akadt persze pár szerintem is fergeteges pillanata, de többen nevettek a teremben olyan jeleneteken, illetve szövegeken, amiket én szimplán bénának, vagy kínosnak találtam, így ebben konkrétan csalódás volt számomra, és nehezen hiszem el, hogy ezt teljes mértékben Gunn írta. A karakterek terén is akadtak problémáim. Nagyrészt kihasználták a bennük rejlő lehetőségeket, néhányuk azonban durván kihagyott ziccerként marad meg számomra. Az egyik ilyen a Nathan Fillion (Castle, Firefly, stb.) által alakított T.D.K., (spoiler) illetve a másik nagy kedvencem, Peter Capaldi (Doctor Who). A Thinker itt ugyanis egy tipikus őrült tudós figura, de a gyengébben kidolgozott fajtából, és semmivel sem tűnt agyafúrtabbnak, (Bizonyos értelemben talán…) vagy veszélyesebbnek mondjuk a Snyder féle Lex Luthor-nál, a fején lévő izék funkciója pedig szintén nem mutatkozott meg, miközben a Flash szériában egy igen komoly fenyegetésként ábrázolták. Persze nem vártam, hogy teljesen ugyanazt figurát kapjuk, de nehéz szívvel ki kell mondjam: Egy CW széria jobban ábrázolt egy DC karaktert, mint egy James Gunn által rendezett, nagy költségvetésű mozifilm.
Az összképtől külön kezelendő, de a szinkron nem sikerült a legjobbra, hisz meghagytak pár dolgot, amit már az előzetesek fordításában is kritizáltunk, és ez sajnos még csak a jéghegy csúcsa, így nem árt majd eredeti hanggal is újrázni, ha lesz rá lehetőség. Emellett 2 stáblistás jelenetet is kaptunk, (elején, majd a legvégén) melyek ugyan nem sokat tesznek sokat hozzá, de a második legalább tisztázott valamit: spoiler
Végeredményben tetszett a film. Imádtam Peacemaker-t, King Shark-ot, Ratcatcher 2-őt, Starro-t (spoiler), de még Capaldi is remekelt ebben a béna szerepben, szóval jól szórakoztam rajta, mesterműnek mégsem mondanám. Mindenképp a DCEU egyik erősebb darabja, az animációs adaptációktól azonban még így is kissé elmaradt nekem, de már jó úton haladunk a cél felé, szóval reménykedjünk, hogy az univerzum további filmjei is a pozitív irányba billentik majd a mérleget.
ui.: Amúgy azért erős volt a kísértés, hogy megadjam neki a 8 csillagot.

2 hozzászólás
BeL1eVe 

Idejét nem tudom, mikor élveztem ennyire mocskos módon képregényfilmet. Azon túl, hogy trancsíros, eszement vicces, mer komolyabb vizekre evezni, ami szintén rohadt jól áll neki. John Murphy zenéje pedig eksztázisba ejtő. Pure, elszállt állatság, imádtam!
Arról nem is beszélve, hogy mennyi karizmatikus karakterrel volt tele ez a bagázs. Többségüknek a humorán túl volt egyéniségük, értékrendjük. Külön tetszett a Bloodsport-Ratcather 2 párbeszéd a busz belsejében. És hát befigyelt némi Alien-vibe is, aminek csak örülni lehet. :) Az egyes fejezetkiírások borzasztó kreatívak, meg úgy az egész rendezésben ott van a nettó szakértelem. Vitán felül a legjobb DCEU mozi nálam.

Dimma 

Azon gondolkodom hogy hogy lehet valami ennyire rossz…
Bár értelmesebb filmre ( vagy bármi másra! ) költenének ennyi pénzt! Ne erre az agyrohasztó valamire…!
Gratulálok!

piciszusz 

Az elején még viccesnek tűnt, aztán szép lassan átment egy idióta, unalmas, lassú maszlagba.

2 hozzászólás
Márta_Péterffy 

James Gunn egy őrült fazon, bírom humorát-ezt a filmet sem szabad komolyan venni! Ez is egyfajta fantasy-világ, szerettem az első részt. De ez gyengébb lett, mint vártam.
spoiler
spoiler

züzzentdamo

Számomra simán kimaxolta a képregény-film kategóriát. Volt benne minden, ami kellett, és végre nem aprózták el. Nem gyerekeknek készítették, nem is szende lelkületűeknek. Jó eltalálták a színészgárdát is (mind visszatérő, mind új vonalon), szépen beleillik a Snyderverse komolyabb univerzumába is.

Látványos, élvezhető pop-corn mozi, amit nem csak inspiráltak a képregények, hanem tényleg abból vannak. Jóval erősebbre sikeredett, mint az eredeti Öngyilkos Osztag, és jóval kerekebb is lett az egész történetszállal. Nem volt felesleges romantika vagy túltolt személy dráma. Itt bűnözők voltak, akik nem akartak maguk sem meghalni (aztán mégis sikerült néha). Valamint az apró részletek, elszólások a nagy DC univerzumra is tökéletesek voltak…. És hát Starro <3

Csak ajánlani tudom. Ha ezt a vonalat követi a továbbiakban is a DC – amit nagyon remélek, – akkor valami nagyot is el tudnának követni.


Népszerű idézetek

Törpillaa 

Harley Quinn: Imádom az esőt! Olyan, mintha fejünkre spriccelnének az angyalok.

Törpillaa 

Silvio Luna: De most, hogy eltöltöttem veled egy napot, már gondolni sem tudok semmi másra, csak rád. Tökéletes nő vagy minden…
Harley Quinn: Jaj, bezsongok tőled, baszki.

Törpillaa 

Harley Quinn: Tök guszta pasi voltál, és azt a szépséges szörnyeteget ott a lábad között sose fogom elfelejteni, de azt kell mondanom, hogy most vagy csak igazán szép, mert eltűntek azok a csúnya gondolatok a fejedből.

rapchee 

Ratcatcher 2: They call you Peacemaker?
Peacemaker: I cherish peace with all my heart. I don't care how many men, women, and children I need to kill to get it.

Törpillaa 

Ratcatcher 2: Légy szíves maradj csöndben!
The Thinker: Rémület van a hangodban, gondolom nem ti vagytok ennek a csapatnak az alfái.
Ratcatcher 2: Akarod, hogy egy tucat rágcsáló másszon fel a seggedbe?
The Thinker: A válaszom meglepne téged.

Bogesxd 

– Your name is TDK, correct?
– Yeah.
– And it stands for what?
– It stands for me. That's what a name is.
– Your name is letters?
– All names are letters, dickhead.

Póni 

Harley Quinn: I love your accent.
Javelin: American women all love accents.
Harley Quinn: We do. Because we don't got none.


Hasonló filmek címkék alapján