Shazam! (Worlds of DC) (2019) 237

Billy Batson 14 éves, egy árvaházból kerül nevelőszüleihez, és nem a legnépszerűbb srác az iskolában…de Shazam, az ősöreg, különleges erejű varázsló mégis kiválasztja. Amikor a srác hangosan kimondja: a varázsló nevét, átalakul. Igazi szuperhős válik belőle, annak minden kellékével: testhezálló,… [tovább]

angol
magyar
angol
angol
angol
angol

Képek 5

Szereposztás

Zachary LeviShazam
Jack Dylan GrazerFreddy Freeman
Mark StrongDr. Thaddeus Sivana
Asher AngelBilly Batson
Djimon HounsouA varázsló Shazam
Marta MilansRosa Vasquez
Grace FultonMary Bromfield
Cooper AndrewsVictor Vasquez
Ian ChenEugene Choi
Faithe HermanDarla Dudley

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 32

Várólistára tette 198


Kiemelt értékelések

Chriss 

Nekem kimondottan tetszett, sőt kedvenccé avattam :) Nagyon jó volt nevetni a poénjain. Zachary Levi tökéletesen alakította Shazamot, aki ugye eredetileg csak 14 éves. Én egy pillanatra sem zökkentem ki. A mozi tele volt, csodálkoztam is, hogy szinte alig maradt üres hely. Kellemes kikapcsolódás. A film tempója se nem gyors, se nem lassú, hagynak időt nekünk, hogy megismerjük a szereplőket. Egy szórakoztató szuperhős film, ami akkor üt igazán, ha nem veszed komolyan. Nézzétek :)

4 hozzászólás
Törpillaa 

Hát ez nagyon jó volt. Végig nevettem rajta, vicces volt, szórakoztató, a szereplők is nagyon jók voltak. Bírtam Zachary Levyt irtó jól alakította Shazamot. :-D Tuti, hogy újra fogom még nézni. :-D

8 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Uramisten, mit is mondhatnék? Na jó, csak is az igazat! Őszintén szóval egy lightos kis popcornmozira számítottam. És nem azért mert DC, hanem a trailer miatt. Egy laza, nevetős filmre, amin majd jót szórakozok, ehelyett…

… kaptam egy ESZMÉLETLEN JÓ FILMET! Rengeteget röhögtem és volt jó történetvezetése, a karakterek fejlődtek, a látvány nagyon tetszett. És még a „félelem faktorba” is belépett. Szegény pasikának mellettem a két gyerekkel haza kellett menni mert sírva fakadtak. Én nem vagyok egy félős típus hacsak nem rovar/bogár a téma de ezt most hagyjuk, viszont itt volt olyan jelenet ahol meg-meg rezzentem vagy kirázott a hideg.

A Marvel-mániákusok pedig ne jöjjenek ide mocskolódni. Fogadják el, hogy a DC is tud jó filmet csinálni… Sőt, ezerszer jobbat mint mondjuk CM vagy GotG…

2 hozzászólás
LoneWolf

A magyar mozilátogatók kb. 90%-ával ellentétben én nem most találkoztam először a karakterrel. Ismertem animációs filmekből, sorozatokból, két eredettörténetét is elolvastam, illetve egy róla készült szobor is ott figyel a polcomon… na jó, utóbbi miatt talán joggal érhet a vád, hogy elfogult vagyok, de nem. A Shazam! nem lett tökéletes, de legalább az, aminek vártam, nagyjából. Picit több, néhol kevesebb. Az mindenképp előnyére írható, hogy ehhez hasonló darabot a műfajban nem igazán találsz. (Sokan a „Segítség felnőttem!”-mel hozzák párhuzamba, de maga a karakter jóval előbb született, mint a Tom Hanks féle klasszikus, az pedig sosem baj, ha egy alkotás lényegében tiszteleg egy másik előtt, főleg akkor, ha ezt szórakoztatóan teszi.) Ha egy sablonos szuperhős sztorit vársz, álladóan tragikus halált halt szülőkkel, másokért az életét áldozó kiscserkésszel, meg nagy világmegmentős maszlaggal, akkor ez nem a te filmed, hisz itt egy felelőtlen gyermekre hárul a feladat, hogy rájöjjön miben is rejlik az igazi erő, de ezt természetesen nem lőném le. Kaptunk utalásokat, a karaktert ismerőknek pár nem túl meglepő fordulatot és aranyos poénokat, melyek sajnos a Deadpool káromkodós humorán (Nevezhető egyáltalán annak, ha egy normális szó sem hagyja el a szádat?) 'nevelkedett' nézők nem igazán értékeltek. Amúgy konkrétan a teremből kilépve hallottam egy pasastól, hogy DP szintet várt. WTF?! Komolyan nem akarok egy olyan világban élni, ahol már ez a konkrét mérce…
Mindegy. Ezek mellett a gonoszunk ugyan többnyire megfelelő motivációval bírt és láttunk nála jóval gyengébben kidolgozott ellenfeleket is, Sivaná-t mégis leginkább Mark Strong karizmája és játéka mentette meg, mert valami mégis hiányzott belőle. spoiler Természetesen akadtak itt bőven mellékes figurák, mint Billy fogadott testvérei, illetve nevelőszülei, akiket azért szépen megkedveltetnek velünk a végére. Talán akcióban a leggyengébb a Shazam!, melyek túlnyomó rész a film utolsó fél órájába lett beletömve, de ez nem is erről szólt, hisz elég nagy tanulságot sikerült belevinni, ami talán mesébe illő, mégis remekül megállja a helyét ebben a világban.
Ami még negatívum volt számomra, az az ingadozó tempó. Olykor kapkodtak kissé, fontos részletekre nem szántak időt, míg a kevésbé érdekes jelenetek helyenként vontatottá váltak. Az úgymond másodlagos ellenfelekről is kaphattunk volna több infót, ahogy a varázslótanácsról is, de ez a később érkező Black Adam moziban, illetve egy folytatásban még szintén javítható, sok más hiányossággal együtt, hisz továbbra is egy bevezető jellegű alkotásról beszélünk. Egyéb apróságok: Az effektek rendben voltak, pár kisebb részletet leszámítva, a történet maga szépen átültette a New 52-es eredetet Black Adam nélkül is, tetszettek a cameok, bár spoiler csúnya húzás volt, plusz a belengetett következő gonosz egyszerre volt nevetséges és meglepően bátor lépés.
Elég szétszórt vagyok most, de remélem a lényeg átjött. Egy kellően szórakoztató és egyedi film a szuperhősös műfajon belül, ami főleg a fiatalabb korosztálynak szól, mégis leginkább a gyermeki lélekkel élő felnőttek értékelhetik csak igazán, így egyértelműen egy réteg darab. Ha DP-t, meg Végtelen Háborút vársz, akkor ez nem a te filmed, ha csupán valami újszerű kikapcsoldásra vágysz, akkor egy próbát simán megér.

Charityy 

Az előzetes alapján egy laza kis szuperhősös vígjátékra számítottam, nem is volt nagyon elvárásom a filmmel kapcsolatban. Ennél jobban félre se vezethettek volna, ugyanis kaptunk egy nagyon erős háttérsztorit, szép lassan fel lett vezetve és megismertük a gonosz indítékait is.
Sokkal jobban ki lett ez dolgozva, mint vártam volna, végül is örülök, hogy moziban sikerült megnéznem. A testvérek közötti és a családon belüli kötelékeket is szépen kidolgozták, lassan egy igazén biztos kapcsolat alakult ki közöttük.
A végén meg igazán meglepődtem, amikor spoiler, valahogy erre nem számítottam.

timea_z

Ez tök jó volt. A gyerekek iszonyat cukik meg ügyesek volta benne.

Nocharity 

Nem mondanám, hogy különösebben fel voltam hype-olva erre a filmre, mert tény, hogy az előzetes felkeltette az érdeklődésem, de nem számoltam vissza tűkön ülve a napokat a megjelenéséig. Magát a karaktert láttam már pár animációs filmben, de nem fogott meg különösebben, eddig a pontig. A film ugyanis még többet is adott, mint vártam: látványt, jó poénokat és egy olyan háttérsztorit, ami átérezhető volt mind Billy, mind a főgonosz szempontjából. Zachary Levi pedig fenomenálisan játszik, egy pillanatig sem kételkedtem benne, hogy egy felnőtt férfi testébe ragadt 14 éves kissrác spoiler. A Freddyt játszó Jack is remekül szerepelt, neki is elhitted, hogy pontosan így nézne ki, ha egy szuperhőst egy hardcore fanboy venne a szárnyai alá. A gonoszra visszatérve, ugyan meg lehetett érteni a motivációit, de azért nem mindenhol működtek a jelenetei, és messze nem volt hibátlan, de nem is fogtad tőle a fejed. A másik gyengepont nálam a foster family és annak túlzásbavitele volt, bár tudom, hogy itt a képregényt követték, de nekem akkor sem jött be (egy csillagot vettek el a tízből, de ez még belefér).
A szinkronról: habár angolul láttam először, azt kell mondjam, hogy a magyar hangok sem voltak rosszak. Pár jelenetnél még viccesebben is hangsúlyoztak, mint az eredetijük, és a fordítás sem volt rossz, összességében pedig mindenki hozta a szintet. Legjobban Shazam szinkronja tetszett, de Freddyé is odatette magát.
Ez nálam tipikusan az a film, ami minden megnézésre egyre jobban tetszik, ami hülye vigyort csal az arcomra, ha az utcán sétálva eszembe jut egy-egy poénja true story », és ami arra ösztökél, hogy jobban utánanézzek ennek a szuperhősnek, és meggondolatlanul elverjem a pénzem Shazamos merchre I'm so adult, too adult… Tehát én mindenképpen ajánlom, nem okozott csalódást, felhype-olt a Black Adamre és légyszi, nézzétek, mert nagyon akarok egy második részt :D

15 hozzászólás
BlackWidow

Hogy őszinte legyek, nem vártam semmit. Az előzetesből láttam néhány szösszenet, ami nem fogott meg és már inkább arra hajlottam, hogy nekem ez nem fog bejönni.
Most sem mondom, hogy mekkora király volt, hanem azt, hogy jó volt, meg lehetett nézni, néhol el lehetett nevetgélni rajta.
Engem viszont zavart nagyon ez az életkorváltás, mert agyban a két „egyéniség” nem volt egy szinten. Persze, sokszor vicces volt, hogy idétlenkedtek, de a komoly jeleneteknél azért egy kicsivel komolyabb karakter vár az ember, hogy na, nem csak a majomkodásnál tudja fitogtatni az erejét, akkor már tudja valami hasznosra is fordítani.
Bár igazából lehet, hogy csak én vagyok ilyen, hogy elvárom ezt, elnézve a többi DC szuperhőst. Lehet, túl szigorú vagyok ehhez a filmhez. Barátom azt mondta, hogy olyan kicsit, mint a Marvel univerzumban pókember. Ő is kicsit lökött.
Szóval amúgy tetszett, de azért nem hinném, hogy többet újranézem.

zsebibaba007

Valószínűleg egyedül leszek a véleményemmel, de ez rettentően unalmas volt. Azt hittem vicces lesz, szórakoztató, de nagyon nem azt kaptam, amit vártam. Nem tudnám eldönteni, hogy ez vagy az Aquaman tetszett kevésbé. Fáj a szívem, mert nagyon vártam és Zach Levy-t imádom, de nem.

LukeSkywalker 

Aranyos kis blődli, amit Zachary Levi kisfiús sármja visz el a hátán. Valószínűleg lesz egy sokkal gyengébb folytatása.


Népszerű idézetek

TiaManta 

– És milyen szuper erőd van?
– Szuper erő? Egyelőre hugyozni sem tudok ebben.

Nocharity 

Shazam: Tedd a kezed a botomra.
Billy: Fúj!

Melyviiz

Varázsló: – Fogd meg a botom, mondd ki a nevem, hogy átjárhasson az erőm! Megnyitom előtted a szívemet. Nyisd meg te is a tiédet!

Nocharity 

Random nő: Elnézést, de ki vagy?
Freddy: A neve Fénnyelverő, a hős, aki nem csak erős. de úgy ragyog, hogy csillámlik minden.
Shazam: Nem pornósztár vagyok!
Freddy: Ümm… Miszter Feszültség!
Shazam: Nem vagyok egy idegroncs!
Freddy: Amperman, mert odacsap, ha kell, a gázspré pedig nem véd meg a szupergonoszoktól.
Random nő: Amperman, ismered ezt a fiút?
Shazam: Csak egy icipicit, de nem nagyon, tényleg.

Nocharity 

Az az otthona, amit ő annak hív. Neki kell ezt éreznie. Annyit tehetünk, hogy szeretettel visszavárjuk.

Nocharity 

– Van engedélyetek?
– Nekünk? Mindig.

Nocharity 

Az tuti, hogy a jó duma nem az egyik szupererőd.

Nocharity 

Shazam: This is the security guard all kids admire so much?
Freddy: No, that's the other one. This one's sucks.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján