Tini titánok (2003–2006) 47

A tizenéves Robin korát meghazudtolva már kész hős. Sőt, ő vezeti a tinikből álló szuperhősök csapatát. Csapattársaival, a sötét Ravennel, az erőteljes Cyborggal, a könnyelmű hercegnővel, Starfire-rel és a komolytalan Beast Boy-jal harcol; akik a gonoszság erőivel, a rejtélyes Slade-del, az… [tovább]

Angol

Képek 8

Szereposztás

Scott MenvilleRobin (hang)
Hynden WalchCsillagfény (hang)
Greg CipesGézengúz (hang)
Tara StrongRaven (hang)
Khary PaytonCyborg (hang)
Wil WheatonVízilény (hang)
T'Keyah Crystal KeymáhPoszméh (hang)

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

227 tag · 458 karc · Utolsó karc: 2021. február 27., 20:18 · Bővebben


Kedvencelte 25

Várólistára tette 47


Kiemelt értékelések

littlelinda

Gyerekkorom kedvenc sorozata… de igazából felnőttként is bármikor újra tudnám nézni. Imádom a szereplőket, a sorozat humorát, a rajzolást, a szinkronhangokat – egyszóval: mindent :))
spoiler

5 hozzászólás
Nagareboshi_GIN 

Pár dolgot már most az elején leszögeznék: 1. Nem láttam gyerekként. 2. Egyáltalán nem ismerem a képregényeket. 3. Többször össze fogom hasonlítani az X-men: Evolúcióval.
Szóval, a Tini Titánok! Idén néztem végig az egész sorozatot és egyből megszerettem! Nagy kedvencem lett! Néhány részt már többször is megnéztem. Őszintén szólva, jobban tetszett, mint az X-men, de ennek is vannak negatívumai. De csak szép sorjában. A történetek nagyon tetszettek, nagyon ütősre sikeredtek. A kisebb gonoszok, bár jók voltak, számomra közel sem voltak olyan emlékezetesek. Viszont Slade, ahogy itt látjuk, az egyik kedvenc főgonoszom lett. Az X-men: Evolúció Magneto-jához képest sokkal karakteresebb, a tervei kigondoltabbak, kegyetlenebbek. Gondolok itt az első évad 2 záró epizódjára. A későbbi visszatérései sem erőltetettek sőt, kifejezetten ütősek és paráztatóak. Összességében, számomra az egyik legjobb rajzfilm-sorozatbeli gonosz. Trigon szintén. Itt ismét elővenném az X-ment. Ebben a sorozatban is elég hosszú felvezetést kap, akárcsak abban Apokalipszis. Viszont, itt a végső leszámolás 3 epizódon keresztül tart, míg Apokalipszis legyőzése igazából csak 2-re, bár annak is megvannak az erősségei, valamint lényegesen hamarabb elnyeri formáját, mint Trigon. De a végső leszámolás mégiscsak ütősebb. A titánok maguk nem mennek át nagy karakterváltozásokon, csak egyes epizódokban. Viszont ez nem igazán érződik. Épp annyi karakterfejlődésük van, ami kell. Emellett jobban működik a karakterek között a kémia, valamint az egyes karakterek is jobban be vannak mutatva. Mondjuk ez abból is adódik, hogy lényegesen kevesebb karakterrel dolgozik, mint az X-men. Amin egyébként pont valamelyik nap gondolkoztam el, az az, hogy a titánoknak egyáltalán nincs magánéletük. Ők csak hősök, de a világban, normális emberekként egyáltalán nem látjuk őket, míg a fiatal X-menek jártak suliba. Mikor ezen elgondolkodtam, jót röhögtem. A látvány teljesen rendben van a zenével egyetemben.
Viszont, nézzünk egy pár dolgot, ami ténylegesen zavart. Azt tudni kell rólam, hogy a kedvenc karaktereimet nagyon tudom szeretni, és éppen ezért érzékenyebben tudnak érinteni az ő történeteik. Az X-men-ben Nightcrawler a kedvencem, és bár az Evolúcióban volt leginkább kibontva a karaktere, és abban foglalkoztak vele a legtöbbet, néhol eléggé lerövidítették a történetét. Pl. a 4. évad 1. részében történik valami, amivel aztán egyáltalán nem foglalkoznak, csak az évad vége felé veszik elő. Na, itt Gézengúz a kedvencem. Az ő történeteit nagyon szeretem, és itt megtörtént az, amit az X-men-ből hiányoltam. Hogy van egy lelkileg bizonyos ok miatt sérült karakter, aki egyszer rendesen kiakad. Számomra fontos, hogy a drámát lássuk. És nekem ne jöjjön senki azzal, hogy ez gyerekeknek készült, hisz az annyira imádott Disney mesék tele vannak drámával, és sokkoló jelenetetekkel! Még a sorozatokban is van néha! Ez a dráma itt is megvan párszor, és ez számomra nagyon meg tudta dobni az egészet. Az X-men-ben lényegesen kevesebbszer volt ez. Itt pedig, bár igaz, hogy több van, és erőteljesebbek, néhol szintén le lettek csapva. Még egy pár dolog, ami Gézengúzzal kapcsolatban zavart. Nem ő, hanem ami hozzá kapcsolódik. 1. Az 5. évad pont az ő történetét hagyja lezáratlanul, ami kifejezetten bosszantott. 2. Gézengúzt néha túlságosan bugyutának állítják be, aminek következtében tök szép jeleneteket degradálnak le idióta GG-s poénokkal. És ez tényleg azért zavaró, mert van néhány kifejezetten megható jelenet, melyek tökéletesek lettek volna, és még epizódlezárás is van így, de GG szájába olyan szöveget adnak, amik egyszerűen lerontják az egészet. Ez mondjuk olyan, ami engem zavart, és nem biztos, hogy mindenkit érint ez. A poén egyébként az, hogy a sorozat elején GG még lényegesen komolyabb, mint a későbbiekben, de még így is vicces. A baj az, hogy egy idő után túlságosan átestek a ló túloldalára. 3. Raven néha túl gonosz vele, sokszor abszolút indokolatlanul.
Mindezeken felül, ami még problémám a sorozattal, hogy Robin néha túlzottan fennhordja az orrát, Csillagfény néha eléggé butus tud lenni, meg néha Cyborg is túlzásba esik. Valamint Terra. Annak ellenére, hogy a karaktere alapvetően jól meg van írva, számomra az egyik legantipatikusabb karakter lett a rajzfilmek világában. Bár itt még sokkal elviselhetőbb, mint a Tini Titánok: A Júdás Szerződésben lévő. Meg a másik, amikor misztikus/mágikus ellenfelekkel veszik fel a harcot, az számomra iszonyatosan zavaróan tudott hatni. Ez egyébként a 4. évad legvége előtt érte el a csúcsot! A Trigon elleni 3 részes történet előtt egy boszorkány elleni küzdelem van, ami egyáltalán nem illik ez elé. Az 5. évad meg! Nem rossz egyáltalán, de annyira elüt a korábbi évadoktól, hogy az durva! Igazából az 5. évad egy nagy történetet foglal magába és nem csak epizódok összességét. Ez a korábbi évadokra nem igazán volt jellemző. Persze, ott is megvolt a nagy átfogó történet, de inkább tűntek random egymás utáni részeknek.
Összességében egy remek sorozat, szerethető karakterekkel, remek történetekkel, fokozatos tétemeléssel, néhol elég epic küzdelmekkel, amibe csak néhány apróság piszkít bele, amiket viszont az ember el tud nézni. Mindenképpen érdemes végignézni!

BiRo 

Gyerekkorom kedvencei, lehet végig, vagy legalábbis bele-bele nézegetek, hogy azért tiszta legyen az előzmény is a justice league vs teen titans-ra.

Attila_Saw

Gyerekkorom egyik kedvenc sorozata. S most hogy újranéztem, illetve pótoltam a hiányosságokat, amiket anno' nem láttam, kerekebb lett a történet, illetve felnőttebb fejjel más szemmel néztem a cselekményeket, és igazán izgalmas volt megismerni a karaktereket. Számomra akkor is és ma is Raven a mindörökké kedvenc, szerintem ő a legkülönlegesebb karakter, bár emellett őt volt alkalmunk a leginkább megismerni, lehet, hogy ez az oka, amiért ennyire megszerettem.
Egyes szereplő kaphatott volna több karakterközpontú epizódot, hogy a múltját és „kialakulását” jobban megismerhessem, de én így is imádni tudtam mindent.
Terra szálra nagyon kíváncsi voltam, ugyanis az ő szála régebben zavaros volt, mert nem sikerült minden róla szóló epizódot elcsípnem, ezért több kérdésem tisztázatlan maradt. Sajnálom, hogy ilyen véget ért az 5. évadban, amilyet, de legalább valamilyen szinten happy end lett, mert sokkal gondmenteseben élheti az életét, mint azelőtt.
A magyar szinkron szerintem jobban illik a karakterek hangjához, mint az eredetiké.
Bírtam, hogy a kamaszoknak szóló sorozatban mennyi érett gondolat jelent meg, amitől kevésbé válik gyerekessé az egész sorozat.
Imádom, és örülök, hogy mostanra már mindent kereknek, egésznek látok, és több mindenre is megkaptam a válaszomat. Sajnálom, hogy vége lett.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Jericho

Gézengúz: Lehet, hogy akármihez nem vagyok elég okos, de ahhoz elég buta, hogy bármit megpróbáljak.

3. évad 4. rész – A vírus
Kizi

Robin: Te is veszekedni akarsz, ahogy a többiek? Nem hibáztatom őket.
Csillagfény: Én nem akarok veszekedni, csupán megérteni téged.

1. évad 9. rész – Álarcok
virrasztó 

Robin: Nincs kikapcsoló gombja, mindjárt csinálok egyet!

1. évad 2. rész – Nővérek
Kizi

Robin: Az iskola mindig könnyebbnek tűnik, miután végzett az ember.
Raven: Csak ne várd, hogy osztálytalálkozókra járjak.

1. évad 10. rész – Őrült Mod
Jericho

Csillagfény (Robinnak): A földi fiúkhoz nincsen valami használati utasítás?

4. évad 8. rész – Idegen bolygón
virrasztó 

Kiborg: Már kel a nap, ideje ágyba bújni!

2. évad 5. rész – Maga a félelem
Kizi

Terra: Néha el kell jönnöd onnan, ahol vagy, hogy értékelni tudd.

2. évad 10. rész – A csapda
Kizi

Gézengúz: [Raven-ről] Kedveskedni akartam. De akármit csinálok, úgy bánik velem, mint a tofutojással. Tudod, hogy még egyszer sem nevetett a vicceimen?

1. évad 6. rész – Soha többé
Kizi

Mae-Eye mama: Raven-nek Azért, mert gonosz erők rejlenek benned, kívülről még lehetsz aranyos kislány, nem igaz?

4. évad 10. rész – Mae-Eye Mama
Kizi

Slade: Hogy mi a tanulság? Ne köss üzletet interdimenzionális démonnal, ha nincs megfelelő védelmed.

4. évad 12. rész – A vég 2. rész

Hasonló filmek címkék alapján