Dragon Ball GT (1996–1997) 21

A történet a Dragon Ball Z után folytatódik 10 évvel. Son Goku gyerekké változik, köszönhetően a Feketecsillagos Sárkánygömböknek. Össze kell gyűjtenie őket egy éven belül vagy a Föld elpusztul, ezért Goku, valamint unokája, Pan és Trunks elindul az űrbe, hogy összegyűjtsék őket. A három utazó… [tovább]

Képek 1

Szereposztás

Nozawa MasakoSon Goku (hang)
Nozawa MasakoSon Gohan (hang)
Nozawa MasakoSon Goten (hang)
Minaguchi YukoVidel / Pan (hang)
Kusao TakeshiTrunks (hang)
Horikawa RyoVegita (hang)
Tsuru HiromiBulma (hang)
Tsuru HiromiBra (hang)
Watanabe NaokoChichi (hang)
Tanaka MayumiKrillin (hang)

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 7


Kiemelt értékelések

GentleRain 

Az eleje nem annyira tetszett, de aztán egyre jobb lett. Megvan az az igazi Dragon Ball hangulata, és bár nem olyan hosszú, mint az elődei, de a színvonal azért nagyon jó volt. Eleinte nem akartam megnézni, de végül nem bántam meg, hogy belevágtam és végigizgultam Gokuék utolsó nagy kalandját. És szépen le van zárva, kerek az egész. Minden megoldódott, minden a helyére került. Szerintem mérföldekkel jobb, mint a Super.

1 hozzászólás
TribeBubu 

Ugyan nincs annyira elnyújtva, mint a Z, valahogy katyvasznak éreztem a történetet. Pedig a rajzok itt nagyjából végig minőségiek. Kár, hogy nem tudtak olyan epic sagákat és ellenfeleket kitalálni, mint a Z-ben.

Édua_Vörös

Borzalmas, fanfiction-ből készült sorozat, amire Toriyama valószínűleg csak kínjában bólintott rá (csak hagyják már békén a folytatásokkal).
A készítők próbálták az első sorozat vonalát felvenni, vagyis kalandozós, keresgélős, vicces történetet összehozni, de ez nem igazán jött össze. Mivel Gokuék már túl erősek földi mértékhez képest, ellövik az űrutazás-jokert. Sajnos a sztori borzasztóan gyenge kliséhalmazzá vált. A poénok ostobák, óvodás szintűek, a szereplők bénák, csak nagy vonalakban emlékeztetnek az eredeti énjükre. Goku teljesen out- of character lett, Trunks csalódás volt, Pan pedig egy kiállhatatlan kis p152a. Egyiket sem sikerült megkedvelni.
A történetben homlokegyenest szembe mennek olyan szabályokkal, amiket már korábban lefektettek (pl a csillagharcosoknak csak gyerekként nő ki újra a farkincája), vagy éppen előhúznak olyan tárgyakat, szabályokat, amikről korábban soha nem volt szó. A fekete csillagos gömbök, és azok mellékhatásai. Az eredeti gömbök megrepedése…
Goku távozasa a legvégén, az konkrétan MI volt??? Miért történt az, ami?? Úgy tűnt, az egész bandából csak Vegita értette… Na, és Goku utolsó jelenete után honnan kerülnek elő a gömbök mégis évekkel később, hogy Goku Junior megkeresse őket??
A vége teljesen azt az érzést keltette bennem, hogy a készítők minél előbb le akarták zárni a sorozatot, mert vagy nem volt rá több pénz, vagy Toriyama leállította, vagy a rajongók reakciója nem volt túl pozitív.
Az animáció se lett a legjobb, pár kiemelt jelenet kivételével (pl a táncolós jelenet a Para- fivérekkel iszonyat gagyi).
Szóval ezer meg egy sebből vérzik a sorozat, sajnos, nagyon hiányzik Toriyama kreativitása, eszement humora belőle. Abszolút a bőrlenyúzás kategória, mikor az új alkotó nem az eredetiből táplálkozik, hanem mindenáron a saját agymenését, elképzeléseit követi, nulla világépítéssel, és karakterfejlődéssel.
Bár a Super sem lett a szivem csücske, örülök, hogy kapott a sorozat egy, a GT-nél méltóbb folytatást.

1 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján